Jump to content

Αναβαθμιση/αγορα πυργου (max 600 euros)

Ioanna

Recommended Posts

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Λοιπόν

Κουτί CoolerMaster Centuriom RC-590 65€

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Black-RC-590-KKN1-GP.htm

Μεγαλύτερο από αυτό που προτάθηκε, με περισσότερες θέσεις για συσκευές 5.25 καθώς και θέσεις για ανεμιστήρες και εξόδους μπροστά(firewire). Καλύτερη κατασκευή και μάλλον καλύτερη ροή αέρα

Τροφοδοτικό : CoolerMaster M620 Real Power Modular 89€

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-M620-Real-Power-Modular-RS-620-ASAA-A1.htm

Μικρότερο από αυτό που προτάθηκε καθώς δεν χρειάζεται μεγαλύτερο, modular=λιγότερα καλώδια, 80+ πιστοποίηση

Μητρική Asus M4A77TD Pro 88.50€

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-M4A77TD-Pro-AM3-DDR3-AMD770.htm

Αm3 770 ddr3 με e-sata. Η μητρική του adpanos δεν έχει e-sata

Μνήμες οι ίδιες με του adpanos

ΟCZ Black Edition AMD Ready 4GB Kit DDR3-1600 109€

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/OCZ-Black-Edition-AMD-Ready-4.htm

GPU Sapphire 5770 SVGA 1GB 165€

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5770-SVGA-PCI-Express-1GB-21163-00-20R.htm

Και πολύ είναι. Θα μπορούσε και με 4670

Σκληρός WD 640GB

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Sata-640Gb-Western-16Mb-7200-Rpm-WD6400AAKS.htm

Είπε ότι θέλει ακόμα έναν σκληρό αν φτάνει το budget 50€

Σύνολο 567€

Τα 33€ αν θες δώστα σε μια αθόρυβη ψύχτρα

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-Z-600-RR-600-NNU1-GP.htm

Λοιπον παιδια ευχαριστω πολυ ολους οσους απαντησαν μεχρι τωρα!

Μεχρι τωρα καθομουνα και στραβωνομουνα και 'γω να ψαχνω! Και φυσικα δεν τελειωσα ακομα!

Εκανα ομως μια συνθεση (με την βοηθεια καποιων φιλων) και θα την παραθεσω εδω να μου πειτε την γνωμη σας!

Asrock M3A770 DE (AM3, DDR3, AMD7700)

Enermax EPR525AWT PRO82 PSU (525W)

CoolerMaster Gladiator 600 Case

Asus 5770 SVGA (PCI-Express, 1GB)

LG GH22NP20 Black DVDRW +/- (Dual Layer, IDE, Bulk)

Corsair Value Select 4GB Kit DDR3-1333 (2 x 2GB, PC3-10666, 9-9-9-24) Χ 2

Συνολο = 569,49

Τι λετε?

Λοιπον παιδια ευχαριστω πολυ ολους οσους απαντησαν μεχρι τωρα!

Εκανα ομως μια συνθεση (με την βοηθεια καποιων φιλων) και θα την παραθεσω εδω να μου πειτε την γνωμη σας!

Τι λετε?

Για κανένα λόγο να μην προτιμήσεις ASROCK μητρική σε σύστημα τόσων χρημάτων !!!

Πάρε μια από τις GIGABYTE 770T-UD3P ή την ASUS A77TD που έγραψε ο blkik !!!

Για τροφοδοτικό θα έπαιρνα κάτι μεγαλύτερο ώστε να το έχω σε τυχών αναβαθμίσεις όπου θα χρειαστεί η παραπάνω ισχύ!! Κάτι μεταξύ 650-750watt που να έχεις δυο φίσες με 8-πιν τροφοδοσία για κάρτες γραφικών!! Θα προτιμούσα επίσης ένα τροφοδοτικό 80plus !!!!

Κάλο κουτάκι είναι και αυτό! Αν το προτιμήσεις δεν χρειάζεσαι μητρική με ενσωματωμένη e-sata γιατί το κουτί έχει την δυνατότητα να παίρνει μια sata- εσωτερική και να την μεταφέρει εκτός !!!! Αρα και η gigabyte 770Τ είναι μια χαρά μητρική σε αυτή την περίπτωση και πιστεύω πως είναι λίγο καλύτερη από την ASUS !!

Πολύ καλή κάρτα γραφικών, δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο μοντέλο η ASUS έχει ενσωματώσει το Τεχνολογία Voltage Tweak και κατά πόσο σωστά τρέχει με αυτή (αν την έχει) ! Είτε λοιπόν πάρεις αυτή ή την CONNECT3D μια χαρά θα είσαι!

Πάρε SATA dvd-rw για να μπορέσεις να αποφύγεις τις καλωδιοταινίες μέσα στο κουτί, που εμποδίζουν την καλή ροή του αέρα (ψύξη) !!! Θα προτιμούσα ένα SAMSUNG που είναι λιγότερο θορυβώδες !!

Αφού η διαφορά μεταξύ των OCZ 1600MHZ και αυτών είναι μόνο 10€ θα έλεγα να προτιμήσεις τις OCZ που είναι υψηλότερης συχνότητας , χαμηλότερων TIMINGS !!! Είναι επίσης σχεδιασμένες ειδικά για AMD πλατφόρμα!!! Τώρα αν θα πάρεις 4gb ή 2x4= 8gb είναι δικό σου θέμα!

Ανάλογα τα win που θα βάλεις επάνω , πιστεύω πως πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε 64bit, και τις εργασίες που θα κάνεις, κινήσου ανάλογα!!!

Τέλος να σου πω πως αν θες να έχεις απόλυτα αθόρυβο σύστημα, ίσως να πρέπει να επενδύσεις και σε μια ψύκτρα σαν την SCYTHE MUGEN 2000 η οποία σε συνδιασμό με την επιλογή από το BIOS για Q-FAN και ταυτόχρονα με ενεργοποιημένμο το QOOL& QUIET θα είναι πλήρως αθόρυβη (400στροφές ο ανεμιστήρας της ψύκτρας σε idle) με ταυτόχρονα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή!!! Η ψύκτρα αυτή είναι μια από τις 2 καλύτερες στον κόσμο και βρίσκεται σε κορυφαία τιμή!

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Mugen-2-SCMG-2000.htm

Για κανένα λόγο να μην προτιμήσεις ASROCK μητρική σε σύστημα τόσων χρημάτων !!!

Πάρε μια από τις GIGABYTE 770T-UD3P ή την ASUS A77TD που έγραψε ο blkik !!!

Σωστος εδω.

Για τροφοδοτικό θα έπαιρνα κάτι μεγαλύτερο ώστε να το έχω σε τυχών αναβαθμίσεις όπου θα χρειαστεί η παραπάνω ισχύ!! Κάτι μεταξύ 650-750watt που να έχεις δυο φίσες με 8-πιν τροφοδοσία για κάρτες γραφικών!! Θα προτιμούσα επίσης ένα τροφοδοτικό 80plus !!!!

Μαλλον δεν παιζει να χρειαστει ΠΟΤΕ 2 6πινα για vga,μιας και για AOE μια 5770 ειναι μια χαρα.Παντως δεν θα εβλαπτε ενα 500αρι χωρις ομως να ειναι και μονοδρομος.

Κάλο κουτάκι είναι και αυτό! Αν το προτιμήσεις δεν χρειάζεσαι μητρική με ενσωματωμένη e-sata γιατί το κουτί έχει την δυνατότητα να παίρνει μια sata- εσωτερική και να την μεταφέρει εκτός !!!!

Πρεπει και η μητρικη να υποστηριζει ε σατα στις εσωτερικες συνδεσεις της για να τις συνδεσεις σ αυτην του κουτιου.

Οποτε χρειαζεται μητρικη που να υποστηριζει ε σατα

Πολύ καλή κάρτα γραφικών, δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο μοντέλο η ASUS έχει ενσωματώσει το Τεχνολογία Voltage Tweak και κατά πόσο σωστά τρέχει με αυτή (αν την έχει) !

Τι να την κανει την τεχνολογια αυτη???(Και για την περιεργεια,την εχει και επισης υποστηριζεται το τσιπακι ρευματος απο το msi tool 1,3)

Είτε λοιπόν πάρεις αυτή ή την CONNECT3D μια χαρά θα είσαι!
Αυτην παρε ειναι φθηνοτερη και ειναι το ιδιο πραμα αλλα με 1 χρονο λιγοτερη εγγυηση νομιζω.

Πάρε SATA dvd-rw για να μπορέσεις να αποφύγεις τις καλωδιοταινίες μέσα στο κουτί, που εμποδίζουν την καλή ροή του αέρα (ψύξη) !!! Θα προτιμούσα ένα SAMSUNG που είναι λιγότερο θορυβώδες !!

Αφού η διαφορά μεταξύ των OCZ 1600MHZ και αυτών είναι μόνο 10€ θα έλεγα να προτιμήσεις τις OCZ που είναι υψηλότερης συχνότητας , χαμηλότερων TIMINGS !!!

Σωστος!Αυτες ειναι καλυτερες κατα πολυ.http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/OCZ-Black-Edition-AMD-Ready-4.htm

Τέλος να σου πω πως αν θες να έχεις απόλυτα αθόρυβο σύστημα, ίσως να πρέπει να επενδύσεις και σε μια ψύκτρα σαν την SCYTHE MUGEN 2000 η οποία σε συνδιασμό με την επιλογή από το BIOS για Q-FAN και ταυτόχρονα με ενεργοποιημένμο το QOOL& QUIET θα είναι πλήρως αθόρυβη (400στροφές ο ανεμιστήρας της ψύκτρας σε idle) με ταυτόχρονα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή!!! Η ψύκτρα αυτή είναι μια από τις 2 καλύτερες στον κόσμο και βρίσκεται σε κορυφαία τιμή!

Και αυτην να βαλεις μια χαρα θα εισαι.Δουλευει και χωρις ανεμιστηρα.(την ειχα σε q6600 χωρις ανεμιστηρα)http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Ninja-2-SCNJ-2000.htm

Το ψαξιμο συνεχιζεται παιδια!

Τι λετε για αυτην την συνθεση?

Καποιες διευκρινησεις τωρα:

1) Θελω 8GB ram

2) Το DVD-rw μαλλον θα ειναι ενα Samsung ιδιας αξιας (με αυτο που φαινεται)

3) Το λειτουργικο θα ειναι win 7 professional φυσικα 64bit

4) Ο λογος που σκεφτομαι να προτιμησω αυτες τις Adata μνημες ειναι οτι οι DDR3 ειναι ακομα υπερβολικα ακριβες. Οταν φτηνηνουν, αγοραζω ενα σετ και τις βαζω και μονη μου. Δεν ειναι αληθεια οτι ο 955 δεχεται μεχρι 1333 μνημες? Οποτε μονο με overclocking θα εκμεταλευτω τις 1600αρες που προτειναν καποιοι? Εγω overclocking δεν εχω σκοπο να κανω...

post-13242-1416074181,7699_thumb.png

Το ψαξιμο συνεχιζεται παιδια!

Τι λετε για αυτην την συνθεση?

Καποιες διευκρινησεις τωρα:

1) Θελω 8GB ram

2) Το DVD-rw μαλλον θα ειναι ενα Samsung ιδιας αξιας (με αυτο που φαινεται)

3) Το λειτουργικο θα ειναι win 7 professional φυσικα 64bit

4) Ο λογος που σκεφτομαι να προτιμησω αυτες τις Adata μνημες ειναι οτι οι DDR3 ειναι ακομα υπερβολικα ακριβες. Οταν φτηνηνουν, αγοραζω ενα σετ και τις βαζω και μονη μου. Δεν ειναι αληθεια οτι ο 955 δεχεται μεχρι 1333 μνημες? Οποτε μονο με overclocking θα εκμεταλευτω τις 1600αρες που προτειναν καποιοι? Εγω overclocking δεν εχω σκοπο να κανω...

1) Καλά τα 8gb ram αλλά πες μας και τι εφαρμογές θα τρέχεις και τα χρειάζεσαι?

2) Το samsung είναι καλή επιλογή για DVD-RW!

3) Και στο λειτουργικό έκανες καλή επιλογή!

4) Πολλές μητρικές υποστηρίζουν μνήμες στα 1600MHZ με τον 955BE χωρίς να χρειάζεται O/Cing !!!! Υπάρχει κατευθείαν επιλογή από το ΒIOS για 1600MHZ μνήμες!!! Αρα δεν πάνε χαμένα τα χρηματά σου!

Οι μητρικές της GIGABYTE είναι τέτοιες, και νομίζω πως το ίδιο είναι και η ASUS 770 !

Από την άλλη με προβλημάτισες κάπως! Λες από την μια πως οι DDR3 είναι ακριβές και πως θα ήθελες να περιμένεις να πέσουν οι τιμές για να αγοράσεις αργότερα 1600άρες μνήμες αλλά από την άλλη γεμίζεις από τώρα όλα τα σλότ της μητρικής σου με ντιμάκια μνήμης!!!

Για να σε ενημερώσω! Η διαφορά μεταξύ DDR3-DDR2 μνημών αρχίζει να φαίνεται μετά τα 1600Mhz !!!

Tέλος να σου πω πως μνήμες που μπορούν να παίξουν στα 1600Mhz με timings Cl8 μπορούν κάλλιστα να παίξουν στα 1333Mhz με timings Cl7 και αυτό προσδίδει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις ADATA που παίζουν στα 1333 με Cl9 timings! Η επιλογή δικιά σου!

ΕDIT !!! Σαν πολλά δεν είναι τα 93€ για ένα τροφοδοτικό 525Watt ? Bάλε ένα μεγαλύτερο σε αυτή πάνω κάτω την τιμή, να έχει αν ποτέ χρειαστεί την παραπάνω ισχύ το σύστημά σου! Κρίμα είναι 100€ για 500άρι τροιφοδοτικό........!

Και να φανταστείς το ENERMAX 525WATT το ίδιο είχε στο Πλαίσιο πριν 2 εβδομάδες 63€............!!!!!

Αν δεν κάνεις oveclocking το Enermax 525W είναι μια χαρά ακόμα και για 2η vga(Είναι ακριβό γιατι έχει πολύ μεγάλο efficiency)

Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον παραείναι ακριβό

Αν κάνεις λίγο τότε πάρε αυτό που πρότεινα. Παραπάνω watt είναι υπερβολή.

Για τις μνήμες σωστά σκέφτεσαι δεν νομίζω να καταλάβεις διαφορά ανάμεσα στα timing τής adata και της ocz. Τωρα τα 8 giga νομίζω ότι υπερβολή για μη επαγγελματική χρήση. Ισως αν αγόραζες τώρα 4 και αργότερα άλλα 4

Για την μητρική δυστυχώς οι επιλογές είναι περιορισμένες για αυτό και πρότεινα της Asus.Η gigabyte φαίνεται καλύτερη αλλα λείπει το e-sata ακόμα και τα ακρίβότερα μοντέλα της σειράς

Νομίζω ότι κατά τα άλλα είσαι μια χαρά

Αν δεν κάνεις oveclocking το Enermax 525W είναι μια χαρά ακόμα και για 2η vga(Είναι ακριβό γιατι έχει πολύ μεγάλο efficiency)

Αν κάνεις λίγο τότε πάρε αυτο που πρότεινα. Παραπάνω watt είναι υπερβολή.

Για την μητρική δυστυχώς οι επιλογές είναι περιορισμένες για αυτό και πρότεινα της Asus.Η gigabyte φαίνεται καλύτερη αλλα λείπει το e-sata ακόμα και τα ακρίβότερα μοντέλα της σειράς

blkik ξέρεις, επειδή στην σύντομη επαφη μου με μια gigabyte 770t δεν το είχα προσέξει, μήπως οι SATA θύρες της giga οι εσωτερικές, έχουν τις προυποθέσεις να συνδεθούν στον αντάπτορα του e-sata του κουτιού και έστι να μετατραπούν ουσιαστικά σε e-sata??

Δεν μιλάω για όλες αλλά τουλάχιστον για μια .....!

Και κάτι άλλο! Καλό το efficiency του ENERMAX αλλά μήπως σήμερα υπάρχουν και άλλα με αντίστοιχο efficiency τροφοδοτικά στην ίδια τιμή που να μπορούν να παρέχουν περισσότερα Watt ?

To δικό σου 620άρι μου φαίνεται πως είναι προτιμότερο!

Για την gigabyte δεν ξέρω και μου φαίνεται περίεργο που κανένα(μέχρι τα 140€ για amd) δεν έχει e-sata.

Για το enermax ναι μάλλον παρά είναι ακριβό. Φιλος μου πο το πήρε πριν 1.5 μήνα νομίζω το πήρε 72€. Μαλλον το 620άρι φαίνεται καλύτερο σε σχεση τιμής/απόδοσης

Παιδια, σας ευχαριστω ολους!

Να απαντησω τωρα σιγα-σιγα σε αυτα που ρωτατε...

adpanos...

Τα 8 γιγα ram τα χρειαζομαι επειδη εχω ακουσει οτι επεξεργαστες σαν τον 955 για να τους εκμεταλευτεις χρειαζεσαι 8 γιγα. Εγω προσωπικα τα προγραμματα που θα τρεχω τωρα τα εχω γραψει στο 1ο τοπικ (στην αρχη). Η σουιτα της abobe cs4 ειναι και κανενα παιχνιδι. Αυτο ομως δεν αποκλειει στο μελλον (μετα απο καποιους μηνες) να ασχοληθω και με αλλα πραγματα οποτε 8 γιγα ddr3 θελω να τα εχω. Για αυτο θελω να "φουλαρω" τωρα. Στο μελλον αν χρειαστω ταχυτερες μνημες, θα τις αλλαξω ολες. Θα παρω 8 γιγα OCZ για παραδειγμα... Τελος πιστευω οτι για προγραμματα οπως πχ το Photoshop, καλυτερα ειναι 8 γιγα μνημη, παρα 4 και λιγο πιο γρηγορη.

Οταν λες οτι οι ddr3 αρχιζουν και φαινονται μετα τα 1600 τι υποννοεις? Οτι ειτε βαλω ddr2 ειτε βαλω ddr3 1333, το ιδιο κανει? Εχεις link για αυτο (διοτι ειναι πολυ σημαντικο)!

Για το Enermax εχεις δικιο αλλα τι να κανουνε που τα μαγαζια φεροντε ετσι?

Για τα Xigmatek Go Green PSU (500W) και Corsair CMPSU-520HXEU PSU (520W) τι γνωμη εχεις (εχετε)?

Στα τροφοδοτικα δεν παιζει και τρομερο ρολο η ποιοτητα κατασκευης? Και εγω enermax εχω σε αυτο το παλιο PC

blkik σε ευχαριστω πολυ και σενα, πολυ ευστοχες οι προτασεις σου!

Η gigabyte σου φαινεται καλυτερη ε? Για ποιο λογο?

Μηπως μπορω να την παρω και να χρησιμοποιησω καποιο καλωδιο?

υσ: ολα οσα λεω ειναι απλα αποψεις! Δεν ειμαι γνωστρια της τεχνολογιας! Ειμαι εδω για να συζητησω :)

αυτο για τους επεξεργαστες και τα 8 γιγα δεν ισχυει για κανενα λογο.

πανω απο 4 γιγα θα χρειαστεις αν πας σε κανα λειτουργικο 7ρι και τρεχεις τιποτα σοβαρα προγραμματα,το cs4 ειναι βαρυ,αλλα παραειναι υπερβολη 8 γιγα μονο γι αυτο.ξερεις να το χειριζεσαι η ακομα μαθαινεις?

Αν μου επιτρέπεται να πω και γω δυο λογάκια:

η GIGABYTE 770T-UD3P είναι συμπαθέστατη overall, αλλά σε συνδυασμό με DDR31600 παρουσιάσε "αστάθειες" (στην παρουσίαση/δοκιμή δυστυχώς δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα μοντέλα/μάρκες μνήμης), έγινε απλώς αυτή η επιγραμματική αναφορά.

Το 525άρι το Enermax είναι αρτιότατο από κάθε άποψη, αλλά δυστυχώς η τιμή του κοντά στα 100€ είναι όντως αλμυρή... Τα "κυβικά" του είναι μεν λίγα, αλλά πολύ ποιοτικά. Αν μπορούσες να το βρεις σε λίγο χαμηλότερη τιμούλα...

Μία 5750 είναι super και πολύ energy-saving (ειδικά στο idle). Μπορεί να προτιμηθεί κάλλιστα ως νέα τεχνολογία με προφανή πλεονεκτήματα και προσόντα έναντι παλιότερων μοντέλων στην ίδια τιμή.

Προτίμησε 4GB ΚΑΛΗΣ και ΓΡΗΓΟΡΗΣ μνήμης για αρχή και μόνο αν διαπιτώσεις ανεπάρκεια προχωράς σε επέκταση. Τα 8GB δε χαλάνε κανέναν, αλλά και με τα μισά δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις ποτέ ουσιαστικό πρόβλημα.

Η Mugen_II είναι ουσιαστικά μονόδρομος (εξαιρετικός λόγος τιμής/απόδοσης), δυστυχώς όμως στο μέγιστο των στροφών (αν χρειαστούν ποτέ) ο μαμά-ανεμιστήρας μπορείς να χαρακτηριστεί και ως θορυβώδης (36dB@1420RPM). Λέμε τώρα...

Για κουτιά και DVD έχουν πέσει ήδη πολύ αξιόλογες προτάσεις.

Γεια σου Ερνεστο!

Να πεις οσα λογια θελεις και μακαρι να απαντουσαν και αλλοι...! Διοτι εχω ψιλο-πελαγωσει! Λοιπον...

Το Enermax το εψαξα και μεσω skroutz και δεν το βρηκα πουθενα! Δεν αμφιβαλλω καθολου για την ποιοτητα του (enermax 425 εχω και εγω στο παλιο PC που γραφω και ΠΟΤΕ, κανενα προβλημα)! Το coolermaster Μ620 που προταθηκε, ειναι σαφως καλυτερο value for money, αλλα ΕΙΝΑΙ και αντιστοιχα ποιοτικο??

-Εν τω μεταξυ, εδωσα και 2 αλλα τροφοδοτικα και κανεις δεν ειπε τιποτα...

Λες οτι η GIGABYTE 770T-UD3P ειναι συμπαθεστατη αλλα...

Αλλα δεν λες την αποψη σου για την Asus οπως επισης και αν μπορω να συνδεσω στην gigabyte τον εξωτερικο μου σκληρο με ενα SATA to E-SATA Slot bracket 1-port... Γινεται? και αν ναι, ΤΙ επιπτωσεις εχει??

Η 5750 ειναι οκ. Αλλα οπως μου ειπαν ειναι τοσο ΜΙΚΡΗ η διαφορα τιμης της απο την 5770 που δεν αξιζει τον κοπο να την αγορασεις! Για αυτο και την επελεξα και εγω!

Θελω ομως να πω κατι απλο:

-adobe photoshop, illustrator, ολη η σουιτα βρε παιδι μου!

Asus 5770 SVGA ή μια GTX260 για παραδειγμα?...?...?

Για τη μνημη δεν ξερω πια τι να πω...και τι να πιστεψω...

Λοιπόν, Ιωάννα,

μιλάω όταν έχω κάτι τεκμηριωμένο να πω ή έχω προσωπικά βιώματα. Για την Asus, το e-sata, τα τροφοδοτικά που πρότεινες etc δεν γνωρίζω κάτι, οπότε απλώς περιορίζομαι σε συγκεκριμένες πληροφορίες (οι οποίες ενδεχομένως να σου φανούν χρήσιμες).

Το CoolerMaster σίγουρα δεν είναι της ποιότητας του Enermax (αναφέρομαι αμιγώς στα συγκεκριμένα μοντέλα), αλλά από την άλλη ίσως να διυλίζουμε και τον κώνοπα μερικές φορές: πιθανότατα και το CM να κάνει τη δουλειά του εξίσου καλά και αξιόπιστα (και σίγουρα) φτηνότερα. Και το Corsair HX είναι σίγουρα καλό, αλλά βλέπεις ότι έχει και αυτό την τιμή του. Να πω και τούτο όμως: όσο χρόνια φτιάχνω μόνος μου τους υπολογιστές μου, ρίχνω μέσα μόνο Enermax, ακόμη και το παλιότερο με 7-8 χρόνια 24/7 χρήση δουλεύει ακόμη άψογα και αθόρυβα...

Περί 5750/5770, αν τελικά τεθεί τέτοιο δίλλημα, μάλλον δεν είναι δίλλημα: 5770. Τελεία.

Η Gigabyte τα πήγε πολύ καλά ως άριστα σε όλες τις μετρήσεις και παραμέτρους, ειδικά αν κάποιος περιοριστεί σε μνήμες 1333, όλα ΟΚ. Το γρίφο του e-sata δεν μπορώ να σου τον λύσω, καλό θα ήταν να υπάρχει, το πόσο αναγκαίο είναι το γνωρίζεις μόνον εσύ...

Η 260 είναι/ήταν τρομερό value for money και fps/€... μέχρι την εμφάνιση των HD 5XXX. Με μετροδείκτες και ιστορίες δεν θα ασχοληθώ, σε κάθε περίπτωση θα αγόραζα το φρέσκο πράμα (άσε που θεωρώ ότι στην ίδια κατηγορία τιμής με μία 5770, δεν έχει καμία τύχη).

Όσον αφορά τη μνήμη, δουλεύω και γω περιστασιακά CS3 με μόλις 2GB στο χρεπάκι μου χωρίς ποτέ να αισθανθώ την ανάγκη για περισσότερη μνήμη ή εκνευριστικές/αισθητές καθυστερήσεις. Μεγαλύτερη είναι η καθυστέρηση να φορτώσει το πρόγραμμα, παρά η αλλαγή ενός φίλτρου σε μία φωτό που μετρά σε ΜΒ. ΑΝ βλέπεις ότι σέρνεται, η αγορά είναι πάντα ανοιχτή...!

Ερνέστο πολύ σωστά όλα όσα λες!

Μήπως γνωρίζεις την έκδοση του BIOS που φορούσε η GIGABYTE 770T και με ποιες 1600 μνήμες είχε αστάθειες?

Μου φαίνεται πως έχουμε μπεί σε μια κατάσταση που ψάχνουμε ψήλους στα άχυρα!

Γνώμη μου είναι πως όποια μητρική και αν αγοράσει η Ιωάννα θα είναι μια χαρά! Εξάλλου δεν ενδιαφέρεται καν για O/Cing!! Ας πάρει την ASUS που έχει σίγουρα και e-sata!

Για μνήμες και εγώ θα προτιμούσα 1600αρες και 4gb ! Αν αργότερα χρειαστεί περισσότερες βάζει άλλο ένα σετάκι!

Η 5770 είναι μια χαρά κάρτα γραφικών! Τέλεια επιλογή!

Για τροφοδοτικό μην τρελαθούμε κι`όλας και δίνουμε τρελά ποσά για 500αρια τροφοδοτικά! Φανταστείτε πως το πλαίσιο χρησιμοποιεί 450αρια και 500αρια noname στις έτοιμες συνθέσεις του!! Ενα coolermaster ένα enermax ένα corsair, ένα seasonic ένα tagan, ένα fortron ακόμα και ένα chieftec θα ήταν πολύ καλή επιλογή φτάνει να είναι 80plus και να έχεις τις απαιτούμενες φάσεις τροφοδοσίας! Το ποιο φτηνό και ταυτόχρονα το ποιο ισχυρό με τους παραπάνω περιορισμούς είναι και το ποιο συμφέρον!

Αν θελήσει ψήκτρα η scythe mugen 2000 τα προσφέρει όλα και συμφέρει! Αν ο ανεμιστήρας ακούγεται σε full load καταστάσεις αλλάζεται αμέσως με οποιονδήποτε άλλον 120mm ανεμιστήρα άλλου κατασκευαστή αφού είναι αποσπώμενος!

Πάνο, έκδοση BIOS δεν αναφέρεται. Πάντως, η δοκιμή που έγινε Ιούλιο αφορούσε πιθανότατα μία από τις πρώτες τέτοιες πλακέτες. Ενδεχομένως, η εταιρία να έχει επιληφθεί ήδη του θέματος ή να υπάρχει διαθέσιμη νέα έκδοση για φλασάρισμα. Ούτε οι μνήμες αναφέρονται δυστυχώς. Προσωπικά, την Gigabyte θα έπαιρνα σε κάθε περίπτωση... :shifty:

Η παρατήρηση για τη Mugen ήταν στο περιθώριο της συζήτησης (ως η άχρηστη πληροφορία της ημέρας). Η ψήκτρα είναι αστέρι, απλώς εγώ ως silent-pc fanatic το πάω στα άκρα μερικές φορές.

Βασικά, η σύνθεση που διαμορφώνει η Ιωάννα θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το επόμενο pc μου (με μία 5870 και έναν SSD βέβαια...). Οπότε, ας το στήσει για να μας πει και τι ψάρια πιάνει τελικά!... :dance3:

Παιδια δεν ειναι κατι δυσκολο να διαπιστωσεις αν μια μητρικη εχει ε σατα:baby:

Στο review αυτο http://www.legitreviews.com/article/985/1/ δεν αναφερεται πουθενα,ουτε μπορω να διακρινω με το ματι καποια υποδοχη E SATA.Δεν υποστηριζει esata.ΣΙΓΟΥΡΑ!

Επισης εχω να πω πανω σ αυτο οτι οταν οι gigabyte Μητρικες υποστηριζουν e sata τα σλοτ στην μητρικη ειναι ΜΩΒ ακιριβως για να δηλωνουν την ιδιοτητα αυτη και επισης υποστηριζονται συνηθως οχι απο το εκαστοτε southbridge αλλα απο ξεχωριστο J MICRON controller.

Αυτα.Ελπιζω να βοηθησα:)

Λοιπον...

Αρχισα να καταληγω.

Παραθετω στο συνημμενο την συνθεση στην οποια κατεληξα.

Τιποτα δεν ειναι οριστικο, στην κριση σας το παραθετω (και ελπιζω να μην σας κουραζω)

Τι εκανα και γιατι? :

- Enermax τροφοδοτικο διοτι αν και το #$#@@!Πλαισιο το βαρεσε +30 ευρω, ειναι σταθερη αξια!

-CoolerMaster Gladiator 600 + ανεμιστηρι CoolerMaster Case Fan 120mm Silent, καλο και ωραιο

-Samsung SH-S223B DVDRW+/-DL, κρατοντας μια επιφυλαξη για καποιο Sony Optiarc.

-MSI NF750-G55 μητρικη διοτι εμπιστευομαι την nVidia σε αυτο, αλλα και επισης επειδη με MSI (K-neo κατι) ερχομαι απο το 2005 και σας γραφω σημερα. Το αυτο ισχυει και για την enermax.

-Adata 2GB DDR3-1333 Χ 2 = 4GB ram, επειδη βρισκομαστε σε περιοδο που με τις μνημες ειναι απογοητευτικα τα πραγματα και δεν αξιζει να πληρωνεις. Με το που θα στρωσουν τα πραγματα με τις μνημες κατευθειαν θα βαλω 8GB απο τις καλυτερες (για την χρηση μου). Ειμαι σιγουρη ομως οτι σε σχεση με το...1gb που διαθετω τωρα, θα τις νιωσω θεικες τις ADATA!

-Asus 5770 SVGA, επειδη προτιμω το φρεσκο, και δεν ειμαι επαγγελματιας γραφιστρια... Πιστευω δε, οτι ειναι τουλαχιστον εφαμιλλη της GTX260... (ερωτηση: θα μπορουσα να παρω την Connect3D 5770 SVGA? Το ιδιο δεν κανει?)

Αυτα λοιπον! Υπενθυμιζω οτι τα παραπανω θα συνεργαστουν με εναν AMD 955 PHENOM II και εναν INTEL X25-M 80GB SSD. Μεσα τους θα τρεχουν τα Win 7 pro English.

Συνολικο κοστος : 484 ευρω

Τι λετε? Ολα ενταξει?

Σημειωση: Επειδη δεν ειμαι γνωστης της τεχνολογιας συνδυασα nVidia chipset (μητρικη) με καρτα γραφικων ΑΤΙ. Αν ειμαι λαθος, σορυ! Απλα δεν ξερω, για αυτο τα εβαλα! Συνεργαζονται / συνδυαζονται αυτα τα δυο?

post-13242-1416074182,2688_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.