sv3glw Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2009 Στην προσπάθειά μου να επιταχύνω τη διαμεταγωγή των αρχείων μου μεταξύ "server" και pc τα γύρισα σε gigabit. Εξηγούμαι:1 PC χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο ελεγκτή της μητρικής ASUS M2NPV-VM (NVIDIA nForce 430 built-in Gigabit MAC με external Marvell PHY) το οποίο τρέχει XP.και1 παλιότερο PC σε ρόλο "σέρβερ" με κάρτα δικτύου TP-LINK TG-3269 GIGABIT PCI NETWORK ADAPTER το οποίο τρέχει FREENAS (BSD).Χρησιμοποιειται και ένα D-LINK DGS-1005D GIGABIT SWITCH 5-PORT καθώς και αγορασμένα FTP cat6 καλώδια.Ανεξαρτήτως αν παρμβάλλεται το switch ή όχι ανάμεσα στα 2 pc η ταχύτητα της σύνδεσής τους δεν ξεπερνά τα 150-170 Mbps, σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που είχα όταν ο "σέρβερ" είχε 100άρα κάρτα.Χρειάζεται κάποια συγκεκριμένη ρίθμιση στην κάρτα?Υπάρχει κάτι άλλο που αγνοώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Οκτώβριος 15, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2009 τσέκαρε με iperf να δεις το διαθέσιμο bandwidthτο υπόλοιπο config τί είναι? γτ σε real εφαρμογές περιορίζεσαι και από το read/write των δίσκων σου. μήπως κάνεις read από παλιό αργό σκληρό ή μεταφέρεις μικρά αρχεία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sv3glw Οκτώβριος 15, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2009 Τα αρχεία είναι μεγάλα, και οι δίσκοι τυπικοι σύγχρονοι SEGATE SATA II ...To pc έχει έναν AMD 3500+ με 2 GB μνήμη και ο "server" με το freenas ένα celeron 2.0GHz, με μόνο 256MB μνήμη... με PCI SATA controllerΤο Iperf δεν το ήξερα, μένει να πειραματιστώ όταν είμαι σπιτι....Ευχαριστω για την άμεση απάντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Οκτώβριος 15, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2009 λογικά κανα 250ρι-300ρι έπρεπε να βλέπεις... τσέκαρε κ τους drivers στο σερβεράκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sv3glw Οκτώβριος 15, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2009 Σε αυτά τα απίπεδα θα το θεωρούσα πιο αποδεκτό....Για τους drivers στο σερβεράκι, δύσκολο, καθότι οι γνώσεις ου σε BSD είναι μηδαμινές.Το FREENAS έχει το καλό ότι έχει πολλές επιλογές μέσα από το web interface....θα προσπαθήσω να δώ τις παραμέτρους που λέει για το interface του δικτύου και θα επανέλθω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Οκτώβριος 15, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2009 Για τους drivers στο σερβεράκι, δύσκολο, καθότι οι γνώσεις ου σε BSD είναι μηδαμινές. κ οι δικές μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.