voudas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2003 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2003 Τα νέα μου παιχνίδια... και αναμένονται και καινούρια... για να κάνουμε ένα review... Έχω ξαναασχοληθεί με lcd, αυτή τη φορά όμως πιο σοβαρά από ποτέ καθώς βρίσκομαι στη φάση της ανακατασκευής του case μου και της υδρόψυξής μου και ψάχνομαι για το εικαστικό αποτέλεσμα... οπότε έψαξα πάρα πολύ γύρω από το θέμα. έχουμε και λέμε... 2 μοντέλα... 2x16 Character Smart LCD: oθόνη lcd 2*16 χαρακτήρων (2 γραμμές από 16 χαρακτήρες) με backlight, ιδανική να μπει σε drive, με ενσωματωμένο ρυθμιστικό για κοντραστ... πλήρως προγραμματιζόμενη μέσω της παράλληλης θύρας, και τροφοδοσία μέσω usb ώστε να μην ύπάρχει μπέρδεμα με καλώδια να κρέμονται και περίεργες προεκτάσεις μόλεξ, είναι η πιο καθαρή λύση. λεπτομέρεια από το καλώδιο σύνδεσης: εγκατεστημένη σε 5 1/5 φατνίο γι cd-rom: 4x20 Character Smart LCD: oθόνη lcd 4*20 χαρακτήρων (4 γραμμές από 20 χαρακτήρες), με backlight. Παραπάνω από διπλάσια χωρητικότητα σε χαρακτήρες από την προηγούμενη, κυρίως για εξωτερική τοποθέτηση αλλά και για case... Και αυτή πλήρως προγραμματιζόμενη μέσω της παράλληλης θύρας, και τροφοδοσία μέσω usb. εικόνα με plugin ρολογιού: εικόνα με γενικές πληροφορίες: Oι οθονίτσες είναι προσεκτικά συναρμολογημένες και τα βύσματα όχι μόνιμα κολλημένα αλλά αποσπώμενα. Δεν υπάρχουν καλώδια να κρέμονται ούτε κακοτεχνίες. Γενικά η όλη κατασκευή είναι όσο το δυνατόν "εργοστασιακή". Η συσκευασία πέρα από την προσεγμένη τοποθέτηση & προφύλαξη των εξαρτημάτων με bubble wrap, περιέχει το καλώδιο σύνδεσης και ένα cd με μια εφαρμογή flash για το σετάρισμα των drivers και των προγραμμάτων ελέγχου των οθονών & βοήθεια για την εγκατάσταση και ρύθμιση της κάθε οθόνης... παρέχονται 5 διαφορετικά προγράμματα{/U], επεξηγήσεις για τη λειτουργία του καθενός και κάποια έξτρα plugins. screenshot από την εφαρμογή: Γενικά οι δυνατότητες απεικόνισης είναι απεριόριστες και πραγματικά ο έλεγχος κάθε οθόνης είναι παιχνιδάκι. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαδοχικές "σελίδες" πληροφοριών και αυτές να εναλάσσονται. Υπάρχει 100% ελευθερία στον τρόπο λειτουργίας. Ανάμεσα στις πολυάριθμες δυτνατότητες, αξιοσημείωτες είναι οι κάτωθι: υπερ-πλήρεις system infos, mbm plugin, winamp plugin, fraps plugin (!!!), folding, seti@home, e-mails, και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επιθυμεί ο χρήστης, ακόμα και μέσω ίντερνετ (news, weather κλπ) Να σημειώσω πως οι μόνες λύσεις που υπήρχαν για έτοιμα τέτοια προϊόντα, αφορούσαν μόνο μικρά μοντέλα (2χ16) και με κόστος πάνω από 120 ευρώ και αγορά φυσικά μέσω ίντερνετ από το εξωτερικό. Οι Smart LCD κοστίζουν το 1/3, είναι εξίσου αξιόπιστες και δεν περιορίζονται μόνο στο μικρό μέγεθος. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να λείπουν από κανένα pc. Σύντομα η σειρά θα εμπλουτιστεί και με νέους τύπους. email me για έξτρα πληροφορίες και λεπτομέρειες κόστους κλπ για όποιον ενδιαφέρεται... You'll never mod alone... Voudas:alien:
RootX Οκτώβριος 7, 2003 #3 Οκτώβριος 7, 2003 Vouda man, σούπερ τα παιχνίδια σου, το έχεις πάρει στα σοβαρά το modding, μπράβο,
jax7480 Οκτώβριος 7, 2003 #4 Οκτώβριος 7, 2003 Να συμφωνησω κι εγω οτι οι οθονιτσες ειναι πανεμορφες. Ενα πραγμα μονο με χαλαει...... Δεν ειναι μπλε το backlight........
Fireblade Οκτώβριος 7, 2003 #5 Οκτώβριος 7, 2003 Αρχική απάντηση από jax7480 Να συμφωνησω κι εγω οτι οι οθονιτσες ειναι πανεμορφες. Ενα πραγμα μονο με χαλαει...... Δεν ειναι μπλε το backlight........ Στο μυαλό μου είσαι. Μόλις ετοιμαζόμουνα να το γράψω. Anyway, για τι τιμές μιλάμε vouda;
voudas Οκτώβριος 7, 2003 Author #6 Οκτώβριος 7, 2003 35 ευρώ η μικρή, 55 η μεγάλη...χμμμ μπλε backlight... όλα γίνονται θεωρητικά... χμμμ
mortisboy Οκτώβριος 7, 2003 #7 Οκτώβριος 7, 2003 Πολυ ωραιος Κωστα στο μυαλο μου ησουν........απο που τα πηρες!!!Keep on modding
voudas Οκτώβριος 7, 2003 Author #8 Οκτώβριος 7, 2003 οι οθονίτσες θα διατίθονται αρχικά από μένα, μετά βλέπουμε... έχουν μείνει λογικές ποσότητες και από τα 2 μοντέλα...
jax7480 Οκτώβριος 7, 2003 #9 Οκτώβριος 7, 2003 Κατι σε μπλε υπαρχει?χεχεχεχε Αν υπαρχει κρατα μια 4χ20....
voudas Οκτώβριος 7, 2003 Author #10 Οκτώβριος 7, 2003 μπλε τώρα δεν υπάρχουν... θα ψάξω... δύσκολο όμως αλλά όχι ακατόρθωτο...
mortisboy Οκτώβριος 7, 2003 #11 Οκτώβριος 7, 2003 Mμμμμμ...με ψηνεις...αμα παιξει σε μπλεδακι υπολογισε με για μια μεγαλη !!!!!
Mischeif Οκτώβριος 7, 2003 #13 Οκτώβριος 7, 2003 Kαταπληκτικη δουλεια!Τρομερες οθονουλες!Υ.Γ. Vouda θελω μια μικρη και μια μεγαλη!Η εχουν γινει ηδη soldout!
chroma Οκτώβριος 7, 2003 #14 Οκτώβριος 7, 2003 Ευσεβής πόθος μια μπλε lcd αλλά όσο έχω ψάξει, δεν υπάρχει τίποτα.. σε λογικό κόστος πάντα. Πάντως όποιος έχει διάθεση DIY και πειραματισμού, αυτές οι οθόνες πωλούνται και σκέτες. Βούδα δες μήπως βρεις μια ανεστραμμένη lcd, η φωτό δεν είναι καλή αλλά διακρίνεται πιστεύω.. Πάντως αν βρεθεί μπλε με ενδιαφέρει, χωρίς καλώδια κλπ. αυτά φτιάχνονται.
RootX Οκτώβριος 7, 2003 #15 Οκτώβριος 7, 2003 Αρχική απάντηση από chroma Ευσεβής πόθος μια μπλε lcd αλλά όσο έχω ψάξει, δεν υπάρχει τίποτα.. σε λογικό κόστος πάντα. Από την μακρυνή down under....
chroma Οκτώβριος 7, 2003 #16 Οκτώβριος 7, 2003 Βρε Root, βρε.... λογικό κόστος είναι αυτό και από down under; Εδώ λέμε παίρνουμε την 4*20 με 35.. Πράσινη αρρωστημένη βέβαια
Shidokanjohn Οκτώβριος 7, 2003 #17 Οκτώβριος 7, 2003 μια μπλε και εγω παρακαλω Ωραιος Vouda στα ειπα και απο κοντα μιας και την δοκιμασα κιολας
RootX Οκτώβριος 7, 2003 #18 Οκτώβριος 7, 2003 Αρχική απάντηση από chroma Βρε Root, βρε.... λογικό κόστος είναι αυτό και από down under; Εδώ λέμε παίρνουμε την 4*20 με 35.. Πράσινη αρρωστημένη βέβαια Aυστραλιανά dollarz είναι φίλε μου, όχι us... οκ με μεταφορικά κλπ, δεν είναι και φθηνή, αλλά όχι αστρονομική τιμή....
chroma Οκτώβριος 7, 2003 #19 Οκτώβριος 7, 2003 Όπως κοιτάω τα χαρακτηριστικά της φαίνεται να αξίζει πάντως, δεν έχεις άδικο.. Ποιός είναι μέσα για παραγγελίες;
makio Οκτώβριος 7, 2003 #20 Οκτώβριος 7, 2003 ωραιος Κωστα!! καλη κινησηολα καλα , αλλα για τις δικες μου απαιτησεις υπαρχει τπτ? (200χ...)και κατι ακομα , μιας και τις δοκιμασες.......ποσα mA τραβα η οθονη απο το usb??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.