Jump to content

Recommended Posts

Διάβασα το review που έκαναν για την Olympus PEN στο wooz.gr και πρέπει να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Τα Multirama την έχουν €679 στο kit με τον ένα φακό [14-42mm] αλλά μου φαίνεται λίγος.

Την έχει αγοράσει κάποιος να ανεβάσει κάπου δείγματα να δω;

βασικα ναι, απλά έχω την εντύπωση (και για αυτό αντιπρότεινα την Νικον) ότι με το ποσό που διαθέτει ο φίλος μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο (όχι απαραίτητα την Δ60), και περισσότερη ευελιξία στα πάντα (επιλογες, ανταλλακτικα, αξεσουαρ κλπ)

Γενικά πάντως για να μην βγουμε και πολύ ΟΤ, νομίζω ότι η ΡΕΝ ειναι πολύ καλή, αν και η τιμή της αλλά και έλλειψη φλας ειναι δύο βασικα μειονεκτηματα.

μαιστα...να παρει nikon/canon δλδ .και με καποιον sigma να κανει δουλεια??

Ή με εναν φτηνο nikon/canon?

Mπορει ανετα -αφου αγορασει adaptoraki- να βαλει αρκετους απο sigma αλλα και ο,τι olympus/panasonic/leica m-om κυκλοφορει που σαν φακοι ειναι καλυτεροι

Και μερικοι leica ειναι παρα πολυ καλοι τους οποιους βρισκεις φτηνα (σχετικα παντα..)

Δεν αντιλεγω προς gadgetia φερνει το ολο πακετακι αλλα στα σωστα* χερια βγαζει το ιδιο καλες φωτογραφιες με οτι αλλο εχει προταθει.

*σωστα εννοω οχι ανεκπαιδευτα...ακομα και αρχαριος να ειναι θα το ξεπερασει αυτο το σταδιο.

Μερικα λινκς που επεσε το ματι μου...

http://www.flickr.com/photos/pattpoom/3844545661/

/http://www.vimeo.com/6564960/ . . . (καντε copy-paste απο το http και μετα γιατι μου το βγαζει σαν media χωρις το πρωτο "/")

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1041&message=33338589

Μη προσπαθειτε να κανετε αμεση συγκριση με τις dslr που εχετε..

Δεν ηρθε ουτε να τις χτυπησει ουτε καν να τις ανταγωνιστει.

Θεμα κοστους δεν τεθηκε..αν ειχε τεθει θα επαιρνει μια compact (σε φιλοσοφια ,μιας και σε μεγεθος δεν διαφερει και πολυ) πχ μια g10/11 στα μισα λεφτα ή μια ακομα πιο φτηνη με ακομα χειροτερα αποτελεσματα/δυνατοτητες.

Ας περιμενουμε να δουμε και τι θελει ο ενδιαφερομενος ομως..

edit

με προλαβε και η chsin7 ..αλλα ειπα να γεμισω λιγακι το ποστ ..

Θεμα κοστους δεν τεθηκε..αν ειχε τεθει θα επαιρνει μια compact (σε φιλοσοφια ,μιας και σε μεγεθος δεν διαφερει και πολυ) πχ μια g10/11 στα μισα λεφτα ή μια ακομα πιο φτηνη με ακομα χειροτερα αποτελεσματα/δυνατοτητες.

Με προλαβες και εσυ :p

Τα 600 ειναι κοροϊδία πάντως :hm:

Μια φορά είχα επισκεφτεί ένα φωτογραφείο για να εμφανίσω ενα φιλμ (τότε που οι ψηφιακές μηχανές έπερναν δισκέτα και έσωζαν σε 640χ480) και είδα πολλές ακριβές μηχανές μαζί με μια τεράστια συλλογή φακών σε ένα ντουλάπι λίγο παράμερα. Ποιανοντας κουβέντα με τον φωτογράφο που φαινόταν ότι το μαγαζι & γάμοι/βαφτίσεις/εκδηλώσεις ήταν το ψωμί και μαζί ο χορηγός στο μεράκι του που ήταν η φωτογραφία άρχισα να τον ρωτάω για μια EOS (entry lvl slr) που ήθελα να αγοράσω γιατί και εγώ ήθελα/θελω να ασχοληθώ με φωτογραφία (άσχετα αν δεν τα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα) μου έδειξε το κορυφαίο τότε μοντέλο της nikon.

- "Θα βγάζει καταπληκτικές φωτογραφίες" του είπα,

- "ναι, είναι πολύ καλή μηχανή" απάντησε και τότε τον ρώτησα :

- "Τις καλύτερες σου φωτογραφίες με ποια μηχανη τις έχεις τραβήξει ?" δείχνοντάς του το ντουλάπι.

- "Μ'αυτήν" απάντησε και μου εδειξε μια mju που έβγαλε απο την τσέπη του πουκαμίσου του.

- Γούρλωσα τα μάτια, μια παρόμοια είχα και χαμογέλασα αμυδρά μιας και νόμιζα ότι με πειράζει.

- "Μ'αυτήν γιατί μπορώ να την έχω πάντοτε μαζί μου, και η φωτογραφία είναι στιγμή, σαν την ευτυχία" απάντησε.

Δεν την αγόρασα ποτέ την EOS και δεν ασχολήθηκα καθόλου μέχρι σήμερα.

Sorry για το offtopic.

παντως αυτη η φωτογραφια (οχι πως οι αλλες ειναι τιποτα εξαιρετικο)

ειναι φρικαλεα απο τη συμπιεση που εχει υποστει:

pen-002.jpg

τα block/pixel διακρινονται απο τη σεληνη.

λιγη προσοχη παραπανω δεν εβλαπτε.

αλλωστε τη μηχανη παρουσιαζει...

Σε θεματα τιμης δεν μπορει να πει κανεις τιποτα.-

Ο καθενας κοστολογει τις αναγκες του και αφου το κανει τιποτα μετα δε μοιαζει ακριβο, αν αυτο ειναι που τον ικανοποιει.

Δεν χρειαζετε να ανεβουμε κατηγοριες τιμων για να αποδειξουμε οτι κατι δεν αξιζει..

Πχ για μενα δεν αξιζει μια g10/g11 στα 450/550 ευρω.

Με 200Ε παραπανω παιρνεις κατι σχεδον στο ιδιο μεγεθος με καλυτερα αποτελεσματα και περισσοτερες δυνατοτητες αν αναλογιστει κανεις το πλεονεκτημα εναλλαγης φακων (περα απο τον 14-42 ο οποιος σε 35mm ισοδυναμο ειναι ~28-85mm.Δεν θα αναφερθω στον 17mm φ2 o οποιος μπορει να βρεθει επισης σε αλλο κιτ)

Και οποιος θελει onboard φλας παιρνει την αντιστοιχη της panasonic ...gf1

εδιτ...

ασχετο..αλλα μιας και μαζευτηκαμε ολοι ..

λινκ με το φακο που εδειξα σε λινκ σε παραπανω ποστ.

Leitz Noctilux-M 50mm f/1.0 πανω σε leica M8

Μη συγκρινετε μηλα με πορτοκαλια, η ΡΕΝ οπως και η GF1 ειναι μια κατηγορια απο μονες τους (αντε και 2-3 ακομα Pana kai Oly), ειναι micro four thirds, τρομερη φορητοτητα με σχεδον οτι χρειαστει κανεις και εξαιρετικη ποιοτητα. Οποιος θελει να ανεβει απο compact και δεν θελει τον ογκο και τη δυσχρηστια μιας full size dslr ας τις κοιταξει. Ενδιαμεσα θα προτεινα μια LX3. Εξαιρετικα και για τις 2 reviews εχει στo dpreview, ειναι τα 2 πιο φρεσκα. Εγω απο τις 2 θα προτιμουσα την GF1.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.