zoe Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2009 Καλημερα παίδεςΘα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια σας για ενα προβληματισμό σχετικά με τον Υπερχρονισμο.Γενικα ασχολούμαι πολλα χρονια με υπολογιστες αλλα δεν έτυχε ποτε να έχω κάποι pc της προκοπής και windows, μιας και δούλευα με linux, και δεν ασχοληθηκα με υπερχρονισμούς.Τωρα που απέκτησα νέο pc με Asus P7P55 Evo,intel core i5 και G.SKILL F3-12800CL7D-4GBRH 4GB διαβαζα οτι γενικα δεν θα εχει προβλημα να ανεβει ευκολα στα 3 GHz.Ξεκινησα λοιπον τη διαδικασια με ενα αργαλειο,το TurboV, και με αυτοματο tuning αρχισε να τον ανεβάζει σιγα σιγα.Τελικα καπου στα 3.1 εβγαλε μπλε οθονη και εκανε restart.Οταν έκανα ξανα login μου έλεγε οτι η διαδικασια τελειωσε με επιτυχια και οτι τωρα απο 2.67 θα ειναι στα 2.8!Πολυ μικρη διαφορά σε σχεση με το 3.1 που εβγαλε μπλε οθονη.Η ερωτηση μου ειναι γιατι τελικα δεν σταματησε στα 2.9 ή 3GHz που δεν ειχε κανενα προβλημα και επεσε στα 2.8??Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Οκτώβριος 19, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2009 Ο καλύτερος τρόπος είναι να το κάνεις χειροκίνητα απο το bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Οκτώβριος 19, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2009 Θα ειναι εύκολο να γίνει απο bios γιατι δεν έχω ασχοληθεί καθολου με το θέμα.Γι αυτο αλλωστε διάλεξα και την αυτόματη διαδιασία.Μηπως μπορεις να μου απαντησεις ομως γιατι τελικά δεν έμεινε στο ανώτερο όριο και έπεσε στα 2.8?Μήπως ειανι θέμα μνήμης η όχιΕυχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Οκτώβριος 19, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2009 Είναι πολύ εύκολο να υπερχρονίσεις (ελαφρα) απο το bios. Απλά ανέβασε το blk απο τα 133 στα 166. Τα άλλα άστα default. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Οκτώβριος 19, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2009 Μηπως μπορεις να μου απαντησεις ομως γιατι τελικά δεν έμεινε στο ανώτερο όριο και έπεσε στα 2.8? Πιστεύω ότι αυτό συνέβη γιατί το software έκρινε ότι στα 2,8 θα είναι ασφαλής η λειτουργία του συστήματος, με τις ρυθμίσεις που είχες κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή.Εκεί ακριβώς είναι και το ''πρόβλημα'' με αυτά τα προγραμματάκια. Στην ουσία παρεμβάλλονται μεταξύ του χρήστη και του συστήματος και ακυρώνουν το user define.Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω bios. Με λίγο διάβασμα στο internet και μικρά βήματα κάθε φορά, νομίζω πως δε θα έχεις πρόβλημα να επιτύχεις ενα ικανοποιητικό o/c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Οκτώβριος 19, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2009 Καλησπέρα και πάλιΝομιζω οτι εχω μεγαλύτερο πρόβλημα μιας και προσπαθώντας να αλλάξω το BCLK απο 133 σε 166 οπως πρότεινε ο alexkhr δεν με αφληνει το bios να το κανω,δλδ δεν μου δινει καν τη δυνατοτητα ενω αν το κανω απο το TurboV κολάει και πρεπει να το κλεισω χειροκίνητα.Δεν ξέρω τι να κανω,αν μπορει κάποιος ας βοηθήσειEDIT:Δικο μου λάθος,μπορεσα να το αλλάξω τελικά απο το bios απο 133 σε 166,ισχύει οτι απο το προγραμμα κολαει το pc.Αρα λοιπον να το αφήσω με αυτες τις ρυθμίσεις?σας ευχαριστώ ολους για το χρονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Οκτώβριος 20, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Καλημέρα και πάλιΣας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τον χρόνο,τελικα το έχω αφήσει στα 2.8GHz και BCLK στα 166 MHz και μετα την αλλαγή εχει αρκετη διαφορα,δλδ τρέχοντας το superpi μετα το mini overclocking πηρα αποτελεσμα σε 15 sec ενω ανεβάζοντας και το BCLK πήρα αποτέλεσμα σε 9 sec, οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασία απλα για το αρχείο.Οποτε για την ωρα το αφηνω ετσι και θα κοιταξω να μάθω περισσότερα πριν κανω manual overclockingΕυχαριστώ και πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Οκτώβριος 20, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Τελικα δεν ηταν καλή ιδέα να ανεβάσω στα 166,μετα απο μια φορα που μπηκα κανονικά τις υπολοιπες μου βγαζει μπλε οθονη και αναγκάστηκα να το ρίξω στα 133.Καλα ηταν οσο κρατησε αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι.Ακομα ισχύει η ερώτηση αν ειναι θέμα μνήμης,οποτε αν μπορει να βοηθησει κάποιος ας ποστάρειΕυχαριστώ και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.