geogeoland Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2009 Απλά και γρήγορα... τα RJ45 plugs Cat5e για CAT 6 καλώδιο, κάνουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 12, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2009 ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Οκτώβριος 12, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2009 Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Οκτώβριος 16, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2009 Απλά δεν αξιοποιούν όλη την ταχύτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Οκτώβριος 21, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2009 με CAT5 plugs δηλαδή έχεις ουσιαστικά 100άρι δίκτυο, και τα CAT6 plugs, που είναι διαφορετικά, είναι για 1000άρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Οκτώβριος 21, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2009 Επίσης: 1) Τα CAT 6 plugs, τι διαφορά έχουν απο τα CAT5? 2)Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σειρά με την οποία πρέπει να είναι τοποθετημένα τα χρωματιστά καλώδια μέσα, ή μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε σειρά, αρκεί να είναι με τον ίδια τρόπο τοποθετημένα και απο την άλλη? Edit: Άλλαξα τον τίτλο σε κάτι πιο αντιπροσωπευτικό, καθώς το θέμα είναι λίγο πιο σύνθετο απ' ότι φαινόταν αρχικά (τίποτα τραγικό, όπως είναι πάντα. ), και για να το προσέξει και κανένας άλλος, μιας και το χρειάζομαι κάπως άμμεσα (το καλώδιο έχει ήδη περαστεί δηλαδή, και πρέπει απλά να βάλω τα plugs. Edit2: To δεύτερο ερώτημα το... αυτοαπάντησα. Συνέδεσα τελικά τον υπολογιστή με 568-a πρότυπο, και με τα CAT5e connectors που έχω διαθέσιμα (τα οποία απ' όσο ξέρω πιάνουν μέχρι 1Gbit) και στο μέλλον, αν βρω και τσιμπήσω CAT6 plugs, τα περνάω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 22, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2009 Τα rj45 κλιπς μπορεί να μην έχουν και καμία απολύτως διαφορά από cat5e σε cat6.Εκεί που θα υπάρχει διαφορά θα είναι στις πρίζες τοίχου που ουσιαστικά διαφέρουν οι προδιαγραφές για το μήκος των καλωδίων και τη συστροφή από το σημείο που κουμπώνει το rj45 ως το σημείο που συνδέεις το καλώδιο.Τώρα εσύ δε νομίζω να δεις σημαντική διαφορά αν βάλεις cat5e αντί για cat6 σε κάποια σημεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Οκτώβριος 23, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2009 Ευχαριστώ. Να κάνω και μια ακόμα ερώτηση όμως... ξέρω πως το μέγιστο μήκος που μπορεί να έχει ενα "τυπικό" καλώδιο lan είναι 100m. Ελάχιστο μήκος υπάρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Οκτώβριος 23, 2009 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2009 όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.