Jump to content

Έχει νόημα η μετάβαση? ? ? ? ? ?

Ερνεστος

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι,

προ ημερών βρέθηκε αγοραστής για το χρέπι μου στα... 400€ (αφού ξηλώσω το Εnermax και την HR). Επειδή αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχουν άλλα τόσα ευρώ για να πω ότι στήνω έναν κουλούτσικο games-pc, σκέφτομαι να τσιμπήσω ένα ASRock 330 ION με το σκεπτικό ότι θα μπορεί να μου μείνει και αργότερα ως nettop, αλλά δε θέλω να ξεμείνω αυτή τη στιγμή και τελείως από παιχνίδια.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912354 το οποίο το βρίσκω με αυτή τη σύνθεση στα 240€.

Τα κυριότερα "ατού" του 330 είναι ο διπύρινος Atom, η ήσυχη λειτουργία, η πολύ χαμηλή κατανάλωση και το... 9400 ION τσιπάκι γραφικών. Ξέρω ότι ο συνδυασμός αυτός τα κουτσοκαταφέρνει, αλλά οι δοκιμές που γνωρίζω έγιναν με κάτι Call Of Duty4 και Counter Strike. Αυτά δε μου λένε τίποτα, δεν μπορώ να κάνω τις αναγωγές με τα παλιά παιχνίδια που παίζω εγώ (CM2, FarCry_I, HalfLife_I, NFSU). Η ανάλυσή μου είναι στα τυπικά 1280χ1024 για τις 17άρες.

Ερωτώ, λοιπόν, τους γνώστες επί του αντικειμένου, θα μου παίξει το 330 τα παιχνιδάκια μου (με δεδομένους τους συμβιβασμούς στην ποιότητα γραφικών υποθέτω) ή παρά τους συμβιβασμούς τους τροχούς στο McRae θα τους βλέπω τετραγωνιζέ όπως στο αμάξι των Flintstones? ? ? Αξίζει η εγκατάλειψη της παλιάς (αλλά απροβλημάτιστης) πλατφόρμας μου για το 330 (με δεδομένο ότι στους επόμενους μήνες θα στήνω πραγματικό games-pc) ? ? ? ?

Δεν το δίνω για να το δώσω. Το δίνω για να πάω σε κάτι "καλύτερο" (προσωρινό), σε κάτι που να καλύπτει τις όχι ιδιαιτέρως υψηλές απαιτήσεις μου. Αν με το "καινούργιο" δεν μπορώ να κάνω αυτά που ήδη κάνω, μένω και με το relict...

Kορόϊδο δε θα τον έλεγα, σίγουρα το μηχανάκι είναι ξεπερασμένο για τα σημερινά δεδομένα (δεν παίζει σύγχρονα παιχνίδια), αλλά κατά τα άλλα έχει πάνω του πολλές ανθρωποώρες δουλειάς και μπορείς να το πεις και προσεγμένο. Εξάλλου, ο ίδιος ποτέ δε θα ασχοληθεί με το στήσιμο υπολογιστή, ούτε θα πάει σε μαγαζί να αγοράσει. Το είδε, ασχολήθηκε, του άρεσαν πολύ τα παιχνιδάκια και επιμένει ότι το θέλει (αν και του εξήγησα ότι είναι 5ετίας).

Άρα, το 330 θα τα πάει το ίδιο καλά με το relict στα γραφικά? ? ?

ΑΝ κατάλαβα καλά, το χρέπι δεν αξίζει με τίποτα 400€ (ρεαλιστικό), ενώ από την άλλη ο Atom+9400ION δεν πιάνει με τίποτα τις επιδόσεις 3850+Athlon. Σωστά?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.