Jump to content

Ati 5XXX series v. The world [Crysis debate]

ManolisX

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

O Mi TZI!!!!!!!Μάγκες πηγαίνετε πάρτε μια 5870 να βρείτε την υγεια σας..ετρεξα κραισις για κανα 10αλεπτο το γουορχεαντ και με ολα μαξ με αα χ8 νερακι πηγαινε!

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply
Πεταω την 295gtx να παρω 5870 να παιξω νερακι το CRYSIS, ειδικα το crysis :hehe: !!!

...και μάλιστα με... 800 frames per second. :dance3:

παπακια νερακι παει το crysis, πανω κατω τα ιδια με gtx295 αποσο το εχω ψαξει, λιγο χειροτερα βασικα, με την διαφορα (αποτι διαβαζω) πως ακομα και με 25fps στην 5870 το παιχνιδι λενε οτι ειναι πολυ πιο smooth και στο ματι και στο παιξιμο σε συγκριση με τις nvidia, περιεργο μου ακουγεται :S ισως να εχουν πειραξει το profile των catalysts ετσι ωστε να εχει το flip queue size(max frames to render ahead στις nvidia ) απο default (3) στο 0 για το συγκεκριμενο game, δεν μου ερχεται καμια αλλη λογικη εξηγηση στο μυαλο.

Το crysis και το Warhead eίναι πολύ πιο smooth σε 5870 από gtx 295. Το επιβεβαιώνω διοτι είχα την 295 για ένα τρίμηνο. Συγκεκριμένα κρατάει ένα σταθερότατο framerate σε όλες τις σκηνές (1920*1080) . Η gtx 295 πάσχει από ελαφρό microstuttering (για να το διαπιστώσει κάποιος απλά κλείνει το ένα gpu σε ένα ελαφρύ game και βλεπει τη διαφορά), το οποίο όμως κουράζει. Το πρόβλημα το είχα και με 4870χ2, στο 4850 cf είχε ουσιαστικά εξαφανιστεί αλλά είχαν περάσει 4-5 ανανεώσεις driver εντωμεταξύ.

Οι 4890 που ειχα πριν ειχαν τρελο mstuttering. Oι 5870 καθολου!

ΕΛΕΟΣ με αυτο το crysis πια...

@Sebastian: Φαντάζομαι θα θυμάσαι ότι πριν μερικούς μήνες το Crysis.. ως δια μαγείας παιζόταν με όλα στο full και με a/a με.. 4850 "νεράκι" (δεν τα έλεγα εγώ).

Τώρα η 5870 επίσης παίζει το Crysis με... διπλάσια frames και γενικά έχει διπλάσια ισχύ από την ανάλογη προηγούμενης γενιάς 4870 (ούτε αυτά είναι δικές μου ατάκες). Δεν τα έμαθες ότι οι ATi είναι οι.. υπερκαρτες και όλα είναι super smooth ακόμα και με 3 frames per second; :giveup:

Μαγεία... :magic:

Υ.Γ. Aϊντε τώρα ποστάρετε μου reviews με την 5870 να βγάζει 90-100 frames στα 1920x1200 με όλα full & a/a. Θα πειστώ τότε (standard)... :p

@moderators: Ε δεν άντεξα.. θα έσκαγα!

Οι 4890 που ειχα πριν ειχαν τρελο mstuttering. Oι 5870 καθολου!

ΕΛΕΟΣ με αυτο το crysis πια...

Εχεις δίκιο για το crysis, ως θέμα βάρους graphix engine πιστεύω το χρησιμοποιούμε όλοι και όχι ότι το θεωρεί κανείς "παιχνιδαρα"...

@Sebastian: Φαντάζομαι θα θυμάσαι ότι πριν μερικούς μήνες το Crysis.. ως δια μαγείας παιζόταν με όλα στο full και με a/a με.. 4850 "νεράκι" (δεν τα έλεγα εγώ).

Τώρα η 5870 επίσης παίζει το Crysis με... διπλάσια frames και γενικά έχει διπλάσια ισχύ από την ανάλογη προηγούμενης γενιάς 4870 (ούτε αυτά είναι δικές μου ατάκες).

Δεν τα έμαθες ότι οι ATi είναι οι.. υπερκαρτες; :giveup:

Μαγεία... :magic:

μα και ο sebastian τα λεγε(με 4850 CF αν θυμαμαι καλα.)

anyway

ας κρατηθει το θεμα καθαρο και ομορφο χωρις off topic.

μα και ο sebastian τα λεγε(με 4850 CF αν θυμαμαι καλα.)

anyway

ας κρατηθει το θεμα καθαρο και ομορφο χωρις off topic.

Νephilim ηταν το πρωτο setup που σου εδινε ενα 35+ average σε 1920χ1200 και ενα 50+ σε 1280χ720+χ2ΑΑ....οτι επαιζε smooth το ελεγα με σχεση πως το παιζαμε πριν με τις αλλες καρτες, slide show!!!!

Oταν κατι ειναι smooth μιλαμε για 60 fps σταθερα.....

Νephilim ηταν το πρωτο setup που σου εδινε ενα 35+ average σε 1920χ1200 και ενα 50+ σε 1280χ720+χ2ΑΑ....οτι επαιζε smooth το ελεγα με σχεση πως το παιζαμε πριν με τις αλλες καρτες, slide show!!!!

Oταν κατι ειναι smooth μιλαμε για 60 fps σταθερα.....

Ούτε το sli μου δεν πιάνει τέτοιες επιδόσεις (δεν κανω πλάκα, εκτός αν παίξω σε απλώς high settings και ούτε καν σε 1680x1050).

Είπαμε.. μαγεία! :magic:

@ Candyman. Ναι είναι υπερκάρτες :), μια από δαυτές την κοντράρουν μόνο 2 από τις πιο ακριβές κάρτες της προηγούμενης γενιάς μαζί (δηλαδή μια gtx 295) και στα μινιμουμ framerate χάνουν κατά κράτος (Εκεί δηλαδή που είναι όλα τα λεφτα).

Σημειωτέων η gtx295:

• με τους πρώτους 2 whql certified driver έκανε crash to desctop σε παιχνίδια όπως fallout 3 κ.α. και ύστερα μιλάμε για σταθερότητα driver της nvidia
  • έφαγα 2 μέρες για να συνηδητοποιήσω ότι για να δουλέψει το hdmi ήθελες 2 (δυο) ΟΘΌΝΕΣ για να το ρυθμίσεις να δίνει σήμα εκεί (ή για να το ξαναστείλεις στο dvi)
  • O HDMI ήχος απλά δεν δουλεύει
  • Τα Μinimum Framerate της είναι 30% + κάτω από την 5870

Και όλα αυτά με beta drivers. :beer:

@ Candyman. Ναι είναι υπερκάρτες :), μια από δαυτές την κοντράρουν μόνο 2 από τις πιο ακριβές κάρτες της προηγούμενης γενιάς μαζί (δηλαδή μια gtx 295) και στα μινιμουμ framerate χάνουν κατά κράτος (Εκεί δηλαδή που είναι όλα τα λεφτα).

Σημειωτέων η gtx295:

• με τους πρώτους 2 whql certified driver έκανε crash to desctop σε παιχνίδια όπως fallout 3 κ.α. και ύστερα μιλάμε για σταθερότητα driver της nvidia
  • έφαγα 2 μέρες για να συνηδητοποιήσω ότι για να δουλέψει το hdmi ήθελες 2 (δυο) ΟΘΌΝΕΣ για να το ρυθμίσεις να δίνει σήμα εκεί (ή για να το ξαναστείλεις στο dvi)
  • O HDMI ήχος απλά δεν δουλεύει
  • Τα Μinimum Framerate της είναι 30% + κάτω από την 5870

Και όλα αυτά με beta drivers. :beer:

Υπέροχα. Τελείωσες το παραλήρημα. Ωραια. Κοίτα τώρα για τι πράγμα μιλάγαμε πριν.

Ωπ... για την.. 4850? FAIL!

Όσο για την 5870... ξέρω ναι. Καρτάρα. Ο βασιλιάς της σκόνης.

Και οι nvidia για τα σκουπιδια στάνταρντ. Ότι πεις. Δεν διαφωνώ άλλωστε. Εγώ πρώτος είπα περί.. μαγείας!

Εχω μαγευτεί!

Αλλωστε απορώ γιατί κανείς να αγοράζει nvidia όταν η ATi τα έχει όλα και συμφέρει;

Η κορυφή της κορυφής ω κορυφή... :D

30% κάτω η 295 είπες; Καλή θέαση...

5870 min fps: 17

295 min fps: 28

http://www.youtube.com/watch?v=XWwGkz_Zx5A&feature=fvsr

EDIT: Crashes σε nvidia δεν είχα ποτέ (απο drivers εννοω, όχι από hardware error). Kαι μιλάμε για ΠΟΛΛΑ pc's (όχι μόνο δικά μου). Αν το σύστημα σου δεν είναι σωστά σεταρισμένο δεν φταίει απαραίτητα η nvidia. Τώρα, απο κει και πέρα θέματα με τους οδηγούς στην 295 υπήρχαν δεν το αρνείται κανείς. Στην αρχή... πλέον έχουν λυθεί. Θες να ρωτήσεις κατόχους 4870x2 τι έχουνε τραβήξει να συγκρίνεις; Άστο καλύτερα.

εγω παλι δεν καταλαμβαινω προς τι ολη η φασαρια!

η 295 ειναι καλυτερη σε dx10 απο την 5870 σε fps, αλλα ειναι αδικη συγκριση! αν θελετε να συγκρινετε παρτε 2X5870 crossfire ή 5870Χ2 οταν βγει!

υγ:το κακο με την 295 ειναι οτι εχει ημερομηνια ληξης...για αυτη την δεινο-καρτα ερχεται ο κομητης dx11 και οσο δυνατη και να ναι θα εξαλειφθει μαζι με ολες τις dx10 καρτες!

ελα να ερθει και η εποχη των θηλαστικων:yes2:

@ Candyman. Μην ξεχνάς ότι εγώ είχα την gtx295 και έχω την 5870.

Πριν την 295 είχα την 4870χ2 πρόβλημα είχα μόνο με τον πρώτο driver και μόνο στο l4dead, και όχι crashing to desc αλλά texture transparency.

έχω και nvidia στο δεύτερο και το τρίτο μηχάνημα.

Άρα λοιπον έχω ιδία άποψη και γνώμη. Δεν trollarω έχω προσωπική πείρα από τα προιόντα.

Ούτε κολλήματα έχω απλά επιλέγω το καλύτερο.

Απορώ πως γίνεται κάποιος να εκφέρει τόσο σθεναρή γνώμη για κάτι το οποίο δεν έχει ιδία πείρα, ειδικά για 2 προιόντα εκ των οποίων κανένα από τα δύο δεν έχει χρησιμοποιήσει.

Επιτίθεσαι με ειρωνίες γιατί δεν έχεις επιχειρήματα?

@ Candyman. Μην ξεχνάς ότι εγώ είχα την gtx295 και έχω την 5870.

Πριν την 295 είχα την 4870χ2 πρόβλημα είχα μόνο με τον πρώτο driver και μόνο στο l4dead, και όχι crashing to desc αλλά texture transparency.

έχω και nvidia στο δεύτερο και το τρίτο μηχάνημα.

Άρα λοιπον έχω ιδία άποψη και γνώμη. Δεν trollarω έχω προσωπική πείρα από τα προιόντα.

Ούτε κολλήματα έχω απλά επιλέγω το καλύτερο.

Κι απο πότε οι προσωπικές επιλογές είναι κριτήριο αντικειμενικότητας; Και γιατί π.χ. πρέπει να σου πω ότι το 2ο pc μου έχει 4650? Ή πρέπει να σου πω πόσα pc στήνω το μήνα για να πειστείς; Μόνο την τελευταία βδομάδα έχω στήσει 4. Και δεν είναι ΚΑΝ η δουλειά μου αυτή. Δεν έχω κανένα λόγο να απολογηθώ για τις επιλογές μου.

Απορώ πως γίνεται κάποιος να εκφέρει τόσο σθεναρή γνώμη για κάτι το οποίο δεν έχει ιδία πείρα, ειδικά για 2 προιόντα εκ των οποίων κανένα από τα δύο δεν έχει χρησιμοποιήσει.

Καταρχήν πως ακριβώς γνωρίζεις εσύ τι hardware έχω δουλέψει; Περίεργα πράγματα. Και επίσης συνεχίζεις την λογική "εγώ τα είχα αγοράσει άρα ξέρω καλύτερα". Λάθος, και αποδεικνύεται από την επόμενη παράγραφο.

Επιτίθεσαι με ειρωνίες γιατί δεν έχεις επιχειρήματα?

Συγνώμη άλλα αλλος μας έλεγε για 30% min fps διαφορά υπέρ της 5870 και δεν απαντάει στα αποτελέσματα του video benchmark που τον διαψεύδουν πανυγηρικά και φαίνεται. Εγώ δεν σου πόσταρα ενα benchmark result table σου έδωσα video να δεις στην πράξη τι γίνεται!

Εγώ λέω αξιόπιστα πράγματα. Για κάτι άλλους έχω αμφιβολίες.

εγω παλι δεν καταλαμβαινω προς τι ολη η φασαρια!

η 295 ειναι καλυτερη σε dx10 απο την 5870 σε fps, αλλα ειναι αδικη συγκριση! αν θελετε να συγκρινετε παρτε 2X5870 crossfire ή 5870Χ2 οταν βγει!

Μην αναφέρεσαι στον πληθυντικό. Η σύγκριση 295 vs 5870 έγινε από συγκεκριμένο άτομο.

Σημειωτέων η gtx295:

* με τους πρώτους 2 whql certified driver έκανε crash to desctop σε παιχνίδια όπως fallout 3 κ.α. και ύστερα μιλάμε για σταθερότητα driver της nvidia

* έφαγα 2 μέρες για να συνηδητοποιήσω ότι για να δουλέψει το hdmi ήθελες 2 (δυο) ΟΘΌΝΕΣ για να το ρυθμίσεις να δίνει σήμα εκεί (ή για να το ξαναστείλεις στο dvi)

* O HDMI ήχος απλά δεν δουλεύει

* Τα Μinimum Framerate της είναι 30% + κάτω από την 5870

Κι απο πότε οι προσωπικές επιλογές είναι κριτήριο αντικειμενικότητας; Και γιατί π.χ. πρέπει να σου πω ότι το 2ο pc μου έχει 4650? Ή πρέπει να σου πω πόσα pc στήνω το μήνα για να πειστείς; Μόνο την τελευταία βδομάδα έχω στήσει 4. Και δεν είναι ΚΑΝ η δουλειά μου αυτή. Δεν έχω κανένα λόγο να απολογηθώ για τις επιλογές μου.

Καταρχήν πως ακριβώς γνωρίζεις εσύ τι hardware έχω δουλέψει; Περίεργα πράγματα. Και επίσης συνεχίζεις την λογική "εγώ τα είχα αγοράσει άρα ξέρω καλύτερα". Λάθος, και αποδεικνύεται από την επόμενη παράγραφο.

Συγνώμη άλλα αλλος μας έλεγε για 30% min fps διαφορά υπέρ της 5870 και δεν απαντάει στα αποτελέσματα του video benchmark που τον διαψεύδουν πανυγηρικά και φαίνεται. Εγώ δεν σου πόσταρα ενα benchmark result table σου έδωσα video να δεις στην πράξη τι γίνεται!

Εγώ λέω αξιόπιστα πράγματα. Για κάτι άλλους έχω αμφιβολίες.

Μην αναφέρεσαι στον πληθυντικό. Η σύγκριση 295 vs 5870 έγινε από συγκεκριμένο άτομο.

Διότι τα τεστάρω με πραγματικό gameplay , με τους καλύτερους Driver και σε ίδια setting.

Σε κάθε περίπτωση:

Όταν πάιζω ένα game στο ίδιο μηχάνημα στα ίδια settings με διαφορετικές κάρτες μπορώ να έχω μια έγκυρη άποψη :)

Oταν βλέπω ότι το Crysis (σε πραγματικό gameplay στα ίδια settings) έπιανε 23aria και τώρα μένει στα 30 τότε είναι 30% διαφορά.

ένα video δεν λεέι τίποτα δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση σε τι αναλύσεις και με τι drivers AA, AF τα τρέχουν.

Θέλεις έγκυρα benchmark?

1) κάντο μόνος σου

Αν δεν μπορείς

2) εμπιστεύσου σοβαρά site (techpowerup, madshrimps etc)

Αυτά τα ολίγα. Over and Out!

ναι σκοτωθείτε κιόλας για να συγκρίνετε 2 άκυρα μεταξύ τους πράγματα.. 1)συγκρίνετε μια 2πυρινη με μια 1πυρινη κάρτα

2) θα αρχίσουν να βγαίνουν dx11 games οπότε σιγά σιγά θα πάρει πόδι η gtx295 είτε από την καινούργια σειρά της nvidia[αν μας κάνει την τιμή δηλαδή], είτε αν πάνε όλοι στην αγορά καρτών της ati... προσωπικό όφελος δεν έχει κανένας σας οπότε αφίστε τους fanboyσμους απέξω

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd5870_9.html#sect2 Με βαση το xbit labs στο crysis warhead, 295 is the winner! Βεβαια ειναι λιγο κρυφο ΑΤΙ το xbitlabs

Η 295 ειναι ο βασιλιας των επιδοσεων μεχρι τωρα σαν καρτα!

Οταν ερθει το 5870χ2 θα αλλαξουν.....

Αλλα για μενα βασικο ειναι να εχει physx και γενικα να ειναι αψογη στο θεμα drivers και συνολικα σε software!

Ποτε δεν ειχα crash σε κανενα παιχνιδι και την εχω απο πρωτη μερα! Εχω εγκατεστημενα 40 παιχνιδια και το falllout 3!

Tο ολο θεμα ειναι με τα Physx και την πολιτικη της nvidia...δυσκολα θα παρω καρτα που να μην ειναι nvidia στο μελλον γιατι θελω να ειμαι σε ολα μεσα και οχι να κανω χακιες και αλχημιες για να δω τα εφε...

Θα παρω την καλυτερση στη σωστη στιγμη, τον Ιανουαριο εκανα τη σωστη επιλογη αγοραζοντας την 295 οπου μεχρι τωρα ειναι πρωτη....σε 3 μηνες ισως να μην ειναι η 5870... γιατι θα εχουμε fermi! Ο καλυτερος για εμενα θα παρει και την υποστιριξη μου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.