Jump to content

τελωνείο, νέα κόλπα.

Tzimmys

Recommended Posts

Πείτε μου λίγο ρε παιδιά. Τελευταία μου έχουν έρθει πράγματα απ΄έξω (όχι ευρωπαϊκή ένωση) και ενώ είτε είναι πράγματα ευτελούς αξίας (κάτω των 25 ευρώ) είτε είναι δώρα, πληρώνω 3 ευρώ εκτελώνιση. Τι ισχύει τελικά? Εντάξει, το ποσό δεν είναι μεγάλο, αλλά αν δε πρέπει να τα πληρώνουμε, γιατί να το κάνουμε?

λέγεται τέλος Τελωνειακής παρουσίασης και δεν έχει να κάνει με εκτελωνισμό

είναι παλιό,ανεξάρτητο του ποσού

και πιάνει όλα τα δέματα εκτός EE που δεν έχουν περάσει τελωνειακό έλεγχο

3€ απο όλους για να μην ανοίγουν όλα τα δέματα εγώ κάπως έτσι το είδα.

Ρε σεις μη ξυνετε πληγες... Πηρα ενα φακουδακι ο ανθρωπος απο USA αλλα ο πωλητης ηθελε σωνει και καλα να μου το στειλει ασφαλισμενο, με δηλωμενη αξια την πραγματικη του (280 US dollars). Το εστειλε με USPS και νομιζα δεν θα πληρωσω τελωνειο και οτι θα μου ερχοταν σπιτι. Μετα απο 4 μερες μου τηλεφωνουν απο την Γενικη Ταχυδρομικη να παω στο Περιστερι να παραλαβω το δεμα, που εκτελωνιστηκε και πρεπει να πληρωσω 80 ευρω χρεη εκτελωνισμου. ΚΛΑΨ, τα πληρωσα και το φχαριστηθηκα.....

Ρε σεις μη ξυνετε πληγες... Πηρα ενα φακουδακι ο ανθρωπος απο USA αλλα ο πωλητης ηθελε σωνει και καλα να μου το στειλει ασφαλισμενο, με δηλωμενη αξια την πραγματικη του (280 US dollars). Το εστειλε με USPS και νομιζα δεν θα πληρωσω τελωνειο και οτι θα μου ερχοταν σπιτι. Μετα απο 4 μερες μου τηλεφωνουν απο την Γενικη Ταχυδρομικη να παω στο Περιστερι να παραλαβω το δεμα, που εκτελωνιστηκε και πρεπει να πληρωσω 80 ευρω χρεη εκτελωνισμου. ΚΛΑΨ, τα πληρωσα και το φχαριστηθηκα.....

Γιατι προφανος φιλε μου δεν σου το εστηλε με USPS αλλα με καμια UPS Fedex που ειναι ιδιωτικες και την ψαχνουν για να τα εκτελωνιζουν ολα για να κονομανε απο τα παραβολα εκτελωνισμου

λέγεται τέλος Τελωνειακής παρουσίασης και δεν έχει να κάνει με εκτελωνισμό

είναι παλιό,ανεξάρτητο του ποσού

και πιάνει όλα τα δέματα εκτός EE που δεν έχουν περάσει τελωνειακό έλεγχο

3€ απο όλους για να μην ανοίγουν όλα τα δέματα εγώ κάπως έτσι το είδα.

Το θέμα φίλε μου είναι αυτό όπως λένε και τα άλλα παιδιά, δεν το πληρώνουμε πάντα. Αυτό για τα μικρής αξίας ή τα δώρα δεν ισχύει τελικά?

και ακόμα συμπέρασμα δεν μπόρεσα να βγάλω για το νόμο. Έχω πάρει δέματα με διαφορετικές μεταφορικές και πάει πότε έτσι - πότε αλλιώς.

Γιατι προφανος φιλε μου δεν σου το εστηλε με USPS αλλα με καμια UPS Fedex που ειναι ιδιωτικες και την ψαχνουν για να τα εκτελωνιζουν ολα για να κονομανε απο τα παραβολα εκτελωνισμου

Το εστειλε με USPS Express mail (ισως και το express να ηταν το λαθος). Στις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ πηγα να το παραλαβω, οχι στην Γενικη Ταχυδρομικη (συγνωμη για το λαθος).

εγω προσωπικα εχω παρει αμετρητα πραγμτα απο Κινα και δε πληρωσα ποτε κατι εξτρα.

(καποια απλο ταχυδρομειο,καποια συστημενο και μια 2 φορες EMS κουριερ)

Μια φορο μονο πληρωσα τα 3 ευρω που λετε και ηταν οταν ηρθε με EMS...

(που και καλα,καπου διαβασα οτι η EMS ειναι η μονη κουριερ που δε θα πληρωσεις κατι εξτρα. Τη μια φορα βεβαια πήρωσα)

το ξερω οτι τα χομπυ πληρωνονται προχτες για να σου πω παρελαβα 20,1 ιντσων λαπτοπ ( πανω απο 10 κιλα δεμα αξιας 1850 $ δηλωμενο 300$ ) απο αμερικη μονο με 3 ευρω ενω του φιλου μου του κρατανε συνηθως 3,5 ευρω αντε βγαλε ακρη

αυτο το 3ευρο παγιο σε καθε πακετο εκτος ΕΕ ειχα παρατηρησει οτι αρχισε να εφαρμοζεται εδω και κανα χρονο, ισως λιγοτερο. Παντως προχτες μου ηρθε σφραγισμενο iPod Nano απο US και μαλιστα η φιλη που μου το εστειλε ξεχασε να δηλωσει gift και 30$ που της ειχα πει. Παρολ'αυτα εφτασε στην πορτα μου και δε πληρωσα ΟΥΤΕ τα 3 ευρω... Ενταξει το οτι δεν περασε τελωνειο παρολο που εγραφε απεξω iPod και 179$ αξια δεν ειναι τοοοοσο περιεργο, ηταν και μικρο πακετακι μπορει να μην το κοιταξαν καν....αλλα το οτι δε πληρωσα τα 3 ευρω μου προκαλεσε εκπληξη...τελικα δε ξερω τι ακριβως ισχυει...

το 3euro νομιζω πληρωνεται αν ερθει με ταχυμεταφορες (μια φορα απο κινα/ταιβαν το πληρωσα)..αν ερθει μεσω απλο ελτα δε πληρωνεις (συνηθως απο κινα/ταιβαν ετσι ερχεται)

Βρε παιδιά θέλω να παραγγείλω μια οθόνη για το car... Παίζει τρελά χαμηλότερη τιμή απο εξώ που αξίζει ακόμα και να πληρωσω τελωνειο..

Αλλά πως μπορώ να το αποφύγω..?

συγκεκριμενα ειναι αυτη εδώ http://cgi.ebay.com/NEW-JVC-KW-AVX820-7-DOUBLE-DIN-MONITOR-DVD-CD-RECEIVER_W0QQitemZ400077128114QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5d267481b2

ο πωλητης με διαβεβαιωσε οτι μπορεί να την στείλει με USPS... Nα φοβαμαι για τελωνειο η οχι..? (αλλα δεν μπορεί να την κανει gift το ξεχναμε)

Βρε παιδιά θέλω να παραγγείλω μια οθόνη για το car... Παίζει τρελά χαμηλότερη τιμή απο εξώ που αξίζει ακόμα και να πληρωσω τελωνειο..

Αλλά πως μπορώ να το αποφύγω..?

συγκεκριμενα ειναι αυτη εδώ http://cgi.ebay.com/NEW-JVC-KW-AVX820-7-DOUBLE-DIN-MONITOR-DVD-CD-RECEIVER_W0QQitemZ400077128114QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5d267481b2

ο πωλητης με διαβεβαιωσε οτι μπορεί να την στείλει με USPS... Nα φοβαμαι για τελωνειο η οχι..? (αλλα δεν μπορεί να την κανει gift το ξεχναμε)

USPS Express mail, αξίζει τα παραπάνω χρήματα. 4-5 μέρες που κάνει να έρθει είναι ψιλοχλωμό να περάσουν από τελωνείο.

Επίσης μπορείς να του πεις να ΜΗΝ βάλει μέσα το invoice και να στο στείλει ΜΟΝΟ με fax.

Για το "αμπαλαζ" μπορεί να βάλει τα εξής: refurbished, demo, commercial sample, returning item (taxes already paid) και πολλά άλλα. Ένα καλό κόλπο είναι να του στείλεις (εσύ) ένα έτοιμο κείμενο ή τίτλο με την μετάφραση και στα ελληνικά δλδ Sample - Δείγμα.

Εγω εχω παραγγειλει full υδροψυξη και ειναι σε International Dispatch απο τις 10 του μηνα. Για τελωνειο να μην το συζηταω καν οτι θα πληρωσω ε?

Ems 8 κιλα δεμα με δηλωμενη αξια 100 us (480$ true). A και gift...

6 μερες τωρα δεν εχει ανανεωθει. Εστειλα μαιλ στον μαγαζι και μου απαντησαν οτι εφοσον φυγει απο την Αμερικη ειναι στην αρμοδιοτητα της χωρας σου να το σκαναρει. Να αρχισω να ανυσηχω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.