Jump to content

Αγορά 20PC και απορίες σε "σκοτεινά σημεία".

Silender

Recommended Posts

Γεια σας, σκοπεύω να κάνω μια μεγάλη αγορά Η/Υ και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου ως προς τη σύνθεση του συστήματος.

Τα μηχανήματα προορίζονται για internet cafe και από παιχνίδια θα παίζουν κυρίως τα εξής: CoD4, CoD5, Far Cry 2, Left 4 Dead, Pro2009/2010, Mu online(ναι κι όμως), GTA IV, Street Fighter 4, WoW, Warcraft 3 DOTA, Resident Evil 5, Medal of Honor Breakthrough.

Η σύνθεση που σκέφτομαι είναι η εξής:

CPU: AMD Athlon II X2 550BE ή AMD Phenom II X4 620

MOBO: GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H

RAM: 4GB(2+2) DDR3 1600MHz

VGA: Nvidia GTX275 ή Ati HD5850

HDD: 1TB

PSU: 650Watt

Λειτουργικό: Windows XP Service Pack 3

Οθόνη: 22'' 16:10 (1680x1050)

Μητρική, μνήμες κ σκληρός δεν αλλάζουν.

Το πρόβλημά μου είναι οτι εχθές κατέβηκα στο κατάστημα που συνεργάζομαι για Test Drive σε 1 client μετά από πολλά τηλέφωνα τους που μου έλεγα ότι "Η Ati HD5850 ΔΕΝ ανταποκρίνεται σε όλα αυτά που διαβάζεις στα reviews στο internet και μας βγάζει αποτελέσματα μιας Palit GeForce GTS250 1GB". Σκέφτομαι ότι θα έχουν κάνει μαμακία με τον driver της ati και είπα να το τσεκάρω.

Με μεγάλη μου λύπη μετά από 19 ώρες δοκιμών με 3 drivers(9.9, 9.10beta και αυτούς που δίνει στο CD) είδα ότι τα παλικάρια είχαν δίκιο...

Μια Palit GeForce GTS250 1GB(drivers 191.07) ήταν μόλις 5% πιο κάτω από την HD5850 σε Street fighter 4, Resident Evil 5, Far Cry 2 και GTA IV(max ολα σε ανάλυση 1680x1050).

Να τονίσω ότι κοιτάω σε μία αγορά απόδοση/τιμή.

Οι κάρτες και γενικά όλο το σύστημα θα είναι ακλοκάριστο και όλα default.

Με ενδιαφέρει επίσης η κατανάλωση σε ρεύμα κ η θερμοκρασία λόγο τοπολογίας των μηχανημάτων.

Στα παιχνίδια ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθούν Physx σε όποια εταιρία κ άν καταλήξω.

Το μεγάλο μου ερώτημα είναι:

"Αξίζει ρε παιδιά τα 50€ παραπάνω η HD5850 αντί της GTX275 δεδομένου οτι θα μείνω στα Windows XP και με τα παιχνίδια που ανέφερα παραπάνω?"

μιλάμε για 20 υπολογιστές άρα για 50€x20= 1000

Τώρα όσον αφορά τον επεξεργαστή. Ο 550 είναι διπύρηνος αλλά έχει υψηλότερη συχνότητα ο 620 πάλι έχει χαμηλότερη συχνότητα αλλά 4 πυρήνες. Στα τεστ που έκανα είδα ότι παρόλο τη διαφορά στις συχνότητες ο 620 τα πήγε καλύτερα βέβαια έχουμε κ εδώ τη διαφορά τιμής 30€ αν πώ ότι πάω σε 4 πυρήνες(600€).

πείτε ελεύθερα τη γνώμη σας σύμφωνα με τα δεδομένα που σας έδωσα και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.:)

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Για τον επεξεργαστη πιστευω οτι δεν τιθεται θεμα.......τετραπυρινος ...ειδικα αν εχουμε να συγκρινουμε athlon με PHENOM.........τωρα οσων αφορα την vga.....δυσκολα μας βαζεις.....εγω θα επαιρνα 5850....ομως εγω εχω την πολυτελεια να περιμενω νεους drivers που ισως βελτιωσουν τις επιδοσεις σε συγκεκριμενα games.....κατι που δεν συμβαινει στην περιπτωση σου ...και αν δεν σου κατσει, θα εχεις πεταξει 1000e......αυτα απο μενα ...ελπιζω να βοηθησα...

Βάλε μια φτηνότερη μητρική σαν την MSI 770-C45 που κοστίζει 60€ και είναι μια πολύ καλή μητρική!!! Με το κέρδος των 27€ από κάθε ένα pc, βάλε καλύτερος επεξερεγαστή (4-πύρηνο) που να έχει L3 CACHE ώστε να τρέχεις καλύτερα παιχνίδια που αρέσκονται σε αυτή! Μια καλη περίπτωση είναι PHENOM Χ4 925 που έφερε το Πλαίσιο!

2) Αλλαξε τις μνήμες σου σε 4Gb στα 1333Mhz! Η διαφορά επιδόσεων είναι ελάχιστη αλλά σίγουρα θα εξοικονομήσεις 25-30€ από κάθε pc !!

3) Γνώμη μου είναι να πας για την νεότερη κάρτα γραφικών, δηλαδή την 5850 !! Πολύ ποιο δυνατή, μικρότερη κατανάλωση που είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις τόσα pc ανοικτά όλη μέρα....., DX11 υποστήριξη που ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου χρειαστεί κ.λ.π.

2) Αλλαξε τις μνήμες σου σε 4Gb στα 1333Mhz! Η διαφορά επιδόσεων είναι ελάχιστη αλλά σίγουρα θα εξοικονομήσεις 25-30€ από κάθε pc !!

Ακόμα καλύτερα μπορείς να βάλεις DDR2, 4GB με ~45Ε. Η διαφορά επιδόσεων απ'ότι διαβάζω ειναι αμελητέα, και σίγουρ μπορείς να την κερδίσεις με το παραπάνω αν ριξεις τα λεφτα που γλιτώνεις σε CPU ή GPU.

Πρέπει βέβαια να παρεις και Motherboard που να παιρνει DDR2

αν μεινεις σε ΧΡ, εγω θα σου ελεγα να μην σκεφτεις καν την 5850. παρε 4870 1GB αντ'αυτου. δεν εχει νοημα να πας σε καρτα γραφικων που ειναι σχεδιασμενη για DX11 και ολες τις τελευταιες τεχνολογιες σε γραφικα, και εσυ να μεινεις σε λειτουργικο που δεν παιζει ουτε καν DX10!!! υποστηριζω τετραπυρηνο, για να μπορεις να εχεις και υποστηριξη σε οσα παιχνιδια εκμεταλλευονται πολλους πυρηνες. αλλα στην καρτα γραφικων ειμαι κατηγορηματικος!

μετρήσατε idle/load καταναλώσεις να μας πεις? και με τις 2 κάρτες και με τις 2 cpu. αν δεν πεις αυτά δεν έχει νόημα να συζητάμε.

physx γτ δε σε νοιάζουν? προφανώς κ δεν είναι απαραίτητο αλλά τα όσα παιχνίδια δίνουν έστω κάτι παραπάνω σε eye candy γτ να μπεις στη διαδικασία να το βάλεις off ακόμα κ αν έχεις nvidia?

συμφωνώ με vouda. πρέπει να ψαχτείς πολύ με το efficiency. Στην προσπάθεια σου να φτιάξεις pcs για βάθος 3-4 ετών, αν δεν υπολογίσεις τι θα σου καίνε σε full και load, θα δώσεις πολλά περισσότερα στο ρεύμα απότι θα έδινες αν αναβάθμιζες πάλι σε 2 χρόνια ;)

Καταρχάς Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.

Τα παίρνω με τη σειρά λοιπόν:

Ισως οι drivers της 5850 δεν κανουν για XP.

Παντως με μια 4870 στα ιδια λεφτα με την GTS250 1GB θα εχεις σιγουρα καλυτερες επιδοσεις.

Το deadline μου είναι 20 Νοεμβρίου. Μέχρι τώρα έχω σκουπίσει όλο το internet και τίποτα από official drivers για XP.

Την 4870 μη μου την προτείνετε διότι έχω κακή εμπειρία με shutdowns και υψηλές θερμοκρασίες. Έχω 1 αυτή τη στιγμή και δεν πέφτει κάτω από 70-80 βαθμούς σε κανονικές συνθήκες στο μαγαζί(δλδ με το κουτί κλειστό και στη θέση που πρόκειται να βρίσκεται, η οποία δεν είναι κ η καλύτερη αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν επιλογές).

Βάλε μια φτηνότερη μητρική σαν την MSI 770-C45 που κοστίζει 60€ και είναι μια πολύ καλή μητρική!!! Με το κέρδος των 27€ από κάθε ένα pc, βάλε καλύτερος επεξερεγαστή (4-πύρηνο) που να έχει L3 CACHE ώστε να τρέχεις καλύτερα παιχνίδια που αρέσκονται σε αυτή! Μια καλη περίπτωση είναι PHENOM Χ4 925 που έφερε το Πλαίσιο!

3) Γνώμη μου είναι να πας για την νεότερη κάρτα γραφικών, δηλαδή την 5850 !! Πολύ ποιο δυνατή, μικρότερη κατανάλωση που είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις τόσα pc ανοικτά όλη μέρα....., DX11 υποστήριξη που ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου χρειαστεί κ.λ.π.

Μητρική όπως είπα δεν αλλάζει για διάφορους λόγους. MSI + Mητρική = ακόμα το πληρώνω. Στα τωρινά μου μηχανάκια είχα πάρει την MSI MS-7260 πριν 3 χρόνια και από τις 20 μητρικές οι 17 έφυγαν για RMA και μερικά RMΑ ξαναέφυγαν για δεύτερο γύρο. Θα ρίξω χρήματα λοιπόν στη μητρική αυτή τη φορά και την τσεκάρουμε καιρό αυτή που αναφέρω στο πρώτο πόστ.

Τις μνήμες μου όντως θα τις αλλάξω σε 1333Mhz ευχαριστώ που μου το σιγούρεψες.

Για την κάρτα γραφικών κ εγώ τα ίδια με σένα έλεγα μέχρι που έκανα τα τεστ μόνος μου και είδα οτι δεν αξίζει τη διαφορά τιμής(τουλάχιστον με αυτά τα drivers). Την μικρότερη κατανάλωση δεν ξέρω που την βρίσκουν οι reviewers διότι στο εργαστήριο η HD5850 μου έπαιζε στους 45 βαθμούς idle και 67 σε full load με το καπάκι ανοιχτό και το AC αναμμένο. Το πολύ πιο δυνατή δεν το είδα στη HD5850 αλλά όπως είπα ίσως είναι θέμα drivers.

Street Fighter 4 bench 1680x1050 όλα στο full:

Palit GTS250 1GB DDR3 : 93.32FPS

Gigabyte GTX275 896MB DDR3 : 107.42FPS

MSI HD5850 1GB DDR5 : 71.43 FPS

Για την περίπτωση του DX11 είμαι μπερδεμένος... μου είναι εντελώς άχρηστο εφόσον θα κινηθώ σε XP αυτή τη στιγμή. Προς άνοιξη μεριά αν δω οτι το νέο λειτουργικό της MS είναι οκ και το 90% των παλιών παιχνιδιών μου που παίζονται εδώ είναι συμβατά με windows 7 ίσως αλλάξω γνώμη, θα χρειαστώ βέβαια καινούργιες μήτρες το οποίο δεν είναι ευχάριστη υπόθεση να δοκιμάζεις 300-400 games με τις ιδιαιτερότητές τους σε νέο λειτουργικό.

Και σίγουρα πήγαινε για μικρότερη οθόνη...

Για όνομα δηλαδή, αφού μιλάμε για νετ καφέ ΔΕΝ χρειάζεσαι 22άρες οθόνες...

Αυτή τη στιγμή παίζω με 19" 4:3 (1280x1024). Η αλήθεια είναι πως θέλω να ξεφύγω από αυτήν την ανάλυση κ να περάσω στο 16:10 wide (1680x1050). Η επιλογή για 22" είναι επίσης κ για το το prestige του μαγαζιού, να γουστάρει ο κόσμος κυρίως. Αλλά να σου πω και κάτι... το κόστος πλέον των 22" είναι οκ πιστεύω, δε βλέπω το λόγο να μην περάσω σ'αυτές.

Ακόμα καλύτερα μπορείς να βάλεις DDR2, 4GB με ~45Ε. Η διαφορά επιδόσεων απ'ότι διαβάζω ειναι αμελητέα, και σίγουρ μπορείς να την κερδίσεις με το παραπάνω αν ριξεις τα λεφτα που γλιτώνεις σε CPU ή GPU.

Πρέπει βέβαια να παρεις και Motherboard που να παιρνει DDR2

Sorry εδώ θα διαφωνήσω. Θέλω να έχω νεότερη πλατφόρμα για να μου κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται σε αναβαθμίσεις.

μετρήσατε idle/load καταναλώσεις να μας πεις? και με τις 2 κάρτες και με τις 2 cpu. αν δεν πεις αυτά δεν έχει νόημα να συζητάμε.

physx γτ δε σε νοιάζουν? προφανώς κ δεν είναι απαραίτητο αλλά τα όσα παιχνίδια δίνουν έστω κάτι παραπάνω σε eye candy γτ να μπεις στη διαδικασία να το βάλεις off ακόμα κ αν έχεις nvidia?

Θερμοκρασίες για επεξεργαστές δεν τίθεται θέμα κ οι 2 είναι κρύοι και στην περίπτωση που πάω σε 4πύρηνο θα μπεί after-market ψύκτρα και είναι ίδιες οι θερμοκρασίες πάνω-κάτω(40-50).

Για τις κάρτες γραφικών πάλι δε ξέρω τι να πώ... και οι 3 που δοκίμασα είναι σχεδόν ίδιες σε θερμοκρασία (45-48 idle και 65-72 load). Δεν βλέπω τρομακτικές διαφορές για να πώ την αλήθεια. Οι μετρήσεις έγιναν με το Hardware Monitor, και με ενα πρόγραμμα που έδινε η μητρική μαζι.

Όσον αφορά τα Physx τώρα... μόλις τα ενεργοποιώ στις nvidia παρατηρώ slowdown στα σημεία που υπάρχουν διαφορές τουλάχιστον σε σχέση με την Ati(η δοκιμή έγινε στο Batman: Arkham Asylum). Ο κόσμος εδώ στο χωριό δεν είναι κai ο πιο απαιτητικός όσον αφορά τον eye-candy τομέα, γιαυτό πιστεύω πως είτε τα έχω ενεργοποιημένα είτε όχι το ίδιο είναι γι αυτούς(τόσο καιρό παiζουν με HD3870, HD4850, 9800GTX+ και 8800GTS 512 με τα Physx στο off). Η ζυγαριά δλδ γέρνει προς το smooth gaming, ίσως να προσφέρει κάτι που να μη γνωρίζω σε άλλα games αλλά πρέπει να τα παίζουν κιόλας εδώ(βασική προϋπόθεση). Aν είναι να παίζει παραθυρικό MU Online, WoW ή Dota τι να το κάνω...

συμφωνώ με vouda. πρέπει να ψαχτείς πολύ με το efficiency. Στην προσπάθεια σου να φτιάξεις pcs για βάθος 3-4 ετών, αν δεν υπολογίσεις τι θα σου καίνε σε full και load, θα δώσεις πολλά περισσότερα στο ρεύμα απότι θα έδινες αν αναβάθμιζες πάλι σε 2 χρόνια ;)

Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρω να φτιάξω PC που να κρατήσει 4 χρόνια. Ας κρατήσει 3 κ είμαι ΟΚ(λογικά θα έχω περάσει κ σε Win7 μέχρι τότε οπότε θα υπάρχουν και άλλες απαιτήσεις). Για το ρεύμα πιστεύω πως τα έχω κουτσοβρεί με τα τωρινά μου PC που είναι πιο ενεργοβόρα(Αthlon X2 3800+ 90nm και οι 4 διαφορετικές VGA ανέφερα παραπάνω).

Το κακό είναι οτι ένα ποσοστό 90% των αναγκών τα PC το καλύπτουν όμως θα βγεί ένα κωλοπαίχνιδο που θα ζητάει τα άντερά του και δε μπορείς να μην το βάλεις.

Nα παρεις και Windows 7.

20 αδειες ποσο κοστιζουν;

Δεν ειναι κριμα να εχεις hardware του 2010 και λειτουργικο του 2001;

Απ'οσο ξέρω τα Windows 7 δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη επίσημα. Πως θα πάρω εγώ άδειες?

Ακόμη και αν υπάρχει τρόπος όμως δεν μιλάμε για το PC του σπιτιού μου. Έχω μια βάση παιχνιδιών γύρω στα 450 παιχνίδια τα οποία θα πρέπει να ψάξω να δω αν δουλεύουν καλά σε ένα λειτουργικό το οποίο ακόμη δεν έχει δουλευτεί.

Όπως είπα στο πρώτο ποστ ο κόσμος εδώ παίζει αρκετά παλιά παιχνίδια όπως για παράδειγμα το MU Οnline το οποίο ας πούμε το έχω δοκιμάσει σε Vista και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να παίξει(μιλάμε για season 2 όχι μεταγενέστερο). Ναι είναι παλιό, ναι είναι χαζό αλλά εμένα μου φέρνει πολλά χρήματα, δεν μπορώ απλά να το φτύσω λοιπόν. Για το κόστος των αδειών δεν το κάνω θέμα, από τι στιγμή που θα το χρειαστώ φυσικά και θα το πάρω, απλά πιστεύω πως είναι λίγο νωρίς.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. :hug:

νομίζεις πως η GTS250 είναι καλή αγορά για 2+ χρόνια?

Είμαι ανάμεσα σε GTX275 και HD 5850 όσον αφορά την απόδοση/τιμή σε winXP

Τα παλιά PC τα έχω ήδη πουλήσει ολόκληρα σε άλλο net cafe.

ΥΓ: BTW αυτή η PALIT που αναφέρεις είναι ι ίδια που χρησιμοποίησα στα τεστ μου που γράφω παραπάνω.

δεν μιλαω σαν ειδικος αλλα απο διαφορες συζητησεις απο φιλους που εχουν νετ καφε τουλαχιστον εδω στην θεσσαλονικη,ειναι πολλοι λιγοι αυτοι που παιζουν παιχνιδια που να χρειαζεται πανισχυρο υπολογιστη.Οι οθονες που θελεις ειναι μεχρι 22 ιντζες,οποτε καθεσαι και σκεφτεσαι οτι θα χρειαστεις υπολογιστες που θα μπορουν να ανταπεξελθουν στον μεσο ορο πελατη.ΟΧΙ υπερβολες αλλα οχι και τσιγκουνιες.Θα απαρτησεις το μαγαζι σου με υπολογιστες που θα εχουν την δυνατοτητα αναβαθμισεις χωρις να αλλαζεις πλατηφορμες.Οποτε για μενα η καλυτερη πλατηφορμα ειναι η 775.cpu με 4 πυρηνες ειναι αχρηστοι για παιχνιδια,καταρχην ειναι μετρημενα στα δαχτυλα τα παιχνιδια που ειναι γραμμενα σε κοδικα που να υποστηριζουν 4 πυρινες.Οποτε πας για δυπιρινο.8400 η 8500,παιρναμε σε καρτα γραφικων εδω εχεις παρα πολλες επιλογες,θελεις καρτα που να μπορει να συνεργαζεται ανετα με το cpu,και να μπορει να αποδωσει τα μεγιστα στην αναλυσεις που θελεις.θα σου προτεινα αναμεσα σε 4870 η 260GTX,μνημες εδω εφοσον το λειτουργικο θα ειναι 32BIT θα σου πρωτεινα 2χ1 duall chanell,γιατι και παραπανω να βαλεις δεν θα κερδισεις τιποτε.Παμε στο τροφοδοτικο εδω να το προσεξεις ιδιαιτερα.Οσο πιο ποιοτικο τοσο καλυτερο και θα εχεις την πολυτελεια να βαλεις αργοτερα να βαλεις μια καρτουλα που να μπορει να την σηκωνει χωρις να ζοριζεται το συστημα σου.Τελος για σκληρους θα εβαζα 2χ640 σε raid 0.Αυτα απο μενα ελπιζω να βοηθησα.

Ναι αφου τιθεται θεμα netcafe , χρονος, smooth gaming .Η palit μοιαζει οι καλυτερη επιλογη και ως nvidia εχεις και καλυτερο support και απο drives,compatibility.

τα παιχιδια ομως αυξανονται με καλυτερες επιδωσεις στα 4πυρινα και ειδικα οταν υπαρχει best buy ΑΜd 620 95€ που καει και λιγο .το am3 socket ειναι καλυτερη επιλογη απο το 775 που τελειωνει μαζι με τις ddr2

τα παιχιδια ομως αυξανονται με καλυτερες επιδωσεις στα 4πυρινα και ειδικα οταν υπαρχει best buy ΑΜd 620 95€ που καει και λιγο .το am3 socket ειναι καλυτερη επιλογη απο το 775 που τελειωνει μαζι με τις ddr2

μπορεις να μου πεις ποια παιχνιδια υποστηριζουν 4 πυρινες?Και ποσοι απο τα νετ θα τα παιξουν?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526818?

Σιγουρα στο νετ λιγοι αλλα τι ειναι 90€ για τετραπυρινο και φτηνος και καλη επενδυση ετσι νομιζω τουλαχιστων(και μετα μπορει και να ξεκλειδωσει και τι cache ..xixi)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.