Jump to content

Prolimatech Megahalems + i7

lefteriz

Recommended Posts

Thanx, ωραία παρουσίαση και φωτος.

Αλλά αν δοκιμάσεις linx 64bit τότε μάλλον θα τρώς restarts λόγω θερμοκρασίας.

Έπειτα από ένα 20λεπτο Linx χρησιμοποιόντας 5GB RAM η θερμοκρασία έφτασε στους 84 στον 1ο πυρηνα.

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply
Έπειτα από ένα 20λεπτο Linx χρησιμοποιόντας 5GB RAM η θερμοκρασία έφτασε στους 84 στον 1ο πυρηνα.
Αν είσαι με κλειστό κουτί τότε καλοκαίρι θα πρέπει να κατεβεις λίγο clocks και volts (εγώ τουλάχιστών αυτό θα έκανα και ας αντέχει το cpu πάνω από 85 και ας μην ζορίζεται από άλλες εφαρμογές/games όσο με το linx)

Αν είσαι με κλειστό κουτί τότε καλοκαίρι θα πρέπει να κατεβεις λίγο clocks και volts (εγώ τουλάχιστών αυτό θα έκανα και ας αντέχει το cpu πάνω από 85 και ας μην ζορίζεται από άλλες εφαρμογές/games όσο με το linx)

με κλειστό κουτί είμαι ναι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.. αλλα μέεεεεεχρι τότε:dance3: Βασικά το ψάχνω ακόμα το θέμα γιατί πιστεύω οτι τα 4Ghz 200 χ 20 μπορώ να τα έχω και με λιγότερο από 1.3125V

κανονικα θα επρεπε να πηγαινεις με 1,25 και λιγοτερο.

Δεν υπάρχει "θα έπρεπε", ούτε είναι γραμμένο κάπου. και ούτε νομίζω να υπάρχουν και πολλά (τουλάχιστον εδώ) κομμάτια που να παίζουν στο 1.25v 200x20 με HT on.

• 2 weeks later...

Το Noctua Fan 120mm NF-P12 , μήπως είναι υπερβολή; Το λέω γιατί 20 ευρώ (ή μάλον 2x20 ευρώ αν κάποιος πάει για push-pull), είναι ομολογουμένως αρκετά...

Κάτι οικονομικότερο για 920@4.0 24/7 υπάρχει;

mandridis με γειά η MS :T:

• 2 weeks later...

Εχθές τελείωσα το setάρισμα του PC. Και επειδή το θέμα του Thread αφορά Megahelms + i7 θέλω να κάνω κι εγώ τις παρατηρήσεις μου σε αυτό το setάκι.

Έχω 2 ανεμιστήρες coolermaster των 120mm (push-pull),σε standar 730 rpm πάνω στην Megahelms, με πάστα ceramique και 2Χ120mm lian li (κάτω-μπροστά και πάνω-πίσω) για το airflow του κουτιού.

Σε idle 920 (με default ρυθμίσεις), που έτρεχε win 7 (x64), φτάσαμε τους 46C μετά από 2 ώρες. (Τόσο έδειχνε το monotoring tool της Asus). :slap:

Νομίζω ότι είναι υπερβολικό, εσείς τι λέτε;:tomato:

Σε idle και default ειναι λιγο ανεβασμενες οι θερμοκρασιες.

43-44 εχω εγω με την Megahalems στον i7 στα 4G με 1.256 ρευμα ΑΛΛΑ, με ανοιχτο κουτι.

Μην κοιτας βεβαια ποτε το idle. Δεν φαινεται εκει αν η ψυκτρα κανει δουλεια.

Στο load θα καταλαβεις, αν οντως δουλευει σωστα και αν εχεις σωστο airflow στο κουτι σου.

Από RealTemp βλέπω ότι idle φτάνω 39C. Δηλαδή υπάρχει μια απόκλυση 5-6C από το monitor tool της Asus που εξακολουθεί να δείχνει 45.

Σε 20 λεπτά prime έφτασα 73C, και να πώ την αλήθεια αυτό με προβληματίζει.

Κάποιο tool υπάρχει για να ανεβάσω τις στροφές των ανεμιστήρων ή πρέπει να αφοράσω κάτι τέτοιο.

Από bios που δοκίμασα δεν μπόρεσα να ξεκολήσω από τις 720 rpm.:fie: Και για να είμαι και πιο ακριβής μόλις τα έβαζα σε turbo mode κάποιο από τα ανεμιστηράκια που συνδέονται με την mobo, αυτομάτως οι στροφές έπεφταν σε αυτό στις 400 rpm.

Κάποιο tool υπάρχει για να ανεβάσω τις στροφές των ανεμιστήρων ή πρέπει να αφοράσω κάτι τέτοιο.

Από bios που δοκίμασα δεν μπόρεσα να ξεκολήσω από τις 720 rpm.:fie: Και για να είμαι και πιο ακριβής μόλις τα έβαζα σε turbo mode κάποιο από τα ανεμιστηράκια που συνδέονται με την mobo, αυτομάτως οι στροφές έπεφταν σε αυτό στις 400 rpm.

Δοκιμασε το speedfan

http://www.almico.com/sfdownload.php

Μη σε προβληματιζουν οι 73c, ειναι πολυ ζεστοι, γυρω στο 80 πιανουν σχεδον ολοι ακομα και με tr ultra (στα 4ghz παντα)
Το θέμα είναι ότι είμαι με default ρυθμίσεις.:slap:

Το θέμα είναι ότι είμαι με default ρυθμίσεις.:slap:

εγώ προτείνω τα εξής ώστε να είσαι να αγοράσεις αυτούς εδώ τους ανεμιστήρες εγγυημένη κατάσταση απλά μαμανε:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806338 και με αυτό το fan controller θα έχεις ένα μαματο αποτέλεσμα στο full δηλαδή 1800rpm δίνουν τρομερό αέρα αλλα και αρκετό θόρυβο έτσι με το εξής fan controller

όταν θέλεις ησυχία θα τους βάζεις στα 5 volt και ακούγονται ακόμα λιγότερο από του coolermaster http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806325 :baby:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.