Jump to content

Γρηγορος HDD για Main Drive

Warlord

Recommended Posts

εχω μπερδευτει χειροτερα.. :p

αλλα μαλλον WD RE3 ABYS ή WD CAVIAR BLACK AALS θα παρω καθως δε θελω να δωσω πανω απο 60-70ευρω (για raid-0) κ μιας κ εχω καλες εμπειριες με WD ..

Τι θα έλεγες να δώσεις 75-76 ευρώ και να πάρεις δύο 320άρηδες Seagate 7200.12 ή δύο WD 320 AAKS; Θα είσαι ταχύτερος από οποιονδήποτε 640άρη single, με ίδια χωρητικότητα και -επί της ουσίας- στο budget σου. ;)

ναι ενταξει δεν παιρνει και +100% με το raid0 γιαυρο εδωσα περιθωριο να ειναι μεχρι 80mb/s ο ενας δισκος σκετος. Τελικα απο το bench που βρηκα ειναι στα 75, φυσιολογικο. Και ο 7200.11 500gb εχει περασει απο τα χερια μου σε μια τετραδα πριν απο τους western και εκει τα θυμαμαι τα νουμερα του οπως αυτο που ποσταρες, γυρω στα ~85mb/s average. Ηταν πιο γρηγορος απο τον western 500 τοτε, και γι'αυτο τον ειχα παρει.

Τελικα, σε average read :

AALS 500gb 75

7200.11 500gb 85

AAKS 640gb 91

AALS 640gb 95

7200.12 500gb 103

Αφωνοντας λοιπον το raid, και μεγαλυτερες χωρητικοτιτες εξω, και βαζοντας μεσα κοστος και αξιοπιστια, θεωρω οτι κανεις ενα παο τα 2 :

1) Αν δινεις 50ε τοτε ή παιρνεις τον 640 AAKS που συνδιαζει καλη τιμη, αρκετα καλες επιδοσεις και αξιοπιστια, ή πας στον 7200.12 για μεγιστες επιδοσεις στην ιδια τιμη αλλα με λιγο ρισκο στην αξιοπιστια.

2) Αν αποφασισεις να πας μεχρι τα 60 τοτε ο 640 AALS ειναι το πιο πληρες πακετο με επιδοσεις πολυ κοντα στην κορυφη (μεταξυ αυτων που συζηταμε), αξιοπιστια και 5 χρονια εγγυηση...

640 AALS then.. :)

ξεφυγαμε λιγο σε χωρητικοτητα σε σχεση με τις αρχικες προθεσεις αλλα δε πειραζει :)

καλα πως ομως ειναι δυνατον ναναι τοσο πιο γρηγορος απτον αντιστοιχο 500αρι.αφου ιδια σειρα κ χαρακτηριστικα εχουν..παιζει αυτο με τα platters που λεγατε?

offtopic: καλα γιατι τα μισα προιοντα του πλαισιου αναμενονται συντομα? αφου δε ταχετε μη τα βαζετε γμτ.. :p

edit: δε θελω raid γιατι εχω ηδη αλλους 3 δισκους που θα βαλω κ θα γεμισω σκληρους εκει μεσα.. :p

παιδια ισως τελικα παρω καναν SSD..

το μηχανημα θαναι πολλες ωρες ανοιχτο.. συστηνεται ενας SSD για κατι τετοιο? αποκαταναλωση ρευματος τι λενε?

τι μαρκα να κοιταξω..? adata πουναι φθηνοι τι λενε? θελω γυρω στα 80GB..θα βαλω πανω windows 7, καθημερινα μικροπρογραμματα, Games Κ audio apps..

ρε μάγκες εγώ που εχω εναν SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3320613AS 320GB SATA2

αξίζει να δωσω 37 ευρω και να πάρω αλλον εναν και να κάνω raid ή μπα??

Αν αξίζει σε θέμα κόστους προς απόδοση;

Εγώ θα σου έλεγα ότι αν με 37 ευρώ θα διπλασιάσεις χωρητικότητα και θα κερδίσεις πάρα πολύ σε επιδόσεις στο πιο αργό υποσύστημα των pc μας (hdd's).... εσύ τι λες; Αξίζει η όχι; :p

Go for it.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.