Yagami Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2009 Asus Xonar D2 or Creative X-Fi Xtreme Gamer; Ποιά από τις δύο προτείνετε και γιατί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Οκτώβριος 13, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Asus για ποιότητα και υποστήριξη! (drivers) :thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Αν την θες για games πάρε Creative γιατί απλά είναι καλύτερες κάρτες σε αυτό τον τομέα, με περισσότερα hardware features. Πλέον έχει και σωστούς drivers για Vista/Win7 32/64bit. Επίσης θεωρώ την Xonar D2 ακριβή σε σχέση με αυτά που προσφέρει.Δες και αυτό το review της Asus.Παραθέτω από το conclusion:Final ThoughtsAsus is onto a winner in some respects - the bundle is the best we've seen to date, the card is made extremely well and includes some awesome features. However, these features are still identical to the CMedia Oxygen chipset we've been looking at for nearly the last year now. The software included has potential, but it's the usual "looks good and sacrifices ease of use" and the drivers in Vista still need some work, but its certainly better than the CMedia Oxygen drivers (although not its software). If you were a hardcore gaming nut, you still wouldn't buy this over an X-Fi - that's a given, but for the casual to regular gamer it will still suffice and with more and more games including Dolby features over EAX, like Bioshock for example, both cards should offer an equal temptation.In all honesty though, I almost feel let down because the hype and features haven't translated into a special audio experience. It still feels CMedia-esq, there's little differentiation apart from a funky lighting array and an EMI shield. Underneath the glitz, it just feels like a new shell on the same software and an inaudible difference. That's not a bad thing by a long stretch, but it's not going to set your ears on fire either.Αν τώρα ψάχνεις κάρτα για επαγγελματική εργασία (studio rec., mixing, Pro tools κ.λ.π.) τότε μην κοιτάς καμία από τις δύο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yagami Οκτώβριος 13, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Ναι για gaming την προορίζω. η onboard της Realtek είναι για τα μπάζα τελείως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Ναι για gaming την προορίζω. η onboard της Realtek είναι για τα μπάζα τελείως...Πάρε Creative Χ-fi τότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yagami Οκτώβριος 13, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Πάρε Creative Χ-fi τότε.Ωραία. Να πάρω την Xtreme Gamer ή να δώσω παραπάνω για την Titanium Fatality Pro όμως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Καταρχήν και οι δύο έχουν ίδιο επεξεργαστή (EMU20K1) επομένως έχουν ίδια χαρακτηριστικά όσον αφορά τις ικανότητες επεξεργασίας sound data, και ίδιο signal to noise ratio (109db). Οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι τα 64mb μνήμης της Titanium (έναντι των 2mb της Gamer) και νομίζω κάποιες εκδόσεις είχαν και το εμπρός i/o pane (νομίζω είναι optional και υπάρχουν εκδόσεις με panel και εκδόσεις χωρίς panel).Η έξτρα μνήμη είναι κυρίως για soundfont bank χρήσεις και γενικά για επεξεργασία ήχου κυριως σε midi και δεν νομίζω να τα χρειαστείς ποτέ αυτά τα πραγματάκια. Yποτίθεται ότι θα γινόταν και χρήση της μνήμης σαν memory cache για δεδομένα ήχου βελτιώνοντας την ηχητική και ίσως και γενικότερη απόδοση των games αλλά στο μεταξύ τα pc's είχαν γίνει αρκετά δυνατά ώστε αυτό το feature δεν έγινε ποτέ 'must'.Το δε πάνελ (αν και νομίζω πλέον μπαίνει μόνο στις Titanium series) είναι λειτουργικό για τον απλό χρήστη σε αρκετά πράγματα, αλλά αν μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό τότε δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τα παραπάνω χρήματα. Νομίζω ότι αποτελεί καλύτερη επιλογή η Gamer για τις απαιτήσεις που έχεις. Τώρα αν θες το πανελάκι εμπρός για το εφφέ της ιστορίας, είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα και εκεί πλέον επιλέγεις εσύ αν θα τα "σκάσεις".Να σου εξηγήσω εδώ πως υπάρχει και η X-Fi Titanium Fatality Pro (προσοχή: όχι 'X-Fi Xtreme Gamer Fatality Pro', είναι διαφορετικές κάρτες) που φοράει το νέο chip EMU20K2 και έχει 16mb μνήμης. Στο λέω γιατί πολλές φορές υπάρχει σύγχιση στον αγοραστή με τα πολλά μοντέλα της Creative με παρόμοιες ονομασίες και.. μπλέκει! Δεν ξέρω ποιά από τις δύο Fatality Pro εννοείς, την σκέτη (EMU20K2 με 16mb) ή την gamer (EMU20K1 με 2mb).Ελπίζω να κατατοπίστηκες.Υ.Γ. Αν τυχόν σκέφτεσαι και την Xtreme audio, πρέπει να σου πω πως δεν φοράει το EMU20K1 αλλά το CA0106 που είναι ουσιαστικά ένας Audigy processor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Οκτώβριος 13, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Creative:hm: !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yagami Οκτώβριος 13, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Καταρχήν και οι δύο έχουν ίδιο επεξεργαστή (EMU20K1) επομένως έχουν ίδια χαρακτηριστικά όσον αφορά τις ικανότητες επεξεργασίας sound data, και ίδιο signal to noise ratio (109db). Οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι τα 64mb μνήμης της Titanium (έναντι των 2mb της Gamer) και νομίζω κάποιες εκδόσεις είχαν και το εμπρός i/o pane (νομίζω είναι optional και υπάρχουν εκδόσεις με panel και εκδόσεις χωρίς panel).Η έξτρα μνήμη είναι κυρίως για soundfont bank χρήσεις και γενικά για επεξεργασία ήχου κυριως σε midi και δεν νομίζω να τα χρειαστείς ποτέ αυτά τα πραγματάκια. Yποτίθεται ότι θα γινόταν και χρήση της μνήμης σαν memory cache για δεδομένα ήχου βελτιώνοντας την ηχητική και ίσως και γενικότερη απόδοση των games αλλά στο μεταξύ τα pc's είχαν γίνει αρκετά δυνατά ώστε αυτό το feature δεν έγινε ποτέ 'must'.Το δε πάνελ (αν και νομίζω πλέον μπαίνει μόνο στις Titanium series) είναι λειτουργικό για τον απλό χρήστη σε αρκετά πράγματα, αλλά αν μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό τότε δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τα παραπάνω χρήματα. Νομίζω ότι αποτελεί καλύτερη επιλογή η Gamer για τις απαιτήσεις που έχεις. Τώρα αν θες το πανελάκι εμπρός για το εφφέ της ιστορίας, είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα και εκεί πλέον επιλέγεις εσύ αν θα τα "σκάσεις".Να σου εξηγήσω εδώ πως υπάρχει και η X-Fi Titanium Fatality Pro (προσοχή: όχι 'X-Fi Xtreme Gamer Fatality Pro', είναι διαφορετικές κάρτες) που φοράει το νέο chip EMU20K2 και έχει 16mb μνήμης. Στο λέω γιατί πολλές φορές υπάρχει σύγχιση στον αγοραστή με τα πολλά μοντέλα της Creative με παρόμοιες ονομασίες και.. μπλέκει! Δεν ξέρω ποιά από τις δύο Fatality Pro εννοείς, την σκέτη (EMU20K2 με 16mb) ή την gamer (EMU20K1 με 2mb).Ελπίζω να κατατοπίστηκες.Υ.Γ. Αν τυχόν σκέφτεσαι και την Xtreme audio, πρέπει να σου πω πως δεν φοράει το EMU20K1 αλλά το CA0106 που είναι ουσιαστικά ένας Audigy processor.Αυτήν εννοώ:http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=SC-058-CLΚαι τη σκέφτομαι περισσότερο από άποψη drivers.... έχω ακούσει πολλά παράπονα για την Creative σε σχέση με την υποστήριξη της για τα Vista... έχω μεν XP 64 λειτουργικό άλλα σκέφτομαι να βάλω vista 64. Κι έλεγα ότι αφού η παραπάνω κάρτα είναι πιο καινούρια από την X-Fi Xtreme Gamer, θα είναι και λιγότερες οι πιθανότητες να συναντήσω κάποιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 13, 2009 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Και τη σκέφτομαι περισσότερο από άποψη drivers.... έχω ακούσει πολλά παράπονα για την Creative σε σχέση με την υποστήριξη της για τα Vista... έχω μεν XP 64 λειτουργικό άλλα σκέφτομαι να βάλω vista 64. Κι έλεγα ότι αφού η παραπάνω κάρτα είναι πιο καινούρια από την X-Fi Xtreme Gamer, θα είναι και λιγότερες οι πιθανότητες να συναντήσω κάποιο πρόβλημα.Βλέπεις στην υπογραφή μου τι κάρτα ήχου έχω; Eίχα Vista 64 κανα χρόνο και τώρα είμαι με Win7 x64. Κανένα πρόβλημα πλέον, οι drivers είναι ok (για την δική μου μιλάω). Δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα αφού επί της ουσίας το EMU20K2 που φοράει η κάρτα που θες είναι βελτιωμένη έκδοση του EMU20K1 της δικής μου. Ένα βασικό feature που έχει έναντι των παλαιών είναι η υποστήριξη και Dolby Digital Live. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 13, 2009 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 κανεις δεν ρωτησε το πιο βασικο.σε τι προκειται να δωσει ηχο?ηχεια/ακουστικα/βαλε-οτι-θες.το μονο που ειδα ειναι 3 ευτιχισμενους κατοχους αντιστοιχα να λενε τους λογους που οι ιδιοι επελεξαν οτι επελεξαν.no offence. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 15, 2009 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2009 κανεις δεν ρωτησε το πιο βασικο.σε τι προκειται να δωσει ηχο? ηχεια/ακουστικα/βαλε-οτι-θες. το μονο που ειδα ειναι 3 ευτιχισμενους κατοχους αντιστοιχα να λενε τους λογους που οι ιδιοι επελεξαν οτι επελεξαν. no offence. Θες να πεις... ότι στα δικά μου posts βλέπεις έναν ευτυχισμένο κάτοχο που λέει γιατί πήρε την Creative, και δεν βλέπεις έναν άνθρωπο να εξηγεί με επιχειρήματα τους λόγους που η Creative είναι καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες που ο Yagami έχει (δηλαδή games); Όχι τίποτε άλλο αλλά νόμιζα ότι είμαι και αντικειμενικός! Επίσης το αν θα παίζει με ηχεία ή με ακουστικά λίγο θα έπρεπε να απασχολεί νομίζω. Αφ'ενός γιατί η Creative παίζει εξίσου καλά και αφ'ετέρου γιατί ο άνθρωπος δεν ρώτησε π.χ. τι είναι καλύτερο να συνδέσει στην κάρτα του ή αν ο ήχος του EAX παίζει σωστά σε ακουστικά, κ.λ.π. Ρώτησε ποιά κάρτα να πάρει για games. Έχεις διαφορετική άποψη; Ευχαρίστως να την ακούσουμε... Υ.Γ. Δεν τα λέω αυτά για flame έτσι.. μην το εκλάβεις έτσι. Απλα πραγματικά απορώ με το post σου. Φιλικά και καλημέρα σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Οκτώβριος 15, 2009 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2009 Πάντως Eπειδή εγώ δηλώνω άσχετος με τα του ήχου...υπάρχει κάποιο rule of thump για την επιλογή κάρτας ήχου με βάση τις συνιστώσες (ηχεία surround 5.1, ηχεία 2.1, ηχεία 2.0, ακουστικά & Games, movies, music)Εγώ ενδιαφέρομαι για 2.0/2.1 ηχεία και games/movies περισσότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 15, 2009 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2009 Θες να πεις... ότι στα δικά μου posts βλέπεις έναν ευτυχισμένο κάτοχο που λέει γιατί πήρε την Creative, και δεν βλέπεις έναν άνθρωπο να εξηγεί με επιχειρήματα τους λόγους που η Creative είναι καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες που ο Yagami έχει (δηλαδή games);Όχι τίποτε άλλο αλλά νόμιζα ότι είμαι και αντικειμενικός! Επίσης το αν θα παίζει με ηχεία ή με ακουστικά λίγο θα έπρεπε να απασχολεί νομίζω. Αφ'ενός γιατί η Creative παίζει εξίσου καλά και αφ'ετέρου γιατί ο άνθρωπος δεν ρώτησε π.χ. τι είναι καλύτερο να συνδέσει στην κάρτα του ή αν ο ήχος του EAX παίζει σωστά σε ακουστικά, κ.λ.π. Ρώτησε ποιά κάρτα να πάρει για games. Έχεις διαφορετική άποψη; Ευχαρίστως να την ακούσουμε... Υ.Γ. Δεν τα λέω αυτά για flame έτσι.. μην το εκλάβεις έτσι. Απλα πραγματικά απορώ με το post σου. Φιλικά και καλημέρα σου... Δηλαδη δεν εχει σημασια τι θα οδηγησει. Μαλιστα. Δεν ειπα οτι εσυ προσωπικα δεν εδωσες επιχειρηματα. Αλλα ειλικρινα αντικειμενικοτητα στα post σου δεν ειδα. Καρτα για games? Οποια και να παρει (στο budget που κυμαινονται οι δυο που ανεφερε) θα ειναι σαφως καλυτερη απο τη Realtek. H καθε μια εχει τα καλα της και τα κακα της. Αν δηλαδη εχει ενα set με 75db ευαισθησια του προτεινουμε να προβει σε μια αρκετα ακριβη αλλαγη ,που στα ηχεια του δεν θα "ακουσει" ιδιαιτερα / δεν θα ακουσει αυτα που προσφερει? Κουβεντα κανουμε,αλίμονο καθε user που απανταει να το εκλαμβαναμε σαν flame. edit: απο το quote που εδωσες πιο σημαντικο μου φανηκε αυτο but for the casual to regular gamer it will still suffice and with more and more games including Dolby features over EAX, like Bioshock for example, both cards should offer an equal temptation. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 16, 2009 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Δηλαδη δεν εχει σημασια τι θα οδηγησει.Μαλιστα. Αν δηλαδη εχει ενα set με 75db ευαισθησια του προτεινουμε να προβει σε μια αρκετα ακριβη αλλαγη ,που στα ηχεια του δεν θα "ακουσει" ιδιαιτερα / δεν θα ακουσει αυτα που προσφερει? Δεν έχει σημασία μόνο το frequency response των ηχείων αν έχει π.χ. 75db ή 100dB κ.λ.π. για την ποιότητα ήχου. Το frequency response έχει να κάνει με την καθαρότητα του ήχου και όχι με τις δυναμικές του. Άρα με ένα μέτριο ηχείο δεν θα έχει τόσο καθαρό ήχο όσο π.χ. με ένα 120άρι.. αλλά οι δυναμικές και τα μπάσσα θα βελτιωθούν εμφανώς. Η διαφορά του ήχου ειδικά στις δυναμικές μπάντες θα ακουστεί ότι ηχείο και να έχει κανείς (εντός κάποιων λογικών ορίων δεν το συζητάμε αν το ηχείο είναι για τα σκουπίδια). Εδώ πέρα εγω άκουσα διαφορά στον ήχο από την X-Fi σε σχέση με την Αudigy που είχα πριν και αυτά σε FPS1000 πανάρχαια! Απλώς αν το ηχείο δεν έχει την απόκριση συχνότητας που πρέπει, δεν θα έχεις το 100% της απόδοσης που θα μπορούσες. Αλλά το να λέμε πως δεν έχει σημασία καθόλου είναι υπεραπλούστευση. Δεν διαφωνώ πως μια καλή κάρτα ήχου πρέπει να συνοδεύεται από ένα ανάλογο σετ ηχείων. Αλλά το thread έχει τίτλο "Asus or Creative?"... Τα ηχεία είναι ελαφρώς off-topic. Δεν ειπα οτι εσυ προσωπικα δεν εδωσες επιχειρηματα.Αλλα ειλικρινα αντικειμενικοτητα στα post σου δεν ειδα. Στο review που παρέθεσα (αν το διάβασες) είδες αντικειμενικότητα; Στο conclusion? Καρτα για games?Οποια και να παρει (στο budget που κυμαινονται οι δυο που ανεφερε) θα ειναι σαφως καλυτερη απο τη Realtek. H καθε μια εχει τα καλα της και τα κακα της. Το παραπάνω review πάντως δεν λέει έτσι. Λέει αυτό: "If you were a hardcore gaming nut, you still wouldn't buy this over an X-Fi - that's a given". Δεδομένο δηλαδή ότι δεν αγοράζεις Xonar έναντι της X-FI (κατά τον reviewer) αν είσαι hardcore gamer και όχι casual. Πάμε παρακάτω... Το γεγονός ότι η Asus είναι μια C-media με όμορφο καπάκι και unbalanced input να μην αναφερθεί; Να σου το θέσω αλλιώς. Εσύ θεωρείς την Asus και την Creative ισάξιες κάρτες; Εγώ θεωρώ την Xonar κατώτερη πάντως. Κουβεντα κανουμε,αλίμονο καθε user που απανταει να το εκλαμβαναμε σαν flame. No problem man. edit: απο το quote που εδωσες πιο σημαντικο μου φανηκε αυτο Εμένα πάντως μου φάνηκε πιο σημαντικό το conclusion που κατέληξε στο εξής απλό συμπέρασμα: πως δεν αξίζει να πάρεις Asus Xonar έναντι της X-Fi. To λέει ξεκάθαρα. Always in a friendly tone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick-firestorm Οκτώβριος 16, 2009 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Τι γινεται ολοι x-fi platinum εχουμε εδω μεσα! η γνώμη μου: Αν εχεις hi-end ακουστικα: Asus Essence Αν εχεις hi-end ηχεια: Asus Xonar Αν θελεις gaming ηχο: Creative X-Fi (οποιαδηποτε εκτως την 40ευρη που δεν θυμαμε πως λεγεται) εγω με x-fi αν και εχω hi-end ακουστικα, ειμαι αρκετα ευχαριστημενος σε ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.