Cleitos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2009 Χαιρετώ το forum και καλώς σας βρήκα! Νέος στην παρέα σας και ζητώ τα φώτα σας περί υδρόψυξης :bigsmile:. Λοιπόν ας μπω κατευθείαν στο ψητό: Η υδρόψυξη θα ψύχει τον Q9650 και το ΝΒ της Rampage Extreme. Στο μέλλον κάποιον i71156/1366 , οπότε το σύστημά που θα φτιάξω, θα ήθελα να το κρατήσω για αρκετό καιρό. Απότι βλέπω στην ελληνική αγόρα, δεν κινούνται πολλά πολλά (θυμάμαι στο πλαίσιο κάποτε είχε πράμα, τώρα τίποτα), οπότε λέω να στραφώ προς το εξωτερικό, και συγκεκριμένα εδω. Λοιπόν από τα κομμάτια που έχει το overclockers, επέλεξα τα ακόλουθα, μετά από ώρες διαβάσματος διαφόρων reviews, για την απόδοσή τους κτλ. Έχουμε και λέμε λοιπόν: CPU Block Pump Radiator Reservoir και τα συναφή λάστιχα, σφιχτήρες, fittings 1/2 κλπ. Τι λέτε; Θα αντέξει η αντλία το NB-CPU σε μόνη λούπα; Το όλο σύστημα θα στεγαστεί σε ένα Stacker 831 Evo(είμαι της παλιάς σχολής ), και εδώ έχω τον μεγαλύτερο ενδοιασμό μου. Το ψυγείο δεν βλέπω να χωράει μέσα στο κουτί, διότι είναι αρκετά χοντρό. Οπότε τι γίνεται; Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο πιο λεπτό ίσως, που να φτάνει σε απόδοση το ThermoChill; (δεν είναι τυχαία ο King of colling, εκτός και αν έχω μείνει πίσω ). Αυτό που σκεφτόμουν είναι να κάνω μια κατασκευή από plexy glass/ αλουμίνιο, για να στεγάσω το ψυγείο, και να το τοποθετήσω κάτω από το κουτί. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω με πια σειρά πρέπει να τα συνδέσω, ουτώς ώστε να έχω την καλύτερη ροή νερού. Αυτά :bigsmile:. Οποιεσδήποτε γνώμες/συμβουλές/διαφωνίες δεκτές. Είμαι ολίγον newbie στα νερά , τώρα μαθαίνω. Ευχαριστώ προκαταβολκά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Οκτώβριος 16, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Μια χαρά σε βλέπω...και κάρτα να βάλεις στο loop...στο Stacker χωράει με λίγο κόψιμο...στον πάτο, απλά ίσως να χρειαστεί να βάλει ποδαράκια ή αποστάτες στα ροδάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Οκτώβριος 16, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Τα κομμάτια που διάλεξες είναι όντως πολύ καλά. Έχω ακριβώς τα ίδια εκτός απο το reservoir. Η αντλία άνετα αντέχει cpu-nb. Τώρα για το κουτί μήπως να κοίταγες το cosmos s που το χωράει άνετα. Μπορείς βέβαια να πάρεις 2πλο ψυγείο για να σε χωρέσει άνετα στο υπάρχων κουτί σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Οκτώβριος 16, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Ανετότατα χωράει και στο 831...εδώ έχουν βάλει 4πλό...(ψάξτε post του Xrist) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleitos Οκτώβριος 16, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Ευχαρίστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας παιδιά. @mech5107: Προς το παρών η 280 είναι οκ από temps με το o/c που έχει φάει, αλλά στο μέλλον ίσως, γιατί όχι. Όταν λες αποστάτες στα ποδαράκια τι ακριβώς εννοείς; Τα ροδάκια τα έχω καταργήσει από την αρχή οπότε οκ. Επίσης στον πάτο, φαντάζομαι εννοείς να καταργηθεί η σίτα που έχει στον πάτο, και να "φαγωθεί" το γύρω γύρω για να χωρέσει ε; Χμμ.. καλή ιδέα, θα πάρω διαστάσεις και θα δω αν χωρέσει εκεί. @alexkhr: Για κουτί δύσκολο να αλλάξω τώρα, no money no honey (και με τις επερχόμενες hemlock/GF100 ταπί θα μείνουμε ). Πέραν του χρηματικού όμως το Stacker μου μ'αρέσει περισσότερο από τα Cosmos, γιαυτό είπα της παλιάς σχολής... Το 2πλο ψυγείο θα "σηκώσει" CPU-NB; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Οκτώβριος 16, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 μπορείς να αγοράσεις και από εδώ :http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=201&products_id=3112 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar1999 Οκτώβριος 16, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Από Αμερική δεν θα τον φάει το τελωνείο όμως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Οκτώβριος 16, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 μπορείς να αγοράσεις και από εδώ :http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=201&products_id=3112 Απο εκεί αγόρασα το cpu block και δεν πλήρωσα τελωνείο. Ε @alexkhr: Για κουτί δύσκολο να αλλάξω τώρα, no money no honey (και με τις επερχόμενες hemlock/GF100 ταπί θα μείνουμε ). Πέραν του χρηματικού όμως το Stacker μου μ'αρέσει περισσότερο από τα Cosmos, γιαυτό είπα της παλιάς σχολής... Το 2πλο ψυγείο θα "σηκώσει" CPU-NB; Απο θερμοκρασίες εννοείς? Πιστεύω πως ναι. Αν για κάποιο λόγο δεν έχεις τις θερμοκρασίες που θές προσθέτεις ακόμα ένα μονο ψυγείο και το καλύπτεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleitos Οκτώβριος 16, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Το performance-pcs.com είναι Αμερική...Αν τα πάρω όλα από κει, δεν νομίζω να γλιτώσω το τελωνείο, παρόλα αυτά θα το έχω υπόψιν, γιατί η ίδια αντλιά την έχει $65=44ε ενώ το overclockers πάει £73=79.90ε αν δεν κάνω λάθος...Μισή τιμή.. @alexkhr: ναι για τις θερμοκρασίες έλεγα.. αλλά αφού έχουν βάλει και 4πλο μέσα όπως λέει mech5107, ε πιστευώ πως θα μπει. Παίδες, κάτι ακομά: Τι υγρό να χρησιμοποιήσω; Έχω ακούσει για WFI, απεσταγμένο, καθαρό οινόπνευμα... Τι προτείνετε εσείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar1999 Οκτώβριος 16, 2009 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Πάρε ένα έτοιμο υγρό να τελειώνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Οκτώβριος 16, 2009 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Για υγρό με ένα feser που έχουν οι περισσότεροι εδώ θα είσαι μια χαρά.Για μαγαζί θα σου έλεγα να κοιτάξεις και εδώ. Εστω να του αφιερώσεις λίγα λεπτά να τσεκάρεις τιμές αξίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleitos Οκτώβριος 16, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Οκ, θα ψάξω να βρω Feser ή κάτι παρόμοιο (και από το eshop εξαφανίστηκαν όλα τα υγρά, τι στο καλό; έπιασαν τα κρύα, έπιασαν τα pc και οι o/cers μάλλον ). @carrion: θα το τσεκάρω thanks! Ποιά σειρά ακολουθείτε εσείς στην σύνδεση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Οκτώβριος 16, 2009 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Οπως επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο Sidewinder Computers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Οκτώβριος 16, 2009 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Εγώ το έχω τώρα αντλία -> 240ψυγείο -> CPU -> NB -> 120ψυγείο ->VGA -> res.Με το σκεπτικό όμως να γίνει σε λίγο καιρό (με την έλευση των νέων καρτών):αντλία -> 240ψυγείο -> CPU -> NB -> 120ψυγείο -> 2xVGA -> 120ψυγείο -> resFeser υγρό έχει στο multirama του πειραιά.Απο εκεί αγόρασα το cpu block και δεν πλήρωσα τελωνείο.alexkhr Αν δεν πήρες και κάτι άλλο μαζί με το block τότε λογικό που δεν πλήρωσες. Αν ο φίλος μας εδώ όμως πάρει όλο το πακέτο από Αμέρικα τότε το ποσό θα ανέβει αρκετά. Πάνω από 150ευρά σε electronics κατά 90% στο σταματάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleitos Οκτώβριος 16, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Δηλαδή σε μένα θα πρέπει να πάει κάπως έτσι: αντλία->ψυγείο->CPU->NB->res. right; Ναι είδα στα Multirama το feser, αλλά λέει κατόπιν παραγγελίας... Δηλαδή μέχρι να'ρθει... Anyway κάτι θα κάνω και μ'αυτό.@Lazy Dog: θα τσεκάρω και εκεί thanks.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Οκτώβριος 16, 2009 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Αφου θες και i7 πηγαινε καλυτερα σε ενα απο αυτα τα 2 blocksWatercool HEATKILLER Rev3.0 LTSwiftech APOGEE XT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Οκτώβριος 16, 2009 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Χαιρετώ το forum και καλώς σας βρήκα! Νέος στην παρέα σας και ζητώ τα φώτα σας περί υδρόψυξης :bigsmile:. Λοιπόν ας μπω κατευθείαν στο ψητό: Η υδρόψυξη θα ψύχει τον Q9650 και το ΝΒ της Rampage Extreme. Στο μέλλον κάποιον i71156/1366 , οπότε το σύστημά που θα φτιάξω, θα ήθελα να το κρατήσω για αρκετό καιρό. Απότι βλέπω στην ελληνική αγόρα, δεν κινούνται πολλά πολλά (θυμάμαι στο πλαίσιο κάποτε είχε πράμα, τώρα τίποτα), οπότε λέω να στραφώ προς το εξωτερικό, και συγκεκριμένα εδω. Λοιπόν από τα κομμάτια που έχει το overclockers, επέλεξα τα ακόλουθα, μετά από ώρες διαβάσματος διαφόρων reviews, για την απόδοσή τους κτλ.Έχουμε και λέμε λοιπόν: CPU Block Pump Radiator Reservoir και τα συναφή λάστιχα, σφιχτήρες, fittings 1/2 κλπ. Τι λέτε; Θα αντέξει η αντλία το NB-CPU σε μόνη λούπα; Το όλο σύστημα θα στεγαστεί σε ένα Stacker 831 Evo(είμαι της παλιάς σχολής ), και εδώ έχω τον μεγαλύτερο ενδοιασμό μου. Το ψυγείο δεν βλέπω να χωράει μέσα στο κουτί, διότι είναι αρκετά χοντρό. Οπότε τι γίνεται; Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο πιο λεπτό ίσως, που να φτάνει σε απόδοση το ThermoChill; (δεν είναι τυχαία ο King of colling, εκτός και αν έχω μείνει πίσω ). Αυτό που σκεφτόμουν είναι να κάνω μια κατασκευή από plexy glass/ αλουμίνιο, για να στεγάσω το ψυγείο, και να το τοποθετήσω κάτω από το κουτί. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω με πια σειρά πρέπει να τα συνδέσω, ουτώς ώστε να έχω την καλύτερη ροή νερού. Αυτά :bigsmile:. Οποιεσδήποτε γνώμες/συμβουλές/διαφωνίες δεκτές. Είμαι ολίγον newbie στα νερά , τώρα μαθαίνω. Ευχαριστώ προκαταβολκά. ε οχι και δεν υπαρχουν parts στο Eλλαντα... στα ιδια κυβικα με το 831 το κουτακι αυτο δεν σου κανει? με ενα σετ ποδιες για να χωρεσει απο κατω το ψυγειο αντλια μια pmp 450 ενα 240αρι τανκακι αν και στο stacker εγω θα προτεινα καλυτερα ενα 2x5,25 bay tank της XSPC για waterblock πας απο heatkiller cu & lt μεχρι koolance 350 & Alphacool Yellowstone αλλα και EK supreme σωληνες και υγρο Feser πανω σε ενα Feser 360 με ρακορακια ειτε απο Koolance ειτε απο Feser ολα τους φυσικα αμεσα διαθεσιμα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleitos Οκτώβριος 16, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 @Κοπρίτης: Λέω και γω δεν θα απαντήσει, τόση ώρα λέω για το το Stacker ... Έχω δει τα projects που έχεις κάνει και έχω μείνει.. τι να πω είσαι καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξεως man συγχαρητήρια! Επί του θέματος τώρα: Ξέρω εκεί στα multirama extreme ότι παίζει πράμα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να έρθω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων εδώ πάνω. Γιαυτό και είπα να στραφώ προς εξωτερικό μεριά. Πάντως άναψες φωτιά με το pre-modded 831 να το ξες . Βλέπω και άμεσα διαθέσιμο, κατάλαβα πάλι ταπί θα μείνω . Τα block που προτείνεις είναι καλύτερα απο το GTZ; Μπορεί να πω βλακεία αλλά ως άσχετος που είμαι δικαιολογούμαι , η αντλία που λες, δεν είναι πιο αδύναμή σε σχέση με την Swiftech; θα παίζει άνετα με CPU-NB πάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
carrion Οκτώβριος 16, 2009 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Το heatkiller από πολλούς θεωρείται το καλύτερο αυτήν την στιγμή..Όσο για τις αντλίες.. όλες Laing D5 είναι.. πέρα από το tag δεν νομίζω να έχουν άλλες διαφορές. Αν κάνω λάθος διορθώστε με... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Οκτώβριος 16, 2009 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 @Κοπρίτης: Λέω και γω δεν θα απαντήσει, τόση ώρα λέω για το το Stacker ... Έχω δει τα projects που έχεις κάνει και έχω μείνει.. τι να πω είσαι καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξεως man συγχαρητήρια! να σαι καλα φιλε μου σ'ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια Επί του θέματος τώρα: Ξέρω εκεί στα multirama extreme ότι παίζει πράμα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να έρθω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων εδώ πάνω. Γιαυτό και είπα να στραφώ προς εξωτερικό μεριά. Πάντως άναψες φωτιά με το pre-modded 831 να το ξες . Βλέπω και άμεσα διαθέσιμο, κατάλαβα πάλι ταπί θα μείνω . Τα block που προτείνεις είναι καλύτερα απο το GTZ; Μπορεί να πω βλακεία αλλά ως άσχετος που είμαι δικαιολογούμαι , η αντλία που λες, δεν είναι πιο αδύναμή σε σχέση με την Swiftech; θα παίζει άνετα με CPU-NB πάνω; τα τεσσερα πρωτα που σου προτεινα ειναι κορυφη με τη σειρα αυτη κιολας συμφωνα με καποια reviews Το heatkiller από πολλούς θεωρείται το καλύτερο αυτήν την στιγμή..Όσο για τις αντλίες.. όλες Laing D5 είναι.. πέρα από το tag δεν νομίζω να έχουν άλλες διαφορές. Αν κάνω λάθος διορθώστε με... ολες D5 ειναι απλα αλλος τη μετραει στα 1200l/h με μανομετρικο 3.1m και αλλος στα 900l/h με 4m την προηγουμενη εβδομαδα βεβαια εσκασε και αυτη εδω η βελτιωμενη εκδοση της D5 ως PMP 450S με 1050l/h & 4.9m (μιλαμε παντα για 12v) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.