Jump to content

Προβλημα: διακόπτης WiFi σε toshiba laptop

x-treme

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω ένα λαπτοπ toshiba a200-1j0 το οποίο έχει πάνω μια wlan καρτούλα intel 4965AGN. Το έχω λίγο κάτω από 2 χρόνια.

Μέχρι χθες βράδυ όλα δούλευαν καλά. Σήμερα το πρωί πάω να το ανοίξω, και βλέπω πως το λαμπάκι δίπλα στον διακόπτη του wifi ήταν σβηστό. Ανοιγοκλείνω το διακόπτη, τίποτα. Εννοείται δεν έπιανα δίκτυα. Κάνω reboot, μπαίνω σε Ubuntu, τα ίδια. (Αν θυμάμαι καλά, ακόμα και κατά το booting το λαμπάκι ήταν αναμένο, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Ας το επιβεβαιώσει κάποιος αν μπορεί. Μπαίνω στο bios (phoenix trustedcore), δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση για το wlan.

Κατεβάζω το utility: Intel PROSet wireless. Κάνω ένα διαγνωστικό τεστ και βγάζει:

"Δοκιμή ραδιοπρόσβασης - Αποτυχία - Η ραδιοπρόσβαση υλικού είναι απενεργοποιημένη "

(νομίζω αναφέρεται στο διακόπτη, γι' αυτό λέει "υλικού")

Για πείτε καμιά ιδέα ρε παιδιά.

Ο διακόπτης είναι όντως "hardware"?? Ή μήπως μπορούμε να το παρακάμψουμε με κάποιον τρόπο? Σε αντίστοιχο thread διάβασα και κάτι για pin mod (βλ. εδώ)

edit: Ξέχασα να αναφέρω πως το utility "Connectivity Doctor" της Toshiba εξακολουθεί να αναγνωρίζει τη θέση του διακόπτη (on ή off). Φαντάζομαι όπως πως ίσως απλά η toshiba έχει το δικό της κυκλωματάκι που το ανιχνεύει και δεν το βλέπει μέσω της κάρτας...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.