geolast Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2009 Γειά σε όλους.Ο τωρινός μου υπολογιστής είναι πλέον αρκετά παλιός για gaming. Πρόκειται για έναν Athlon 64 3500+ του 2004-2005 (δε θυμαμαι καλά) με 1 GB μνήμη , πάνω σε ABIT KN8 Ultra μητρική και με ATI x800 GTO κάρτα γραφικών. Τροφοδοτικό έχω ένα HEC Green 550 Watt.Όπως καταλαβάινετε για την εποχή του ήταν καλό θα έλεγα σύστημα αλλά τώρα σχεδόν 5 χρόνια μετά είναι αρκετά αργό για τα σύγχρονα παιχνίδια.Ακόμα και WoW που έπαιζα μέχρι πριν 3-4 μήνες ψιλοσερνόταν μερικές φορές. Αυτό που θέλω είναι να κάνω μια αναβάθμιση κοντά στα 500 ευρώ άντε και λίγο παραπάνω. Θα πάρω δηλαδή μητρική, CPU, μνήμες, κάρτα γραφικών και ΙΣΩΣ σκληρό δίσκο αν βγαίνω.Το θέμα είναι ότι έχω μια 19άρα EIZO S1910 σε ανάλυση 1280χ1024. Τρομερή οθόνη για την οποία είχα δώσει 550 ευρώ και δε θέλω να πάρω άλλη. Η οθόνη δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Οπότε θέλω ένα σύστημα με προσανατολισμό αυτή σα μέγιστη ανάλυση. Δεν γνωρίζω όμως ποιά θα ήταν η πιο κατάλληλη κάρτα γι' αυτή την ανάλυση. Υποθέτω ότι οι καινούριες 58xx της ATI ίσως είναι υπερβολική αγορά; Να πάω σε 48xx;Δε θέλω τις απίστευτες επιδόσεις. Απλά θέλω να παίξω παιχνίδια όπως The Witcher, Arkham Asylum, Anno 1404 σε Full Detail μιας και μέχρι τώρα δεν μπορούσα να τα ευχαριστηθώ. Και φυσικά έχω και μισοστραμμένο το βλέμμα μου στο μέλλον περιμένοντας Starcaft 2 και Diablo 3. Υπόψιν ότι θα προτιμούσα κάτι σε intel i5 αλλά θα εξετάσω με χαρά κάθε πρόταση. Σας ακούω και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις οποιεσδήποτε προτάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Οκτώβριος 11, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Βαζεις 1 gb τουλαχιστον ακομα + εναν μεταχειρο amd x2 (η κανα phenom ) αν το υποστηριζει η μητρικη σου +μια καρτα γραφικων απο 8800gt(+ισοδυναμες ατι) και πανω. Τα ρεστα τα κρατας για αναβαθμιση σε core i7/i5 ή για σουβλακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathisdim Οκτώβριος 11, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 ASUS M4A785TD-M EVO 78€AMD PHENOM II X3 720 2.8GHZ TRIPLE-CORE BLACK EDITION BOX 120€ KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ VALUE RAM DUAL CHANNEL KIT 75€SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4870 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL 158€WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA 50€ συνολο 487€ και εχεις ενα super system Link to comment Share on other sites More sharing options...
geolast Οκτώβριος 11, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 @SirDiman: Πιστεύεις ότι με αυτή τη λύση θα μπορώ να παίζω παιχνίδια για τα επόμενα 2-3 χρόνια σε full detail; Εγώ αμφιβάλλω.@stathisdim: Μήπως είναι καλύτερα να περιμένω για την 5770 ή πιστέυεις ότι δε θα δω διαφορές σε αυτή την ανάλυση με τις πιο παλιές κάρτες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 11, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 MHN ψωνίσεις από το ''μαγαζάκι'' Ε-shop.4870 υπαρχει φτηνοτερη εδωhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/SVGA-PCI-EX-SPARKLE-CALIBRE-X265-896MB.htmΕπισης αν πας σε κατι σαν του stathisdim, παρε μια μητρικη η οποια να μπορει να ενεργοποιησει ΑCC Στο Bios..ωστε να κανεις τον X3 τετραπυρηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Οκτώβριος 11, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 εγω καταλαβα οτι εκανα αναβαθμιση οχι οταν αλλαξα hardware αλλα οταν αλλαξα οθονη...απο 17αρα σε 23, και την αλλαξα με χιλια ζορια γιατι ειχα δωσει τοτε 890 ευρω και την θεωρουσα καομη και για σημερα αξεπεραστη..@@@@ ηταν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geolast Οκτώβριος 11, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Ναι εχω δει και 24άρες και 22άρες οθόνες. όσο κι αν είναι δελεαστικές αποφάσισα να κρατήσω τη 19άρα μου. Μια χαρά είναι. Τόσα λεφτά είχα δώσει και με ικανοποιεί. Άσε που δεν έχω επιπλέον 200 ευρώ τώρα για οθόνη. Και απίσης μετά θα θέλω και ακόμα καλύτερη και ακριβότερη κάρτα γραφικών... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Οκτώβριος 11, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Μπορείς και με λιγότερα $ αν πάς σε amd λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Οκτώβριος 11, 2009 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 παρε μια 5850 καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Οκτώβριος 11, 2009 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Βαζεις 1 gb τουλαχιστον ακομα + εναν μεταχειρο amd x2 (η κανα phenom ) αν το υποστηριζει η μητρικη σου Δεν νομίζω η 939 να υποστηρίζει phenom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerry007 Οκτώβριος 11, 2009 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Αυτο που λέει ο SirDiman για την 8800 μην το γελάς. Εγώ έπαιζα CoD4 και Crysis με την 8800GT μου σε 1680χ1050 και full detail και είχε αρκετά καλά FPS. Σε 1280x1024 θα πετάει. Τώρα άμα θές καινούργιο σύστημα δές αυτό εδώ με 494€ και Intel C2D. Με αυτό θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια για πολύ καιρό και η 4870 θα είναι μια χαρά σε περίπτωση που αργότερα πάρεις μεγαλύτερη οθόνη -EDIT μάλλον άργησα λίγο ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Οκτώβριος 11, 2009 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Για εμένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επενδύσεις στα παρακάτω!!!Επεξεργαστής: AMD PHENOM II X4 955 BLACK EDITION BOX (160€) { 4-πύρηνος επεξεργαστής στα 3,2ghz με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή για γρήγορο o/cing IMC & ΗΤ3} (Αν μιλήσεις τηλεφωνικά με το κατάστημα θα σου δώσουν τον επεξεργαστή 155€!!! Οι τιμές του link δεν έχουν ανανεωθεί! Τουλάχιστον εγώ τόσο τον αγόρασα πριν 3είς ημέρες)http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55558508 Μητρική: GIGABYTE GA-MA 770T-UD3P (82€) { δεκα φάσεις τροφοδοσίας, 140Watt TDP, πλήρως εξοπλισμένη, αναβαθμίσημη στους μελλοντικούς 6-πύρηνους της AMD }http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/GIGABYTE-GA-MA770T-UD3P-sAM3-DDR3-770.htmΕναλλακτικά για μητρική: ΜSI 770-C45 (60€) που είναι 22€ φτηνότερη αλλά είναι αποδεδειγμένα πολύ καλή μητρική!!! Εξάλου παίρνεις ξεκλείδωτο επεξεργαστή που σε o/c δεν χρειάζεται την super μητρική αφού δεν θα ανέβει με FSB........ !!!!!http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Msi-770-C45-Am3-Amd770-Ddr3-770-C45.htmΜνήμες: βάζεις δυο ντιμάκια ADATA 2GB 1333MHZ x2 = 4gb που κοστίζουν 72€ σύνολο! http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Adata-Ddr3-2Gb-Dimm-1333Mhz-AD31333002GMU.htm x2 = 4gb-----------------------------------------------Σύνολο: 287 - 308€ ανάλογα την μητρική !!!! Τα υπόλοιπα λοιπόν μπορούν να πάνε για κάρτα γραφικών!!!!!+++++Μπορείς επίσης να βάλεις για μνήμες τις ASUS 2X1GB DDR3 1066MHZ X2 = 4GB με μόνο 20€ σύνολο!! και την διαφορά των 50€ να την ρίξεις στην κάρτα γραφικών!!! Aργότερα που οι τιμές των DDR3 γίνουν χώμα παίρνεις άλλες υψηλότερης συχνότητας!!http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Asus-2Gb-Kit-2X1Gb-Ddr3-1066-90-C3BA30-G0XBN00T.htm-----------------------------------------------------------------------------Σε αυτή την περίπτωση το σύνολο πιάνει το κόστος των 235 - 255€ ανάλογα πάλι την μητρική!!!! Για κάρτα γραφικών κοιτάς μια εκ των 5770 1GB DDR5 που θα έρθουν σε λίγες μέρες σε τιμή κάτω των 200€ ή αγοράζοντας τις φτηνές μνήμες πηγαίνεις στο θεριό που λέγεται GIGABYTE 5850 1GB DDR5 που είναι η δεύτερη δυνατότερη SINGLE- CORE κάρτα γραφικών στον κόσμο και ξεμπερδεύεις !!GIGABYTE ATI 5850 1GB DDR5http://www.multirama.gr/products/product?pid=0427068&catid=020300EDIT : Με τα χρήματα που κερδίζεις από την αγορά φτηνών μνημών μπορείς να πάρεις οριακά μαζί με την 5850 και έναν νέο δίσκο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Οκτώβριος 11, 2009 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Είχα έτοιμα τα links για να ποστάρω τη σύνθεση του leros. Μιλάμε για ολόιδια:no:Με γλίτωσε από τον κόπο.Πάντως αυτή η σύνθεση δεν έχει σκληρό και εγω πιστεύω ότι είναι επιβεβλημένη η αγορά ενός καινούριου δίσκου. Κρίνοντας από την εποχή αγοράς του pc που έχεις τώρα.Η γνώμη μου είναι να μην πας σε 5ΧΧΧ. Θα σου εκτινάξει το budget εις βάρος των άλλων parts. Μια 4870 σε υπερκαλύπτει στην ανάλυση που παίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geolast Οκτώβριος 11, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ξέχασα όμως να τονίσω κάτι. Όπως το κόβω τώρα δεν πρόκειται να κάνω ποτέ overclocking. Δεν πολυέχω όρεξη να ασχοληθώ. Και για AMD το σκέφτομαι απλά έχω δεί σε συγκριτικά και διαβάζω παντού ότι οι νέοι i5 δεν παίζονται.Και κάτι ακόμα. Μέχρι σήμερα από το 2001 είχα μόνο AMD συστήματα. Επειδή δεν το πολυψάχνω γενικά το θέμα θέλω η εργοστασιακή ψύκτρα και ο ανεμιστήρας της CPU να μη μου δημιουργεί προβλήματα. Γενικά μέχρι τώρα είχα κάποια μικροπροβλήματα υπερθέρμανσης. Διαβάζω ότι οι Intel είναι καλύτεροι σε αυτό τον τομέα.Πάντως σκέφτομαι τις προτάσεις σου adpanos. Ευχαριστώ.Επίσης η αλήθεια είναι ότι ο δίσκος είναι 250 GB WD του 2004. Θα ήθελα ένα καινούριο αλλά δεν θα θυσιάσω κάτι από τα υπόλοιπα για δίσκο. Ή μήπως πρέπει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Οκτώβριος 11, 2009 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Από την στιγμή που αλλάζεις pc για το gaming, η γνώμη μου είναι πως πρέπει να επενδύσεις σε όσο το δυνατόν ποιο καλή κάρτα γραφικών, συμπιέζοντας το κόστος σε επεξεργαστή μητρική! Κοίτα και το θέμα της αναβαθμισημότητας, γιατί είναι αρκετα σημαντικό για εμένα! Το AM3 socket θα παίρνει και 6-πύρηνα! Με τις τιμές που παίζουν σήμερα οι επεξεργαστές θα αναβαθμίζεσαι για πλάκα! Γιατί λοιπόν να μην μπορείς να το κάνεις?Οι επεξεργαστές σήμερα έχουν ισχύ μεγαλύτερη απ`όσο χρειαζόμαστε! Δεν υπάρχει στην ουσία καμιά εμφανής διαφορά στις καθημερινές εφαρμαγές μεταξύ επεξεργαστών όπως ο 750 και ο 955!!! Περισσότερο αξίζει να επενδύσει κανείς σε έναν δίσκο SSD ή σε μια κάρτα γραφικών αν είναι GAMER !!! Σε θέματα θερμοκρασίας τα προβλήματα έχουν λυθεί!!! Και στις δυο εταιρίες οι ψύκτρες των επεξεργαστών σχεδόν δεν ακούγονται και οι θερμοκρασίες τους δεν προβληματίζουν με τίποτα! Μιλάμε για λιθογραφία στα 45nm ....!!!Η επιλογή δικιά σου! Καλές αγορές!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geolast Οκτώβριος 11, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Με προβλημάτισες τώρα. Είναι δύσκολο να αποφασίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 11, 2009 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Το AM3 socket θα παίρνει και 6-πύρηνα.Ξερεις πολλα Game..που εκμεταλλεύονται 6 πυρηνες??λολΕδω καλα καλα δεν εχουν βγει ..για 4πυρηνους..ΟΤΑΝ βγουν τέτοια Games..και ΟΤΑΝ η ΑΜD θα (θα θα θα θα θα ..) βγάλει 6-core.. το ξανα κοιταει.Αν ειναι να χωσει 500αρικο εννοειτε οτι θα παει σε intel.Για πολυ ποιο φτηνα AMD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Οκτώβριος 11, 2009 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Θα στο πω διαφορετικά!Η 5870 είναι τόσο δυνατή όσο δυο 4870 μπορεί και παραπάνω....! Την ίδια στιγμή καίει 27Watt σε IDLE κατάσταση, υποστηρίζει dx11 κ.λ.π.!!! Η 5850 είναι κάτι λιγότερο!Από την άλλη η διαφορά των ddr3 1333 cl9 με τις ddr3 1066 cl9 να είναι ένα 2-3% στην απόδοση του συστήματος και ο 750 με το turbo-mode ενεργοποιημένο να είναι ένα 3-5% δυνατότερος από τον 955ΒΕ ενώ και αυτός με την σειρά του με ενεργοποίηση του ACC από τα jumper των μητρικών ή με 2 κλικ στο multi από το bios τον πιάνει και μπορεί να τον προσπερνά!Συμπερασματικά, δεν θα θυσίαζα το 80% πάνω σε απόδοση στα γραφικά για ένα 5-6% overall στο υπόλοιπο σύστημα από την στιγμή που ενδιαφέρομαι για games ! Ασε που μπορώ έτσι κι αλλιώς να αντισταθμίσω την χασούρα με τον παραπάνω τρόπο!! Γνώμη μου πάντα!Ξερεις πολλα Game..που εκμεταλλεύονται 6 πυρηνες??λολΕδω καλα καλα δεν εχουν βγει ..για 4πυρηνους..ΟΤΑΝ βγουν τέτοια Games..και ΟΤΑΝ η ΑΜD θα (θα θα θα θα θα ..) βγάλει 6-core.. το ξανα κοιταει.Αν ειναι να χωσει 500αρικο εννοειτε οτι θα παει σε intel.Για πολυ ποιο φτηνα AMD.Ενώ σε μερικά χρόνια αν έχεις 750 θα παίζεις ενώ αν έχεις 955 θα είναι αδύνατο...! Τουλάχιστον εκεί θα έχεις την εναλλακτική του 6-πυρηνου που ποτέ δεν ξέρεις αν θα βοηθήσει στις τότε απαιτήσεις του εκάστοτε καταναλωτή!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 11, 2009 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Ενώ σε μερικά χρόνια αν έχεις 750 θα παίζεις ενώ αν έχεις 955 θα είναι αδύνατο...! Τουλάχιστον εκεί θα έχεις την εναλλακτική του 6-πυρηνου που ποτέ δεν ξέρεις αν θα βοηθήσει στις τότε απαιτήσεις του εκάστοτε καταναλωτή!!Η ''δυνατή κάρτα γραφικών'' θέλει και δυνατό CPU στην συγκεκριμένη ανάλυση.Μιλαμε για τωρα ..οχι για μετα απο 100 χρονια.Στο μελλον μπορει να αγορασει και αλλη οθονη..οποτε θα παιζει ρολο μονο η καρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Οκτώβριος 11, 2009 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2009 Μη δώσεις πολλά για κάρτα γραφικών είναι το μόνο περιφερειακόπου χάνει γρήγορα την αξία του.Αντί να δώσεις τώρα 300 ευρώ για κάρτα,δώσε τα μισά και του χρόνου πουλάς αυτήν και δίνεις και άλλα 150 και θα έχεις καλύτερη κάρτα από αυτήν που παίρνεις με 300 σήμερα (χοντρικά)Σε 1280x1024 είμαι και εγώ και μια 4870 είναι αρκετή (ή GTX 260+) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.