l2phile Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Πήγε φοιτητής ο ξάδερφος και μου είπε να του φτιάξω ένα pc-ακι ναι καίγεται στο Aion όταν έχει χρόνο από την σχολή... Στο pc θα κάνω overclock (στον επεξεργαστή κυρίως) minimum στα 3,5GHz . Για την ώρα είμαι εδώ: + Intel ssd g2 + Ψύκτρα 1156 στα 40-50 ευρώ (μνήμες βρίσκω καλύτερες σε άλλο μαγαζί, αλλά ποιος μπλέκει ((παίζει να ανέβω Θεσσαλονίκη τέλος Οκτώβρη, οπότε κάπου εκεί θα γίνει η αγορά...ελπίζοντας ως τότε να υπάρχουν ο Ιντελ, η ψύκτρα, κάρτα+καλύτερη τιμή))
l2phile Οκτώβριος 13, 2009 Author #3 Οκτώβριος 13, 2009 Έχω ακούσει ότι από τα φθηνά είναι τα καλά. Για την πάρτυ μου είχα ένα Enermax σκυλί και τώρα ένα Coolermaster 720.Τι μου προτείνεις; Να είναι modular όμως
alexkhr Οκτώβριος 13, 2009 #5 Οκτώβριος 13, 2009 Αφου έχεις για κουτί το HAF δεν χρειάζεται να πάρεις modular τροφοδοτικό. Κρύβονται όλα άνετα στο κουτί. Στα λέφτα που δίνεις στο τροφοδοτικό θα έπαιρνα αυτό:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Silverstone-Element-SST-ST75EF-PSU-750W.htmΠροσωπικά θα έδινα επιπλέον λεφτά για τροφοδοτικό για κάποιο 850 watt.
winters Οκτώβριος 13, 2009 #6 Οκτώβριος 13, 2009 Πρεπει να πάρεις τουλάχιστον KW.To element δεν είναι καλό.
l2phile Οκτώβριος 13, 2009 Author #7 Οκτώβριος 13, 2009 Αφου έχεις για κουτί το HAF δεν χρειάζεται να πάρεις modular τροφοδοτικό. Κρύβονται όλα άνετα στο κουτί. Στα λέφτα που δίνεις στο τροφοδοτικό θα έπαιρνα αυτό:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Silverstone-Element-SST-ST75EF-PSU-750W.htm Προσωπικά θα έδινα επιπλέον λεφτά για τροφοδοτικό για κάποιο 850 watt. α) Στο δικό μου με τα μισά καλώδια χωμένα από πίσω το παράθυρο ζορίζεται να κλείσει (καλα, δεν έχει στραβώσει κιόλας) β) Δεν νομίζω να χρειάζονται πάνω απο 600-700Watt. Άντε σε κανένα δύο χρόνια να πάρει την 7850 που θα καίει περίπου τα ίδια. γ) Ευχαριστώ για τις προτάσεις πάντως. Την Silverstone γενικά δεν την πολυξέρω πάντως. δ) Για AMD 955 + Asus A479T Deluxe που βγαίνει στα ίδια λεφτά τι λέτε; Πρεπει να πάρεις τουλάχιστον KW.To element δεν είναι καλό. Τι να το κάνω το 1000άρι οεο; (τουλάχιστον? δλδ για να είμαι καλά πρέπει να πάρω 1,500? ούτε ο hipro5 δεν θέλει τόσα ) Σε ι7 920@ 3,8 (1,36V) και 4870 έχω το coolermaster 720 και δεν έχω ούτε ένα πρόβλημα. Ο i5 λογικά καταναλώνει λιγότερα και το ίδιο κ η 5850
sofos1990 Οκτώβριος 13, 2009 #8 Οκτώβριος 13, 2009 Πρεπει να πάρεις τουλάχιστον KW. Εννοείς να πάρει τουλάχιστον 1000W=1KW; Το λες και το εννοείς αυτό; Γιατί δεν του χρειάζονται τόσα πολλά W.....
alexkhr Οκτώβριος 13, 2009 #9 Οκτώβριος 13, 2009 Ο μόνος λόγος που προτείνω 850 είναι για πλεονασμα. Σίγουρα το pc σου δεν θα καίει ούτε 550 watt. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πάρεις 600. Με ένα αρκετα δυνατό τροφοδοτικό θα μπορείς αργότερα να προσθέσεις κι αλλη κάρτα, να το φορτώσεις με πολλούς δίσκους κτλ. Τέλος θα εξασφαλίσεις και ησυχία καθώς το τροφοδοτικό δεν θα ζορίζεται και θα δουλεύει πιο ήσυχα.
l2phile Οκτώβριος 13, 2009 Author #10 Οκτώβριος 13, 2009 Ε πιστεύω και 200 Watt πλεόνασμα είναι καλά.Λογικά θα προστεθεί άλλος ένας δίσκος 1TB*, αλλά εώς εκεί. Όσο για κάρτα θα μείνει σε single solution.*γενικά είμαι της άποψης, να έχεις γύρω στους δύο σκληρούς και αν δεν σου φτάνει ο χώρος, τους πουλάς και παίρνεις μεγαλύτερη χωρητικότητα (όταν θα χρειαστεί περισσότερο χώρο ο 2ΤΒ θα κάνει 100 ευρώ)
jax7480 Οκτώβριος 13, 2009 #11 Οκτώβριος 13, 2009 Εγω λεω να παρει 2 του 1.5KWatt και να τα βαλει σε raid. Ποτε δεν ξερεις ποτε θα χρειαστει να δωσεις ρευμα στον θερμοσιφωνα...
AGRIMI Οκτώβριος 13, 2009 #12 Οκτώβριος 13, 2009 όλα ωραία μόνο που θα προτιμούσα με τόσα λεφτά τον 860 για επεξεργαστή
l2phile Οκτώβριος 13, 2009 Author #13 Οκτώβριος 13, 2009 όλα ωραία μόνο που θα προτιμούσα με τόσα λεφτά τον 860 για επεξεργαστήΟ 860 έχει παραπάνω 134MHz (που τα ξεπερνάς κ με όσο μπανάνα 750 να σου κάτσει) και ΗΤ. Ο ξαδερφός μου πιστεύω δεν θα χρειαστεί πάνω από 2 πυρήνες ποτέ.Κανείς που να πιστεύει ότι με ισάξιο AMD σύστημα θα είναι καλύτερα;
winters Οκτώβριος 13, 2009 #14 Οκτώβριος 13, 2009 Tέσπα.. Ειρωνικό ήταν το post για το KW....Η γνώμη μου είναι να πάρεις το Corsair HX750 που είναι στα 149€ μεν, αλλά είναι σίγουρα μέσα στα 3 καλύτερα psu, αν όχι το καλύτερο.Δίνει 7 χρόνια εγγύηση και πιστεύω πως δε πρόκειται να χρειαστεί να το αλλάξει μέσα σε αυτά τα χρόνια. Οπότε μιλάμε για μια πάρα πολύ καλή επένδυση.
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #15 Οκτώβριος 13, 2009 Τροφοδοτικό κοίτα το Coolermaster UCP (το οποίο κατασκευάζει η εξαιρετική AcBbel Polytech). Trust me το τροφοδοτικό αν εξαιρέσεις το 80mV ripple της 12άρας (120mV είναι το ATX spec) είναι άψογο. Δεν είναι modular αλλά αξίζει τα λεφτά του. Τώρα για το Corsair 750 που προτάθηκε στα 149 ευρώ κατά τη γνώμη μου είναι πεταμένα λεφτά (κι ας έχει μεγάλη εγγύηση). Όχι γιατί δεν είναι καλό, αλλά γιατί με 139 ευρώ παίρνεις Silverstone Olympia 1000w το οποίο είναι απλά καλύτερο και μεγαλύτερο σε wattage. Κανείς που να πιστεύει ότι με ισάξιο AMD σύστημα θα είναι καλύτερα; Για "καλύτερα" δεν ξέρω, φτηνότερα πάντως σίγουρα.
l2phile Οκτώβριος 13, 2009 Author #16 Οκτώβριος 13, 2009 Τι να τα κάνω ρε συ Candyman τα 1200 Watt?Βασικά τα μόνα για τα οποία δεν είμαι σίγουρος είναι η μητρική (αν πάω κ με άλλη φθηνότερη τον ι5 στα 3,5-3,8) και η κάρτα γραφικών (μήπως πάρω την 5770 μιας κ δεν τον βλέπω να ψήνεται να πάρει FullHD Monitor και θα είναι για την ώρα με 19αρα :S ...αν κ θα τον πείσω)Πάντως αν δεν σας αρέσει τόσο πολύ το Chieftec, σας αφήνω να μου προτείνεται από μία μεγάλη γκάμα
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #17 Οκτώβριος 13, 2009 Τι να τα κάνω ρε συ Candyman τα 1200 Watt? Kατά πρώτον να σου πώ κάτι γιατί κάνεις το ίδιο λάθος με πολύ κόσμο γενικά (no offense): Το θέμα δεν είναι τα watt, το θέμα είναι πιο είναι καλύτερο τροφοδοτικό. Ας πούμε (ερώτηση είναι) προτιμάς να δώσεις 149 για π.χ. 750άρι psu (για το Corsair λέω που προτάθηκε) αντί να δώσεις λιγότερα χρήματα για κάτι καλύτερο, που θα πετυχαίνει πιθανότατα καλύτερο efficicency και που εν τέλει είναι κατασκευασμένο από έναν εκ των καλύτερων κατασκευαστών τροφοδοτικών στον κόσμο; Ρωτάω γιατί αν τυχόν μοιράζεις λεφτά, θέλω κι εγώ! Πέρα από την πλάκα το τροφοδοτικό είναι πολύ σοβαρό θέμα για να παίζουμε. Εγώ τις προτάσεις μου τις έκανα. Απο κει και πέρα... Υou pay, you play! Y.Γ. 1000άρι είναι, όχι 1200άρι.
winters Οκτώβριος 13, 2009 #18 Οκτώβριος 13, 2009 Τροφοδοτικό κοίτα το Coolermaster UCP (το οποίο κατασκευάζει η εξαιρετική AcBbel Polytech). Trust me το τροφοδοτικό αν εξαιρέσεις το 80mV ripple της 12άρας (120mV είναι το ATX spec) είναι άψογο. Δεν είναι modular αλλά αξίζει τα λεφτά του.Τώρα για το Corsair 750 που προτάθηκε στα 149 ευρώ κατά τη γνώμη μου είναι πεταμένα λεφτά (κι ας έχει μεγάλη εγγύηση). Όχι γιατί δεν είναι καλό, αλλά γιατί με 139 ευρώ παίρνεις Silverstone Olympia 1000w το οποίο είναι απλά καλύτερο και μεγαλύτερο σε wattage.Σε τι είναι καλύτερο το olympia από το corsair;
l2phile Οκτώβριος 13, 2009 Author #19 Οκτώβριος 13, 2009 α) Μα ρε παιδιά δεν είπα ότι τα τροφοδοτικά που μου προτείνετε είναι μάπα ή πανάκριβα γιαυτά που δίνουν. Ίσως δεν το ξεκαθάρισα κιόλας. Δεν θέλω να δώσω παραπάνω λεφτά σε τροφοδοτικό (εώς 100), γιατί πολύ απλά μετά κόβω από αλλου. Ήδη έχω ξεπεράσει τα 1200 που μου είπε. β) Επίσης με αντίστοιχο σε AMD γλυτώνεις ελάχιστα. γ) Όπως κ η mobo είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν σημαίνει ότι με μία μέτρια, δεν θα κλοκάρεις 500-800 MHz stable ή θα καεί σε μισό χρόνο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πάντως όλους για τις όποιες προτάσεις ΥΓ. 1100 είναι
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #20 Οκτώβριος 13, 2009 Value for money, efficiency σε χαμηλά loads, τα εξαρτήματα είναι όλα βιδωμένα και δεν κάνουν... βόλτες οι ψύκτρες μέσα στο psu (όπως στο Corsair), και τέλος τα συμπεράσματα του johnnyguru (δυστυχώς καθώς δεν υπάρχει review στο συγκεκριμένο site για το HX750, βάζω παράθεση από το HX850):Silverstone Olympia OP1000:The Good * Great voltage regulation * Excellent efficiency * Four 6-pin PCI-e and two 8-pin PCI-eThe Bad * Nothing really "bad" to say here.Corsair HX850The Good: * fantastically efficient * 12V ripple suppression second only to a very few high end units * very, very stable regulation * good valueThe Bad: * loose heatsink screws yet againΓια να συνοψίσω το βασικό πλεονέκτημα του Corsair είναι το DC-2-DC convertor. Aλλά αν είναι να παει κανείς σε τέτοια πλατφόρμα κοιτάει το Coolermaster UCP 700w που είναι καλύτερο κατασκευαστικά (εξαρτήματα, κολλήσεις, ψύκτρες και γενικώς... AcBel Polytech γαρ), και έχει πιο σωστή προσέγγιση (ηλεκτρολογικά μιλώντας) από το Corsair. Δεν θέλω να νομίζει κανείς πως λέω ότι το Corsair είναι μούφα, γιατί απλά δεν είναι. Αλλά σαν επιλογή δεν αξίζει γενικώς σε αυτό το κόστος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.