Cuore Sportivo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2009 Καλησπέρα! Πριν λίγους μήνες αγόρασα τέσσερις WD 500 RE3 (ABYS) και τους έβαλα σε RAID10. Δημιούργησα ένα διαμέρισμα των 80GB για το λειτουργικό και όλος ο υπόλοιπος χώρος χρησμοποιείται για αποθήκευση αρχείων. Το πρόβλημα είναι ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρώ μία κάθετη πτώση στην απόκριση του συστήματος. Εδικά σε ότι αφορά την εκκίνηση του υπολογιστή και το άνοιγμα φακέλων με πολλά αρχεία, ο χρόνος φόρτωσης είναι αρκετά μεγάλος, κάτι που τον πρώτο καιρό δεν παρουσιαζόταν. Επειδή δεν ήξερα πως να διαπιστώσω αν υπάρχει κάποιου είδος πρόβλημα, σκέφτηκα να εγκαταστήσω και να τρέξω το HD Tune Pro. Παρότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι επιδόσεις σε πραγματικό χρόνο και όχι τα benchmarks, έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι γνώστης του αντικειμένου, πως τα νούμερα είναι κάπως απογοητευτικά, ειδικά σε ότι αφορά το Minimum Transfer Rate και το Access Time... Ανασυγκρότηση στους δίσκους γινόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα επειδή είχα ξεχάσει την Αυτόματη Ανασυγκρότηση ανοικτή. Τέλος να αναφέρω ότι συνολικά από το 1TB αυτή τη στιγμή είναι δευσμευμένα περίπου 300GB. Το όλο θέμα είναι κάτι το φυσιολογικό που παρατηρείται γενικά σε όλες τις συστοιχίες RAID μετά από κάποιο καιρό, ή όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 17, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2009 Τι τρέχει ο Η/Υ σου όταν bootάρει?Πόσα αρχεία έχει μέσα ο φάκελος που λες ότι αργεί να ανοίξει?Μήπως κάνει rebuild το mirror και βάρυνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Οκτώβριος 18, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2009 Για λειτουργικό έχω Windows 7 64bit ενώ στο msconfig, στις καρτέλες startup και services, έχω αφήσει να φορτώνει μόνο τα απαραίτητα. Πάντως επειδή αυτά τροποποιήθηκαν από την πρώτη μέρα που δημουργήθηκε η συστοιχία, όταν δηλαδή και οι επιδόσεις της ήταν πολύ καλές, δεν νομίζω να παιζούν ρόλου.Γενικά οι φάκελοι είναι οι κλασσικοί στους οποίους αποθηκεύονται οι ταινίες, η μουσική, οι εικόνες, τα προγραμμάτα κτλ. Πχ στον φακέλο Προγράμματα, που αργεί κάποια αρκετά δευτερόλεπτα να τον ανοίξει, είναι αποθηκευμένα περίπου 450 αρχεία που καταλαμβάνουν 3GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 18, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2009 Τρέξε το Matrix και δες:1. Αν κάνει ανασυγκρότηση (οπότε διακαιολογείται).2. Τις SMART πληροφορίες των δίσκων (αν κάποιος είναι στα τελευταία του και πέφτει full error correction τοτε θα προκαλεί καθυστέριση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Οκτώβριος 18, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2009 Μήπως μπορείς να μου πεις που ακριβώς στο Intel Matrix Storage Manager βρίσκουμε τα παραπάνω, γιατί δεν τα κατάφερα;:toomuchne Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 18, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2009 ότι βλέπεις στα κλικ και δεξι κλικ (απ ότι ειδα για σμαρτ δε λεει - λαθος μου)δες και με τα διαγνωστικά της WD καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Οκτώβριος 18, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2009 Το Intel Matrix Storage Manager αναφέρει όλα τα status ως normal.Από την άλλη, κατέβασα από τη σελίδα της WD το Data Lifeguard Diagnostic, ωστόσο δεν μπορεί να το scan-άρει. Μόλις πάω να πατήσω "Run Diagnostics" μου βγάζει σφάλμα στο οποίο αναφέρει "Cable test failed. Please check the cables". Επίσης στις ιδιότητες του δίσκου, μου βγάζει "Warning" στο "Health Status". Θέλω να ελπίζω πως δεν υποστηρίζει συστοιχίες RAID, καθώς στο model number αντι να αναγράφει τη ονομασία της συστοιχίας, μου εμφανίζει ένα ξερό "(IDE)". Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 18, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2009 Να προτείνω κάτι, μόνο που είναι λίγο χρονοβόρο.Βγάζεις τον ένα δίσκο και κάνεις reboot.Tο υπόλοιπο σύστημα εξακολουθεί να δουλεύει καθώς το RAID10 σε καλύπτει σε single disk failure.Αν έχεις πρόσβαση σε άλλο PC, τον βάζεις εκεί σαν απλό δίσκο και τον chekάρεις σαν απλό δίσκο με τα διαγνωστικά της WD. Αν είναι ok τον ξαναβάζεις πίσω και τον προσθέτεις στο RAID10 και αφήνεις να κάνει rebuild. Μόλις τελειώσει, επαναλαμβάνεις για τον επόμ,ενο δίσκο, μετά τον 3ο και μετά τον 4ο. Θα πάρει κάμποσες ώρες αλλά δίσκοι είναι αυτοί, δεν σηκώνουν αστεία.Αν δεν έχεις πρόσβαση σε άλλο PC μπορείς να το κάνεις στο δικό σου με τα ίδια βήματα, απλά αν πάει άργά όπως λες μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.