Jump to content

Επιλογη αθορυβου τροφοδοτικου

FANISTELROOY

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον παιδια ψαχνω για αθορυβο τροφοδοτικο >750Watt και τιμη μεχρι 170€.

Εχω 2 στα υποψιν:

Corsair CMPSU-850HXEU PSU (850W)

και

Silverstone Olympia SST-OP1000 PSU 1000W

οι σκεψεις μου:

Corsair:

+14cm fan, αρα λογικα πιο αθορυβο

+5χρονια εγγυηση (καπου διαβασα για 7, μαλλον απο την corsair)

-λιγοτερα watt

-ακριβοτερο κατα 30€

Silverstone:

+πολλα watt, λογικα θα το κρατησω πολλαααα χρονια

+αρκετα φθηνοτερο

-3χρονια εγγυηση

-8cm fan, αρα λογικα περισσοτερο θορυβο, βεβαια θα φορτωνει και θα κανει φασαρια οταν αρχισει να δυσκολευεται, πραγμα λιγο δυσκολο για 1000αρι τροφοδοτικο.

Ακουω προτασεις και αποψεις και για αλλα τροφοδοτικα.

Το δικό μου Galaxy 850 ήταν υπόδειγμα αθόρυβης λειτουργίας και σήκωνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Το έδωσα ενα 100άρικο με υπόλοιπο εγγύησης 9,5 χρονών ακόμα.Τώρα έχω την εντύπωση οτι στην συγκεκριμένη μάρκα έχουν τσιμπήσει αδικαιολόγητα τις τιμές απο τις χαμηλές σειρές μέχρι και τα κορυφαία τους.

edit

συγγνώμη για την σούπα, με την ευκαιρία να ρωτήσω για αθόρυβο τροφοδοτικό μέχρι 400-450W για PC σαλονιού.Σχετικά οικονομικό μέχρι 50-60 ευρώ

papatsoni πιστευεις οτι αξιζει;

καλο το βγαζει παντως....και λεει οτι κραταει χαμηλα τα επιπεδα θορυβου ακομη και σε υψηλο φορτο!

το μονο που δε μου αρεσε ειναι οι ελλεεινες ψυκτρες που εχει (επακολουθο του πολυ υψηλου efficiency ομως ;) ) , κατα τ'αλλα αν προχωρησω σε multi gpu setup , τοτε μαλλον ειναι μονοδρομος για μενα το συγκεκριμενο..

τι μπορει να παθει απο τις ψυχτρες δλδ? μπορει να ζεσταινεται πχ παραπανω και να κανει περισσοτερη φασαρια το ανεμιστηρι;

εγγυηση τελικα εχει 7χρονια;

εσυ αναμεσα σε ποια αλλα εισαι;

Από την άλλη όμως το Silverstone είναι 1000W.

Δε ξέρω τι έχεις σκοπό να του βάλεις επάνω, αλλά 1000W τροφοδοτικό πως να το φέρεις στα όρια του ; Χωρίς να εχω εμπειρία από το συγκεκριμμένο, η λογική λέει πως θα δουλεύει δροσερό και ήσυχο.

Θα εμιστευόμουν το Jonnyguru περισσότερο από εμένα πάντως. Όποιο και να πάρεις νομίζω θα είσαι ευχαριστημένος.

Στα + του silverstone είναι και η χαμηλότερη τιμή.

Λοιπόν, ορίστε review από johnnyguru του Corsair HX850 (κατασκευασμένο από την CWT βασισμένο στη νέα πλατφόρμα PSR, η προηγούμενη ηταν η "γνωστή" PSH που είδαμε σε Toughpower και Corsair TX series.)

Τώρα όσον αφορά το Silverstone, πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα στα 1000w. Υπάρχει το απλό, υπάρχει το 'P' και υπάρχει και το 'Ε'.

SST OP1000-E review

SST OP1000-P review

Nάτα και τα τρία:

OP1000 (το μόνο με 8άρι fan).

OP1000-E

OP1000-P

Aν βρεις το OP1000-P τότε χτύπα το (είναι πιο αθόρυβο από τα τρία και johnnyguru recommended). Αν είναι να πάρεις το απλό με το 80mm ανεμιστήρα σε θόρυβο θα είσαι περίπου στα ίδια επίπεδα με το Corsair λόγω του εξαιρετικού fan (Sunon). Όμως σίγουρα το Corsair θα είναι πιο αθόρυβο, όχι όμως με μεγάλη διαφορά (τα specs των fan μπορείς να τα βρεις στα site των κατασκευαστών, πάντως Yate Loon φοράει το Corsair).

Eγώ θα αγόραζα το Silverstone για τους εξής λόγους:

1. Δυνατότερο από το Corsair.

2. Λογικότατο κόστος

3. Θόρυβος σε απολύτως ικανοποιητικά επίπεδα για 80mm fan

4. Τα Silverstone ειναι απλα αλλά σωστά φτιαγμένα, καλοσχεδιασμένα και.... 'γομάρο-τροφοδοτικά' χωρίς πολλά... φρου-φρου κι αρώματα. Αν θέλεις απλά ένα καλό μηχάνημα που να είναι -ας μου επιτραπεί η έκφραση- heavy duty, το χτυπάς.

5. Μονή 12άρα, δηλαδή δεν έχεις προβλήματα combined power στo 12v rail (σημείωση: και το Corsair μονή 12άρα έχει, αλλά το αναφέρω στους λόγους αγοράς του SST επειδή το συνδυάζει με όλα τα παραπάνω).

Ορίστε και τα επίπεδα θορύβου του Silverstone ανάλογα τα φορτία: 25 dBA @300W or below, 30dBA@ 550W, 42dBA@ 1000W

Κατατοπιστικοτατος!!!

Εχεις ακουσει καποιο απο τα δυο; και πιο συγκεκριμενα το σιλβερστον...

Το SST1000 (το απλό) και το P. Δεν θα το χαρακτήριζα θορυβώδες (μιλάω τώρα για αυτό που κοιτάς εσύ με τον 80mm fan), αλλά εξαρτάται από το φορτίο και κατ'επέκταση και την ταχύτητα του fan. Μεταξύ μας δεν νομίζω να σε προβληματίσει καθώς θεωρώ δύσκολο να περάσεις τα 550w (και μην ξεχνάς ότι σε τέτοια φορτία ο θόρυβος είναι 30dB που είναι πολύ καλό νούμερο).

Υπάρχει και μία τρίτη λύση: Silverstone Strider 850.

Περιληπτικά...Δεν έχει μονή 12άρα, και είναι modular. Aθόρυβο και καλό psu. Kαι σε καλή τιμή. Δεν έχει το efficiency του Corsair αλλά είναι αρκετά κοντά, ενώ οι 12άρες του βγάζουν 64 amperes σε combined. Ripple έχει η 12άρα κοντά στα 100mV (κλασικά Silverstone) αλλά δεν είναι πρόβλημα εφόσον είναι well within specs. To μόνο πραγματικά μελανό σημείο είναι το μέτριο voltage regulation (αλλά μην ξεχνάμε τα 55 ευρώ διαφορά κόστους από το HX850). Ορίστε και το απαραίτητο johnnyguru review.

Αν θες ασυμβίβαστα το καλύτερο psu σε κάθε τομέα (αλλά και με τον χειρότερο δείκτη κόστους/watt) τότε πάρε το Corsair.

Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισε.

Να σου τα συνοψίσω για να σε βοηθήσω:

Αν το χρηματικό δεν είναι προβλημα πάρε το Corsair.

Αν θες κάτι πολύ καλό σε ποιότητα, μεγάλο σε wattage αλλά ελαφρώς χειρότερο σε θέμα 'θόρυβος' (και εφόσον δεν σε πειράζουν μερικά dB παραπάνω) και με τον καλύτερο δείκτη κόστους/watt πάρε το Silverstone Olympia.

Αν θες μια μέση λύση σε θέμα θόρυβος/κόστος/ποιότητα δες το Strider.

Για να μην ανοίγω καινούριο thread, μιας και θα κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση...

Ωραία όλα τα παραπάνω, συγκρίνατε το Crosair με το Silverstone... αν όμως αφήσουμε για λίγο έξω το όριο των 170ευρών που έχει βάλει ο φίλος από πάνω και κοιτάξουμε και από Enermax μεριά στην ίδια κατηγορία...

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραγγείλω και εγώ τροφοδοτικό. Είμαι ανάμεσα στο Corsair CMPSU-850HXEU και στο Enermax Revolution 85 ERV850AW. Γουστάρω Enermax εδώ και πολλά χρόνια και αν δεν με προβλημάτιζε το χρήμα θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη. Το θέμα όμως είναι ότι έχουν μια σημαντική διαφορά 60 ευρώ.

Και ρωτώ. Τα αξίζει τα 60 ευρώ παραπάνω το Enermax? Έχουν κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ τους που δεν βλέπω εγώ και εξηγείται η διαφορά στην τιμή? Ή απλά θα πληρώσω το σηματάκι της Enermax???

Ευχαριστώ! :)

Εγώ προσωπικά θα διάλεγα το Corsair (κυριώς γιατί είναι value for money, έχει εξαιρετικά χαμηλό ripple, πολύ καλά components, δεν ζεσταίνεται, είναι αθόρυβο, βγάζει ίδιο amperage με το Enermax και έχει και μεγάλη εγγύηση αν σε απασχολεί αυτό). Με εξαίρεση τις μισοβιδωμένες ψύκτρες, δεν έχει άλλα σοβαρά μειονεκτήματα.

Το Enermax από την άλλη κοστίζει παραπάνω αφενός γιατί πληρώνεις την φίρμα, και αφετέρου γιατί -σε κάποια σημεία- έχει καλύτερα components από το Corsair (π.χ. κύριος πυκνωτής Panasonic έναντι Nippon Chemi con του Corsair, αμφότεροι made in Japan παντως), έχει δύο coils για το output filtering της 12άρας και όχι ένα, και επίσης έχει κάποιες διαφορές στο σχεδιασμό (interleaved double forward design έναντι double forward design).

Παρόλα αυτά overall (δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη μας και το κόστος) το Corsair είναι καλύτερη επιλογή κυρίως γιατί οι διαφορές του Enermax δεν έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στις επιδόσεις του τροφοδοτικού έναντι του HX 850, αντιθέτως ανεβάζουν χωρίς ουσιαστικό λόγο το κόστος του.

Δες τα review του johnnyguru παρακάτω, νομίζω πως μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Corsair HX850

Enermax Revolution 850w 85+

και γω corsair οπως ολα δειχνουν!

τωρα να δουμε ποτε το καλο μας πλαισιο θα εχει αποθεμα για να παραγγειλουμε να φτιαξουμε υπολογιστη:lazy::lazy:

πριν καμια 20αρια μερες που ρωταγα για το corsair, 9/10 μου ελεγαν οτι περιμεναν παραλαβη (και για το 750αρι αντιστοιχα), παρτε κανα τηλεφωνο , μην τυχον και εχει ερθει και δεν εχει γινει ενημερωση στη σελιδα.

Γιατί δεν κοιτάται και coolermaster ucp 900? Είναι πολύ καλό, έχει χαμηλότερη τιμή απ'όλα τα παραπάνω και είναι πραγματικά αθόρυβο.

Γιατί δεν κοιτάται και coolermaster ucp 900? Είναι πολύ καλό, έχει χαμηλότερη τιμή απ'όλα τα παραπάνω και είναι πραγματικά αθόρυβο.

Μωρέ πολύ καλό είναι αλλά δεν υπάρχει σε κανένα μαγαζί αυτή την στιγμή. Τουλάχιστον στο skroutz δεν το βρίσκω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.