Jump to content

Το σαράβαλο του Μανώλη

ManolisX

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Επίσης η 5870 δεν χωράει για να μπεί...Τέλως πάντων..Μάλλον την άλλη βδομάδα αλλάζω κουτί.Θα δείξει!

Να φανταστώ έριξες όλα τα λεφτά σου για να πάρεις μια 5870 και δεν σου έμεινε τίποτα για κουτάκι?

hah~!:innocent:

καλό ξεσκόνισμα, καινούρια ψύκτρα και παστούλα, ενα 120μμ φανάκι πίσω και ξεμπούκωμα της καρτα που μπορεί και να πολεμάει για την ψυχούλα του με τόση σκόνη..

Αλλά τι να κάνουμε που δυστυχώς η σκόνη είναι και ο χειρότερος εχθρός για τα γρήγορα μηχανήματα που ανεβάζουν πολύ μεγάλες θερμοκρασίες.

Πάντως αυτό που δεν μπορεσα ποτέ να καταλάβω είναι γιατί στα κουτιά απο Πλαίσιο ένα 120μμ πίσω πόσο θα κόστιζε να το βάλουν στο πίσω μέρος?

Πάντως αυτό που δεν μπορεσα ποτέ να καταλάβω είναι γιατί στα κουτιά απο Πλαίσιο ένα 120μμ πίσω πόσο θα κόστιζε να το βάλουν στο πίσω μέρος?

Γιατί η 'γυφτιά' που παρατηρείται στον εκάστοτε τσιφτετέλληνα manager (αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για τέτοια θέματα και όχι οι τεχνικοί, ανεξάρτητα αν οι δεύτεροι ξέρουν περισσότερα για pc από τους πρώτους) δεν είναι απαραίτητα ζήτημα κόστους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το να είναι κανείς... τουρκαλβανόγυφτος, είναι στάση ζωής! Καλυφθήκαμε; ;)

Υ.Γ. Ένας απλός οικονομικός 12άρης Coolermaster στοιχίζει στην λιανική στο ίδιο μαγαζί περί τα 4 ευρώ.

Να φανταστώ έριξες όλα τα λεφτά σου για να πάρεις μια 5870 και δεν σου έμεινε τίποτα για κουτάκι?

hah~!:innocent:

Μου έχουν μείνει 150 ευρώ να πάρω νέα ψύχτρα και νέο κουτί..Αλλα θέλει σκέψη γιατί το τωρινό μου κουτί αποδιδει πάρα πολύ καλά :hehe:

· Hidden
Hidden
Στο να αγοράζεις ή στο να σου προσφέρουν??

Δεν αντελήφθην;

Μου έχουν μείνει 150 ευρώ να πάρω νέα ψύχτρα και νέο κουτί..Αλλα θέλει σκέψη γιατί το τωρινό μου κουτί αποδιδει πάρα πολύ καλά :hehe:

Kάνω edit (είχα γράψει άλλα πράγματα) γιατί τώρα μόλις είδα ότι δεν χωράει η 5870 στο κουτί σου.

Μια γνώμη μόνο σχετικά με το κουτί. Αν θες κάτι με value for money δες τα full tower μοντέλα της Coolermaster.

Έχω πάρει όμως και μια 5870 που δεν χωράει με καμία παναγία μέσα!!!:nada:

'Εκανα edit ManolisX. Το είδα... λίγο αργά!

Το aplus το full tower που εχει το πλαισιο ειναι καλο?εχω ακουσει πως ειναι πολυ μεγαλο!Επισης θα ηθελα την γνωμη σου για το haf της coolermaster αν γινετε!:)

και ο οποίος αγοράζεται χονδρική με κάτι λιγότερο απο 1ευρώ ;)

ε οχι δα...

ας μην τα παραλεμε

Γιατί η 'γυφτιά' που παρατηρείται στον εκάστοτε τσιφτετέλληνα manager (αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις για τέτοια θέματα και όχι οι τεχνικοί, ανεξάρτητα αν οι δεύτεροι ξέρουν περισσότερα για pc από τους πρώτους) δεν είναι απαραίτητα ζήτημα κόστους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το να είναι κανείς... τουρκαλβανόγυφτος, είναι στάση ζωής! Καλυφθήκαμε; ;)

Υ.Γ. Ένας απλός οικονομικός 12άρης Coolermaster στοιχίζει στην λιανική στο ίδιο μαγαζί περί τα 4 ευρώ.

η νοοτροπια των καταναλωτων φταιει φιλτατε

γιατι οταν σου ρχεται ο πελατης και σου λεει "ο αλλος το εχει τοσο"

και μιλαμε για διαφορες των 10ευρω πχ

και εσυ του λες "μα το δικο μας εχει καλυτερο κουτι με ανεμιστηρες"

και σου απαντα " τι απ'αυτους που κανουν θορυβο?"

και φευγει και παει και παιρνει το 10ευρω φτηνοτερο

και νομιζει οτι γλυτωσε κι απο του Χαρου τα δοντια κι οτι εκανε και την αγορα του αιωνα

λες ετσι εισαι?

θα στο βγαλω κι εγω απολυτως φτηνοτερο, χωρις το παραμικρο εξτρα,

κι αμα θελεις βαλτα μονο σου τα επιπλεον.

το προιοντα προσαρμοζονται στο κοινο που απευθυνονται

δε τα παραλέω καθόλου:)

ο 12άρης που κάνει στο ράφι 5ευρώ αγοράζεται χονδρική περίπου 1ευρώ......90λεπτά οι φθηνότεροι και γύρω στο 1.5-2 ευρώ οι ακριβότεροι.

τώρα αν εσύ ξέρεις μόνο για συγκεκριμένους 12άριδες πάω πάσο.

ε τσιμπα τοτε πακετο

ενα τετοιο και μια τετοια στα 139,90€

(τα ρεστα παρτα φιλτρα 12αρια)

κι εισαι αρχοντας ;)

η νοοτροπια των καταναλωτων φταιει φιλτατε

γιατι οταν σου ρχεται ο πελατης και σου λεει "ο αλλος το εχει τοσο"

και μιλαμε για διαφορες των 10ευρω πχ

και εσυ του λες "μα το δικο μας εχει καλυτερο κουτι με ανεμιστηρες"

και σου απαντα " τι απ'αυτους που κανουν θορυβο?"

και φευγει και παει και παιρνει το 10ευρω φτηνοτερο

και νομιζει οτι γλυτωσε κι απο του Χαρου τα δοντια κι οτι εκανε και την αγορα του αιωνα

λες ετσι εισαι?

θα στο βγαλω κι εγω απολυτως φτηνοτερο, χωρις το παραμικρο εξτρα,

κι αμα θελεις βαλτα μονο σου τα επιπλεον.

το προιοντα προσαρμοζονται στο κοινο που απευθυνονται

Ανοίγεις τεράστια συζήτηση. Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου (στο θέμα της νοοτροπιας των αγοραστών γενικότερα).

Όμως πρέπει να σου πω κάτι και θα το παραδεχτείς πιστεύω κι εσύ. ΠΟΤΕ δεν έφτιαξα pc με parts επιλογής μου που να ήταν είτε ακριβότερο, είτε χειρότερο από τα "έτοιμα" συστήματα των διάφορων καταστημάτων. Τονίζω το "ποτέ". Αντιθέτως πάρα πολλές φορές έχω δει προσφορές για συστήματα σε πελάτες και πραγματικά είναι να σε πιάνει η καρδιά σου με μερικά parts που μπαίνουνε μέσα (ειδικά σε psu's και vga, ακόμα και σε συστήματα που χαρακτηρίζονται ως "gamer pc's").

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν δεν μπορώ να δεχτώ ως δικαιολογία για την έλλειψη ενός fan σε case την νοοτροπία του αγοραστή, γιατί ξέρω ότι ένα έτοιμο case με έστω ένα 120άρη δεν θα στοίχιζε παραπάνω στο εκάστοτε μαγαζί σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Φυσικά αν ο αγοραστής θέλει να βγάλει απ'την μύγα ξύγκι και σκέφτεται το ένα και τα δύο ευρώ σε σύνολο π.χ. 500 ή 700 ευρώ, ε ναι μιλάμε για ιδρυματισμό* πλέον. Τώρα βέβαια άλλο το συγκεκριμένο παράδειγμα που έχουμε στο thread με το fan και άλλο το δικό σου παράδειγμα που μιλάει για την γενικότερη εικόνα του ζητήματος.

Εν πάσει περιπτώσει (για να συνοψίσω και μη σας ζαλίζω άλλο) το να πουλάς σαν δικό σου brand (γιατί αν είδα καλά το case γράφει πάνω TurboX) ένα case χωρίς καν fan... αν δεν δείχνει τουλάχιστον ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου ως εξειδικευμένο κατάστημα υπολογιστών, τότε τι δείχνει;

Αν π.χ. ήταν ένα άλλο κουτί μιας άκυρης φίρμας (σαν αυτά τα άθλια innovator του eshop) τότε θα μιλάγαμε για επιλογή του πελάτη.

Αλλά τα κουτιά που γράφουν TurboX αν δεν κάνω λάθος μπαίνουν μόνο σε συστήματα του Πλαισίου και δεν πωλούνται αυτόνομα.

(*) Ιδρυματισμός = η ανάγκη για εγκλεισμό ενός ανθρώπου σε ψυχιατρικό ίδρυμα

δε τα παραλέω καθόλου:)

ο 12άρης που κάνει στο ράφι 5ευρώ αγοράζεται χονδρική περίπου 1ευρώ......90λεπτά οι φθηνότεροι και γύρω στο 1.5-2 ευρώ οι ακριβότεροι.

τώρα αν εσύ ξέρεις μόνο για συγκεκριμένους 12άριδες πάω πάσο.

εγω ξερω για τους συγκεκριμενους που αναφερθηκαν

μιας και εχω τους τιμοκαταλογους της CM μπροστα μου

και σε διαβεβαιω οτι ΔΕΝ εχουν τοσο (Not even close)

:p

Ανοίγεις τεράστια συζήτηση. Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου (στο θέμα της νοοτροπιας των αγοραστών γενικότερα).

Όμως πρέπει να σου πω κάτι και θα το παραδεχτείς πιστεύω κι εσύ. ΠΟΤΕ δεν έφτιαξα pc με parts επιλογής μου που να ήταν είτε ακριβότερο, είτε χειρότερο από τα "έτοιμα" συστήματα των διάφορων καταστημάτων. Τονίζω το "ποτέ". Αντιθέτως πάρα πολλές φορές έχω δει προσφορές για συστήματα σε πελάτες και πραγματικά είναι να σε πιάνει η καρδιά σου με μερικά parts που μπαίνουνε μέσα (ειδικά σε psu's και vga, ακόμα και σε συστήματα που χαρακτηρίζονται ως "gamer pc's").

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν δεν μπορώ να δεχτώ ως δικαιολογία για την έλλειψη ενός fan σε case την νοοτροπία του αγοραστή, γιατί ξέρω ότι ένα έτοιμο case με έστω ένα 120άρη δεν θα στοίχιζε παραπάνω στο εκάστοτε μαγαζί σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Φυσικά αν ο αγοραστής θέλει να βγάλει απ'την μύγα ξύγκι και σκέφτεται το ένα και τα δύο ευρώ σε σύνολο π.χ. 500 ή 700 ευρώ, ε ναι μιλάμε για ιδρυματισμό* πλέον. Τώρα βέβαια άλλο το συγκεκριμένο παράδειγμα που έχουμε στο thread με το fan και άλλο το δικό σου παράδειγμα που μιλάει για την γενικότερη εικόνα του ζητήματος.

Εν πάσει περιπτώσει (για να συνοψίσω και μη σας ζαίζω άλλο) το να πουλάς σαν δικό σου brand (γιατί αν είδα καλά το case γράφει πάνω TurboX) ένα case χωρίς καν fan... αν δεν δείχνει τουλάχιστον ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου ως εξειδικευμένο κατάστημα υπολογιστών, τότε τι δείχνει;

Αν π.χ. ήταν ένα άλλο κουτί μιας άκυρης φίρμας (σαν αυτά τα άθλια innovator του eshop) τότε θα μιλάγαμε για επιλογή του πελάτη.

Αλλά τα κουτιά που γράφουν TurboX αν δεν κάνω λάθος μπαίνουν μόνο σε συστήματα του Πλαισίου και δεν πωλούνται αυτόνομα.

(*) Ιδρυματισμός = η ανάγκη για εγκλεισμό ενός ανθρώπου σε ψυχιατρικό ίδρυμα

αν και βγαινουμε off topic

κατ'αρχην να ξερεις οτι προσωπικα ειμαι σαφεστατα υπερ της πιο ακριβης και ποιοτικης λυσης.

μακροπροθεσμα πιστευω οτι μια εταιρεια εχει μεγαλυτερο κερδος

οταν το συστημα της δεν θα παραδωσει πνευμα λογω θερμοκρασιας

ή οταν το κουτι δεν θα διαλυσει στο χρονο επανω

ή το τροφοδοτικο δεν θα τα φτυνει σαν ποπ-κορν

αλλα αλλο η προσωπικη επιλογη και αλλο τι επιβαλλει η αγορα.

στο θεμα μας τωρα

κι επειδη και εγω παλαιοτερα επεφτα στην παγιδα συγκρισης με τα ετοιμα συστηματα

πρεπει να λαβεις υποψιν σου και πραγματα που συνηθως δεν βαζουμε σε ενα pc configurator

οπως η συναρμολογηση, η επιπλεον εγγυηση και το λειτουργικο

ευκολα καποιος μπορει λοιπον με το 60αρι -100αρι που προκυπτει σαν διαφορα

να βαλει ποιοτικοτερα parts και να το στησει μονος του

αλλα στην απευθειας συγκριση, αυτο ειναι ενας παραγοντας που πρεπει να ληφθει υποψιν.

στο θεμα μας τωρα

κι επειδη και εγω παλαιοτερα επεφτα στην παγιδα συγκρισης με τα ετοιμα συστηματα

πρεπει να λαβεις υποψιν σου και πραγματα που συνηθως δεν βαζουμε σε ενα pc configurator

οπως η συναρμολογηση, η επιπλεον εγγυηση και το λειτουργικο

ευκολα καποιος μπορει λοιπον με το 60αρι -100αρι που προκυπτει σαν διαφορα

να βαλει ποιοτικοτερα parts και να το στησει μονος του

αλλα στην απευθειας συγκριση, αυτο ειναι ενας παραγοντας που πρεπει να ληφθει υποψιν.

Συμφωνώ για το λειτουργικό. Η εγγύηση δεν ήξερα ότι είναι πάνω από 2 έτη στα έτοιμα συστήματα (δεν έχω αγοράσει και ποτέ μου για να με απασχόλησει αυτό), είχα την εντύπωση πως αυτό (η μεγαλύτερη εγγύηση) πληρώνεται έξτρα αν το επιθυμεί ο πελάτης, και όχι ότι "επιβάλλεται" και μάλιστα με χαράτσι στο τελικό κόστος.

Όμως τα έξοδα συναρμολόγησης δεν θα έπρεπε να επιβαρύνουν την τιμή κατά τη γνώμη μου. Θα έπρεπε να καλύπτονται από το κέρδος της επιχείρησης (που της συγκεκριμένης μόνο μικρό δεν είναι) και όχι να επιβαρύνεται η τελική τιμή.

EDIT: Να με συγχωρείτε για τα off-topic. Δεν θα γράψω άλλα άσχετα με το θέμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.