spankmachine Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2009 Έχει περάσει πόσος καιρός από την κυκλοφορία της ΑΤΙ 5850 και μόλις χτές παρουσιάστηκαν τα πρώτα κομμάτια με λογική τιμή στα ιντερνετικα φαρμακεία (είχα δει κάτι τραγικά των 300 ευρώ). Πρέπει δηλαδή να κάνουμε παραγγελίες από το εξωτερικό αν θέλουμε να έχουμε τα πράγματα στην ώρα τους. Α ναι ξέχασα πρέπει να ξεφορτωθούν πρώτα το στοκ τους στο range των 200 ευρώ γιατί δε ξέρουν τι θα πεί σωστή διαχείρηση αποθέματος και σωστές παραγγελίες. Η μήπως φταίει το γεγονός πως τώρα αγοράζουν την προηγούμενη σειρά της ΑΤΙ στην μισή τιμή απο τους λαδέμπορους της Σιγκαπούρης που θέλουν να τις ξεφορτωθούν και τις πουλάνε εδω στην ίδια τιμή που τις πουλούσαν πριν από ένα μήνα... Και από τιμές όσον αφορά τις 58ΧΧ... τι να σου πώ, ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΟΛΛΑΡΙΟ. Ο Έλληνας καταναλωτής κοροιδο για να πλουτίζουν μερικοί έξυπνοι. Καλά αν αγοράσω τίποτα από Ελλάδα ξανά να μου κοπεί το χέρι. :no:
jpavly Οκτώβριος 10, 2009 #2 Οκτώβριος 10, 2009 Οργισμένο νιάτο ftw? Κατ' αρχήν καλώς ήρθες, κατά δεύτερον άλλαξε ελαφρά το post σου για να μην προσβάλει κανέναν. Τα (^%^$%%(*& κλπ κρύβουν τις βρισιές από το bot, αλλά όχι από μας
ultraex2005 Οκτώβριος 10, 2009 #3 Οκτώβριος 10, 2009 Έχει περάσει πόσος καιρός από την κυκλοφορία της ΑΤΙ 5850 και μόλις χτές παρουσιάστηκαν τα πρώτα κομμάτια με λογική τιμή στα ιντερνετικα φαρμακεία (είχα δει κάτι τραγικά των 300 ευρώ). Πρέπει δηλαδή να κάνουμε παραγγελίες από το εξωτερικό αν θέλουμε να έχουμε τα πράγματα στην ώρα τους. Α ναι ξέχασα πρέπει να ξεφορτωθούν πρώτα το στοκ τους στο range των 200 ευρώ γιατί δε ξέρουν τι θα πεί σωστή διαχείρηση αποθέματος και σωστές παραγγελίες. Η μήπως φταίει το γεγονός πως τώρα αγοράζουν την προηγούμενη σειρά της ΑΤΙ στην μισή τιμή απο τους λαδέμπορους της Σιγκαπούρης που θέλουν να τις ξεφορτωθούν και τις πουλάνε εδω στην ίδια τιμή που τις πουλούσαν πριν από ένα μήνα... Και από τιμές όσον αφορά τις 58ΧΧ... τι να σου πώ, ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΟΛΛΑΡΙΟ. Ο Έλληνας καταναλωτής κοροιδο για να πλουτίζουν μερικοί έξυπνοι. Καλά αν αγοράσω τίποτα από Ελλάδα ξανά να μου κοπεί το χέρι. :no:μη τα παραλεμε τωραhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510728
Theorw Οκτώβριος 10, 2009 #4 Οκτώβριος 10, 2009 μη τα πραλεμε τωραhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510728Νταξ αλλα στο ΑΜΕΡΙΚΑ εχει 259 δολλαρια και λιγοτερο...ΔΛΔ εδω πρεπει να υπαρχουν και στα 199-209 ευροπουλα...Οχι μονο στα 240 ε?
mech5107 Οκτώβριος 10, 2009 #5 Οκτώβριος 10, 2009 Μια χαρά λογική τιμή είναι, αν βάλεις μέσα μεταφορικά, τελωνεία και τα σχετικά...
spankmachine Οκτώβριος 10, 2009 Author #6 Οκτώβριος 10, 2009 Μια χαρά λογική τιμή είναι, αν βάλεις μέσα μεταφορικά, τελωνεία και τα σχετικά...Δηλαδή στην Αμερική δεν υπάρχουν μεταφορικά? Εκεί δε βγάζουν κέρδος, τα πουλάνε για την ψυχή της μάνας τους? Εκτός και αν οι κάρτες παράγονται εκεί... και όχι μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα απο κει σε Ασιατικό έδαφος. Τα "σχετικά" όμως που αναφέρεις τι είναι ακριβώς? Οι κρατικοί φόροι, τα καπέλα ή η αισχροκέρδεια? Είχα την εντύπωση πως κάνει και παράλληλες εισαγωγές το συγκεκριμένο κατάστημα για να μην έχει μεσάζοντες.Παρ' όλα αυτά, 259 δολλάρια (λιανική τιμή παρακαλώ www.newegg.com) = 175,8 ευρώ. 237.90 ευρω = 350,36 δολλάρια. Δηλαδή 90 δολλάρια παραπάνω.Εμένα μου κόστισε 45 δολλάρια για να την φέρω στο Ελλαντα από το Αμερικα που είμαι ένας και πήρα μια κάρτα, ας κάνει και 10 μέρες να έρθει. Δεν είμαι μεγάλο κατάστημα που κάνει μαζικές παραγγελίες...
unstoppable Οκτώβριος 10, 2009 #7 Οκτώβριος 10, 2009 Βαλε φπα + οτι ειμαστε μικροτερη αγορα + τελωνειο, και δεν βγαινουν τοσο τραγικα ολα.
Volrath Οκτώβριος 10, 2009 #8 Οκτώβριος 10, 2009 Βασικά είναι τσιμπημένη η τιμή, μη γελιόμαστε. Αλλά όχι στα όρια της ξεφτύλας. (Δε θυμάμαι σε ποιο μαγαζί είχα βρεί την 5850 290ευρά..ΑΥΤΟ είναι ξεφτύλα). Στη Γερμανία οι τιμές της sapphire κυμαίνονται από 200-225ευρα. Όταν θα υπάρξει stock θα πάνε οι τιμές εκεί γύρω (195-220ε) Edit: Για την ξεφτύλα που λέγαμε, άκυρο, 304 την έχει , τρέχα κόσμε πάρε πράμα τσάμπα!. στο πικς-μανια
Theorw Οκτώβριος 10, 2009 #9 Οκτώβριος 10, 2009 Δηλαδή στην Αμερική δεν υπάρχουν μεταφορικά? Εκεί δε βγάζουν κέρδος, τα πουλάνε για την ψυχή της μάνας τους? Εκτός και αν οι κάρτες παράγονται εκεί... και όχι μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα απο κει σε Ασιατικό έδαφος. Τα "σχετικά" όμως που αναφέρεις τι είναι ακριβώς? Οι κρατικοί φόροι, τα καπέλα ή η αισχροκέρδεια? Είχα την εντύπωση πως κάνει και παράλληλες εισαγωγές το συγκεκριμένο κατάστημα για να μην έχει μεσάζοντες.Παρ' όλα αυτά, 259 δολλάρια (λιανική τιμή παρακαλώ www.newegg.com) = 175,8 ευρώ. 237.90 ευρω = 350,36 δολλάρια. Δηλαδή 90 δολλάρια παραπάνω.Εμένα μου κόστισε 45 δολλάρια για να την φέρω στο Ελλαντα από το Αμερικα που είμαι ένας και πήρα μια κάρτα, ας κάνει και 10 μέρες να έρθει. Δεν είμαι μεγάλο κατάστημα που κάνει μαζικές παραγγελίες...Φιλε απο που την αγορασες?Πως ηταν η αποστολη ολα οκ?Τωρα την εχεις την καρτα?
CmoS Οκτώβριος 10, 2009 #10 Οκτώβριος 10, 2009 ε καλα οτι την εβαλε το εσοπ 237 δε παει να πει κατι.εδω ειχε την sapphire 5870 πριν μια μερα 369(αν θυμαμαι το 3ο)€. ενω το αντιστοιχο καταστημα πλαισιο την ειχε-εχει- στα 315. Τωρα βεβαια την κατεβασε στα 329€.Αντιστοιχο καταστημα Multirama την εχει ακομα στα 364,87 €.Οποτε αυτο που θελω να πω ειναι λιγη υπομονη. Δεν εγινε και τιποτα αν περιμενει καποιος να δει πως θα διαμορφωθουν οι τιμες στην αγορα, μια καρτα ειναι...
def Οκτώβριος 10, 2009 #11 Οκτώβριος 10, 2009 παντος αν την κατεβασουνε στα 220,τοτε με 440 ευρο κανεις εναν cf:banging:
stathid90 Οκτώβριος 10, 2009 #12 Οκτώβριος 10, 2009 ε καλα οτι την εβαλε το εσοπ 237 δε παει να πει κατι.εδω ειχε την sapphire 5870 πριν μια μερα 369(αν θυμαμαι το 3ο)€. ενω το αντιστοιχο καταστημα πλαισιο την ειχε-εχει- στα 315. Τωρα βεβαια την κατεβασε στα 329€.Αντιστοιχο καταστημα Multirama την εχει ακομα στα 364,87 €.Οποτε αυτο που θελω να πω ειναι λιγη υπομονη. Δεν εγινε και τιποτα αν περιμενει καποιος να δει πως θα διαμορφωθουν οι τιμες στην αγορα, μια καρτα ειναι...+1 απλα πιστεύω ότι προσπαθούν οι εταιρίες να βγάλουν ότι προλαβαίνουν από τα καινούργια προϊόντα πριν τα φέρουν οι ανταγωνιστές τους.
Arxagelos Οκτώβριος 11, 2009 #13 Οκτώβριος 11, 2009 Επειδή είναι απο τα πρώτα κομμάτια και λιγοστά ανεβάζουν τις τιμές με το σκεπτικό όποιος την θέλει εδώ και τώρα θα πληρώσει. Όταν έρθει αρκετό στοκ κατεβαίνουν και οι τιμές. Κοροϊδία είναι αλλά τι να κάνεις.
unstoppable Οκτώβριος 11, 2009 #14 Οκτώβριος 11, 2009 Δεν ειναι κοροιδια, προσφορα και ζητηση απλα, ετσι δουλευει η αγορα παντου.
spankmachine Οκτώβριος 11, 2009 Author #15 Οκτώβριος 11, 2009 Επειδή είναι απο τα πρώτα κομμάτια και λιγοστά ανεβάζουν τις τιμές με το σκεπτικό όποιος την θέλει εδώ και τώρα θα πληρώσει. Όταν έρθει αρκετό στοκ κατεβαίνουν και οι τιμές. Κοροϊδία είναι αλλά τι να κάνεις.Ετσι είναι συμφωνώ. Αλλά τι στο καλό με το κάρο τις φέρνουν? Γιατί παντού στην Ευρώπη έχουν ήδη εδω και μία βδομάδα στοκ και εγώ πρέπει να περιμένω κανα 2μηνο από τότε που βγαίνει η κάρτα για να την αγοράσω σε λογική τιμή? Εσείς το βρίσκεται λογικό αυτό?Μου τη σπάει που μπήκα στη διαδικασία να πληρώσω ένα τυπά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να αγοράσω ένα προιόν στην ώρα του και σε λογική τιμή αντί να το αγοράσω από ένα τοπικό κατάστημα στο οποίο μπορεί στο κάτω κάτω να δουλεύει ενας φίλος μου ή έστω ένας γνωστός μου. Πάντως, αναμφισβήτητα, όλο και περισσότερος κόσμος αγοράζει από έξω. Εκεί που λέγαμε πως η αγορά ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα έγινε επιτέλους ανταγωνιστική, μέρα με τη μέρα μας αποδεικνύουν το αντίθετο.Αν αρχίσει το newegg και καποια παρόμοια καταστήματα να στέλνουν παγκοσμίως (δύσκολο αλλά το συζητάνε) την βλέπω την αγορά ηλέκτρονικών να παίρνει την κάτω βόλτα.
Theorw Οκτώβριος 11, 2009 #16 Οκτώβριος 11, 2009 Ετσι είναι συμφωνώ. Αλλά τι στο καλό με το κάρο τις φέρνουν? Γιατί παντού στην Ευρώπη έχουν ήδη εδω και μία βδομάδα στοκ και εγώ πρέπει να περιμένω κανα 2μηνο από τότε που βγαίνει η κάρτα για να την αγοράσω σε λογική τιμή? Εσείς το βρίσκεται λογικό αυτό?Μου τη σπάει που μπήκα στη διαδικασία να πληρώσω ένα τυπά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να αγοράσω ένα προιόν σε λογική τιμή αντί να το αγοράσω από ένα τοπικό κατάστημα στο οποίο μπορεί στο κάτω κάτω να δουλεύει ενας φίλος μου ή έστω ένας γνωστός μου. Πάντως, αναμφισβήτητα, όλο και περισσότερος κόσμος αγοράζει από έξω. Εκεί που λέγαμε πως η αγορά ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα έγινε επιτέλους ανταγωνιστική, μέρα με τη μέρα μας αποδεικνύουν το αντίθετο.Αν αρχίσει το newegg και καποια παρόμοια καταστήματα να στέλνουν παγκοσμίως (δύσκολο αλλά το συζητάνε) την βλέπω την αγορά ηλέκτρονικών να παίρνει την κάτω βόλτα.Αν αρχισει να στελνει το newegg δεν προκειται να αγορασω τιποτα απο εδω,τουλχιστον οταν πρωτοεμφανιζεται στην αγορα.Ασε που εχουν κατι προσφορες του στυλ¨ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΟΙ 5850 ΣΤΑ 175 ΕΥΡΩ!!(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΝΩ!)
Candyman Οκτώβριος 11, 2009 #17 Οκτώβριος 11, 2009 Βασικά εγώ πιστεύω πως ο spankmachine έχει θίξει ένα ζήτημα που είναι χρόνιο στην Ελλάδα. Και πιστεύω πως έχει δίκιο το παληκάρι.Δεν νομίζω πως οι τιμές στην Ελλάδα είναι αυξημένες λόγω προσφοράς-ζήτησης γιατί -αν δεν απατώμαι- οι παραγγελίες από Ασία γίνονται μαζικά για Ευρώπη από διάφορους distributors και από αυτούς διοχετεύονται στην Ευρώπαϊκή αγορά. Δεν νομίζω πως συμφέρει κανένα κατάστημα να κάνει εισαγωγή απευθείας από Taiwan σε σαφώς μικρότερες ποσότητες από ότι οι distributors. Όπως και να έχει δεν είναι λογικό μέσα στην Ε.Ε. να έχουμε τέτοιες αποκλίσεις τιμών. Δεν το έχω τσεκάρει αλλά υποψιάζομαι πως και στην Πορτογαλία που η αγορά είναι μικρότερη της Ελλάδας πάλι οι τιμές θα είναι καλύτερες από εδώ (έστω και λίγο).Κάποτε είχα διαβάσει ένα άρθρο που έλεγε πως η αγορά υπολογιστών της Ελλάδας είναι μια από από τις πρώτες παγκοσμίως σε απορρόφηση νέων τεχνολογιών στους υπολογιστές (με απλά λόγια εννοούσαν ότι στην Ελλάδα αγοράζονται τα πολύ νέα προϊόντα σε μεγάλο ποσοστό έναντι του πληθυσμού). Μια και όπως φαίνεται λοιπόν έχουμε το "μικρόβιο", ίσως τα μαγαζιά να το εκμεταλεύονται "τσιμπώντας" τις τιμές. Μου ακούγεται πιο λογικό...
spankmachine Οκτώβριος 11, 2009 Author #18 Οκτώβριος 11, 2009 Επίσης, είχα διαβάσει σε αυτό το φόρουμ κατι το οποίο επιβεβαίωσα και εγώ ο ίδιος. Μόλις βγήκε η 5870 το multirama την είχε 320 ευρώ και τους αναγκάσαν κάποιες ανταγωνίστριες εταιρείες λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού και καλά να ανεβάσουν την τιμή της κάρτας στα 369 ευρώ! Αν αυτό δεν είναι κοροιδία και εκβιασμός τότε τι είναι? Αυτά τα συντεχνειακά παιχνίδια είναι πράγματα του μεσαίωνα...
Arxagelos Οκτώβριος 11, 2009 #19 Οκτώβριος 11, 2009 Ελεύθερο εμπόριο σου λέει μετά, για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Αντί να ρίξουν και οι υπόλοιποι την τιμή, συνεννοούνται με τον άλλον να την ανεβάσει!!! ήμαρτον. Αφού δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός της πολιτείας να επεμβαίνει στο κέρδος κάθε εταιρείας δεν γίνεται τίποτα. 10€ θα το αγοράζουν και θα το πουλάνε 50.
iraklisvel Οκτώβριος 11, 2009 #20 Οκτώβριος 11, 2009 Ελεύθερο εμπόριο σου λέει μετά, για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Αντί να ρίξουν και οι υπόλοιποι την τιμή, συνεννοούνται με τον άλλον να την ανεβάσει!!! ήμαρτον. Αφού δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός της πολιτείας να επεμβαίνει στο κέρδος κάθε εταιρείας δεν γίνεται τίποτα. 10€ θα το αγοράζουν και θα το πουλάνε 50.Ακριβώς.Οπως κατι πλαστικα σαν θηκες για να βαλεις ssd σε υποδοχη κανονικου δισκου που ειναι απλη κατασκευη πλαστικου κοστος 2-3Ε και το δινουν 15Ε. και πολλα αλλα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.