Jump to content

Δημιουργία "Docking Station" για σκληρούς δίσκους.

Linkinarios

Recommended Posts

Καλησπέρα,

να σημειώσω πως δεν ήξερα ποιο ήταν το καλύτερο subforum και έτσι το πόσταρα εδώ

Ας τα πάρω απτην αρχή..

1) έχω κουραστεί να δίνω λεφτά για εξωτερικούς δίσκους.. οι οποίοι στην καλύτερη δε θα έχουνε ψύξη ..

2) πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με εξωτερικό seagate 1TB .

Περιγραφή: αρχικά είχε δικιά του θήκη.. αν ζητήσετε εικόνα θα ψάξω να βρω! Στη συνέχεια όμως ξέχασα το φορτιστή στο χωριό κατά την περίοδο των διακοπών..

γύρισα στην πόλη που φοιτώ, και μόλις το κατάλαβα δεν περίμενα για να μου τον στείλουν καθώς χρειαζόμουν τα αρχεία και πήγα πήρα ένα μετασχηματιστή (από αυτούς που ρυθμίζεις εσύ τι Out θες να έχει και έχει και πολλά βίσματα για να χρησιμοποιείς το κατάλληλο κάθε φορά για διαφορετικές συσκευές)

Χρησιμοποιώ λοιπόν το κατάλληλο βίσμα κλπ.. πάω να το βάλω στο σκληρό.. και ο σκληρός "γουργούριζε" απλά!

έτρεχε λίγο στην αρχή σαν να έκανε "loading" και στη συνέχεια έκανε επαναληπτικές "διεργασίες" -θόρυβο για 1 δευτερόλεπτο και μετά σταμάταγε κ μετά πάλι το ίδιο-.

έτσι το παράτησα και πήρα μια θήκη icybox.. περίμενα ότι ο δίσκος θα είχε πρόβλημα αλλά τελικά..

όταν έβαλα τον seagate στη νέα θήκη icybox τότε δούλεψε κανονικά!

την προηγούμενη εβδομάδα μου χάλασε το καλώδιο του μετασχηματιστή.. και μου παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα πάλι!

χρησιμοποιώντας τον ήδιο μετασχηματιστή/πολλαπλασιαστή/ προσπαθώ να θεσω το δίσκο σε λειτουργία..

μάταια! κάνει να ξεκινήσει.. και μετά "νεκρώνει" και ξαναρχίζει.. όλα αυτά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα..

το "κόκκινο" λαμπάκι που δείχνει το αν χρησιμοποιείται ο σκληρός αναβοσβήνει ρυθμικά και ταυτόχρονα με τις εκκινησεις/σταματηματα του δίσκου..

δοκίμασα και έναν WD 640GB (green caviar) και μου δούλεψε μια χαρά στην icybox + ξένο μετασχηματιστή!

γιαυτό τώρα έχω στο μυαλό μου.. να φτιάξω ένα κουτάκι το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 7(example) δίσκους SATA.

7 για να έχω το λειτουργικό raid (για μέχρι 3 δίσκους με τους backup - δίσκους τους) --τυχαία πιο πολύ η επιλογή του αριθμού μάλλον θα αλλάξει στην πορεία!--

Σκέφτομαι να το φτιάξω με σιδερένιες βέργες και φύλλα αλουμινίου..

εσωτερικά δε ξέρω τι χρειάζεται για να λειτουργήσει.. (τι πλακέτες, τροφοδοσία κλπ)

συνολικά πάντως δε σκοπεύω να ρίξω πάνω από 6ΤΒ (μακροπρόθεσμα) στο κουτί αυτό..

μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε/προτείνεται υλικά και τρόπους υλοποίησης της σκέψης αυτής;

ευχαριστώ για το χρόνο σας!

κατι αναλογο εχω φτιαξει και εγω.

κουτι αρχικα ελεγα να φτιαξω μονος μου απο plexi, αλλα μετα κατεληξα σε ενα cage της coolermaster που βαζεις 4 δισκους 3,5" σε 3 θεσεις 5,25" με 12αρη ανεμηστηρα πανω (απο πλαισιο 17ε πριν κανα χρονο), το οποιο εχω εξωτερικα πανω στο γραφειο και συνδεονται ολοι οι δισκοι sata με hotplug.

για τη συνδεση πηρα καλωδια sata 1m, δεν εβρισκα μεγαλυτερα και συνδεσα τη μια ακρη στη μητρικη και τα εβγαλα απο μια τρυπα στο πισω μερος του κουτιου για να τα συνδεω στους δισκους.

τα καλωδια τροφοδοσιας με πεδεψαν λιγο γιατι δεν εβρισκα καποια αντοιστηχη λυση. αρχικα εβγαλα ενα molex του τροφοδοτικου στο πισω μερος του κουτιου. μετα πηρα 2 molex φις ενα αρσενικο και ενα θυλικο απο ενα καταστημα ηλεκτρονικων για να φτιαξω μια προεκταση. καλωδια σαν του τροφοδοτικου δεν εβρισκα πουθενα ετσι χρησημοποιησα καλωδιο ηχου, εχει στο πρακτικερ και ειναι ιδιου παχους με του τροφοδοτικου. μετα με ετοιμες διακλαδωσεις molex και molex σε sata απο eshop εδωσα τροφοδοσια στους δισκους.

μεσα στο κουτι εχω μονο το δισκο του λειτουργικου και τους αλλους τους συνδεω hotplug αναλογως ποιον χρειαζομαι.

τελος αν οι σατα θήρες της μητρικης δεν επαρκουν τωρα ή μελλοντικά, αγοραζεις μια καρτα με επιπλεων σατα θηρες

το cage ειναι απο αλουμινιο που πηρα. οποτε δεν ξερω πως τα παει το πλεξι.

παντως πιστευω οτι θα εχει καποια μικρη διαφορα γιατι στον εσωτερικο δισκο του λειτουργικου που τον εχω δεσει με λαστιχα για μειωση κραδασμων και θορυβου εχω +2 βαθμους σε σχεση με πριν που ακουμπουσε στο αλουμινιο του κουτιου.

αλλα δεν ειναι τιποτα σοβαρο να εχεις πχ 29 αντι 27 βαθμους στο δισκο με τον 12αρη να το φυσαει.

ενδιαφέρον!

πρώτα συγχαρητήρια για το "πρότζεκτ" αυτό!

θα ήθελα ακόμη να σε ρωτήσω αρχικά.. πόσο σου κόστισε;

(βέβαια πήρες και το CM για το hotplug..)

και άλλες εντυπώσεις-παράπονα-θετικά;;

ειχε καπου 17ε το cage με τα καλωδια εφτασε γυρο στα 22-23ε.

το cage τωρα εχει φτασει στα 32ε.

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Accessories/CoolerMaster-Hdd-Module-Stb-3T4-E3-Gp-Universal-CM-STB-3T4-E3-GP.htm

απο εντυπωσεις για μενα ειναι πολυ βολικο . εχω πχ 2 δισκους με ταινιες, εχω το allmymovies εγκατεστιμενο στο pc με τα στοιχεια καθε ταινιας και σε ποιο δισκο βρισκεται οταν θελω να δω ταινια συνδεω τον αντοιστιχο και βλεπω. να μην δουλευουν συνεχως οι δισκοι χωρις λογο. αλλο δισκο πχ εχω με iso games, backup κτλ. οτι κατεβαζω το ταξινομω και στο στελνω στον αντοιστοιχο δισκο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.