Jump to content

Θα τρελαθώ

larryf13

Recommended Posts

Λοιπόν,

έχω έναν Phenom 705e και μια φορά που περνούσα από το πλαίσιο είχα πάρει αυτή :http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2289

την ψύχτρα γιατί την είχε τζάμπα. Ο 705e δούλευε σαν τριπύρηνος στα 3000MHz με στοκ τάσεις, στα 2900MHz με στοκ τάσεις σαν τετραπύρηνος και πάντα είχα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δλδ με OCCT να τρέχει δεν πήγαινα πάνω από 45C ή αντε 50C με τους ανεμιστήρες του κουτιού πάρα πολύ χαμηλωμένους (δλδ το κουτί μέσα είχε στάνταρ καμια 35C.

Προχθές παίζοντας έκανα δοκιμές στα 3300MHz με τάση 1.3V, όλα καλά, λέω να τρέξω ένα OCCT τρέχει και μετά το 10λεπτο έχω πιάσει 70C και κολλάει το σύστημα. Λέω εντάξει ανεβάζει θερμοκρασίες, δίνω στους ανεμιστήρες στροφές, πάλι τα ίδια. Με ανοιχτό πλαινο πάλι τα ίδια... Λέω ρε !@$!πόσα βάττ έγινε 200? Ξηλώνω τον ανεμιστήρα της ψύχτρας και πετάω έναν 12άρη πολύ δυνατό, αλλά και πάλι πιάνει 70C! και κάπου εκει επανεκκινεί. Εκεί που περιμένεις να φτάσει μια θερμοκρασία και να σταθεροποιηθεί γίνεται το αντίστροφο! Στην αρχή, τρέχοντας OCCT η CPU ξεκινά από 30C μετά από 6-7 λεπτά πιάνει 50 και από κει και πέρα γίνεται πανικός, μέσα σε 1-2 λεπτά χτυπάει 70άρι και κλατάρει.

Όλη αυτή η ιστορία δε μου καθεται καλά, ξηλώνω την ψύχτρα για να δώ αν έχει εξαφανιστεί η θερμοαγώγιμη (της πλάκας, αυτή που έχει η ψύχτρα) βλέπω να είναι σχετικά ΟΚ. Ξαναβάζω την ψύχτρα και λεω να την τοποθετήσω με 90 μοίρες στριμένη. Ανοίγω και ξαναρίχνω OCCT και μετά από 15 λεπτά φτάνει τους 54 βαθμούς και μένει εκεί.

Περιμένω τα συμπεράσματά σας εγώ δε βγάζω λογική μου πόνεσε το κεφάλι 2 μερες τώρα. Πάντως που έστριψα την ψύχτρα δεν παίζει ρόλο λογικά (γιατί το ίδιο πατάει στον επεξεργαστή)...

:suicide2:

Το θέμα είναι ότι πριν έπιανα τα heatpipes και ήταν πυρωμένα και τώρα τα πιάνω και είναι χλιαρά. 30 λεπτά στο OCCT.

Έκανα παραγγελία και arctic ceramique.

Είναι δυνατόν η ψύχτρα να μη σηκώνει το OC που έκανα; Νομίζω πως δεν είναι πολλά τα 1.3V

Προφανως ηταν λαθος τοποθετημενη , οχι στο πατημα με τον επεξεργαστη αλλα προς το που ηταν στραμενα τα heatpipes.

Επειδη καπου το εχω ξαναακουσει αυτο,τι καλυτερο ειναι να ειναι τοποθετημενα οριζοντια να υποθεσω?

δλδ και με την ψυκτρα να φυσαει προς τα πανω?

Περιμένω τα συμπεράσματά σας εγώ δε βγάζω λογική μου πόνεσε το κεφάλι 2 μερες τώρα. Πάντως που έστριψα την ψύχτρα δεν παίζει ρόλο λογικά (γιατί το ίδιο πατάει στον επεξεργαστή)...

Δοκίμασες να βάλεις την ψήκτρα όπως την είχες και ανέβαζε η cpu θερμοκρασία; Όταν το κάνεις τότε θα είσαι βέβαιος αν ήτανε θέμα στριψίματος ;)

Εντάξει δεν είναι και πολύ καλή, αλλά την πήρα 15Ε, οπότε μια χαρά μου κάθισε. Idle έχω 32C και full 52-53 τώρα.

37C έχω θερμοκρασία κουτιού... έχεις ανοικτό πλαινό; και μάλλον βλέπεις τις θερμοκρασίες στα cores, εγώ βλέπω από τη μητρική γιατί στα cores οτι να ναι λέει, το καλοκαίρι είχα στο δωμάτιο 30C και έλεγε θερμοκρασία CPU 28C. Πλάκα μας κάνει;

Πιστεύω πως τις μέρες που πειραματιζόμουν κάτι είχε κολλήσει στη μητρική και έδινε άπειρο Voltage, μιλάμε απο την ψύχτρα έβγαινε λάβα και πύρωναν τα heatpipes. Τώρα δε ζεσταίνονται καν, δε μπορεί να μην πατούσε καλά και να πύρωνε, ενώ τώρα να είναι κρύα και ο CPU πιο κρύος από πριν...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.