ManolisX Οκτώβριος 9, 2009 Author #41 Οκτώβριος 9, 2009 Δεν μιλαω για το hardware guyz ...Για το κουτι λεω!
ManolisX Οκτώβριος 9, 2009 Author #42 Οκτώβριος 9, 2009 Επίσης η 5870 δεν χωράει για να μπεί...Τέλως πάντων..Μάλλον την άλλη βδομάδα αλλάζω κουτί.Θα δείξει!
Jason Οκτώβριος 9, 2009 #43 Οκτώβριος 9, 2009 Να φανταστώ έριξες όλα τα λεφτά σου για να πάρεις μια 5870 και δεν σου έμεινε τίποτα για κουτάκι? hah~!
MadBrainiac Οκτώβριος 9, 2009 #44 Οκτώβριος 9, 2009 καλό ξεσκόνισμα, καινούρια ψύκτρα και παστούλα, ενα 120μμ φανάκι πίσω και ξεμπούκωμα της καρτα που μπορεί και να πολεμάει για την ψυχούλα του με τόση σκόνη..Αλλά τι να κάνουμε που δυστυχώς η σκόνη είναι και ο χειρότερος εχθρός για τα γρήγορα μηχανήματα που ανεβάζουν πολύ μεγάλες θερμοκρασίες. Πάντως αυτό που δεν μπορεσα ποτέ να καταλάβω είναι γιατί στα κουτιά απο Πλαίσιο ένα 120μμ πίσω πόσο θα κόστιζε να το βάλουν στο πίσω μέρος?
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #45 Οκτώβριος 9, 2009 Πάντως αυτό που δεν μπορεσα ποτέ να καταλάβω είναι γιατί στα κουτιά απο Πλαίσιο ένα 120μμ πίσω πόσο θα κόστιζε να το βάλουν στο πίσω μέρος? Γιατί η 'γυφτιά' που παρατηρείται στον εκάστοτε τσιφτετέλληνα manager (αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για τέτοια θέματα και όχι οι τεχνικοί, ανεξάρτητα αν οι δεύτεροι ξέρουν περισσότερα για pc από τους πρώτους) δεν είναι απαραίτητα ζήτημα κόστους. Στις περισσότερες περιπτώσεις το να είναι κανείς... τουρκαλβανόγυφτος, είναι στάση ζωής! Καλυφθήκαμε; Υ.Γ. Ένας απλός οικονομικός 12άρης Coolermaster στοιχίζει στην λιανική στο ίδιο μαγαζί περί τα 4 ευρώ.
greekfragma Οκτώβριος 9, 2009 #46 Οκτώβριος 9, 2009 και ο οποίος αγοράζεται χονδρική με κάτι λιγότερο απο 1ευρώ
ManolisX Οκτώβριος 9, 2009 Author #47 Οκτώβριος 9, 2009 Να φανταστώ έριξες όλα τα λεφτά σου για να πάρεις μια 5870 και δεν σου έμεινε τίποτα για κουτάκι?hah~! Μου έχουν μείνει 150 ευρώ να πάρω νέα ψύχτρα και νέο κουτί..Αλλα θέλει σκέψη γιατί το τωρινό μου κουτί αποδιδει πάρα πολύ καλά
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #48 Οκτώβριος 9, 2009 · Hidden Hidden Στο να αγοράζεις ή στο να σου προσφέρουν??Δεν αντελήφθην;
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #49 Οκτώβριος 9, 2009 Μου έχουν μείνει 150 ευρώ να πάρω νέα ψύχτρα και νέο κουτί..Αλλα θέλει σκέψη γιατί το τωρινό μου κουτί αποδιδει πάρα πολύ καλά Kάνω edit (είχα γράψει άλλα πράγματα) γιατί τώρα μόλις είδα ότι δεν χωράει η 5870 στο κουτί σου. Μια γνώμη μόνο σχετικά με το κουτί. Αν θες κάτι με value for money δες τα full tower μοντέλα της Coolermaster.
ManolisX Οκτώβριος 9, 2009 Author #50 Οκτώβριος 9, 2009 Έχω πάρει όμως και μια 5870 που δεν χωράει με καμία παναγία μέσα!!!:nada:
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #51 Οκτώβριος 9, 2009 Έχω πάρει όμως και μια 5870 που δεν χωράει με καμία παναγία μέσα!!!:nada:'Εκανα edit ManolisX. Το είδα... λίγο αργά!
ManolisX Οκτώβριος 9, 2009 Author #52 Οκτώβριος 9, 2009 Το aplus το full tower που εχει το πλαισιο ειναι καλο?εχω ακουσει πως ειναι πολυ μεγαλο!Επισης θα ηθελα την γνωμη σου για το haf της coolermaster αν γινετε!
Κοπρίτης Οκτώβριος 9, 2009 #53 Οκτώβριος 9, 2009 και ο οποίος αγοράζεται χονδρική με κάτι λιγότερο απο 1ευρώ ε οχι δα... ας μην τα παραλεμε Γιατί η 'γυφτιά' που παρατηρείται στον εκάστοτε τσιφτετέλληνα manager (αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για τέτοια θέματα και όχι οι τεχνικοί, ανεξάρτητα αν οι δεύτεροι ξέρουν περισσότερα για pc από τους πρώτους) δεν είναι απαραίτητα ζήτημα κόστους. Στις περισσότερες περιπτώσεις το να είναι κανείς... τουρκαλβανόγυφτος, είναι στάση ζωής! Καλυφθήκαμε; Υ.Γ. Ένας απλός οικονομικός 12άρης Coolermaster στοιχίζει στην λιανική στο ίδιο μαγαζί περί τα 4 ευρώ. η νοοτροπια των καταναλωτων φταιει φιλτατε γιατι οταν σου ρχεται ο πελατης και σου λεει "ο αλλος το εχει τοσο" και μιλαμε για διαφορες των 10ευρω πχ και εσυ του λες "μα το δικο μας εχει καλυτερο κουτι με ανεμιστηρες" και σου απαντα " τι απ'αυτους που κανουν θορυβο?" και φευγει και παει και παιρνει το 10ευρω φτηνοτερο και νομιζει οτι γλυτωσε κι απο του Χαρου τα δοντια κι οτι εκανε και την αγορα του αιωνα λες ετσι εισαι? θα στο βγαλω κι εγω απολυτως φτηνοτερο, χωρις το παραμικρο εξτρα, κι αμα θελεις βαλτα μονο σου τα επιπλεον. το προιοντα προσαρμοζονται στο κοινο που απευθυνονται
greekfragma Οκτώβριος 9, 2009 #54 Οκτώβριος 9, 2009 δε τα παραλέω καθόλου ο 12άρης που κάνει στο ράφι 5ευρώ αγοράζεται χονδρική περίπου 1ευρώ......90λεπτά οι φθηνότεροι και γύρω στο 1.5-2 ευρώ οι ακριβότεροι. τώρα αν εσύ ξέρεις μόνο για συγκεκριμένους 12άριδες πάω πάσο.
Κοπρίτης Οκτώβριος 9, 2009 #55 Οκτώβριος 9, 2009 Μου έχουν μείνει 150 ευρώ να πάρω νέα ψύχτρα και νέο κουτί..Αλλα θέλει σκέψη γιατί το τωρινό μου κουτί αποδιδει πάρα πολύ καλά ε τσιμπα τοτε πακετο ενα τετοιο και μια τετοια στα 139,90€ (τα ρεστα παρτα φιλτρα 12αρια) κι εισαι αρχοντας
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #56 Οκτώβριος 9, 2009 η νοοτροπια των καταναλωτων φταιει φιλτατεγιατι οταν σου ρχεται ο πελατης και σου λεει "ο αλλος το εχει τοσο"και μιλαμε για διαφορες των 10ευρω πχκαι εσυ του λες "μα το δικο μας εχει καλυτερο κουτι με ανεμιστηρες"και σου απαντα " τι απ'αυτους που κανουν θορυβο?"και φευγει και παει και παιρνει το 10ευρω φτηνοτεροκαι νομιζει οτι γλυτωσε κι απο του Χαρου τα δοντια κι οτι εκανε και την αγορα του αιωναλες ετσι εισαι?θα στο βγαλω κι εγω απολυτως φτηνοτερο, χωρις το παραμικρο εξτρα,κι αμα θελεις βαλτα μονο σου τα επιπλεον.το προιοντα προσαρμοζονται στο κοινο που απευθυνονταιΑνοίγεις τεράστια συζήτηση. Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου (στο θέμα της νοοτροπιας των αγοραστών γενικότερα).Όμως πρέπει να σου πω κάτι και θα το παραδεχτείς πιστεύω κι εσύ. ΠΟΤΕ δεν έφτιαξα pc με parts επιλογής μου που να ήταν είτε ακριβότερο, είτε χειρότερο από τα "έτοιμα" συστήματα των διάφορων καταστημάτων. Τονίζω το "ποτέ". Αντιθέτως πάρα πολλές φορές έχω δει προσφορές για συστήματα σε πελάτες και πραγματικά είναι να σε πιάνει η καρδιά σου με μερικά parts που μπαίνουνε μέσα (ειδικά σε psu's και vga, ακόμα και σε συστήματα που χαρακτηρίζονται ως "gamer pc's"). Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν δεν μπορώ να δεχτώ ως δικαιολογία για την έλλειψη ενός fan σε case την νοοτροπία του αγοραστή, γιατί ξέρω ότι ένα έτοιμο case με έστω ένα 120άρη δεν θα στοίχιζε παραπάνω στο εκάστοτε μαγαζί σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Φυσικά αν ο αγοραστής θέλει να βγάλει απ'την μύγα ξύγκι και σκέφτεται το ένα και τα δύο ευρώ σε σύνολο π.χ. 500 ή 700 ευρώ, ε ναι μιλάμε για ιδρυματισμό* πλέον. Τώρα βέβαια άλλο το συγκεκριμένο παράδειγμα που έχουμε στο thread με το fan και άλλο το δικό σου παράδειγμα που μιλάει για την γενικότερη εικόνα του ζητήματος. Εν πάσει περιπτώσει (για να συνοψίσω και μη σας ζαλίζω άλλο) το να πουλάς σαν δικό σου brand (γιατί αν είδα καλά το case γράφει πάνω TurboX) ένα case χωρίς καν fan... αν δεν δείχνει τουλάχιστον ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου ως εξειδικευμένο κατάστημα υπολογιστών, τότε τι δείχνει;Αν π.χ. ήταν ένα άλλο κουτί μιας άκυρης φίρμας (σαν αυτά τα άθλια innovator του eshop) τότε θα μιλάγαμε για επιλογή του πελάτη. Αλλά τα κουτιά που γράφουν TurboX αν δεν κάνω λάθος μπαίνουν μόνο σε συστήματα του Πλαισίου και δεν πωλούνται αυτόνομα. (*) Ιδρυματισμός = η ανάγκη για εγκλεισμό ενός ανθρώπου σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Κοπρίτης Οκτώβριος 9, 2009 #58 Οκτώβριος 9, 2009 δε τα παραλέω καθόλουο 12άρης που κάνει στο ράφι 5ευρώ αγοράζεται χονδρική περίπου 1ευρώ......90λεπτά οι φθηνότεροι και γύρω στο 1.5-2 ευρώ οι ακριβότεροι. τώρα αν εσύ ξέρεις μόνο για συγκεκριμένους 12άριδες πάω πάσο. εγω ξερω για τους συγκεκριμενους που αναφερθηκαν μιας και εχω τους τιμοκαταλογους της CM μπροστα μου και σε διαβεβαιω οτι ΔΕΝ εχουν τοσο (Not even close)
Κοπρίτης Οκτώβριος 9, 2009 #59 Οκτώβριος 9, 2009 Ανοίγεις τεράστια συζήτηση. Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου (στο θέμα της νοοτροπιας των αγοραστών γενικότερα).Όμως πρέπει να σου πω κάτι και θα το παραδεχτείς πιστεύω κι εσύ. ΠΟΤΕ δεν έφτιαξα pc με parts επιλογής μου που να ήταν είτε ακριβότερο, είτε χειρότερο από τα "έτοιμα" συστήματα των διάφορων καταστημάτων. Τονίζω το "ποτέ". Αντιθέτως πάρα πολλές φορές έχω δει προσφορές για συστήματα σε πελάτες και πραγματικά είναι να σε πιάνει η καρδιά σου με μερικά parts που μπαίνουνε μέσα (ειδικά σε psu's και vga, ακόμα και σε συστήματα που χαρακτηρίζονται ως "gamer pc's"). Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν δεν μπορώ να δεχτώ ως δικαιολογία για την έλλειψη ενός fan σε case την νοοτροπία του αγοραστή, γιατί ξέρω ότι ένα έτοιμο case με έστω ένα 120άρη δεν θα στοίχιζε παραπάνω στο εκάστοτε μαγαζί σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Φυσικά αν ο αγοραστής θέλει να βγάλει απ'την μύγα ξύγκι και σκέφτεται το ένα και τα δύο ευρώ σε σύνολο π.χ. 500 ή 700 ευρώ, ε ναι μιλάμε για ιδρυματισμό* πλέον. Τώρα βέβαια άλλο το συγκεκριμένο παράδειγμα που έχουμε στο thread με το fan και άλλο το δικό σου παράδειγμα που μιλάει για την γενικότερη εικόνα του ζητήματος. Εν πάσει περιπτώσει (για να συνοψίσω και μη σας ζαίζω άλλο) το να πουλάς σαν δικό σου brand (γιατί αν είδα καλά το case γράφει πάνω TurboX) ένα case χωρίς καν fan... αν δεν δείχνει τουλάχιστον ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου ως εξειδικευμένο κατάστημα υπολογιστών, τότε τι δείχνει;Αν π.χ. ήταν ένα άλλο κουτί μιας άκυρης φίρμας (σαν αυτά τα άθλια innovator του eshop) τότε θα μιλάγαμε για επιλογή του πελάτη. Αλλά τα κουτιά που γράφουν TurboX αν δεν κάνω λάθος μπαίνουν μόνο σε συστήματα του Πλαισίου και δεν πωλούνται αυτόνομα. (*) Ιδρυματισμός = η ανάγκη για εγκλεισμό ενός ανθρώπου σε ψυχιατρικό ίδρυμααν και βγαινουμε off topicκατ'αρχην να ξερεις οτι προσωπικα ειμαι σαφεστατα υπερ της πιο ακριβης και ποιοτικης λυσης.μακροπροθεσμα πιστευω οτι μια εταιρεια εχει μεγαλυτερο κερδοςοταν το συστημα της δεν θα παραδωσει πνευμα λογω θερμοκρασιαςή οταν το κουτι δεν θα διαλυσει στο χρονο επανωή το τροφοδοτικο δεν θα τα φτυνει σαν ποπ-κορναλλα αλλο η προσωπικη επιλογη και αλλο τι επιβαλλει η αγορα.στο θεμα μας τωρακι επειδη και εγω παλαιοτερα επεφτα στην παγιδα συγκρισης με τα ετοιμα συστηματαπρεπει να λαβεις υποψιν σου και πραγματα που συνηθως δεν βαζουμε σε ενα pc configuratorοπως η συναρμολογηση, η επιπλεον εγγυηση και το λειτουργικοευκολα καποιος μπορει λοιπον με το 60αρι -100αρι που προκυπτει σαν διαφορανα βαλει ποιοτικοτερα parts και να το στησει μονος τουαλλα στην απευθειας συγκριση, αυτο ειναι ενας παραγοντας που πρεπει να ληφθει υποψιν.
Candyman Οκτώβριος 9, 2009 #60 Οκτώβριος 9, 2009 στο θεμα μας τωρακι επειδη και εγω παλαιοτερα επεφτα στην παγιδα συγκρισης με τα ετοιμα συστηματαπρεπει να λαβεις υποψιν σου και πραγματα που συνηθως δεν βαζουμε σε ενα pc configuratorοπως η συναρμολογηση, η επιπλεον εγγυηση και το λειτουργικοευκολα καποιος μπορει λοιπον με το 60αρι -100αρι που προκυπτει σαν διαφορανα βαλει ποιοτικοτερα parts και να το στησει μονος τουαλλα στην απευθειας συγκριση, αυτο ειναι ενας παραγοντας που πρεπει να ληφθει υποψιν.Συμφωνώ για το λειτουργικό. Η εγγύηση δεν ήξερα ότι είναι πάνω από 2 έτη στα έτοιμα συστήματα (δεν έχω αγοράσει και ποτέ μου για να με απασχόλησει αυτό), είχα την εντύπωση πως αυτό (η μεγαλύτερη εγγύηση) πληρώνεται έξτρα αν το επιθυμεί ο πελάτης, και όχι ότι "επιβάλλεται" και μάλιστα με χαράτσι στο τελικό κόστος. Όμως τα έξοδα συναρμολόγησης δεν θα έπρεπε να επιβαρύνουν την τιμή κατά τη γνώμη μου. Θα έπρεπε να καλύπτονται από το κέρδος της επιχείρησης (που της συγκεκριμένης μόνο μικρό δεν είναι) και όχι να επιβαρύνεται η τελική τιμή.EDIT: Να με συγχωρείτε για τα off-topic. Δεν θα γράψω άλλα άσχετα με το θέμα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.