Jump to content

Anno 1404 - Dawn of Discovery

dimitris_s

Recommended Posts

Ελπίζω να έχουμε λίγους λαμπίτες που να ασχολούνται με τη συγκεκριμένη παιχνιδάρα.

Αρχίζω με τα άσχημα:

Έχω δοκιμάσει με Catalyst 9.5, 9.6, 9.7, 9.8 και 9.9. Στους δύο τελευταίους τα προβλήματα είναι σοβαρά (μαύρα textures κτλ.). Mε τους προηγούμενους το παιχνίδι παίζει (αν και μερικές φορές εμφανίζονται flashing/black textures, τα οποία όμως εξαφανίζονται μετά από λίγο), αλλά έχω τις τελευταίες ημέρες πολλά CTD (crash to desktop).

Τα παραπάνω τα έχω παρατηρήσει και σε μηχάνημα φίλου με 260gtx.

Επίσης το παιχνίδι έχει τρελά bug στο σύστημα των save. Το έχω βάλει να κάνει autoosave ανά 60 λεπτά και αρκετές φορές μου κάνει CTD κατά τη διάρκεια του save, έχοντας ως αποτέλεσμα και ένα ωραίο corrupted savegame φυσικά.

Έχει βγει patch 1.1 το οποίο υποστηρίζει ότι διορθώνει κάποια από τα παραπάνω bugs. Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Εάν όχι, με τι setups είστε, όσοι δεν αντιμετωπίζετε τα παραπάνω προβλήματα;

Με το setup της υπογραφης(αντι για abit βαλε dfi X48).Mε πανω απο 120 ωρες gameplay εχοντας τελειωσει campaign και τα continous game απο 2 φορες,δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα.Ειμαι με 9.7 win7 64.

Επισης δεν εχω βαλει ακομα το patch.

http://www.pcgameshardware.com/aid,696919/Anno-1404-Dawn-of-Discovery-Patch-11-released/News/

- The use of special characters within the Windows user name, profile name or savegame name caused several errors (eg invalid savegames or crashes). This error has been fixed.

Από ότι ξέρω το πρόβλημα με τα textures συνέβενε μόνο στις Nvidia...

Άλλο ένα όμορφο CTD τώρα που πήγα να κάνω save (απενεργοποίησα το autosave εν τω μεταξύ).

Το είχα δει το bug με το windows user name, αλλά το δικό μου είναι ένα απλό "Dimitrios" (χωρίς τα quotes :p).

Μέχρι και για θερμοκρασίες της 3870X2 σκέφτηκα, αλλά σε όλα τα άλλα τα games είναι μια χαρά.

Ήμαρτον δηλαδή. Τα τελευταία χρόνια όλα τα software houses προγραμματίζουν με το ένα χέρι στο κ()λ() τους. Μετά σου λέει αγόραζε αυθεντικά (να σημειώσω ότι φυσικά το game ΕΙΝΑΙ genuine).

Θα βάλω το patch 1.1 και βλέπουμε. Αλλιώς μετά ελπίζω στην 5870.

Παίδες η αναβάθμιση σε 1.1 δεν είναι απλά patch, είναι essential. Τα πάντα δουλεύουν τέλεια τώρα (εκτός ίσως από κάτι σπάνια flashing textures αλλά klein). Εκτός του ότι έλυσε όλα τα προβλήματα, προσέθεσε και πάρα πολλά ψαγμένα μικροπράγματα.

Δηλαδή το minimap κάτω αριστερά πλέον είναι όπως θα έπρεπε να ήταν από την αρχή. Τα καράβια όταν βυθίσουν κάποιο άλλο, μετά δεν βαράνε πρόσω ολοταχώς στου devil τη μάνα, αλλά κάθονται σε εκείνο το σημείο και αναμένουν εντολάς. Εμένα μου έλυσε κι ένα τεράστιο πρόβλημα που είχα. Δεν είχα fertility για roses, και τα μόνα νησιά που είχαν fertility, ήταν δύο βραχονησίδες 800 ναυτικά μίλια μακριά η μία απ' την άλλη. Οπότε είχα no-go για πάνω από 40t perfume, έτσι δεν μπορούσα να κάνω παραπάνω envoys, οπότε δε μπορούσα να κάνω περισσότερους patricians κ.ο.κ.. Κάρτα για fertility δεν έβρισκα πουθενά, ούτε και από τον κ@λόγερο στο academy of wisdom, και το παιχνίδι είχε ψιλοβαλτώσει. Με το που έβαλα το patch, μου εμφάνισε κάρτα για rose fertility στου Άραβα, ε και μετά έπιασα 1 mil σε μια ωρίτσα. ..

Το patch συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Κάτι άλλο που ανακάλυψα είναι ότι με κλοκαρισμένο τον PII X4 955 στα 3.6, το παιχνίδι απογειώθηκε. Πριν σε stock συχνότητα με το σύστημα της υπογραφής, (1920x1200 DX10 όλα full με 8xAA και 2xΑnisotropic), το παιχνίδι ζοριζόταν σε μερικές φάσεις και έχανε καρέ, χωρίς να γίνεται όμως ποτέ ούτε στο ελάχιστο unplayable αλλά δεν είχε και την ομαλή ροή που θα έπρεπε. Έως τώρα έριχνα το φταίξιμο στην 3870X2, αλλά τελικά ήταν η CPU που έκανε το bottleneck. Μου κάνει εντύπωση ότι "τερμάτισε" τον Phenom στη στοκ συχνότητα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Ορίστε και κανα δυο ss:

http://tus.ath.cx/images/screenshot0007.jpg

http://tus.ath.cx/images/screenshot0008.jpg

http://tus.ath.cx/images/screenshot0011.jpg

Είχα δοκιμάσει το παιχνίδι από το demo του και με εκνεύρισε γιατί όσο έφτιαχνα περισσότερα κτήρια, τα frames έπεφταν κατακόρυφα. Γνωρίζετε κάτι για αυτό και αν φτιάχτηκε με κάποιο patch; Για να δω αν είναι να το δοκιμάσω πάλι :)

• 2 weeks later...
παιδιά να σας ρωτήσω κάτι: ποια έκδοση της patch να βάλω την us ή την eu, επειδή δεν ξέρω ποια έκδοση του παιχνιδιού έχω.

Από πού το αγόρασες το παιχνίδι? Αν το αγόρασες από ευρώπη τότε έχεις το ευρωπαικό. Αν στο φέραν απο αμερική τότε έχεις το αμερικάνικο.

παιδιά να σας ρωτήσω κάτι: ποια έκδοση της patch να βάλω την us ή την eu, επειδή δεν ξέρω ποια έκδοση του παιχνιδιού έχω.

Τρέξε το gu.exe, μέσα στο folder του παιχνιδιού και θα κάνει αυτόματο update από server της Ubisoft.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

παιδια ετρεξα στο can you run it το dawn of discovery στο vaio nw που εχει Intel core duo 2.2, 4gb rab και mobility hd 4650 και το εβγαζε τέρμα την μπαρα. Αλλα το εβαλα να το παιξω και δεν παιζει σε καμεια περιπτωση σε full ολα. μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με τα windows 7? η ειναι πολυ βαρυ?

τι εννοεις ειμαι default

Οτι δεν εισαι κλοκαρισμενος(να λειτουργεις το cpu και αλλα μερη του hardware σε υψηλοτερες συχνοτητες απο τις εργοστασιακες),οπως θα ησουν στο pc.

• 2 months later...

Κόλλησα και γω, το παιχνίδι είναι φοβερό, εχθές βγήκε το 1.2 Patch και παραδόξως είναι μικρότερο απο το 1.1. Kατεβάζεις μόνο το 1.2 και είσαι εντάξει ή πρέπει να περάσεις και το 1.1?

Μέχρι στιγμής το μόνο πρόβλημα που έχω είναι όταν κάνει autosave μερικές φορές καποια γραφικά στο παιχνίδι αρχίζουν να αναβοσβήνουν. Με load στρώνει.

δεν λέει τίποτα γμτ! αυτό είναι το θέμα, άρα λογικά τα περνάς όλα, το 1.1 είναι 204MB σε zip και το 1.2 127MB σε .exe, anyway τα κατεβάζω και τα 2.

Μου αρέσει πολυ το game, γενικά αυτή η γαλήνια αίσθηση που σου δίνει και που δεν έχει πολλές μάχες, πολύ relaxation :smoke:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.