Dakonblackblade Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2009 Καλημέρα παιδιά , αν και παρακολουθώ το φόρουμ εν τούτοις δεν είμαι και πολύ ενεργός . Κυρίως επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός. Αλλά ας πάμε στο πρόβλημά μου και να σας το διηγηθώ με την σειρά. Έχω μια Asus P5E. http://gr.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=572&l4=0&model=1873&modelmenu=1Όπως βλέπετε αναφέρεται πως υποστηρίζει μνήμες DDR 2 1066 και 1200άρες με O.C. Είπα να αναβαθμίσω στα 4 GB από τα 2 που είμαι τώρα και πήγα και πήρα αυτές. Δεν πέτυχε η συνεργασία μαζί τους και μετά τις έδωσα πίσω και πήρα αυτές. Σκέφτηκα , ''χέσε τις επιδόσεις αρκεί να είναι σταθερό στο σύστημα''. Και ξεκίνησαν πάλι τα προβλήματα (ίδια κατάσταση και με τις πρώτες).Με το που μπαίνω στα Windows ΧΡ άλλες φορές πάνε καλά αλλά τις περισσότερες συμβαίνει το εξής. Restart με το που ξεκινάνε. Αν κάτι τετοιο δεν συμβεί αμέσως, αρχίζουν να κολάνε τα προγράμματα (Firefox+IE κυρίως) και μετά restart. Στρέσαρα με ORthos και άλλες φορές το αφήνω 2 ώρες και δεν βγάζει πρόβλημα και άλλες στα δέκα λεπτά βαράει. Δοκίμασα τις μνήμες με memtest84+ με Bootable Cd και άλλες φορές δεν βγάζει κανένα πρόβλημα και άλλες βγαίνουν errorς (κοινή κατάσταση και για τις 2 μνήμες). Ανέβασα το ρεύμα από το Auto στο 2.1V για τις μνήμες αλλά και πάλι τα ίδια. Έχω κάνει Load Defaults και ξαναέκανα τους ίδιους συνδυασμούς και πάλι τίποτα. Χθες δοκίμασα ένα φορμάτ μπας και φταίγαν τα ΧΡ . Σήμερα είχα το πρώτο κρας του Firefox και έβγαλε αναφορά Windows για το Msconfig (πρώτη φορά να είδα τέτοια αναφορά) .Αυτη την στιγμή κάνω ένα antivirus scan μπας και.To revision τοy Bios είναι και το τελευταίο διαθέσιμο. Όχι δεν είναι προτεινόμενες οι μνήμες από την Asus (αυτά δεν γίνονταν στον μεσαίωνα?)Αυτό που με μπερδέυει είναι τα διαφορετικά αποτελέσματα στο memtest χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα. Άλλες φορές 100% No errors και άλλη φορά σφάλματα. Σε άλλο φόρουμ μου μιλησανε για αύξηση του Voltage στο Northbridge. Το minimum είναι 1.275. Να το τσιμπήσω στο 1.3 και τις μνήμες στο 2.1 ? Καμμιά ιδέα ή ένα τρόπο διερύνησης του προβλήματος? Υπάρχει μια διαδικασία να βγάλουμε άκρη?Περιττό να πω πως με τις παλιές δεν υπάρχει πρόβλημα (και μπαίνει γρηγορότερα στα Windows, έχει καθυστέρηση με τις καινούριες)
baltazar1999 Οκτώβριος 14, 2009 #2 Οκτώβριος 14, 2009 Τα volt στο NB δεν νομίζω ότι έχουνε να κάνουν με τις μνήμες.Έχεις βάλει manual τα timmings στο BIOS?Δοκίμασε τις μνήμες με 2.1 και 2.2 και ξανατρέξε το memtest.Εγώ με κάτι OCZ που έχω λέγανε ότι δουλεύουνε στα 2.1, αλλά έβγαζε προβλήματα στο memtest. Στα 2.2 δουλεύουν τέλεια.
cabdik Οκτώβριος 14, 2009 #3 Οκτώβριος 14, 2009 1 με τις παλιες ειχες προβλημα? γιατι δεν εβαζες ιδιες? και ποιες ειναι οι παλιες? τι μαρκα?2 τις παλιες τις εδωσες και εβαλες τις νεες, ή τις εβαλες μαζι?3 τις νεες τις δοκιμασες μονες τους πανω στο συτημα?
Dakonblackblade Οκτώβριος 14, 2009 Author #4 Οκτώβριος 14, 2009 Οι παλιές είναι 2χ1 Geil 6400, τις έχω ακόμα και τις ξαναέβαλα και δεν είχα πρόβλημα και όχι δεν τις έχω πάνω . Επίσης οι καινούριες τις δοκίμασα και μόνες τους , δεν μου έβγαλε πρόβλημα το memtest (ένα κύκλο όμως δοκίμασα την καθεμία) , τις έχω πλέον τις καινούργιες στα 2 άλλα slots αφού είδα και απόειδα.Λοιπόν το σχέδιο θα είναι1. Θα ξανακάνω το Memtest 3φορές έτσι ώστε να δω αν θα βγάλει σφάλμα.2. Θα τις βάλω στο 2.1 αρχικά πάλι και θα τρέξω το memtest 3φορες. (1 ώρα θα μας πάρει)3. Αν βγει λάθος θα τις ανεβάσω στο 2.2 (ελπίζω να μην ψηθούνε και θα ξανακάνω το memtest)Τα timings δεν βλέπω το λόγω να τα βάλω χειροκίνητα γιατί τις βλέπει κανονικά το Bios (αυτό δεν γινόταν πριν το ξανακάνω reset to defaults ,τις έβλεπε ενίοτε σαν 5-5-5-18 ενώ είναι 4-4-4-12)Το πρόβλημα είναι αν το memtest βγει καθαρό και τα Windows κολάνε. Εκεί τι παίζει?1.Τεστμε memtest όλα στα default αποτυχία στον πρώτο κύκλο. Πάμε στο δεύτερο τεστάκι
ChSin7 Οκτώβριος 14, 2009 #5 Οκτώβριος 14, 2009 Οι P5E/Maximus formula κάνανε overvolt στις μνήμες, 2.1 έβαζες κοντά 2.2 δίνανε.1) Δοκίμασε να βάλεις 5αρια (5-5-5-15) με TRFC 55 ή 52 με 2.0V2) Δοκίμασε (όπως είσαι τώρα) να βάλεις πρόχειρα έναν ανεμηστήρα να τις χτυπά.
Dakonblackblade Οκτώβριος 14, 2009 Author #6 Οκτώβριος 14, 2009 Οι παλιές είναι 2χ1 Geil 6400, τις έχω ακόμα και τις ξαναέβαλα και δεν είχα πρόβλημα και όχι δεν τις έχω πάνω . Επίσης οι καινούριες τις δοκίμασα και μόνες τους , δεν μου έβγαλε πρόβλημα το memtest (ένα κύκλο όμως δοκίμασα την καθεμία) , τις έχω πλέον τις καινούργιες στα 2 άλλα slots αφού είδα και απόειδα.Λοιπόν το σχέδιο θα είναι1. Θα ξανακάνω το Memtest 3φορές έτσι ώστε να δω αν θα βγάλει σφάλμα.2. Θα τις βάλω στο 2.1 αρχικά πάλι και θα τρέξω το memtest 3φορες. (1 ώρα θα μας πάρει)3. Αν βγει λάθος θα τις ανεβάσω στο 2.2 (ελπίζω να μην ψηθούνε και θα ξανακάνω το memtest)Τα timings δεν βλέπω το λόγω να τα βάλω χειροκίνητα γιατί τις βλέπει κανονικά το Bios (αυτό δεν γινόταν πριν το ξανακάνω reset to defaults ,τις έβλεπε ενίοτε σαν 5-5-5-18 ενώ είναι 4-4-4-12)Το πρόβλημα είναι αν το memtest βγει καθαρό και τα Windows κολάνε. Εκεί τι παίζει?1.Τεστμε memtest όλα στα default αποτυχία στον πρώτο κύκλο. Πάμε στο δεύτερο τεστάκι2. Τεστ memtest όλα στα default 2 μιση ώρες κανένα σφάλμα στα 2.1 Vault.Το κρατάω έτσι. Και βλέπουμε τι γίνεται.
mech5107 Οκτώβριος 14, 2009 #7 Οκτώβριος 14, 2009 Στα 2,1 οι δικές μου Adata παίζουν κοντά στα 980...Το spd λέει 2 για τα 800 4-4-4-12, αλλά παίζουν μια χαρά με λιγότερα.Πήγαινέ τες πίσω και πάρε άλλο set.
Dakonblackblade Οκτώβριος 14, 2009 Author #8 Οκτώβριος 14, 2009 Έχω γυρίσει ήδη τις Mushkin στο πλαίσιο. Μην με πάρουν με τις πέτρες
lord Οκτώβριος 14, 2009 #10 Οκτώβριος 14, 2009 εγω λεω να δοκιμασεις και με ποιο παλιο bios...με ενα βιος update που ειχα κανει εγω πετουσε συνεχως error στης μνημες.
Dakonblackblade Οκτώβριος 14, 2009 Author #11 Οκτώβριος 14, 2009 Ως τώρα όλα καλά. Στο παραμικρό τσαφ, μέχρι το ΣΚ έχουν φύγει πίσω
Dakonblackblade Οκτώβριος 16, 2009 Author #12 Οκτώβριος 16, 2009 Αστα διάλα, σήμερα μου έκαναν πάλι τις παπαριές που κάνουν όλες, πήρα 2χ1 τις παλιές πάλι. Αν δε δει 4GB πάλι απροβλημάτιστα , θα πει πως έχει είτε το Bios πρόβλημα είτε η Μητρική, οπότε την κάτσαμε την βάρκα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.