dohc161416003179 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Φίλτατοι, σε ένα παλαιο HP 6125 με Sempron στα 1800, 512 μνήμη κ ενσωματωμένη Ati, εντελώς ξαφνικά σε άσχετες στιγμές πετάει BSOD και μάλιστα κάθε φορά αναφέρει διαφορετικο σφάλμα. Από κλασσικό IRQ NOT LESS OR EQUAL εώς ACPI.SYS ή NTFS.SYS, κλπ.Επειδή το μηχανημα έμπαινε στο νετ χωρίς προστασία υπέθεσα ιό. Κατέβασα ένα free anti virus, απενεργοποιησα το system restore, και προσπάθησα να το τρέξω, πράγματι έβγαλε κάμποσα πραγματάκια, αλλά πέταξε άλλη μια BSOD. Μπαίνω σε Safe mode και τρέχω από εκεί το anti virus, Πάλι πολλά πράγματα, αλλά τρώω άλλη μια BSOD. E, από τότε δεν μπαίνω πουθενά. Ούτε κανονικά, ούτε safe mode. Με το που παει να μπει στα win, μαυρίζει η οθόνη και τέλος. Σύνδεσα άλλη οθόνη, όπου κι εκεί έβγαλε NO Signal, αλλά στο BIOS μαπίνει αλλά μέχρι εκέι.Δευτέρα θα το πάω σε τεχνικό, απλά θέλω μια άποψη για το αν πάιζει προβλημα hardware, οπότε είναι ασύμφορη όποια προσπάθεια επισκευής.Ευχαριστώ για τον κόπο που το διαβάσατε:daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 17, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2009 Τροφοδοτικό ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Οκτώβριος 17, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2009 Όλα είναι πιθανά. Επειδή όμως αναφέρεις πως έμπαινες σε safe mode, μάλλον είναι θέμα λειτουργικού που θα λυθεί με format. Αυτό όμως δεν αποκλείει και θέμα μνήμης, ή σκληρού. Απλώς μου φαίνεται για software. Την απάντηση θα την δώσει ο τεχνικός και αν επιθυμείς μας ενημερώνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Οκτώβριος 18, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2009 Λοιπόν μια και που είχα χρόνο και βρήκα το recovery cd, έκανα ένα φορματ κι ένα clean install από πάνω, αλλα εις μάτην. Tα απροσδόκητα BSOD παραμένουν. Άρα μου μένει μόνο ο τεχνικός Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 18, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2009 Στα προφανή είσαι οκ? Καθαρές ψύκτρες?, ok θερμοκρασίες?, οκ voltage σε CPU, NB, RAM, κτλ ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Οκτώβριος 18, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2009 Στα προφανή είσαι οκ? Καθαρές ψύκτρες?, ok θερμοκρασίες?, οκ voltage σε CPU, NB, RAM, κτλ ?. Κοίτα, μπορεί να τρέχει 2 ώρες προγραμμα και να μην κάνει τίποτα κι αν πας να το ανοίξεις ενώ έχει κρυώσει να πετάει μπλε οθόνη ή το αντιθετο. Ρευματα με το cpuz δεν βλέπω να έχει διακυμάνσεις. Memtest έτρεξα αλλα μέσω των win, δεν έδειξε τιποτα. Τώρα για τις ψύκτρες που λες, δεν θέλω να το ανοίξω. Ευχαριστώ πάντως, όπως κι όλα τα παιδιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Οκτώβριος 19, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2009 Στη μπλε οθόνη αναφέρει κωδικό σφάλματος. Δες ποιος είναι και γράψε τον Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Οκτώβριος 19, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2009 alexgk, Καταρχάς απενεργοποιησα την επανεκίννηση κάθε φορά που βγάζει μπλε οθόνη, ώστε να βλέπω τους κωδικούς σφάλματος.Βγάζει κάθε φορά διάφορα, ανάμεσα IRQ NOT LES OR EQUAL, ACPI.SYS, NTFS.SYS, WIN32, εν πάσει περιπτώση κάθε φορά είναι διαφορετικό το μήνυμα του σφαλματος, οπότε άκρη δεν βγάζεις. Ο τεχνικός που το πήγα μου είπε ότι σε αυτό το μοντέλο έιχαν παρουσιαστεί προβλήματα στις βάσεις των μνημών, αλλά τίποτα ακόμα δεν είναι βέβαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Οκτώβριος 20, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Λοιπόν, πήγα σήμερα έσκασα την 70ρα στο τεχνικό. Το πρόβλημα που είχε, όπως μου είπε ο τεχνικός ήταν ότι λόγω υψηλής θερμοκρασίας κάποιες ψυχρές κολλήσεις στις βάσεις των μνημών τα έπαιξαν και χρειάστηκε να τις επαναφέρει μία προς μία. Μπορεί να μου λέει πα#@%^ες, αλλα΄η αλήθεια είναι ότι το μηχάνημα δνε παρουσιάζει τώρα κανένα πρόβλημα.:yes2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Οκτώβριος 20, 2009 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Με τοσα λεφτα αγοραζες καινουργια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Οκτώβριος 20, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2009 Με τοσα λεφτα αγοραζες καινουργιαΤο πρόβλημα δεν ήταν στο dimάκι της μνήμης, αλλά εκεί που κουμπώνει. Η μνήμη καθαυτή ήταν ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.