Jump to content

Αναβάθμιση Gaming 1280x1024 με 500-600 ευρώ

geolast

Recommended Posts

Η ''δυνατή κάρτα γραφικών'' θέλει και δυνατό CPU στην συγκεκριμένη ανάλυση.

Μιλαμε για τωρα ..οχι για μετα απο 100 χρονια.

Στο μελλον μπορει να αγορασει και αλλη οθονη..οποτε θα παιζει ρολο μονο η καρτα.

Ναι αλλά εδώ μιλάμε για ελάχιστη διαφορά στα cpu που εξαρτώνται από λεπτομέρειες turbo-mode, acc, ξεκλείδωτοι πολλαπλασιαστές κ.λ.π. και η οποία αντισταθμίζεται έτσι κι αλλιώς από την διαφορά στην τιμή!!!!! Από την άλλη κάθε παιχνίδι παίζει καλύτερα και σε διαφορετικό cpu ! Άλλο θέλει υψηλά χρονισμένο επεξεργαστή άλλο αρέσκεται σε επεξεργαστή μια εταιρίας κ.λ.π. !!!

Εγώ αυτό που λέω είναι πως όταν οι διαφορές είναι μηδαμινές πρέπει να κοιτάς πως μπορείς να εκμεταλλευθείς τυχόν χρηματικές διαφορές ώστε να πάρεις καλύτερη κάρτα γραφικών που στα games είναι το Α και το Ω ή άλλα περιφερειακά και να κοιτάξεις πως θα έχεις αναβαθμισιμότητα σε βάθος χρόνου!

Στον τομέα της αναβαθμισημότητας λοιπόν η ανωτερότητα της AM3 πλατφόρμας είναι αδιαπραγμάτευτη! Και μην μου λές πως μπορεί να σκεφτεί μετά από καιρό τι θα κάνει! Σκέψου απλά πότε ο 8400 σου ήταν κορυφή και για πότε έγινε παρελθόν μαζί με την πλατφόρμα του!!! Το ίδιο συνέβει και με τα δικά μου pc με τις 270€ μητρικές και τους 350€ επεξεργαστές και 200€ μνήμες....... ! Ταυτόχρονα με την AM3 πλατφόρμα μπορεί να συμπιέσει το κόστος για να βγεί και σκληρός και δυνατή κάρτα γραφικών!

Ναι αλλά εδώ μιλάμε για ελάχιστη διαφορά στα cpu που εξαρτώνται από λεπτομέρειες turbo-mode, acc, ξεκλείδωτοι πολλαπλασιαστές κ.λ.π. και η οποία αντισταθμίζεται έτσι κι αλλιώς από την διαφορά στην τιμή!!!!!

Η διαφορα δεν είναι ελάχιστη man.:whistling

Από την άλλη κάθε παιχνίδι παίζει καλύτερα και σε διαφορετικό cpu ! Άλλο θέλει υψηλά χρονισμένο επεξεργαστή άλλο αρέσκεται σε επεξεργαστή μια εταιρίας κ.λ.π. !!!

Δεν συμφωνω σε αυτο.Να μου ελεγες οτι υπαρχουν διαφορες αναμεσα σε nv optimized games και σε ati να πω ναι.Αλλα οχι και στα CPU.

Εγώ αυτό που λέω είναι πως όταν οι διαφορές είναι μηδαμινές πρέπει να κοιτάς πως μπορείς να εκμεταλλευθείς τυχόν χρηματικές διαφορές ώστε να πάρεις καλύτερη κάρτα γραφικών που στα games είναι το Α και το Ω ή άλλα περιφερειακά και να κοιτάξεις πως θα έχεις αναβαθμισιμότητα σε βάθος χρόνου!

Τις χρηματικες διαφορες που θα εκμεταλετεις,δεν θα τις παρεις και πισω οταν χρειαστει να πουλησεις λογο αναγκης.Αλλιως ειναι να πουλας intel και αλλιως AMD.

Στον τομέα της αναβαθμισημότητας λοιπόν η ανωτερότητα της AM3 πλατφόρμας είναι αδιαπραγμάτευτη! Και μην μου λές πως μπορεί να σκεφτεί μετά από καιρό τι θα κάνει! Σκέψου απλά πότε ο 8400 σου ήταν κορυφή και για πότε έγινε παρελθόν μαζί με την πλατφόρμα του!!! Το ίδιο συνέβει και με τα δικά μου pc με τις 270€ μητρικές και τους 350€ επεξεργαστές και 200€ μνήμες....... ! Ταυτόχρονα με την AM3 πλατφόρμα μπορεί να συμπιέσει το κόστος για να βγεί και σκληρός και δυνατή κάρτα γραφικών!

Δυστυχώς οταν δεν υπαρχει ανταγωνισμος..:D:whistling

Με μια 4850 (100€ και κάτω) είσαι καλυμμένος

Με 4870 είσαι υπερκαλλυμένος σε αυτή την ανάλυση.

Να σου δώσω παράδειγμα, πρόσφατα τερμάτισα το Resident Evil 5 (θεωρείται βαρύ παιχνίδι) και η 4850 μου σε 1920x1080 το έπαιξα "τζάμι" όλα στο High εκτός απο Anti aliasing και Anisotropic filter.

Μια off topic παρατηρηση (για μια ακομη φορα...) : οταν χρησιμοποιειτε για συγκριση τοτε παντα ειναι "πιο" πχ πιο γρηγορα,πιο κοντα κτλ .Οταν ειναι ερωτηση ή αναφορά για κατι τοτε ειναι ετσι: "ποιο".

on topic : μια 4890/gtx275 και ενας i core 5 ειναι οκ για καιρο στα 1280χ1024 .

adpanos η σύνθεσή σου προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. πολύ δυνατός επεξεργαστής έτσι ώστε να αποδώσει η 5850, 4gb μνήμης 1066, μία αξιόπιστη μητρική (όποια και να διαλέξεις) και ένας σκληρός δίσκος. τι άλλο να πάρεις με αυτά τα λεφτά.

Με μια 4850 (100€ και κάτω) είσαι καλυμμένος

Με 4870 είσαι υπερκαλλυμένος σε αυτή την ανάλυση.

Να σου δώσω παράδειγμα, πρόσφατα τερμάτισα το Resident Evil 5 (θεωρείται βαρύ παιχνίδι) και η 4850 μου σε 1920x1080 το έπαιξα "τζάμι" όλα στο High εκτός απο Anti aliasing και Anisotropic filter.

να δωσω κι εγω ενα παραδειγμα? nfs shift στην εκκινηση οπου υπαρχουνε πολλα αυτοκινητα 20fps ολα στo high, ιδια fps ειτε ειναι 1920χ1080 ειτε 1440χ900...κτλ κτλ δεν ειναι υπερκαλλυμενος, προσωρινα βολεμενος θα ειναι

Εγω εχω διαβάσει και για άλλους χρήστες με ΑΤΙ που είχαν ''δυσκολίες'' με το shift.

Δε νομίζω ότι οφείλεται στη δύναμη της κάρτας.

Δες πόσο περίεργο είναι αυτό που λες με τις αναλύσεις. Μάλλον σκοτεινές δυνάμεις επεμβαίνουν:D

και σε αλλα παιχνδια η καρτα τα βρηκε σκουρα company of heroes πχ...οσο για τις αναλυσεις το μονο που αλλαζει ειναι τα max fps, δηλαδη σε 1920χ1080 εχεις min 20 και max 70 ενω σε μικροτερη αναλυση παλι min 20 και max 90,οποτε δωρο αδωρον...με την nvidia που ειχα θυμαμαι οτι οταν η καρτα τα εβρισκε σκουρα κατεβαζα αναλυση και επαιζα κανονικα, εδω κολλημα και ψηλα κολλημα και χαμηλα..αν βρω ωρα θα ανεβασω benches μα το fraps με min-max για να δειτε του λογου του αληθες

να δωσω κι εγω ενα παραδειγμα? nfs shift στην εκκινηση οπου υπαρχουνε πολλα αυτοκινητα 20fps ολα στo high, ιδια fps ειτε ειναι 1920χ1080 ειτε 1440χ900...κτλ κτλ δεν ειναι υπερκαλλυμενος, προσωρινα βολεμενος θα ειναι

Για 1280x1024 του είπα θα είναι υπερκαλλυμένος...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.