lefteriz Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Θελω να πάρω μια καρτα ηχου PCI-E 7.1 Κυρίως για μουσική, ταινίες και λίγο gamingΗχεία έχω Creative gigaworks S750 7.1Asus Xonar DXhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522638Creative X-fi Titanium 7.1 OEMhttp://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55557375μπορώ να πάω και στην ASUS XONAR D2X/XDT/A http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522601αν πραγματικά αξίζει την διπλάσια τιμή..??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 20, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 http://techreport.com/articles.x/14500/7 αυτο διαβασα και κινηθηκα προς DX. Δεν το μετανιωσα. (Happy owner opinion ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seaside Οκτώβριος 20, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Η Creative είναι παιχνιδοκάρτα περισσότερο.H Xonar D2X (αυτήν εχω) είναι πολύ καλή για μουσική.Οτι νομίζεις.Δεν το μετάνιωσα για την XONAR μόλις την ρύθμισα καλά.Αλλα όταν βγει η AUZENTECH BRAVURA την τσίμπησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 20, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Λοιπόν να συγκρίνουμε όμοια πράγματα... Aν πας σε budget μοντέλο καλύτερα την Asus. Σε περίπτωση όμως που πας σε πιο ακριβή λύση λάβε υπόψη σου πως η Xonar D2X έχει τα ίδια λεφτά με την X-Fi Fatality Pro και επομένως είναι άμεσα συγκρίσιμες. Αν τα games δεν είναι η πρώτη σου επιλογή (αν δηλαδή είσαι περισσότερο casual gamer) νομίζω πως η D2X θα σε καλύψει καλύτερα. Σε περίπτωση όμως που θες την καλύτερη overall λύση σε κάθε κατηγορία τότε θα σου πρότεινα την X-Fi (μην ξεχνάς εδώ πως στα ίδια χρήματα η Creative έχει onboard 64mb μνήμης). Μπορεί να μην είναι τόσο καλή σε movies/audio playing αλλά η διαφορά είναι θα έλεγα απειροελάχιστη (τουλάχιστον αυτό θα αντιληφθείς αν τις ακούσεις και τις δύο σε γενικά αυτό που θα ονομάζαμε "νορμάλ" ηχεία) ενώ σε games γενικά υπερέχει. Πλέον έχουν και οδηγούς που δουλεύουν σωστά οπότε δεν υπάρχει κάποιος ανασταλτικός παράγοντας για την αγορά της. Τέλος να σου πώ πως η X-Fi υποστηρίζει Dolby Digital Live decoding από το optical port. Υ.Γ. Όταν λές "μουσική" εννοείς να ακούς, όχι να επεξεργάζεσαι, σωστά; Γιατί αν θες κάρτα για pro tools και τέτοιες δουλειές κοιτάς σε λάθος μεριά γενικώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Οκτώβριος 20, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 ναι , καθαρά για άκουσμα μουσικής. Είχα X-fi platinum και με είχε βολέψει πολύ το CMSS και το crystalize. Αλλά είπα μιας και πέρνω καινούρια να ρωτήσω .. η X-fi fatality pro τι παραπάνω έχει από την Titanium oem ? πέρα το software, το καπακι και το ονομα fatality Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 20, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 η X-fi fatality pro τι παραπάνω έχει από την Titanium oem ? πέρα το software, το καπακι και το ονομα fatalityΊδιος processor (EMU20K2) αλλά πιθανώς να μην έχει καθόλου X-RAM (σε κάθε άλλη περίπτωση έχει 16mb). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikelaggelos1416003295 Οκτώβριος 20, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 οι drivers για vista/7 της creative τι λενε? εχουν στρωσει καθολου? θυμαμαι πριν 2 χρονια που ειχα μια extreme gamer οι drivers για vista ηταν για γελια( και για κλαματα).οι drivers της xonar παντως ειναι πολυ αξιοπιστοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 20, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 οι drivers για vista/7 της creative τι λενε? εχουν στρωσει καθολου? θυμαμαι πριν 2 χρονια που ειχα μια extreme gamer οι drivers για vista ηταν για γελια( και για κλαματα).οι drivers της xonar παντως ειναι πολυ αξιοπιστοι.Έχουν στρώσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό θα έλεγα (π.χ. παίζουν σωστά σε x64 λειτουργικά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Οκτώβριος 20, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Γενικά μ' ενδιαφέρει πιο πολύ η μουσική απ τα παιχνίδια. Αν πάω σε asus αξιζει τελικά η διαφορά τιμής για την D2X ???Seaside από drivers/ρυθμίσεις πως είναι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 20, 2009 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Γενικά μ' ενδιαφέρει πιο πολύ η μουσική απ τα παιχνίδια. Αν πάω σε asus αξιζει τελικά η διαφορά τιμής για την D2X ???Κατά την γνώμη μου όχι. Πήγαινε είτε στην DX είτε στην X-Fi oem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Οκτώβριος 20, 2009 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 απ οσα πραγματα εχω δει για υπολογιστη η creative ειναι μακραν η χειροτερη εταιρεια απ ολες.χειροτερη ακομα και απο κινεζικες απομιμησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 20, 2009 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 απ οσα πραγματα εχω δει για υπολογιστη η creative ειναι μακραν η χειροτερη εταιρεια απ ολες.χειροτερη ακομα και απο κινεζικες απομιμησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Οκτώβριος 20, 2009 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 ti??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 20, 2009 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Δηλαδή δεν σου αρέσει η κάρτα σου; Γιατί δεν χρησιμοποιείς την onboard αφού την θεωρείς καλύτερη; (εφόσον η Creative είναι χειρότερη και από κινέζικη απομίμηση όπως λες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Οκτώβριος 20, 2009 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 ti???δλδ τις θεωρεις αχρηστες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Οκτώβριος 20, 2009 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 απ οσα πραγματα εχω δει για υπολογιστη η creative ειναι μακραν η χειροτερη εταιρεια απ ολες.χειροτερη ακομα και απο κινεζικες απομιμησεις.Μέχρι να γράψεις αυτό το πράμα γούσταρα τρελά με το θέμα γιατί θέλω να μάθω τη γνώμη όσων έχουν εμπειρία με asus και γιατί απαντούσαν άτομα που λένε την άποψή τους σοβαρά και με χειροπιαστά επιχειρήματα. Γιατί το κάνετε αυτό μερικοί????Όπως βλέπεις τώρα ασχολούνται με σένα και όχι με τον τίτλο του θέματος (μαζί και γω δυστυχώς που πραγματικά δεν άντεξα να δω για πολλοστή φορά αυτό το σκηνικό)Ζητώ συγνώμη από τους mod... δεν πρόκειται να συνεχιστεί από μέρους μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Οκτώβριος 20, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Μετά από ώριμη σκέψη θα δοκιμάσω την D2X :whistlingευχαριστώ όσους απαντησαν, may the trolling continue (or not) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Οκτώβριος 21, 2009 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2009 Δηλαδή δεν σου αρέσει η κάρτα σου; Γιατί δεν χρησιμοποιείς την onboard αφού την θεωρείς καλύτερη; (εφόσον η Creative είναι χειρότερη και από κινέζικη απομίμηση όπως λες).δλδ τις θεωρεις αχρηστες?Μέχρι να γράψεις αυτό το πράμα γούσταρα τρελά με το θέμα γιατί θέλω να μάθω τη γνώμη όσων έχουν εμπειρία με asus και γιατί απαντούσαν άτομα που λένε την άποψή τους σοβαρά και με χειροπιαστά επιχειρήματα. Γιατί το κάνετε αυτό μερικοί????Όπως βλέπεις τώρα ασχολούνται με σένα και όχι με τον τίτλο του θέματος (μαζί και γω δυστυχώς που πραγματικά δεν άντεξα να δω για πολλοστή φορά αυτό το σκηνικό)Ζητώ συγνώμη από τους mod... δεν πρόκειται να συνεχιστεί από μέρους μου1ον.εγραψα για την εταιρια και οχι για τη συγκεκριμενη καρτα.2ον η creative εχει βγαλει κι αλλα προιοντα,απο cd-rom(ελεινα)μεχρι webcameres.(απαραδεκτη ποιοτητα κατασκευης)3ον εχει τη χειροτερη υποστηριξη drivers απ οσες εταιριες εχω δει,καποιος τολμησε να βγαλει custom drivers για την x-fi που δουλευαν σωστα,και η creative του εκανε μηνυση!4ον.χρεωνε καποια αναβαθμιση προγραμματος που η χρηστες ειχαν ηδη αγορασει μαζι με τη καρτα.5ον.επαιρνε κατι audigy Καρτες τις βαφτιζε xfi και τις πουλαγε ως κατι εξωπραγματικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 21, 2009 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2009 1ον.εγραψα για την εταιρια και οχι για τη συγκεκριμενη καρτα.Και δηλαδή η κάρτα που έχεις ΔΕΝ είναι της συγκεκριμένης εταιρίας; Στην περίπτωση της κάρτας δεν ισχύει ότι λες; Αντιθέτως το μόνο που είναι σίγουρα της Creative.. είναι η κάρτα! Ε μα.. έλεος!2ον η creative εχει βγαλει κι αλλα προιοντα,απο cd-rom(ελεινα)μεχρι webcameres.(απαραδεκτη ποιοτητα κατασκευης)Κι άλλο foul σου λοιπόν, γιατί ΔΕΝ το διευκρίνισες αλλά τα έβαλες όλα στο ίδιο τσουβάλι. Και για να μαθαίνεις, τα ΜΟΝΟ προϊόντα που κατασκευάζει η ίδια η Creative είναι οι κάρτες και το Zii. Όλα τα άλλα είναι rebranded. Αντί λοιπόν να βγάζεις κόμπλεξ και μίσος εναντίον της εταιρίας που έχεις κι εσύ κάρτα ήχου, και που έφερε σοβαρό ήχο στα pc's (προφανώς δεν είσαι αρκετά μεγάλος να θυμάσαι πως "ξεβράκωναν" κάποτε οι Amiga και τα Atari ST τα pc's σε γραφικά και ήχο), τότε άλλη φορά καλο θα είναι να διευκρινίζεις αυτά που εννοείς ώστε να μην παίρνεις απαντήσεις σαν τις παραπάνω. Kράζεις την μοναδική εταιρία στο χώρο του pc entertainment audio που έχει φέρει innovations (με εξαίρεση ίσως το Aureal A3D που εν τέλει το εξαγόρασε κι αυτό η Creative).Λες για τις Webcam της Creative... Δεν θα τις έλεγα χάλια, κάποια μοντέλα ήταν πολύ καλά (και ΟΧΙ ποτέ δεν είχα webcam creative). Έχεις δει της MSI κάτι άθλιες; Της Trust; Τα CD-Rom ήταν χάλια, αλλά υπήρχανε και ακόμα πιο άθλια όπως τα Sony. Τα ηχεία που της έφτιαχνε η Cambridge Soundworks (πριν την εξαγορά) ήταν από τα καλύτερα που παίζανε για pc's τότε! Τα FPS1000 που έχω ΑΚΟΜΗ, δεν τα αλλάζω γιατί απλά.. δεν χαλάνε (κλείνουν δεκαετία πια).3ον εχει τη χειροτερη υποστηριξη drivers απ οσες εταιριες εχω δει,καποιος τολμησε να βγαλει custom drivers για την x-fi που δουλευαν σωστα,και η creative του εκανε μηνυση!Καταρχήν η περίπτωση του Daniel_K με τους οδηγούς Audigy/X-Fi είναι γνωστή σε όλους. Αυτό που όμως δεν λες είναι ότι οι οδηγοί του DK είχαν κι αυτοί προβλήματα! Που το ξέρω; Μα... ΕΙΧΑ Audigy τότε στα Vista x64.Αλλά λες πως δεν έχεις δει χειρότερη εταιρία σε drivers, έτσι;Την S3 την έχεις ακουστά; Την παλιά καλή... ATi? Έχεις δει ποτέ σου Ati Rage II και Rage Pro να δεις τι θα πει drivers για τα σκουπίδια; Ξέρεις κάτι, η ημιμάθεια είναι κακό πράγμα. Επειδή η Creative έτυχε για ένα φεγγάρι να τα κάνει μαντάρα με τους οδηγούς για Vista ξαφνικά βαφτίζουμε την εταιρία άχρηστη και τους οδηγούς της 'trash' ξεχνόντας ότι άλλες... που μερικοί αποκαλλούν και "εταιριάρες" είχανε οδηγούς άχρηστους για πάνω από δεκαετία!4ον.χρεωνε καποια αναβαθμιση προγραμματος που η χρηστες ειχαν ηδη αγορασει μαζι με τη καρτα.Ναι ωραία.. Και; Ρε συ η Apple κάνει χειρότερα και την εκθειάζουν άπαντες! Και στην τελική να στο θέσω κι έτσι: Πληρωσες ποτέ ΕΣΥ για τίποτα; Εγώ όχι πάντως και είχα πάντα τις κάρτες να παίζουν με full features.5ον.επαιρνε κατι audigy Καρτες τις βαφτιζε xfi και τις πουλαγε ως κατι εξωπραγματικο.Να σου πω γνωρίζεις καλά το θεμα για το οποίο μιλάς; Η μόνη X-Fi που έχει Audigy processor είναι η Xtreme audio. Όλες οι άλλες είναι με EMU20K1 ή EMU20K2. Δηλαδή ήμαρτον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Οκτώβριος 21, 2009 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2009 Καλα,για να λεμε και του Κωστα007 το δικιο,αυτα τα 64 ραμ των ακριβων creative κανουν καποια σοβαρη διαφορα στα παιχνιδια?(xfi κι εδω παντως) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.