Jump to content

Πρόταση για φθηνό surround σύνδεση με Laptop HDMI

nobig

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, θα ήθελα να μου κάνετε προτάσεις για ένα φθηνό surround σύστημα, το σαλόνι που θα μπει είναι λιγάκι περίεργη η διαμόρφωση χώρου αλλά τα έπιπλα δεν μπορούν να αλλάξουν θέση οπότε θα δουλέψει έτσι. Θέλω απλά να ακούω surround ήχο απο ταινίες ούτε μουσική ούτε τίποτα. Λίγα watt γιατί δεν υπάρχει λόγος να πάω σε πολλά. Τα ηχεία θα προτιμώ να είναι στήλες για να δέσουν λίγο με τα γούστα της μάνας και να μην καρφώνουμε βάσεις στους τοίχους

H τηλεόραση είναι εκεί που είναι το κίτρινο, στα κόκκινα είναι οι καναπέδες στο μπλε η τραπεζαρία στο πράσινο είναι πόρτες. Το σαλόνι είναι ενιαίο με το καθιστικό και ξεκινάει λίγο μετά την κάθετη πράσινη πόρτα. Εκεί που είναι τα μωβ σκέφτομαι να βάλω τα 5 ηχεία και στο μαύρο το sub.

Ταινίες βλέπω μέσω laptop, συνδέω το HDMI στην plasma και παίζει εικόνα και ήχο. Η ερώτηση μου είναι αν θα χρειαστεί να συνδέσω το HDMI τώρα με το ενισχυτή και μετά αυτός να δείνει εικόνα στην plasma και αν ναι υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ανάλυση;

post-955-1416074159,4562_thumb.jpg

Γιώργη δεν παίζει αυτό το σενάριο. Στο δικό μου σπίτι ναι αλλα όχι στο σαλόνι της μάνας :no:. Σκέφτομαι με ενισχυτή κανα 400άρι;;;:o

Φαντάζομαι τον ενισχυτή δεν το γλιτώνει γιατί απο το laptop θα πρέπει να φύγει HDMI μετά ο ενισχυτής να μοιράσει τον ήχο και να στείλει και την εικόνα στην TV. Δεν θέλω DVD player γιατί έχω recorder :p

Ας πούμε είδα αυτα τα ηχειάκια Denon SYS-57HT, με μερικές βασούλες είμαστε ΟΚ

Να συμπληρώσω ότι το σαλόνι σαν χώρος είναι γύρω στα 25τμ αλλά οπως είπα είναι εννιαίο με το καθιστικό και γίνεται 25+12 περίπου και επιπλέον ο χώρος που θέλω να αξιποιήσω είναι γύρω απο τους καναπέδες και την TV

Για ενισχυτή βλέπω αυτόν

http://www.sony.gr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dh500#pageType=TechnicalSpecs

Μια άλλη ερώτηση προς τους γνώστες, έστω ότι έχουμε ένα έργο 720p κατεβασμένο με την τάδε κωδικοποίηση ήχου την οποία δεν την παίζει ο παραπάνω ενισχυτής π.χ Dolby® Digital EX τι γίνετε τότε; Δεν παίζει ο ήχος, παίζει ο ήχος αλλά τον παίζει stereo σε όλα τα ηχεία, τον κάνει downgrade σε κάτι που μπορεί να παίξει ο ενισχυτής και ταυτόχρονα παίζει 5.1;

Γνωρίζει κανείς τι λέει το SONY HT-DDWG800;

Γνωρίζει κανείς τι λέει το SONY HT-DDWG800;

To εχω και το θεωρω μια χαρα στα λεφτα του .Δεν ξερω ομως τις δικες σου απαιτησεις οποτε...:jester:

Μια άλλη ερώτηση προς τους γνώστες, έστω ότι έχουμε ένα έργο 720p κατεβασμένο με την τάδε κωδικοποίηση ήχου την οποία δεν την παίζει ο παραπάνω ενισχυτής π.χ Dolby® Digital EX τι γίνετε τότε; Δεν παίζει ο ήχος, παίζει ο ήχος αλλά τον παίζει stereo σε όλα τα ηχεία, τον κάνει downgrade σε κάτι που μπορεί να παίξει ο ενισχυτής και ταυτόχρονα παίζει 5.1;

Αν και οχι μεγα γνωστης θα ριξω μια απαντησουλα.Συνηθως τα κατεβασμενα εργα ειναι dts , το οποιο ενας συχρονος ενισχυτης το καλυπτει.Τωρα καποια φορματ (πχ hd format απο καποιος blu ray disc: DTS-HD ,dolby true hd ) που καποιος ενισχυτης δεν τα υποστηριζει , θα τα ακουσεις σαν απλα dd , dts .Yποθετω και το dolby digital EX θα το ακουσεις σαν 'απλο' dd.

Δηλαδή αν πούμε ο ενισχυτής θα "βλέπει" την πληροφορία που μπορεί να αποκωδικοποιήσει και θα μου βγάζει τα 5.1 κανάλια που βλέπει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.