glaxon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Προσπάθησα να κάνω fprmat σε ενα φορητό τετραετίας και μου κάνει κάτι παράξενα.............καταρχάς έσβηνε στη μέση του format........σε άσχετες μεταξύ τους χρονικές στιγμές............τώρα δεν ξεκινάει καν και μου λέει "NTLDR is missing"...............ξέρει κανείς τι είναι αυτό?????και τι μπορεί να παίζει????ευχαριστώ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Kάνεις boot σε recovery console. Μετά γράφεις 'fixboot c:'->enter και μετά 'fixmbr'->enter (χωρίς τα εισαγωγικά). Κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα θα λυθεί. Αν όχι, ρίξε μια ματιά εδώ: http://support.microsoft.com/?kbid=318728Είναι για Win 2000 αλλά ισχύουν και για XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glaxon Οκτώβριος 13, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Kάνεις boot σε recovery console. Μετά γράφεις 'fixboot c:'->enter και μετά 'fixmbr'->enter (χωρίς τα εισαγωγικά). Κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα θα λυθεί. Αν όχι, ρίξε μια ματιά εδώ: http://support.microsoft.com/?kbid=318728Είναι για Win 2000 αλλά ισχύουν και για XP.προσπαθησα να το κάνω αυτό που μου είπες αλλά μου κρασάρει σε διάφορες χρονικές στιγμές και δεν προλαβαίνω.......υπάρχει περίπτωση να φταίει το bios και με κάποιο τρόπο να πρέπει να του βάλλω ένα πιο καινούργιο..........??????υπόψιν έιμαι εδώ και πολύ ώρα στο bios setup και δεν έχει πάθει τίποτα....................συγκεκριμένα ο φορητός είναι ο HP Pavilion ze2000 με bios f.14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 προσπαθησα να το κάνω αυτό που μου είπες αλλά μου κρασάρει σε διάφορες χρονικές στιγμές και δεν προλαβαίνω.......υπάρχει περίπτωση να φταίει το bios και με κάποιο τρόπο να πρέπει να του βάλλω ένα πιο καινούργιο..........??????υπόψιν έιμαι εδώ και πολύ ώρα στο bios setup και δεν έχει πάθει τίποτα....................συγκεκριμένα ο φορητός είναι ο HP Pavilion ze2000 με bios f.14 H αναβάθμιση του bios ίσως να διόρθωνε τα πράγματα. Θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να το είχες ήδη κάνει (εστω και αν δεν λύσει το πρόβλημα, κάνε το απλά για λόγους "ψυχολογικούς" αν με εννοείς ). Αν κάνεις boot από XP cd μπορείς να βγεις recovery console ή κρασάρει και τότε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
glaxon Οκτώβριος 13, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 H αναβάθμιση του bios ίσως να διόρθωνε τα πράγματα. Θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να το είχες ήδη κάνει (εστω και αν δεν λύσει το πρόβλημα, κάνε το απλά για λόγους "ψυχολογικούς" αν με εννοείς ).Αν κάνεις boot από XP cd μπορείς να βγεις recovery console ή κρασάρει και τότε; μπορείς να με διαφωτίσεις πως μπορώ να το κάνω αυτό???είμαι ολίγον τι άσχετος???βασικά έχω το cd των windows μέσα και κάνω όλα αυτά που μου λες.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Θα πρέπει να δεις αν το bios διαθέτει 'boot menu' (δηλαδή επιλογή να διαλέξεις συσκευή boot κατά το post. Συνήθως είναι κάποιο F key π.χ. F10 ή F11). Αν έχει, τότε επιλέγεις το dvd σου σαν boot device και θα αρχίσει η διαδικασία από το CD.Αν ΔΕΝ έχει τέτοια επιλογή θα πρέπει να μπεις bios και να ορίσεις σαν 1η συσκευή boot το dvd σου και να κάνεις save & exit (καλού κακού βγάλε τελείως από το boot sequence το σκληρό δίσκο και τον ξαναβάζεις μετά αφού διορθώσεις το πρόβλημα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
glaxon Οκτώβριος 13, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Θα πρέπει να δεις αν η μητρική σου έχει 'boot menu' (δηλαδή επιλογή να διαλέξεις συσκευή boot κατά το post. Συνήθως είναι κάποιο F key π.χ. F10 ή F11). Αν έχει, τότε επιλέγεις το dvd σου σαν boot device και θα αρχίσει η διαδικασία από το CD.Αν ΔΕΝ έχει τέτοια επιλογή θα πρέπει να μπεις bios και να ορίσεις σαν 1η συσκευή boot το dvd σου και να κάνεις save & exit (καλού κακού βγάλε τελείως από το boot sequence το σκληρό δίσκο και τον ξαναβάζεις μετά αφού διορθώσεις το πρόβλημα).το έχω κάνει ήδη αυτό..............αν δοκιμάσω να αναβαθμίσω το bios του από το F.14 στο F.22 υπάρχει περίπτωση να τον καταστρέψω??????αν όχι και για να το κάνω αυτό θα βάλλω το bios Που κατέβασα σε μια δισκέτα και θα κάνω επενεκκίνηση με αυτή μέσα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 το έχω κάνει ήδη αυτό..............αν δοκιμάσω να αναβαθμίσω το bios του από το F.14 στο F.22 υπάρχει περίπτωση να τον καταστρέψω??????αν όχι και για να το κάνω αυτό θα βάλλω το bios Που κατέβασα σε μια δισκέτα και θα κάνω επενεκκίνηση με αυτή μέσα????Συνήθως δεν υπάρει πρόβλημα αρκεί να μην γίνει κανά άκυρο restart κατά την διαδικασία. Κρατάει ελάχιστο χρόνο πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glaxon Οκτώβριος 13, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Συνήθως δεν υπάρει πρόβλημα αρκεί να μην γίνει κανά άκυρο restart κατά την διαδικασία. Κρατάει ελάχιστο χρόνο πάντως.οκ θα το προσπαθησω................ευχαριστω για τις συμβουλες,................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.