milkou Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2009 Αποφάσισα λοιπόν πριν λίγο καιρό να υπερχρονίσω το νέο μου απόκτημα (Phenom II X2 550 BE) αγοράζοντας την εν λόγω ψύκτρα....Το προσπέκτους κάνει λόγω για υποστήριξη σε s775 και sAM2...Πληροφορήθηκα όμως ότι μεταξύ ΑΜ2 και ΑΜ3 στο κούμπωμα την ψύκτρας δεν υπάρχουν διαφορές αρκεί να αφαιρούσα το εργοστασιακό RM (κίνηση η οποία είναι και εμφανώς απαραίτητη)...Αποσύνδεσα λοιπόν όλα τα καλώδια από την ΜΒ μου... Ξεβίδωσα το συρταρωτό ΜΒ tray του ATCS 840 το ξάπλωσα στο κρεβάτι και.... αφαίρεσα την παλιά ψύκτρα "(μαμήσια εργοστασιακή)! και το RM της (την βάση στήριξης δηλαδή πάνω στην MB). Η Thermaright είχε μόνο μεταλικό εξάρτημα που καβαλάει βάση της ψύκτρας και τέσσερις βίδες με ενσωματωμένα ελατήρια...Υπέθεσα λοιπόν ότι θα χρησιμοποιήσω το backplate της μαμάς....Έλα όμως που τα ελατήρια στις βίδες είναι τόσο ισχυρά που μου είναι αδύνατον να την βιδώσω...Τέλος πάντων, έβαλα τον (αντι)βασιλιά της ψύκτρας στο ντουλάπι και ξαναέβαλα το μαμόθρεφτο....Σίγουρα κάνω κάτι λάθος....:tw:Παρήγγειλα ένα ολοκληρωμένο "Thermalright Bolt-Thru Kit For AMD AM2" με δικό του backplate...Αλλά είναι αυτό το πρόβλημα;
MADKiller7 Οκτώβριος 18, 2009 #2 Οκτώβριος 18, 2009 Δεν κανεις λαθος κατι,κατ εμενα η τοποθετηση της ψυκτρας αυτης ειναι αθλια,πολυ ισχυρα ελατηρια με κινδυνο να κανεις ζημια στην πλακετα κατα την τοποθετηση η απο το σφιξιμο με το υπερβολικο λυγισμα του pcb,λυγαει ακομα και μεταλλικα backplate κατω απ το σοκετ.Γι αυτο και μονο τον κινδυνο δεν αξιζει η αγορα της,την εδωσα πισω στον ιδιοκτητη της αφου του εδειξα τι κανει και μου ζητησε να του φτιαξω νερακι.Αν δεν σε νοιαζει κοψε λιγο τα ελατηρια 1-2 σπειρες ισως αρκει για να μπουν πιο ευκολα οι βιδες,δεν το εχω δοκιμασει υπ οψιν.
milkou Οκτώβριος 18, 2009 Author #3 Οκτώβριος 18, 2009 Ο βασιλιάς είναι δηλαδή γυμνός.... για τους AMD τουλάχιστον... Δεν το περίμενα αυτό από τη Thermalright.... Θα τα κόψω.... ευτυχώς έχω πατέρα ηλεκτρολογο και όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνω την δουλειά με ακρίβεια...
FANISTELROOY Οκτώβριος 22, 2009 #4 Οκτώβριος 22, 2009 για να μην ανοιγω νεο θεμα.....μολις παρελαβα την true black!περιμενω να ερθει το πακετο 1366 και δεν ξερω αν χρειαζεται να παρω το εξτρα κιτακι για να κουμπωσει η ψυχτρα πανω στον επεξεργαστη!αυτο που πουλαει το πλαισιο δεν ειναι το ιδιο με του 775 που εχει ηδη μεσα στο πακετο;http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Thermalright-Bolt-Thru-Kit-For-Intel-LGA1366.htm
junior-21- Οκτώβριος 22, 2009 #5 Οκτώβριος 22, 2009 οχι βρε συ, έχουν μεγαλύτερη απόσταση οι holes στο 1366 board απότι στο 775. Εκτός αν έχεις μητρική που έχει και 775 mountings
FANISTELROOY Οκτώβριος 22, 2009 #6 Οκτώβριος 22, 2009 την Ρ6Τ εχω παραγγειλει.....οποτε να παραγγειλω το μαρκουτσι αυτο;
junior-21- Οκτώβριος 22, 2009 #7 Οκτώβριος 22, 2009 δεν χρειάζεται! με το bracket για 775 θα κάνεις δουλειά:banging:από εδώ κάνε μεγέθυνση την φώτο της μητρικής και θα δεις ότι γύρω από το socket υπάρχουν mountings τόσο για 775 όσο και για 1366
FANISTELROOY Οκτώβριος 22, 2009 #8 Οκτώβριος 22, 2009 σε υπερευχαριστω....γλυτωσαμε 9€!!αντε τωρα να δουμε ποτε το καλο μας πλαισιο θα μας την φερει!κατι ασχετο και οφφτοπικ!Στο πλαισιο λεει οτι παιρνει μεχρι 12GB, ενω στο site της asus λεει6 x DIMM, Max. 24 GB, DDR3 2000(O.C.)*/1866(O.C.)*/1800(O.C.)*/1600(O.C.)/1333/1066 MemoryΛογικα το site της asus να πιστεψω!! ε;
milkou Οκτώβριος 22, 2009 Author #9 Οκτώβριος 22, 2009 Εννοείται το site της Asus...Μνήμες RAM DDR3 των 4GB έκαστη, πότες θα δούμε άραγε στο εγχώριο εμπόριο...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.