Jump to content

Μέχρι που φτάνει το καλάμι; [Video Games Industry]

Nephiλiμ

Recommended Posts

Μέχρι που φτάνει το καλάμι;

bobby-start.jpg

Λοιπόν, έχω αρχίζει και εκνευρίζομαι απίστευτα με την έπαρση κάποιων ανθρώπων στιν βιομηχανία. Ακόμα περισσότερο με εκνευρίζει το γεγονός ότι δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι είναι τα αφεντικα των εταιρείων που μας προσφέρουν την ψυχαγωγία μας… Και αυτό που με κάνει και εξοργίζομαι, είναι η πικρή αληθεια του γεγονότος, ότι η έπαρση τους αυτή δεν είναι αδικαιολόγητη… Αλλά ας μην προτρέχω.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Activision, Bobby Kotick, προέβη σε μία σειρά απο δηλώσεις που στην καλύτερη θα κάνανε κάθε φυσιολογικό gamer που διαθέτει την στοιχειώδη ανθρώπινη νοημοσύνη να μένει απορημένος και να αναρωτιέται: «Πάει καλά ο άνθρωπος;” Σε ερώτηση σχετικά με την τιμή των παιχνιδιών που έχουν περιφερειακά (λέγε με Guitar Hero, DJ Hero, Tony Hawk: Ride κλπ), ο κος Kotick απάντησε με το χαμόγελο στα χείλη: » Αν ήταν στο χέρι μου, θα ανέβαζα τις τιμές τους ακόμα περισσότερο»…

Λίγες μέρες αργότερα, το ίδιο παιδί-θαύμα της βιομηχανίας (ο οποίος -σημειωτέον- θεωρεί την ενασχόληση με τα videogames χάσιμο χρόνου – δεν είχε καμμία σχέση με τον χώρο του gaming, προτού αναλάβει την Activision), είπε τα εξής σε συνέντευξη του στο Economist, όταν ρωτήθηκε για το «άρμεγμỨ των sequels και τελικά πόσο μακριά πάει η βαλίτσα με μία σειρά παιχνιδιών: «Μία πολύ μικρή μερίδα φωνακλάδων gamers θέλουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με τα υπάρχοντα franchise, δεδομένου ότι τα ανανεώνεις.»

bobby-kotick_Guitar-Zero.jpg

Guitar Zero!

Επίσης σχετικά πρόσφατα, είχε απειλήσει δημοσίως την Sony (άλλη πονεμένη ιστορία), πως σε περίπτωση που δεν προχωρούσε σε μείωση τιμής του PS3, υπήρχε η πιθανότητα, η Activision να απέσυρε την υποστήριξη της στο σύστημα… Κακή Sony! Μόνο ο Kotick μπορεί να θέλει περισσότερα λεφτά!

Ακόμα έχει δηλώσει πως σκοπεύει να κάνει διαθέσιμα τα παιχνίδια της εταιρείας του και χωρίς υποστήριξη κονσολών (ε βέβαια… σιγά τώρα μην περιμένει ο άνθρωπος εάν θα πουλήσει κάποια κονσόλα για να βγάλει τα λεφτά του). Ίσως δηλαδή το παιχνίδι να είναι ενσωματωμένο στο εκάστοτε περιφερειακό και να συνδεέται με την τηλεόραση και να παίζει.

Τέλος, δήλωσε πως πρίν από 10 χρόνια, όταν έγινε πρόεδρος της Activision, στόχος του ήταν να “αφαιρέσει την διασκέδαση από την διαδικασία της δημιουργίας παιχνιδιών”, καθώς στην σύγχρονη κοινωνία και την υπάρχουσα οικονομική κρίση υπάρχει “πεσιμισμός, σκεπτικισμός και φόβος” (τo Silent Hill των χρηματιστών σαν να λέμε). Με άλλα λόγια ο κος Kotick λέει πως δεν υπάρχει χώρος για διασκέδαση και δημιουργικότητα από μέρους των developers σε ένα παιχνίδι, αλλά αντίθετα θα πρέπει να επικεντρώνονται και να δημιουργούν το παιχνίδι τους μόνο με γνώμονα, το πως ο τίτλος θα βγάλει περισσότερα χρήματα. Ναί κε Kotick, το εμπεδώσαμε… Θέλετε λεφτά… Αλλά μάλλον ξεχνάτε ότι η εταιρεία σας φτιάχνει videogames και είστε σε μία βιομηχανία που βασίζεται στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία!!! Ευτυχώς που δεν συμφωνούν όλοι στην βιομηχανία με εσάς, αλλιώς… κλάφτα.

bobby-kotick_1.jpg

Θέλω τα λεφτά σας και την υπογραφή σας με αίμα στο συμβόλαιο!

Συγνώμη τώρα… φταίω αν αρχίσω να… αφρίζω? Δηλαδή ρε μεγάλε, μας λές ότι οι ήδη πανάκριβες τιμές στα παιχνίδια σου με περιφερειακά δεν έιναι αρκετά ακριβες? Δηλαδή συγνώμη, δεν σου φτάνει που τρώς χαβιάρι και πίνεις Dom Perignon με τα δικά μας λεφτά, πρέπει να το κάνεις και με μαχαιροπίρουνα και ποτήρι φτιαγμένο από διαμάντια; Και επίσης μας λές τι ζητάμε από ένα παιχνίδι; Να ‘σαι καλά που υπάρχεις εσύ και μας λές τι χρειαζόμαστε και θέλουμε! Ποιός την γ…ει την καινοτομία και την πολύμορφια στο gaming! Πάρτε να έχετε “Guitar Hero 16”, “Tony Hawk 34: Skating? What’s that?”, και “DJ Hero 7”… Δεν έχει σημασία τι θέλετε εσείς, αλλά ο Kotick.

Και κερασάκι στην τούρτα, να κράζει την (επίσης επηρμένη) Sony να χαμηλώσει την τιμή του PS3, καθως και οι υπόλοιπες δηλώσεις του… Και το ερώτημα είναι: Τα έχει χάσει αυτός; Η εμείς; Απάντηση: εμεις! Χάσαμε τα φράγκα μας, και αυτός τα τσεπώνει βγάζοντας εδώ και χρόνια τα ίδια παιχνίδια κάθε χρόνο, με καποιες ανανεώσεις, έτσι για τα προσχήματα. Και καθήστε εσείς να το παίζετε rockstars, skaters και DJs (και άντε, το DJ Hero είναι νέο franchise, οπότε ας πάω και λίγο πάσο)… Και ας μην ξεχνάμε την σειρά Call of Duty και το World of Warcraft, καθώς πλέον η Activision, είναι “Activision-Blizzard”.

guitar-hero_kid.jpg

Mαμά, μαμα... ο Σούπερμαν! Όχι παιδί μου, απλά κάποιος καίγεται στο Guitar Hero...

Και ναι δεν λέω, όταν πρωτοβγήκαν αυτά τα παιχνίδια ήταν καινοτόμα… Πρίν από κάποια χρόνια όμως. Τώρα απλά βγαίνει κι από ένα sequel κάθε χρόνο. Και για να τα λέμε και στα ίσια, είδικα τα Hero παιχνίδια, η μόνη διαφορά που έχουν από ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ RHYTHM GAMES όπως το Beatmania, Dance-Dance Revolution, Elite Beat Agents, Audio Surf και άλλα πολλά, είναι η «μαγκιά» που πουλάνε με την κιθάρα, τα ντραμς, το «deck» και όλα τα συναφή περιφερειακά. Αντί να πω τί ακριβώς εννοώ όταν λέω «μαγκιά»… δείτε

, και μετά ελάτε να μου πείτε αν το εν λόγω πιτσιρίκι δεν είναι για καμμιά-δυό ξεγυρισμένες μπάτσες (μπας και συνέρθει)…

Με άλλα λόγια, βρίσκει και τα λέει επειδή σαν θύματα οι εν λόγω πιτσιρικάδες που νομίζουν ότι πραγματικά είναι ροκ-σταρ και πως μάλιστα πιστεύουν πως επειδή βαράνε τα πλήκτρα στον σωστό συντονισμό με την οθόνη, μπορύν να κάνουν και καριέρα στην μουσική, είναι μόνιμοι πελάτες του κου Kotick.. Και όχι δεν υπερβάλλω, ψάξτε το θέμα να δείτε και να θαυμάσετε! Μέχρι και περίπτωση που ένας αφελής τύπος (για να χρησιμοποιήσω την πιο βαριά έκφραση…) παράτησε το σχολείο, για να κάνει «καριέρα στο Guitar Hero». Κάτι λέγαμε για μπάτσες πιο πριν…

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το Tony Hawk… πλέον έχουν καταντήσει κάτω του μετρίου… Platofrmers (το skate όσο πάει και λιγοστεύει ενώ το περπάτημα και το parkour στην πόλη αυξάνεται), με κρύμμενους χαρακτήρες-celebrities. Και το λέω αυτό ως gamer που είχε απολαύσει τα πρώτα δύο Tony Hawk παιχνίδια… Δεν περιμένω να γίνει κάτι διαφορετικό με το DJ Hero… Όλοι τώρα ξαφνικά θα γίνουν άσοι του mixing, scratching και βασιλιάδες των decks. Και απορώ ακόμα πως δεν έχουν βγάλει το R’nB Hero… Αφού πουλάει το έιδος σαν τρελό…

guitar-hero_emo.jpg

Όλα τα λεφτά η πόζα!

Η Activision λοιπόν, εξαιτίας του προέδρου της, πάει να γίνει ακόμα πιο αντιπαθητική από την «διάσημα μισητή» ΕΑ (τουλάχιστον εκείνη το πήρε χαμπάρι ότι τα είχε κάνει… μπάχαλο, και τηρεί μία κάπως πιο low profile στάση τώρα) και την Sony (η οποία έκανε και συνεχίζει να κάνει την μία βλακεία μετά την άλλη απέναντι στο κοινό της και έχει επίσης καβαλήσει το καλάμι – φωτεινή εξαίρεση ήταν η πολυπόθητη πτώση τιμής του PS3). Όσο για την Ninty? Στην κοσμάρα της προς το παρόν. Έχει τσεπώσει τα φράγκα και… δώσε shovelware στον λαό!

Κάποιοι έχουν καβαλήσει όχι απλά καλάμι… αλλά εμάς τους ίδιους. Και τους πληρώνουμε κιόλας από πάνω! Στο τέλος έτσι όπως πάμε, θα μας πούνε “στηθειτε” κι εμείς θα το κανουμε χαμογελώντας, και δίνοντας τους το ποτρτοφόλι μας! Αλλά… όλα για την μόστρα και την πόζα… Το έχω πεί και θα το λεώ συνεχώς: Κάτι τέτοιους τύπους, εμείς τους “κάνουμε μάγκες”, με τα δικά μας χρήματα. Αν το συνειδητοποιούσαμε, και πράτταμε αναλόγως η gaming -και όχι μόνο- βιομηχανία θα ήταν πολύ διαφορετικη… Και για να μην σας αφήσω με γεύση οργής, αφιέρωνω

στην Activision

SOURCE : http://game20.gr/opinions/bobby-kotick-activision-4358/

logo.jpg

Δεν γνωριζω για την εγκυροτητα των πληροφοριων και των παραθεσεων που γινονται στα λογια του Kotick,αλλα το βιντεο με τον πιτσιρικα αντιπροσωπευει ενα σωρο αλλα παιδια που δινουν τοσα λευτα για να παρουν καθε φορα το καινουριο Guitar Hero και το παιρνουν και στα σοβαρα,νομιζοντας οτι ειναι κιθαριστες ,τη στιγμη που με τα ιδια λευτα θα ειχαν αγορασει μια καλη κι8αρα της ταξης των 400 ευρω και θα επαιζαν πραγματικη μουσικη.

Κριμα τι να πω.Εγω προτιμω να κανω 3 ωρες μαθημα και 1-2 εξασκηση τη βδομαδα,παρα να καιγομαι ολη τη μερα με ενα πλαστικο πραμα που δε μου προσφερει τιποτα,ουτε παιδεια-διεγερση του πνευματος ,ουτε ουσιαστικη ευχαριστιση.Εμ το ιδιο ειναι να σολαρεις στην κανονικη κι8αρα και στη μουφια?

Οχι και τιποτ'αλλο ,σιγα μη πληρωνα για αυτο το "τιποτα" 70 ευρω καθε φορα που εβγαινε και απο ενα.

Τελος αν και δεν το ειχα καλοσκεφτει,ψαχνοντας το λιγο ,ο τυπος εχει δικιο λεγοντας πως τα τελευταια χρονια η Activision πλασαρει στην αγορα τα ιδια παιχνιδια η αλλα βασισμενα στα ηδη υπαρχοντα της εταιρειας.Παρακμη.:no:

EDIT: Για μια περιοδο επαιζα ενα παρομοιο βεβαια,μονο και μονο επειδη ηταν free,αλλα κατ'εμε κλασης ανωτερο απο το guitar hero.

Frets on fire

και υπαρχουν ενα σωρο site με αρκετες χιλιαδες τραγουδια που μπορεις να κατεβασεις και να παιξεις στο παιχνιδι.

3000 songs to download

Το έχω πεί και θα το λεώ συνεχώς: Κάτι τέτοιους τύπους, εμείς τους “κάνουμε μάγκες”

Αυτό είναι το ρεζουμέ.

Λίγες μέρες αργότερα, το ίδιο παιδί-θαύμα της βιομηχανίας (ο οποίος -σημειωτέον- θεωρεί την ενασχόληση με τα videogames χάσιμο χρόνου

Λες την αλήθεια και γίνεσαι κακός.

«Μία πολύ μικρή μερίδα φωνακλάδων gamers θέλουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό κάθε χρόνο.

Μα τι λέει ο άνθρωπος; Αφού οι σύγχρονοι gamers ακόμα και οι "επαγγελματίες"(του ΤΕΒΕ όχι του ΙΚΑ) παίζουν μόνο καινοτομίες. Τουτέστιν, ένα όπλο που εξέχει από το κάτω μέρος της οθόνη, ποντικάκι, τα δάκτυλα σε wasd διάταξη και νικητής ο ταχύτερος και καλύτερος μαουζιέρης.

Γι'αυτό υπάρχουν άλλωστε και τα razer, fazer, mazer κτλ στη φιλική τιμή των 50 και πλέον ευρώ.. Για τους φίλους της πιότητας, όπως θα'λεγε ο Σημίτης.

σσ: Κάτι ξέρει αυτός που βγάζει κάθε χρόνο το ίδιο game με άλλο story(call of duty, modern warfare, wolfenstein κτλ). Ακριβώς έτσι σκέφτεται και η μουσική βιομηχανία. (Ναι, μην σας παραξενεύει για το τελευταίο, ίδιο gameplay έχει.)

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Activision, Bobby Kotick, προέβη σε μία σειρά απο δηλώσεις που στην καλύτερη θα κάνανε κάθε φυσιολογικό gamer που διαθέτει την στοιχειώδη ανθρώπινη νοημοσύνη να μένει απορημένος και να αναρωτιέται: «Πάει καλά ο άνθρωπος;

Να φανταστώ ότι ο διαθέτων την στοιχειώδη νοημοσύνη, είναι αυτός που απολύεται από την δουλεία του, ή αποκόβεται από την κοινωνία παίζοντας warcraft;

Ή μήπως αυτός που τρέχει να αγοράσει την τελευταία κάρτα γραφικών για να κάνει επίδειξη στους άλλους μέσα από φόρουμ;

Βλάκας αυτός που μαζεύει λεφτά και ξύπνιος αυτός που τα δίνει. Μάθαμε και κάτι καινούργιο.

Υ.Γ: @KEZM Ωραίος. Και έλεγα τί μου θυμίζει.

Τις περισσότερες φορές αυτά που λένε οι ιθύνοντες μεγάλων επιχειρήσεων έχουν στόχο την δημιουργία εντυπώσεων έστω και αρνητικών. Αυτός είναι ένας τρόπος να κρατιέται η εταιρία και οι ίδιοι στην δημοσιότητα.

Αν έβγαινε και έλεγε κοινότυπες ευγένειες, δεν θα άνοιγες θέμα.

Δεν νομιζω να ειναι ετσι ΓιαγκΤ.

Ανοιξαμε θεμα,αλλα στο θεμα αυτο ισοπεδωνουμε την εταιρεια,δεν την επαινουμε και αρα λογικο ειναι αυριο μεθαυριο εγω να σκευτω περισσοτερο αν θα αγορασω το νεο guitar hero και το καθε guitar hero μετα απο αυτα που διαβασα σημερα.

Εντυπωσεις σχηματισαν,αλλα τι εντυπωσεις (?) ! Η ουσια μετραει .

Τετοιου ειδους βλεψεις ,δεν πανε μια εταιρεια του χωρου μπροστα.

Ψυχαγωγια υποτιθεται οτι πουλανε ....

Ακόμα και η αρνητική διαφήμιση παραμένει διαφήμιση.

Κάποιος από τους 180 που διαβάσανε το θέμα, μπορεί να ενδιαφερθεί για το παιχνίδι, αδιαφορώντας για τα σχόλια. Αυτός είναι ο στόχος της εταιρίας όχι εσύ.

Δεν νομίζω ότι μια εταιρία παιχνιδιών διαφημίζεται λέγοντας ότι πουλάει το ίδιο προϊόν με διαφορετικό περιτύλιγμα ή ότι φτιάχνει games τα οποία δεν έχουν ως βασικό συστατικό το playability. Μπορείς να δημιουργήσεις ντόρο βρίζοντας πειρατές και δαίμονες ή λέγοντας ότι τα games είναι φτηνά, αλλά κατηγορώντας το ίδιο σου το προϊόν; Εκτός και αν ο τύπος θέλει να αποχωρήσει και προετοιμάζει θετικό κλίμα για τον επόμενο.

Ο άνθρωπος που έχει βρει θύματα για να βγάζει λεφτά...το λέει ξεκάθαρα, οι περισσότεροι το ξέρουμε, αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, αλλά εμείς γράφουμε άπειρααα threads και άρθρα για το επόμενο starcraft - warcraft - NFS - BF - COD..

....θεωρεί την ενασχόληση με τα videogames χάσιμο χρόνου....

και εγώ θεωρώ....όχι μόνο χάσιμο χρόνου, αλλά και ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ. Διότι πια, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να καταστήσει ένα τωρινό παιχνίδι, πραγματικά παιχνίδι, το οποίο θα σου προσφέρει κάτι.

Και μήπως τελικά (για να προλάβω κάποιους)...αυτό το "Παν μέτρον άριστον" το έχουμε υπερτιμήσει λίγο; Η καλύτερα....το χρησιμοποιούμε κατα πώς μας βολεύει;

Αλλά βέβαια...."Εγώ στον ελεύθερο χρόνο μου θέλω να δω ταινία με τον ΣΗΓΚΑΛ και όχι να μπω σε διαδικασία συναισθημάτων και σκέψης βλέποντας μια πιο βαρια τανία..."..(...η..αποχαύνωση, που ανέφερα πιο πάνω....)

Ο άνθρωπος που έχει βρει θύματα για να βγάζει λεφτά...το λέει ξεκάθαρα, οι περισσότεροι το ξέρουμε, αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, αλλά εμείς γράφουμε άπειρααα threads και άρθρα για το επόμενο starcraft - warcraft - NFS - BF - COD..

....θεωρεί την ενασχόληση με τα videogames χάσιμο χρόνου....

και εγώ θεωρώ....όχι μόνο χάσιμο χρόνου, αλλά και ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ. Διότι πια, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να καταστήσει ένα τωρινό παιχνίδι, πραγματικά παιχνίδι, το οποίο θα σου προσφέρει κάτι.

Και μήπως τελικά (για να προλάβω κάποιους)...αυτό το "Παν μέτρον άριστον" το έχουμε υπερτιμήσει λίγο; Η καλύτερα....το χρησιμοποιούμε κατα πώς μας βολεύει;

Αλλά βέβαια...."Εγώ στον ελεύθερο χρόνο μου θέλω να δω ταινία με τον ΣΗΓΚΑΛ και όχι να μπω σε διαδικασία συναισθημάτων και σκέψης βλέποντας μια πιο βαρια τανία..."..(...η..αποχαύνωση, που ανέφερα πιο πάνω....)

Φίλε μου αν το π.χ. starcraft σε κάνει να νιώθεις καλά που είναι το πρόβλημα; Και στην τελική γιατί η διασκέδαση δεν προσφέρει κάτι; Γιατί η διασκέδαση είναι χάσιμο χρόνου ή αποχαύνωση; Δεν το καταλαβαίνω. Ρομποτάκια είμαστε που πρέπει να... "βγάζουμε δουλειά" και στον ελεύθερό μας χρόνο; Και δεν υπάρχει υπερτιμημένο παν μέτρον άριστον. Υπάρχουν απλά άνθρωποι που το τηρούν και άλλοι που δεν το τηρούν.

Ξέρεις που είναι το πρόβλημα; Αν κάτσεις και παίξεις 2 ώρες ένα game και στο τέλος πεις ότι έχασες την ώρα σου αντί να πεις ότι το διασκέδασες. Εκεί σε πιάνουν οι τύψεις, νευριάζεις, χαλάς την ψυχολογία σου, στο τέλος κάνεις μόνος σου κακό στον εαυτό σου. Δεν πρέπει κάτι που μπορεί να σου κάνει καλό στην ψυχολογία σου τελικά το δαιμονοποιείς και να σου κάνει κακό.

Ξέρεις που είναι το πρόβλημα; Αν κάτσεις και παίξεις 2 ώρες ένα game και στο τέλος πεις ότι έχασες την ώρα σου αντί να πεις ότι το διασκέδασες. Εκεί σε πιάνουν οι τύψεις, νευριάζεις, χαλάς την ψυχολογία σου, στο τέλος κάνεις μόνος σου κακό στον εαυτό σου.

Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα. Αν μόλις τελειώσεις σε πιάνουν τύψεις....απλά το διαγράφεις σαν διασκέδαση. Διότι απλά δεν σε γεμίζει. Και ο όρος "διασκέδαση" σηκώνει πολύ συζήτηση. Μιλάμε για βιομηχανία τώρα και πολλά λεφτά. Σου υπαγορεύεται ο τρόπος διασκέδασης. Όπως και ο τρόπος ζωής σου γενικά άλλωστε.

Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα. Αν μόλις τελειώσεις σε πιάνουν τύψεις....απλά το διαγράφεις σαν διασκέδαση. Διότι απλά δεν σε γεμίζει. Και ο όρος "διασκέδαση" σηκώνει πολύ συζήτηση. Μιλάμε για βιομηχανία τώρα και πολλά λεφτά. Σου υπαγορεύεται ο τρόπος διασκέδασης. Όπως και ο τρόπος ζωής σου γενικά άλλωστε.

Ο άνθρωπος δεν έχει μόνο ένα είδος διασκέδασης π.χ. TV και το είδος διασκέδασης είναι επιλογή του καθενός, όχι των άλλων. Τόσο το είδος όσο και ο χρόνος που αφιερώνεται. Αν κάποιος επιλέξει κάτι που δεν τον γεμίζει και πολύ περισσότερο αν επιμείνει σε αυτό, είναι δικό του λάθος, όχι των άλλων.

wake up people :p

Τέτοια ώρα οφείλω να διαφωνήσω :p

Η συζήτηση που ξεκινάς δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Δεν μπορείς να πεις στον άλλον τι είναι διασκέδαση, με τι να διασκεδάσει και αν ο τρόπος που περνάει η ώρα του είναι χαμένος ή όχι.

Παρακαλώ να μείνουμε On Topic πλέον και όσοι θεωρούν ότι τα games είναι χαμένος χρόνος δεν έχουν θέση στο topic.

Ευχαριστώ.

Η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση, όπως πάντα.

Εμένα προσωπικά και την οικογένεια μου μας διασκεδάζουν τα gh και είναι κάτι που μπορούμε να παίξουμε μαζί όταν έχουμε χρόνο και όρεξη.

Από τα 3 games έχουμε αγοράσει τα δύο & δύο κιθάρες, το Aerosmith το απεγκατέστησα γιατί δεν άξιζε.

Με τα εν λόγω παιχνίδια ο μεγάλος μου γιος αγάπησε τη μουσική και τα Χριστούγεννα θα αγοράσουμε την 1η μας ηλεκτρική με σκοπό να αρχίσουμε του χρόνου μαθήματα σε ωδείο.

Δεν θα μπορούσα με τπτ να παίζω παιχνίδια shoot em up etc με τα παιδιά μου.

Ο πρόεδρος της Activision όντως το έχει χάσει, αλλά ο καθένας μας πιστεύω ότι κάνει ότι τον ευχαριστεί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.