Jump to content

7 αλλα και ..XP ! πως?

gesam

Recommended Posts

Χωρίζεις το δίσκο σε δύο κομμάτια. Στο ένα βάζεις τα 7 και στο άλλο τα xp. Το αρχείο έναρξης θα γραφτεί μόνο του και θα σου βγάζει επιλογή να διαλέξεις πιο λειτουργικό θες να φορτώσεις.

ευχαριστω εχω ηδη 7 ...αρα φτιαχνω partition και εκει εγκαθιστω τα XP..

ομως μετα στο μπουταρισμα θα εχω επιλογη των 2 συστηματων?

με αλλα λογια δεν θελω να παθουν ζημια τα 7 που ειναι και το βασικο λειτουργικο

δεν ειμαι πολυ σιγουρος, αλλά γιατι νομιζω οτι τα ΧΡ , μετα παο τα vista/7 κανουν το boot ψιλομπαχαλο? για ψαξε για κανα οδηγο για dual boot αλλα με τα ΧΡ μετα την εγκατασταση των vista/7

Η εγκαθιστάς κάποιον bootloader και κάνεις απο εκεί τα παιχνίδια σου χωρίς να έχεις ανάγκη τα windows.

Παλιά χρησιμοποιούσα bootloader για να έχω windows 2000 με windows 98

όταν εγκαθιστούσα το λειτουργικό μέσω του bootloader εξαφάνιζα το partition του άλλου λειτουργικού και έτσι δεν είχαν ιδεά τι άλλο υπάρχει

Σωστά τα λες nobig αλλα έτσι "χανεις" την πρόσβαση στο partition του άλλου λειτουργικού, άλλοι θέλουν κατι τέτιοιο άλλοι όχι.

@threadstarter: Σε περιπτωση που έχεις 1 partition με Vista/Seven στον δίσκο σου πρέπει να κάνεις άλλο ένα partition για να μπουν τα XP. Αν δεν έχεις χώρο στο δίσκο σου "unpartitioned" μπορείς μέσα από τα Vista/Seven, από την "Διαχείριση δίσκων" να μικρύνεις το Vista/Seven partition ώστε να δημιουργήσεις "unpartitioned/unformated" χωρο για τo partition των XP.

Αφου εγκαταστησεις τα ΧΡ στο partition αυτό MONO στα XP θα μπορείς να bootαρεις. Για να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να κάνεις "recover" με το Vista/Seven DVD είτε με το EasyBCD. Τότε θα έχεις τον bootloader των Vista/Seven και την επιλογή κατά το boot σε πιο λειτουργικό θές να μπείς.

Happy hour :

http://forums.techguy.org/windows-vista-7/558994-how-install-xp-after-vista.html

http://neosmart.net/wiki/display/EBCD/Installing+XP+After+Vista

http://apcmag.com/how_to_dual_boot_vista_and_xp_with_vista_installed_first__the_stepbystep_guide.htm

-------

κάτι σαν το vitual pc αλλά έχει απευθείας πρόσβαση στο hardware μέσα από τα seven
Δεν ισχύει αυτό, βλέπεις μια virtual μηχανή που τρέχει τα XP και όχι το hardware. Για παράδειγμα δεν μπορείς να τρέξεις παιχνίδια (h/w accelarated, directx), ούτε να δείς και τους 4/6/8 πυρήνες που μπορέι να έχεις στο PC σου.

φιλε ChSin7 σε ευχαριστω πολυ αυτο ακριβως ηθελα να κανω ! :beer:

update ! το εκανα (με τον 1ο τροπο (DVD) ολα ΟΚ αλλα τωρα οταν ανοιγω το φορητο 1 στις 3-4 φορες μου βγαζει το μηνυμα "NTLDR IS MISSING ...PRESS CTRL + ALT + DEL ...."

τι ειναι αυτο? σημειωνω οτι αν επιχειρησω να μπουταρω παλι φορτωνει κανονικα

μπαινει στο Bootloader επιλεγω λειτουργικο και συνεχιζω..

αλλα οπως ειπα αραια και που θα μου το ...πεταξει! :hm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.