streamkid Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2009 Γεια σας,αντιμετωπιζω ενα παραξενο προβλημα: κάτω από σχετικό ζόρι, το pc κατα διαστηματα παγώνει για 2-3", και μετα ξεκολλαει. Μετα απο 2-3 τετοια, τρωει και ενα γερο κολλημα, επανεκκινηση και παμε απ την αρχη.Σχετικό ζορι εννοω οποιοδηποτε παιχνιδι (οχι τιποτε τροματικο, lfs και cod4 δοκιμασα).Σε πρωτη φαση σκεφτηκα προβλημα με τις καρτες γραφικων. Τις εσκισα λιγο με το furmark, ειναι γυρω στους 80+ βαθμους (νομιζω φυσιολογικο). Οποτε απο θερμοκρασια ειμαστε ενταξει νομιζω.Καμια ιδεα αλλο τι μπορει να ειναι;Σπεκς: cpu, mobo, 2*gpu, 2*ram kit, τροφοδοτικο, 2*δισκοι (σε raid1). Εκτος απο τα 4 ανεμιστηρακια των καρτων γραφ., υπαρχουν 2 πανω στην θηκη να βαρανε τις καρτες, και 1 ολη την μητρικη.Για την ωρα τρεχει 7 ultimate με τους τελευταιους drivers σε ολα (κατεβηκαν σημερα). Αυριο αν προλαβω να στησω και το linux θα δω αν υπαρχει προβλημα με τα windows η το hardware. Τις θερμοκρασιες τις βλεπω με rivatuner. Στο event viewer δυστυχως δεν βλεπω κατι χρησιμο (πλεον). Στη αρχη που χρησιμοποιουσα τους drivers απ το cd, με τα ιδια συμπτωματα μου ελεγε οτι ψοφησε ο driver της καρτας, αλλα ανακτηθηκε (σκαλωμα-ξεσκαλωμα). Τωρα με το ιδιο κολλημα δεν λεει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimi80 Οκτώβριος 20, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Δοκιμασε με 6 GB Ram και πες μας αποτελεσματα. Εχεις κανει καθολου O.C. ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Οκτώβριος 20, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Αν υπάρχει κάποιο Bios update καλό θα ήταν να το κάνεις. Είχα αντιμετοπίσει ακριβώς το ίδιο πράβλημα. Μαλιστα εμένα κολλούσε ακόμα και με κινούμενο backround. Link to comment Share on other sites More sharing options...
streamkid Οκτώβριος 20, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Θα δοκιμάσω με τις μισές μνήμες. Τσεκ. (αποτελεσμα: κανενα) BIOS update υπάρχει (φοράω bios του ιανουαρίου, με τελευταία έκδοση τον προηγουμενο μηνα ), οταν βρω πως θα κανω update (το x86_64 executable που δινουν δεν τρεχει ). Τσεκ. (αποτελεσμα: κανενα) Καποια αλλη ιδεα; Με την ψυξη των καρτων υπαρχει περιπτωση να παιζει κατι; Η κακομοιρη η απο κατω εχει την δικια της θερμοτητα, τρωει και απ τους ανεμιστηρες της απο πανω. Επισης, η απο πανω δεν εχει απο που να παρει αερα. Απ οτι βλεπω στις θερμοκρασιες ειναι πιο ζεστη η πανω (μαλλον επειδη εκει εχω συνδεσει την οθονη). Δοκιμασα να την συνδεσω στην κατω ωστε να τρωει αυτη το πακετο, αλλα δεν βρηκα καποια ρυθμιση.. Εχει νοημα αυτο; Ευχαριστω για τις απαντησεις ΥΓ: Για το τροφοδοτικο τι γνωμη εχετε; Ειναι οκ; Τι τασεις πρεπει να βλεπω; ΥΓ2: Παιζει να ειναι απο τις μνημες; εχω ενα θερμομετρο απο hardcano αναμεσα σε 2, και κατα το ζορισμα βλεπω 50-55 βαθμους. Ειναι οκ αυτο; ΥΓ3: Το κολλημα ειναι πιο παραξενο τελικα. Και με κανει να πιστευω οτι εχει σχεση με software. Αυτη τη στιγμη εχει κολλησει στο cod4, δεν κουνιεται τιποτα, αλλα το vlc απο πισω παιζει κανονικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Οκτώβριος 20, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Δεν απάντησες αν έχεις κάνει o/c. Αν έχεις κάνεις, βάλτα ολα default και δες αν το πρόβλημα συνεχίζεται.Τα παγώματα μπορούν να έχουν πολλές αιτίες. Μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό, αλλά νομίζω ότι πρέπει πρώτα να τσεκάρεις τις μνήμες σου, που είναι και πιο εύκολο.Θα σου έλεγα να αφήσεις 6gb επάνω και να τρέξεις ενα memtest. Αν σου το βγάλει καθαρό, τρέξε άλλο ενα και με τα 12gb επάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
streamkid Οκτώβριος 20, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Οχι, το συστημα ειναι μαμα. Δεν εχω πειραξει τιποτα. Ετρεξα μεμτεστ με τα 12γβ πανω. Νομιζω οτι ειναι οκ, δε χρειαζεται και με τα 6γβ..Λοιπον απντειτ, εκανα διαδοχικα τεστσ με μια καρτα μεσα. Και με τις δυο ειναι οκ, δεν καταλαβαινει τιποτα.Τωρα τις εχω ξαναβαλει και τις δυο να δω τι θα γινει.Ετσι οπως το βλεπω,η driver, η μητρικη η τροφοδοτικο δεν αντεχουν.Τι λες;ΥΓ: Στο furmark ειτε με μια καρτα ειτε με τις 2, βγαζω τα ιδια fps. Τι λαλακια εχω κανει; (Ναι, εχω ενεργοποιησει απ το nvidia cpanel τα sli, παρακατω..). Οπως επισης και σε παιχνιδι δεν παρατηρησα διαφορα. Ιδια fps. Και το gpu-z ομως μου λεει οτι ειναι ενεργοποιημενο το sli. οεο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManolisX Οκτώβριος 20, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Ανοιξε το κουτι και δες αμα καθε καρτα εχει συνδεμενα πανω της,2 6απινα..αν δεν,συνδεσε τα.Επισης βγαλε τα drivers και περασε τα ξανα.Αλλιως δοκιμασε την λυση του φορματ.Το εχουν παθει πολλα ατομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
streamkid Οκτώβριος 20, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Ναι τα εχω βαλει τα 6πινα, και απο διαφορετικο "κεντρικο" καλωδιο για καθε καρτα. Τωρα θα ξηλωσω τους drivers της nvidia και θα βαλω της msi, και μετα θα τα ξηλωσω ολα και παμε απ την αρχη... Επισης, καθε καρτα πανω εχει δυο τμηματα ακροδεκτων. Στο ενα απο αυτα μπαινει το sli. Το αλλο γιατι ειναι; (την καλωδιοταινια την εχω βαλει εκει που λεει το μανιουαλ παντως) Συμπληρωση: το αφησα να κανει φουρμαρκ κανα 20', και ψοφησε απο θερμοκρασια νορθμπριτζ. Τι εχετε να πειτε; Απντειτ: Ψαχνω τωρα, και βλεπω οτι παρα πολλοι εχουν προβλημα με το νορθμπριτζ και θερμοκρασια. Ολοι σχεδον. Αρα, 1) νομιζω οτι βρηκα το προβλημα, 2) λυση. Αρκετοι προτεινουν το antec spot cool. Καποια αλλη προταση; Το μηχανημα δεν προκειται να κλοκαριστει. Πατεντα: ειχα εναν σπεαρ ανεμιστηρα του κουτιου. Τον ακουμπησα πανω στην καρτα γραφικων να πεταει αερα πανω στο τσιπσετ. Παιζω 2 ωρες τωρα σχεδον, δεν εχει κανει κιχ. Που να του παρω και σοβαρο συστημα ψυξης :-) :-) :-) Νομιζω οτι λυθηκε το προβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.