Jump to content

tragikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

machinarium_titulka-326x440.jpg

Δεν είδα κάποιο θέμα εδώ και παραξενεύτηκα. Το παιχνίδι έχει λίγες μέρες που έχει κυκλοφορήσει και έχει αποκτήσει αρκετούς fan. Προσωπικά το τερμάτισα και απόλαυσα το μεγαλύτερο μέρος του (σε κάποιους γρίφους ήθελα να σπάσω το PC). Το ίδιο το παιχνίδι έχει walkthrough ενσωματωμένο, αλλά θα πρότεινα να μην το χρησιμοποιήσετε, θα το χαρείτε περισσότερο.

Αναπτύχθηκε από την Amanita Design εξ ολοκλήρου σε flash και είναι και αυτό βραβευμένο στο Independent Game Festival. Θα δείτε και από τα video ότι έχει ιδιαίτερη εμφάνιση και αν παίξετε και το demo θα καταλάβετε ότι μπορεί να σας γυρίσει στα παιδικά σας χρόνια με τα πρώτα βήματα σας στα adventure games. Βέβαια, είναι κάπως ποιο "εύκολο" από τα κλασσικά adventures, γιαυτό και έχει πέραση και σε όσους δεν δηλώνουν adventurάδες. Θα πρότεινα τουλάχιστον να δοκιμάσετε το demo :)

Official Page (έχει και demo)

Gametrailers

Gamespot

• 2 weeks later...

Πολύ καλό...

Το πήρα χθες από steam (15€,τα οποία θεωρώ πολλά), αλλά το τελείωσα σε ένα βράδυ...

Πολύ καλή ατμόσφαιρα και ωραία γραφικά και σχέδια, τα οποία θυμίζουν πολύ Burton...

H μουσική μέτρια προς καλή...

Οι γρίφοι πολλοί, έξυπνοι αλλά και βατοί χωρίς ουσιαστική δυσκολία, το οποίο όμως είναι καλό... δηλαδή αν σταμάτησα να παίζω adventures ήταν επειδή τα puzzles ήταν τραγικά δύσκολα, ανούσια και δεν είχαν λόγο ύπαρξης ή κάποιο hint... πράγμα το οποίο χαλάει το παιχνίδι... Γενικά στο σημείο αυτό έχουν βρει την τέλεια (για μένα) ισορροπία...

Επίσης έχει καταπληκτικό σύστημα με help tips... όταν χρειαστείς βοήθεια για κάποιο γρίφο, υπάρχει ένα hint book, το οποίο για να το ανοίξεις πρέπει να παίξεις ένα μικρό παιχνίδι και να κερδίσεις, πράγμα το οποίο είναι πανέξυπνο, γιατί σε απωθεί από το να το έχεις σαν εύκολη λύση... επίσης ο τρόπος που βοηθά το hint book είναι πολύ ωραίος...

Γενικά έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά οι τύποι, αλλά δυστυχώς το παιχνίδι ήταν πολύ μικρό...

Σημειωτέων, ότι όλο το παιχνίδι είναι γραμμένο σε flash και παίζει εξ' ολοκλήρου πάνω στον flash player... :T:

Μου θύμισε ένα αντίστοιχο παιχνίδι που έπαιξα πριν από 6-7 χρόνια.

Παρόμοια γραφικά, παρόμοιοι γρίφοι.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι πια το όνομα του.

Καλό φαίνεται πάντως.

Καλό, χρυσό, αλλά μου έχει σπάσει τα νεύρα! Το έχω αρχίσει 7-8 φορές επειδή το ccleaner διέγραφε τα saves... Βαριέμαι ξανά από την αρχή, έχει μήπως κανείς ρε σεις τα saves να μου τα στείλει σε κανα αρχειακι???

Καλό, χρυσό, αλλά μου έχει σπάσει τα νεύρα! Το έχω αρχίσει 7-8 φορές επειδή το ccleaner διέγραφε τα saves... Βαριέμαι ξανά από την αρχή, έχει μήπως κανείς ρε σεις τα saves να μου τα στείλει σε κανα αρχειακι???

Δεν έχω saves, αλλά μπορείς να κάνεις αυτό (από τα Steam forums):

Under CCleaner\Applications I unchecked the box for Adobe Flash Player and my save games weren't removed anymore.

Πολύ καλό παιχνιδάκι, το τερμάτισα κι εγώ (δυστυχώς δε κράτησα τα saves :( ) , το μόνο που με χάλασε, είναι οτι άπαξ και δώσεις μια εντολή, δεν υπάρχει τρόπος να την ακυρώσεις. Στην πίστα με το σκύλο και το πιστόλι, παίζει να τα έφερα βόλτα τα κουτιά και 5 φορές απο κεκτημένη ταχύτητα...

Το βαρεθηκα νωρις μεν,ειναι φοβερο απο αποψη γριφων δε!:T:

Καποια στιγμη θα ρθει η ωρα του για μενα... (καλοκαιρι mayby _^)

Eίχε γέλιο, σε μερικά σημεία δύσκολο απο άποψη γρίφων. Μικρό και καλό! Must play για τους λατρεις του στύλ.

• 2 months later...

1255807922_machinarium_cover.jpg

Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια της χρονιάς που πέρασε. Εκπληκτική σχεδίαση, πανέμορφη μουσική επένδυση, γρίφοι που κεντρίζουν.

Από την πρώτη επαφή με το website καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

http://machinarium.net/demo/

Όλο το παιχνίδι στηρίζεται σε Flash, πράγμα που το κάνει αφενός να παίζει άνετα σε σχεδόν οποιοδήποτε μηχάνημα και αφετέρου μας θυμίζει ότι οι πολύπλοκες μηχανές γραφικών δεν είναι πάντα το μονοπάτι προς την επιτυχία.

Δοκιμάστε το :)

http://www.youtube.com/watch?v=3xkhqVKJGHg

machinarium_03.jpg

machinarium_02_full.jpg

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.