Jump to content

Dvi vs Hdmi

dermitzakis1995

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω μια οθονη -τηλεωραση samsung 2333hd η οποια ειναι ful hd,με ποιον τροπο μου προτεινετε να την συνδεσω με τον υπολογιστη;Μεχρι τωρα χρησιμοποιω hdmi v1.3(belkin)και αναρωτιμεμαι εαν ειναι καλυτερο το dvi.

Όπως είπαν και οι παραπάνω το dvi και το hdmi μεταφέρουν και τα 2 ψηφιακό σήμα οπότε μπορούμε να πόυμε οτι με τις σημερινές αναλύσεις έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας. Η διαφορά βέβαια είναι οτι το hdmi μπορεί να μεταφέρει και ήχο αρκεί να το υποστηρίζει και η κάρτα γραφικών σου

• 2 weeks later...

Συγνώμη για το hijack αλλά να μην ανοίγω άλλο. Είναι σε μια παρόμοια φάση και εγώ.

Eπειδή έχω μερικά θέματα με το WD-HDTV ειδικά με MKV με ήχο encoded σε 5.1 που απλά δεν τον παίζουν, και επειδή το XBOX θα αργήσει λίγο για media center σκέφτομαι να πάρω ένα TVI-to-HDMI καλώδιο να τραβάω από το πι-σι όποτε θέλω να δω ταινία (κανονικές, 720, και 1080p) και απλά να το μαζεύω μετά.

Μετά από κάτι τιμές να τραβάς τα στήθη σου στο Πλαίσιο για 5μέτρο καλώδιο (από 2μ πάει στα 5μ αναγκαστικά, και είμαι κοντά στα 4 σα απόσταση), είδα αυτό: αυτό!

Παρόλο που δεν θέλω να παίρνω ούτε σακούλες σκουπιδιών από εκεί, στα 12€ είναι δελεαστικό.

Θα συνδεθεί με 280, και να παίζω ταινίες από WMP ή ΚΜ.

Να αναμένω πως θα παίζει και η εικόνα κανονικά (1080p) και ο ήχος κανονικά, και δεν θα χρειαστώ τίποτα τρελές ή άλλες ρυθμίσεις σωστά?

Έχω να το κάνω αυτό από τα φοιτητικά μου χρόνια, είναι όσο straight forward όσο το θυμάμαι έτσι?

Το συγκεκριμένο καλώδιο δουλεύει σε σύνδεση με προβολέα 720p χωρίς κανένα πρόβλημα...φαντάζομαι και σε σύνδεση με TV 1080p δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

για τον ιδιο ακριβως λογο το αγορασα κι εγω,ολα τα αλλα ηταν απο 25 ευρω και πανω.

σε 720 μου δουλευει μια χαρα,για παραπανω δεν το χω δοκιμασει

παντως σκεψου το ενδεχομενο να παρεις hdmi-hdmi και Hdmi-dvi ανταπτορα,για να σου μεινει το καλωδιο στο μελλον

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις!

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο, επηρεάζει το μήκος του καλωδίου την απόδοση έστω και στο ελάχιστο?

• 2 months later...

για να μην ανοιγω αλλο θεμα...

Θελω να συνδεσω το λαπιτοπι (εχει hdmi και vga εξοδους) με μια 23" LG W2361V Full HD η οποια εχει εισοδους vga, hdmi και dvi!

επειδη δεν εχω ξαναασχοληθει με το θεμα και λιγο που κοιταξα χαθηκα με τα διαφορα καλωδια (μερικα 50Ε αλλα 5Ε, ιδιο μηκος παντα, αλλα απο hdmi-->dvi, hdmi-->hdmi κτλ...)

καποιος που το κατεχει ας προτεινει ενα καλωδιο να κανω την δουλεια μου με την καλυτερη δυνατη ποιοτητα, κι ας δωσω και το κατοιτις παραπανω!

ευχαριστω!

hdmi σε hdmi για την καλύτερη ποιότητα και την ακριβοτερη τιμή.

Κάνεις τη δoυλειά σου και με vga σε vga

• 4 months later...

Σορρυ για το "σπαμ", αλλα εκανα ενα σερτσ γι'αυτο που εψαχνα και βρηκα αυτο το τοπικ,και για να μην ανοιγω συνεχος καινουργια,ειπα να ποσταρω εδω..

Λοιπον, θελω την βοηθεια σας στο εξης προβλημα:

Θελω να συνδεσω την w2361v με την 5870,αλλα δεν ξερω τι να επιλεξω.ΗDMI ή DVI?

Ξερω οτι το HDMI ειναι σχετικα ιδιο με το DVI,αλλα μεταφερει και ηχο.

Το θεμα ειναι,για να εκμεταλευτω το πλεονεκτημα αυτο,πρεπει η οθονη να εχει θυρα για ακουστηκα/ηχεια,σωστα?

Επεισης, αυτο το 1080p,ειναι αυτο που υποστηριζει η αναλυση οθονης? (1920χ1080 ειναι η δικια μου),και αμα θελω να χρησιμοποιησω 1080p μπορω να το κανω και με DVI καλωδιο?

Μπορει να φενονται αστεια τα ερωτηματα μου,αλλα δεν εχω ξανασχοληθει με FullHD οθονες,720p/1080p και καλωδια τετοιου τυπου...

Θελω να συνδεσω την w2361v με την 5870,αλλα δεν ξερω τι να επιλεξω.ΗDMI ή DVI?

το ίδιο είναι σε ποιότητα εικόνας, για πρακτικούς λόγους στην περίπτωσή σου προτίμησε DVI, να σου μείνει το HDMI της 5870 αν θελήσεις κάποια στιγμή να συνδέδεις το PC με τηλεόραση που θα έχει και ήχο. Ακόμα βολεύει να αφήσεις το hdmi της οθόνης ελεύθερο για σύνδεση με xbox ps3, που βασικά για αυτό το λόγο το έχουνε βάλει.

OK,ευχαριστω Dorian!Ετσι δεν θα χρειαστω να αγοραζω καινουργιο καλωδιο.Θα χρησιμοποιησω αυτο που περιεχεται στην συσκευασια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.