Jump to content



Τοποθέτηση ψύχτρας και lapping


deNordic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ.

Θα ήθελα να δωθούν κάποιες διευκρινίσεις. Με συμφέρει να κάνω lapping το cpu και την ψύχτρα πριν την τοποθέτηση; Κάπου διάβασα ότι to lappping φαίνεται στο load όπου υπάρχει διαφορά μέχρι και 10C, δεν ξέρω όμως κατά πόσο ισχύει αυτό και αν αξίζει τον κόπο. Επίσης υπάρχουν διφορούμενοι τρόποι για την τοποθέτηση της πάστας. Την αλείφω με το δάχτυλο(σε ζελατίνη) σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή ή απλά "διαγράφω" μια λεπτή γραμμή ορίζοντια ή κάθετα (ανάλογα με τον επεξεργαστή) όπως λέει στο site της Arctic Silver;

αν λαππαρεις τον επεξεργαστη ξεχνα την εγγυηση! με λαππαρισμα στην ψυχτρα ισως δεις μια διαφορα το πολυ 5 οC αναλογως! θελει πολυ προσοχη παντως!

πες μας τι ψυκτρα εχεις , τι cpu . κ στα ποσα δουλευει ο cpu σου. κ τι θερμοκρασιες εχεις τωρα .

Σήμερα έκανα την αλλαγή . Έβαλα επάνω την TRUE Black 120 και βρήκα το... φως μου!! 41-42 idle. Τα υπόλοιπα στην υπογραφή !

ψαξε youtube να δεις αν ειναι ολοισια η true απο κατω , αλλα λογικα θα θελει to lapparisma της , κ αφου ο cpu σου ειναι παλιος μην ανχωνεσαι για την εγγυηση . δωσε του να καταλαβει .

Καλό το λαπάρισμα αλλά θέλει προσοχή μην χαλάσεις την ψύκτρα.

Αν "πιάνουν" τα χέρια σου κάνε το.

Άρα δεν κερδίζεις εκτός αν ψάχνεις τον ένα βαθμό. Παλαιότερα που οι CPUs είχαν μικρή επιφάνεια επαφής είχε πιο μεγάλο νόημα.

Δεν είναι μόνο για την θερμοκρασία καθ'αυτή.. είναι και για να κάνεις εντελώς επίπεδη την επιφάνεια της ψύχτρας ώστε να κάνει την καλύτερη επαφή με τον επεξεργαστή, πράγμα που θα έχει καλύτερo heat conduction.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.