Jump to content

HD content & dual Pentium 3 Coppermine

Cordel

Recommended Posts

Υπάρχει διαθέσιμο ένα μηχάνημα με dual socket 370 mobo και φοράει 2 Pentium 3 Coppermine @ 800MHz. Η RAM του είναι 1GB και λειτουργικό WinXP. Κάρτα γραφικών: Geforce 3 TI (νομίζω 200) με έξοδο DVI.

Υπάρχει περίπτωση με κάποιον multi-threaded player (vlc ???) ή οτιδήποτε άλλο να το χρησιμοποιήσω για HD playback έστω και στα 720 ?

Ρωτάω για τις εμπειρίες σας γιατί το στήσιμο/ξε-στήσιμο είναι μεγάλος μπελάς (τα εξαρτήματα είναι από εδώ και από κεί) και αν αξίζει το κόπο ή όχι είναι σημαντική παράμετρος στην απόφαση μου.

Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα το επιχειρήσω, αλλά αν κάποιος το επιβεβαιώνει στην πράξη ή με λογικά επιχειρήματα θα το επισπεύσω.

Ευχαριστώ.

κανε μια δοκιμη με CoreAVC και MPC HC αν και οι πιθανοτητες ειναι μικρες.

H αρχιτεκτονική του Atom (pentium4) είναι υποδεέστερη του Pentium 3 και ο μόνος λόγος που υπερέχει ως CPU είναι το clock freq. H απορία ήταν μήπως μέσω multi-threading γίνει κάτι, αλλά με ποιον player :flower:. To load balancing σε 3 processing units στέκει και είναι ενδεχομένως η μοναδική ελπίδα να παίξει. H gf3 ti όμως μπορεί εκ φύσεως να συμβάλει σε HD decoding ?

Δεν νομίζω να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να παίζει 720...

Για να το λές, κάτι ξέρεις, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Εχω μονό P3 800 και δυσκολεύεται σε video από youtube, δεν νομίζω να έχει ελπίδα με τα 720...

okie.

Για dual όμως P3 ??? Το flash δεν είναι κάνα ελαφρύ client side decoder, από την μικρή εμπειρία μου τουλάχιστον. To bitrate του για να stream-αριστεί είναι μικρότερο από το HD content. Μικρότερο bitrate απαιτεί μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ κατά την αποκωδικοποίηση για το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα και vice versa.

Αν κάνω κάπου λάθος συλλογισμό, :computer:

Ας δούμε τί μπορεί να γίνει.

/msg #thelab.gr 'Cordel πάει να ψάξει πού στο καλό μπορεί να είναι ο φάκελος με τα core-αβισιά και τα εμπισιά.'

Αν ο player είναι multi-threaded app υπάρχει μια μικρή ελπίδα.

Update:

CoreAVC

MPC HC/Windows MP

Haali Media Splitter

kX drvs για την SB-Live

AC3 Filter

Αποτέλεσμα: Τζίφος. Στις έυκολες σκηνές όλα καλά. Στις δύσκολες σκηνές το αποτέλεσμα είναι σκέτη απογοήτευση, όπως σοφά προβλέψανε τα προλαλήσαντα μέλη. Λιγάκι καλύτερη αίσθηση αφήνει το WMP (όχι το classic).

Η κάρτα γραφικών δεν βοηθάει στο decoding.

Φθηνή παλιά δεν θα τον βοηθήσει και τόσο, τότε δεν υπήρχαν τόσα codecs, βλ. mkv και δεν συμμαζεύεται. Τώρα είδα το θέμα, όταν βλέπεις το 720p να ζορίζεται σε Tualatin και Northy, ε μάλλον δεν θα παίξει σε Coppermine κι ας είναι και διπλός..

Δε πρόκειται να παίζει τα 720p και player να βρεις που να υποστηρίζει διπλούς. Σε έναν p4 1700 (laptop μεν) που έχω δεν τα καταφέρνει. Προφανώς 800χ2 χλώμο να τα καταφέρει καλύτερα. Και αμφιβάλω άμα αξίζει να πετάξεις λεφτά για αυτό το μηχάνημα υπό μορφή agp κάρτας.

Μήπως με καμιά νεώτερη μεταχειρ. agp από αγγελία ή ebay κάνεις καλύτερα την δουλειά σου ;;;

+1

AGP με CUDA υποστηριζόμενο από το CoreAVC, μάλλον, χρειάζεται. Το AGP πρωτόκολο + slot εκείνης της εποχής είναι παλαιότερο revision από το σημερινο και μή συμβατό. Το max δηλαδή που σηκώνει το mobo είναι GeForce 4 TI 400.

Τρεχαγυρευόπουλος θα γίνει το story αν συνεχιστεί.

Χιτρλέρικα, Θα παίζει max. υψηλών απαιτήσεων DivX/XviD :mad: με αυτά που έχει. Σωστός ο Volrath που ανέφερε ότι δεν αξίζει επένδυση AGP gfx card σε τέτοιο combo.

Παίδες (jpavly, mech5107, dpolal, Kallileo, Nephilim, Volrath)να'στε καλά για τον χρόνο και το ενδιαφέρον που αφιερώσατε & εκδηλώσατε.

Από τα ψηλά και κρύα όρη,

Cordie.

okie.

Για dual όμως P3 ??? Το flash δεν είναι κάνα ελαφρύ client side decoder, από την μικρή εμπειρία μου τουλάχιστον. To bitrate του για να stream-αριστεί είναι μικρότερο από το HD content. Μικρότερο bitrate απαιτεί μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ κατά την αποκωδικοποίηση για το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα και vice versa.

Αν κάνω κάπου λάθος συλλογισμό, :computer:

IMHO, καλά τα λές μέχρι ενός σημείου. Όμως 2 x 800ΜΗz, με τόσο παλιό chipset, μικρη cache, κλπ technology, το μηχάνημα θα δυσκολευτεί πολύ. Δεν είναι το 800ΜΗz x2 το μόνο κριτήριο για τις επιδόσεις σε HD decoding -> smooth playback.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.