Jump to content

Αναβαθμιση/αγορα πυργου (max 600 euros)

Ioanna

Recommended Posts

Γεια σας!

Ήρθε (επιτέλους!) η ώρα μου και εμένα για την πολυπόθητη αναβάθμιση και είπα να πάρω γνώμες και από εδώ!

Θα ήθελα την βοήθεια σας ώστε να συμπληρώσω τις επιλογές μου και να τελειώσω με την σύνθεση του καινούργιου μου PC!

Ενδιαφέρομαι για:

-Κουτί

-Μotherboard (απαραίτητα με e-sata).

-Κάρτα γραφικών

-Μνήμες RAM

-DVD-Recorder

-Τροφοδοτικό

και τέλος, κάποιο σύστημα ψύξης επεξεργαστή ή/και κουτιού, αν και μόνο αν το κρίνετε απαραίτητο!

Μέγιστο όριο για όλα τα παραπάνω: 600 ευρω.

Ορισμένες διευκρινήσεις:

1)Όλα τα υπόλοιπα (πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ) υπάρχουν

2)Σήμερα παραγγέλθηκε ένας επεξεργαστής AMD 955 PHENOM II [bOX] και ένας INTEL X25-M 80GB σκληρός δίσκος.

3)Η οθόνη στην οποία θα συνδεθεί η κάρτα γραφικών (που θα προτείνετε), θα είναι αρχικά η τωρινή μου (Philips 190X6, 19”), αλλά λίαν συντόμως θα αγοραστεί και μια άλλη οθόνη 22”. Το τελικό ζητούμενο θα είναι να έχω 2 monitor (δεν με ενοχλεί).

4)Υπάρχει ήδη ένας Western Digital 640GB HDD σε enclosure ως εξωτερικός και γι' αυτό θέλω οπωσδήποτε η μητρική να έχει e-sata! Αν επιτρέπει το budget διατίθεμαι να αγοράσω ένα ίδιο (ή όποιον άλλο προτείνετε) σαν εσωτερικό.

5)Το λειτουργικό θα είναι τα Αγγλικά Windows 7 Professional και θα αγοραστούν ξεχωριστά.

Η χρήση του μηχανήματος:

-Απρόσκοπτη χρήση όλων των προγραμμάτων της Adobe Creative Suite 4 Master Collection για ερασιτεχνική χρήση.

-Ταυτόχρονα: browsing, ακρόαση on line σταθμών, Skype, back up σε DVD και χρήση Photoshop (αν γίνεται). Γενικά, θέλω να κάνω αρκετά πράγματα ταυτόχρονα.

-Θέλω να παίζω και κανένα παιχνιδάκι τύπου Age of Empires. Έχω μείνει πίσω στα παιχνίδια, αλλά δίνω το στίγμα του τι μου αρέσει.

-Συχνή μετατροπή FLAC σε mp3.

Περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σας όπως και την γνώμη σας για τον επεξεργαστή και τον δίσκο που ήδη επέλεξα!

Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια!:):)

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Λιγη υπομονή, ολο και κάποιος σαμαρειτης θα σε βοηθήσει... :)

Μια κοπελα την εχουμε, να την χασουμε ? :p

Στα πολυ προχειρα, προτειμησε για κουτι φουλ ταουερ και μακρια απο thermaltake και παρεμφερή.

dvd ενα μεχρι 20 ευρω(καθε χρονο χαλανε συνηθως οποτε το πετας)

τροφοδοτικο κατι απο enermax,silverstone,seasonic,coolermaster μεχρι 600-700 βατ

καρτα γραφικων μια nvidia gts 250 ή αναλογη ati (αλλιως αν εχεις λεφτα και κατι δυνατοτερο απο αυτες)

motherboard εχει κατι gigabyte με το 790 sli chipset (σε amd ομως δεν ξερω τι παιζει οποτε περιμενεις καποιον να σου πει :p)

Case Lancool PC-K56 Black http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lancool-PC-K56-Black-Case-C99-K56B0-10-C99-K56B0-10.htm

PSU PC Power & Cooling Silencer PPCS500Watt http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/PC-Power-Cooling-Pcp-C-500W-Silencer-PPCS500-EU.htm

Mobo Asus M4A785TD-V EVO http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-M4A785TD-V-EVO-AM3-DDR3-785-VGA-90-MIBAC0-G0EAY0KZ.htm

Ram Corsair Dominator 4GB DDR3-1600 8-8-8-24 δυο σετ δλδ 8 GB http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-4GB-DDR3-1600-Intel-Core-i5-i7-Ram-Kit-2-x-2GB-PC3-12800-8-8-8-24.htm

dvd rw LG http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/LG-LS-GH22LS50-DVDRW-Sata-Bulk.htm

VGA TwinTech Cuda GTS 250 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/TwinTech-Pci-E-Gts-250-1Gb-TT-GTS250-1GD3E-HDMI-XT.htm 615 Eurw...

Επιτελους μια αντιδραση!

Φιλε σε ευχαριστω πολυ για την προσπαθεια σου!

Απο αυτα που προτεινεις κραταω σιγουρα το κουτι Lancool το οποιο μου φαινεται αψογο! (εκτος και αν εχει καποιος αντιθετη, τεκμηριωμενη, αποψη).

Για dvd σκεφτομαι και Samsung, δεν ξερω.

Για τα υπολοιπα no comment προς το παρον...

Οι μνημες ομως μου φαινονται παρα πολυ ακριβες και περα απο αυτο, ειδες πως ονομαζονται?

Corsair Dominator 4GB DDR3-1600 Intel Core i5/i7 Ram Kit (2 x 2GB, PC3-12800, 8-8-8-24,CMD4GX3M2A1600C8)

....?

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση παντως! :)

ΜΜ.....να σου πω την αληθεια και γω σαμσουνγκ εχω...το κουτι ειναι καλο ..απο κει και περα ειναι θεμα γουστου σου..θεωρω παντως οτι εχει και καλη εμφανιση και ειναι 'καλο' κατασκευαστικα.σιγουρα να βαλεις 4 GB αυτες τις μνημες , οποτε σου μενουν 130 ευρω και τα βαζεις για κατι αλλο.. τωρα τι αλλο αυτο εσυ θα το δεις ..μη μασας για το Intel Core i5/i7 Ram Kit ειναι παπατζιλικι του πλαισιο για να σπρωχει ιντελ ...

Επιτελους μια αντιδραση!

Φιλε σε ευχαριστω πολυ για την προσπαθεια σου!

Απο αυτα που προτεινεις κραταω σιγουρα το κουτι Lancool το οποιο μου φαινεται αψογο! (εκτος και αν εχει καποιος αντιθετη, τεκμηριωμενη, αποψη).

Για dvd σκεφτομαι και Samsung, δεν ξερω.

Για τα υπολοιπα no comment προς το παρον...

Οι μνημες ομως μου φαινονται παρα πολυ ακριβες και περα απο αυτο, ειδες πως ονομαζονται?

Corsair Dominator 4GB DDR3-1600 Intel Core i5/i7 Ram Kit (2 x 2GB, PC3-12800, 8-8-8-24,CMD4GX3M2A1600C8)

....?

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση παντως! :)

Οι μνημες θα μπορουσαν να ονομαζονται και CORSAIR....***...crossfire edition.Δεν σημαινει ομως οτι δεν θα δουλευαν σε ενα συστημα που δεν εχει crossfire!(τεχνολογια 2πλων καρτων της ΑΤΙ)

Με αλλα λογια δεν τειθεται θεμα ασυμβατοτητας στις μνημες.8ΓΒ στα 1600 ειναι πολυ καλη τιμη νομιζω.:D

την έκανα πιο οικονομική σύνθεση για να δούμε μήπως βάλεις και λίγα χρήματα παραπάνω σου μένουν 100$ βάλε άμα μπορείς αλλα τόσα και έχεις πάρει την οθόνη που λες ότι θα πάρεις πιο μετά:banging:

Eιρωνικα το ειπα ρε συ επειδη αλλαζεις μονο μνημες (με πολυυυ κατωτερες) και λιγο καλυτερη καρτα γραφικων. Εβαλα 8 Γβ μνημη επειδη επρεπε να καλυψω τα 600 Ε που εβαλε σαν οριο ΜΟΝΟ για πυργο ! εξαλλου θελει να τρεχει 20 προγραμματα μαζι και σε συνδιασμο με τον ssd και 8 ΓΒ γρηγορης μνημης θα Φυσαειιιι

Eιρωνικα το ειπα ρε συ επειδη αλλαζεις μονο μνημες (με πολυυυ κατωτερες) και λιγο καλυτερη καρτα γραφικων. Εβαλα 8 Γβ μνημη επειδη επρεπε να καλυψω τα 600 Ε που εβαλε σαν οριο ΜΟΝΟ για πυργο ! εξαλλου θελει να τρεχει 20 προγραμματα μαζι και σε συνδιασμο με τον ssd και 8 ΓΒ γρηγορης μνημης θα Φυσαειιιι

βασικά η μνήμες σου είναι καλύτερη πρόταση αλλα θα διαφωνήσω στα 8gb καλύτερα η μνήμες που προτείνεις σε 4gb και άμα δει ότι δεν φτάνει χτυπάει άλλο ένα κιτακί αλλα δεν πιστεύω ότι θα τα χρειαστεί όλα αυτά τα gb ram. καλύτερα να γλιτώσει μερικά χρήματα πιστεύω ότι και η ίδια θα συμφωνήσει:dance3:

Φυσικά με 64bit λειτουργικό θα δουλεψει τέτοιο μηχάνημα αλλιώς......! Πιστεύω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις τα παρακάτω!

http://img195.imageshack.us/img195/4305/56944967.jpg

Ποιοτικότατα τροφοδοτικό, ποιοτική σκυλί μητρική χωρίς bugάκια κ.λ.π. , καλό κουτί , και κορυφαία κάρτα γραφικών στα 45nm με υποστήριξη DX11 πολύ ποιο καλή από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία της ενώ σε IDLE κατάσταση καταναλώνει ελάχιστα!

Εναλλακτικά επειδή δεν τον ενδιαγέρουν πολύ τα παιχνίδια, πηγαίνει σε μια CONNECT3D 5770 1GB DDR5 κάρτα γραφικών

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Connect3D-5770-SVGA-PCI-Express-1GB-C3D-H5770-1GD5E-HDMI.htm

και επενδύει σε 8GB DDR3 1600Mhz ram, δηλαδή σε 2 σετάκια των παραπάνω OCZ μνημών!

Θέλω να παίζω και κανένα παιχνιδάκι τύπου Age of Empires !! ειπε..και εσυ μιλας για 5850 και dx11 ...οκ ρε παιδες μη το παμε απο την μια ακρη στην αλλη..χωρις να ειμαι εγωιστης πιστευω οτι η δικη μου συνθεση ειναι οτι πρεπει + - τα επιπλεον 4 GB μνημης ραμ (και ειναι κοπελια !! καταλαβα ποσο διαβασες το ποστ της...)

η πιο καλη συνθεση ειναι του πανου πιστευω μακραν αν και μπορει να βαλει πιο μικρη καρτα γραφικων και να σωσει μερικα χρηματα.. τα 8gb μνημης ειναι απλα υπερβολη εκτος και αν το πισι εχει επαγγελματικους και μονο προσανατολισμους..επισης με τα χρηματα που θα σωσει απο την καρτα γραφικων μπορει να παρει ενα full tower και να ειναι πιο ευαερο ευηλιο κτλ..!!

Θέλω να παίζω και κανένα παιχνιδάκι τύπου Age of Empires !! ειπε..και εσυ μιλας για 5850 και dx11 ...οκ ρε παιδες μη το παμε απο την μια ακρη στην αλλη..χωρις να ειμαι εγωιστης πιστευω οτι η δικη μου συνθεση ειναι οτι πρεπει + - τα επιπλεον 4 GB μνημης ραμ (και ειναι κοπελια !! καταλαβα ποσο διαβασες το ποστ της...)

Ολα τα διάβασα!!!!!!!!!

1) Eγώ έγραψα σε απόλυτα νούμερα πως τα 600€ που διαθέτει μπορούν να γίνουν ποιο αποδοτικά! Με την παραπάνω σύνθεση παίρνει τον καλύτερο λόγο απόδοσης/τιμής του συστήματος εξαντλώντας τα 600€ !

2) Αν ειδες εναλλακτικά έχω δώσει μια άλλη κάρτα γραφικών την 5770 η οποία βρίσκεται στην ίδια τιμή με την gts 250 αλλά είναι πολύ ανώτερη! Αρα αν θέλει να πάει σε φτηνότερη κάρτα γραφικών τότε πάει με τα χίλια στην 5770 με dx11 , OPEN CL , 40nm, χαμηλή κατανάλωση κ.λ.π.

3) Επειδή είναι κορίτσι όπως λες είναι σίγουρο πως δεν αναβαθμίζεται συχνά! Για τον λόγο θα έδινα τα 600€ για το καλύτερο που μπορώ ώστε να αντέξει (περπατήσει) όσο περισσότερο γίνεται στον χρόνο!

4) Τα παραπάνω Gb RAM είναι για εμένα η καλύτερη δεύτερη επιλογή επένδυσης μετά την κάρτα γραφικών αν θελήσει να δώσει 600€ ! Για αυτό και την πρότεινα!

5) Η μητρική που προτείνω σε σχέση με αυτήν που προτείνεις εσύ, έχει το ίδιο southbridge sb710 αλλά περισσότερες φάσεις τροφοδοσίας ( δεκα αντί για τέσσερεις)και γενικά σαν pcb και κατασκευή είναι καλύτερη! Αρα καλύτερα να πάει στην 770T ! Ετσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται ενσωματωμένη κάρτα γραφικών!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.