Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 ΥΓ. 1100 είναι Mάλλον δεν κατάλαβες για πιο μίλαγα. To link το κλίκαρες; Μπα ε..; Για το Olympia μίλαγα στο link που αναφέρθηκες. Για το Coolermaster μίλαγα για το UCP 700. Για ξανακάνε μερικά κλικς να δεις τι έγινε... Φιλικά Υ.Γ. Και ήταν 1000άρι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Οκτώβριος 13, 2009 Author #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Απλά έψαχνα plaisio και έχει μόνο το 1100άρι. Στο site της εταιρείας δεν δείχνει φάτσα κάρτα το 700άρι (και δεν γράφει καν ότι το αγοράζει η CM)Ναι το 700άρι, μια χαρά φαίνεται (αν κ δεν ειναι modular), απλά δεν ξέρω πόσο να εμπιστευτώ το PC1.gr που το έχει στα 94.22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Απλά έψαχνα plaisio και έχει μόνο το 1100άρι. Στο site της εταιρείας δεν δείχνει φάτσα κάρτα το 700άρι (και δεν γράφει καν ότι το αγοράζει η CM)Μην περιμένεις να το δείς στο site της AcBel Polytech να σου αναφέρει που γίνονται rebranded τα προϊόντα της και από ποιούς. Δες εδώ.Ναι το 700άρι, μια χαρά φαίνεται (αν κ δεν ειναι modular), απλά δεν ξέρω πόσο να εμπιστευτώ το PC1.gr που το έχει στα 94.22To pc1 σαν μαγαζί είναι εντάξει όσον αφορά τα προϊόντα (δες σχετικό μου post).Από RMA δεν ξέρω τι λένε, αλλά αν έχεις διαβάσει το thread ή άλλα σχετικά για το eshop θα ξέρεις...Το UCP 700w είναι ευκαιρία στα 94 ευρώ πάντως, και σου λέω ευθέως ότι αν είναι εντός budget (που από ότι κατάλαβα, είναι) χτύπα το.. αλύπητα!Υ.Γ. Δεν το προτείνω επειδή το έχω κι εγώ, αντιθέτως στο προτείνω γιατί αξίζει τα λεφτά του και ακριβώς γι'αυτό και το αγόρασα κι εγώ. Για να σου 'σβήσω' τις αμφιβολίες, σου λέω ότι είχα πριν ένα Toughpower 700w και το άλλαξα με αυτό. Πολύ καλό το Toughpower δεν λέω (τα γνωστά της CWT είναι), αλλά το UCP είναι καλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Οκτώβριος 13, 2009 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Τώρα για το Corsair 750 που προτάθηκε στα 149 ευρώ κατά τη γνώμη μου είναι πεταμένα λεφτά (κι ας έχει μεγάλη εγγύηση). Όχι γιατί δεν είναι καλό, αλλά γιατί με 139 ευρώ παίρνεις Silverstone Olympia 1000w το οποίο είναι απλά καλύτερο και μεγαλύτερο σε wattage.επειδη και γω ψαχνομαι για τροφοδοτικο πιστευω οτι το olympia με τον 80αρι ανεμιστηρα θα κανει πολυ φασαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos53 Οκτώβριος 13, 2009 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Φιλε εγω εχω αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650570 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θα παω για την 5850 συντομα και αργοτερα ισως και δευτερη.Απλα δες και το μελλον κατα την γνωμη μου αλλα πανω απο 800 με 850 μην φυγεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 επειδη και γω ψαχνομαι για τροφοδοτικο πιστευω οτι το olympia με τον 80αρι ανεμιστηρα θα κανει πολυ φασαρια.Με Sunon ανεμιστήρα (τελευταία photo στο review) μην είσαι και τόσο σίγουρος! Δες το link (μοντέλο PMD1208PTB1-A). Έχει 47db σε full rpm's όταν ένας 14άρης (για psu's που γενικά θέλουν cfm, δεν μπαίνουν δηλαδή αθόρυβα fans με χαμηλές στροφές και χαμηλά cfm) φτάνει στα ίδια (π.χ. Thermaltake Toughpower ΧΤ με 140mm Yate Loon φτάνει τα 48db σε full load επίσης, model no. D14BH-12). Σημείωσε ότι αυτά τα db είναι σε full load κάτι που δύσκολα επιτυγχάνεις σε 1000άρι τροφοδοτικό με συστήματα που δεν είναι 'τέρατα'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Οκτώβριος 13, 2009 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Απ'όσο είδα όμως, ο γιατρός θεωρεί καλύτερο το corsair.3 χρόνια εγγύση vs 7 χρόνια εγγύση δεν το περνάς στο ντούκουΚαι κάτι βασικό.. Πόσο σφυρίζει αυτή η φουρνιά των olympia και πόσο εύκολα πεθαίνουν; :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Απ'όσο είδα όμως, ο γιατρός θεωρεί καλύτερο το corsair.3 χρόνια εγγύση vs 7 χρόνια εγγύση δεν το περνάς στο ντούκου Καταρχήν όποιος γνωρίζει από τέτοια ζητήματα, τα reviews τα κοιτάει όχι σαν απόλυτο οδηγό αλλά για να διαβάσει την άποψη ενός ανθρώπου που ξέρει μερικά πράγματα. Αλλά ποτέ δεν βγάζεις συμπέρασμα από ένα review όσο καλό και να είναι. Πάντα διαβάζεις πολλά για το ίδιο πράγμα για να έχεις άποψη, ΠΑΝΤΑ με κριτικό πνεύμα όμως. Κανείς δεν είναι τέλειος και μάλιστα σε έναν τομέα που τα "δωράκια" απο τις εταιρίες που τα προϊόντα τους γίνονται reviews είναι μια πραγματικότητα. Δεν σημαίνει δηλαδή πως απαραίτητα ο johnny ή το hardware secrets δεν κάνουν σφάλματα. Απλά είναι πολύ σοβαρά sites και σπανίως συμβαίνει. Το αν είναι καλύτερο ένα τροφοδοτικό που κοστίζει 140 ευρώ για 750w με ομολογουμένως πολύ καλή απόδοση που όμως την βρίσκεις και αλλού, και με αβίδωτες ψύκτρες (μέγα σφάλμα σε premium τροφοδοτικό αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω, το Loctite.. δεν το έχουν ακούσει?) νομίζω πως δεν... Το καλύτερο efficiency και όλα τα μικρά πλεονεκτήματα του Corsair όπως προείπα οφείλονται στο DC-2-DC convertor αλλά αν κοιτάς τέτοια πλατφόρμα πας στο UCP μακράν (έχω ήδη εξηγήσει γιατί). Η εγγύηση πολλές φορές δεν λέει και πολλά πράγματα όταν μιλάς για τροφοδοτικά. Ένα σοβαρό και σωστά κατασκευασμένο psu πάνω σε ένα καλό surge protector ή σε UPS δεν θα κάνει κιχ ποτέ. Αν υπάρχει ελάττωμα πίστεψε με, θα έχει φανεί πολύ πριν τα 2 χρόνια. Για εμένα προσωπικά που είμαι ένας άσχετος σε τροφοδοτικά, ποτέ δεν με απασχόλησε η εγγύηση. Με απασχολούν τα components, η ποιότητα κατασκευής και γενικά τέτοια ζητήματα. Ένα καλοφτιαγμένο τροφοδοτικό θα κρατήσει πολλά χρόνια ακόμα και αν έχει.. μηδέν μέρες εγγύηση. Και προτιμώ ένα τροφοδοτικό με μικρή εγγύηση που αν "σκάσει" δεν θα μου καταστρέψει τίποτε άλλο παρά ένα με τεράστια εγγύηση που αν καεί θα πρέπει να αγοράσω νέο pc (προσοχή: παράδειγμα είναι, δεν αναφέρομαι σε Corsair vs Olympia). Μία μάπα θα καταστρέφεται στο πρώτο power spike κι ας έχει 100 χρόνια εγγύηση. Απλά θα κάνεις αιωνίως RMA! Και κάτι βασικό.. Πόσο σφυρίζει αυτή η φουρνιά των olympia και πόσο εύκολα πεθαίνουν; Μπορείς να κάνεις μια δημοσκόπηση να μας πεις κι εμάς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Οκτώβριος 13, 2009 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Αφου δε παίζει και τόσο ρόλο η εγγύηση, ανοίγεις το corsair και το βιδώνεις....Τεσπα... Εγώ πάντως θα έπαιρνα το corsair. Kαλύτερο ripple, καλύτερο efficiency, μεγαλύτερη εγγύηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Αφου δε παίζει και τόσο ρόλο η εγγύηση, ανοίγεις το corsair και το βιδώνεις....Σωστό κι αυτό... Αρκεί να ξέρεις πως να το ανοίξεις χωρίς να ξηλώσεις κανα καλώδιο, να ξεκολλήσεις κάποιες κολλήσεις για να βγει η πλακέτα για να την γυρίσεις ανάποδα (μερικά καλώδια από το initial filtering είναι πολύ κοντά για να γυρίσεις την πλακέτα τούμπα), και γενικά να μην του κάνεις καμιά ζημιά. Όμως να σημειώσω πως δεν είπα να ακυρώσει κανείς την εγγύηση ανοίγοντας το για να σφίξει τις βίδες. Αλλωστε αυτό θα έπρεπε να το είχε κάνει η Corsair (ή μάλλον η CWT). Είπα ότι δεν είναι η εγγύηση πάντα ενδεικτικός παράγοντας ποιότητας και ότι οι λασκαρισμένες ψύκτρες είναι χοντρό foul σε τροφοδοτικό τέτοιου κόστους. Aυτό είπα.Τεσπα... Εγώ πάντως θα έπαιρνα το corsair. Kαλύτερο ripple, καλύτερο efficiency, μεγαλύτερη εγγύηση.Ο καθένας μας παίρνει ότι νομίζει καθώς ο ίδιος το πληρώνει.Δεν κρίνεις όμως αντικειμενικά, μιλάμε για εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες σχεδιασμού. Το καλύτερο rippling και το κάπως καλύτερο efficiency (που σε χαμηλά loads χάνεται σαν πλεονέκτημα καθώς.. δεν υφίσταται).. όλα αυτά οφείλονται στο τρόπο κατασκευής (dc convertor). Με 150 ευρώ υπάρχουν πολλές καλύτερες λύσεις, είτε σε θέμα value for money (άλλωστε μια διαφορά στο efficiency της τάξης του 2% και 3% είναι αμελητέα) είτε καθαρά σε θέμα ποιότητας. Επίσης το ripple αν είναι εντός κάποιων ορίων δεν δημιουργεί πρόβλημα γενικά. Καλό είναι να έχει μια χαμηλή τιμή (π.χ. 20-30mV) αλλά μέχρι τα 100mV γενικά θεωρείται "αποδεκτό" και ασφαλές. Υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα σε ένα psu από το ripple και το efficiency αλλά στα περισσότερα reviews δεν αναφέρονται καν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.