saaakiss Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2009 Καλησπέρα παιδιά, είμαι αρχάριος γύρω απο το OC, και θέλω την βοήθεια σας!!Έχω ενα PC , με τα εξης χαρακτηριστικά:CPU: Intel Dual Core E5300(s775/2.6Ghz) με FSB:800MhzCPU Cooler : Scythe Ninja 2M/B : Asus P5Q3 (s775,DDR3,P45) με FSB:1066 MHz 1333 MHz 1600 MHz 1800 MHzΜνημη RAM : 2x2 GB Kingston DDR3 1066 MhzSVGA : PCI-EX Twintech 9800GT 512MB DDR3HDD:2xWestern Digital 160 GB PSU : L&C 500 WattCase :Coolermaster RC-335-KKN1Το everesthome μου δείχνει: CPU FSB 346.89 MHz (original: 100 MHz, overclock: 247%) και CPU Multiplier 7.5x.Αξιζει να κανω OC στην CPU(core speed, fsb) , καθώς και στην συχνότητα των RAM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Οκτώβριος 7, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2009 Καλησπέρα παιδιά, είμαι αρχάριος γύρω απο το OC, και θέλω την βοήθεια σας!!Έχω ενα PC , με τα εξης χαρακτηριστικά:CPU: Intel Dual Core E5300(s775/2.6Ghz) με FSB:800MhzCPU Cooler : Scythe Ninja 2M/B : Asus P5Q3 (s775,DDR3,P45) με FSB:1066 MHz 1333 MHz 1600 MHz 1800 MHzΜνημη RAM : 2x2 GB Kingston DDR3 1066 MhzSVGA : PCI-EX Twintech 9800GT 512MB DDR3HDD:2xWestern Digital 160 GB PSU : L&C 500 WattCase :Coolermaster RC-335-KKN1Το everesthome μου δείχνει: CPU FSB 346.89 MHz (original: 100 MHz, overclock: 247%) και CPU Multiplier 7.5x.Αξιζει να κανω OC στην CPU(core speed, fsb) , καθώς και στην συχνότητα των RAM?το cpu σου και η μητρικη σηκωνουν αρκετα! τα 3Ghz λογικα πρεπει να τα εχεις! αλλα να ξερεις οτι τα Ρ45 αν και κρυα τσιπακια με πολυ καλες δυνατοτητες ειναι για μενα υπερβολικα ιδιοτροπα! ειναι ευαισθητα στο παραμικρο ρευμα, στην παραμικρη ρυθμιση! στο λεω αυτο μιας και εχω την maximus 2 formula! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TZANNSPY Οκτώβριος 7, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2009 Το everesthome μου δείχνει: CPU FSB 346.89 MHz (original: 100 MHz, overclock: 247%) και CPU Multiplier 7.5x.Τι νούμερα είναι αυτά ???Εννοώ ότι το original CPU FSB είναι 200 MHz και το CPU Multiplier 13xΥπάρχει λόγος που έχεις ρίξει τόσο το Multiplier ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saaakiss Οκτώβριος 7, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2009 Τι νούμερα είναι αυτά ???Εννοώ ότι το original CPU FSB είναι 200 MHz και το CPU Multiplier 13xΥπάρχει λόγος που έχεις ρίξει τόσο το Multiplier ?Δεν έχω πειραξει τίποτα, έτσι ήταν απο την αρχη!! Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για το OC, και να μου πείτε πως θα μπορέσω να αυξήσω κάποια απο τα χαρακτηριστικά του όπως π.χ. το cpu multiplier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TZANNSPY Οκτώβριος 7, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2009 Για συμβουλές σχετικά με το oc ας σου απαντήσουν άλλα μέλη πιο γνώστες από εμένα.Γενικότερα εγώ θα σου έλεγα μέσω BIOS να ορίσεις CPU FSB στα 200 MHz και το CPU Multiplier 13x για να δουλεύει στη κανονική του ταχύτητα στα 2600.Και έπειτα να ανεβάζεις λίγο-λίγο το FSB για να δεις μέχρι που «πάει».Εγώ με παρόμοιο σύστημα τον έχω στα 3900. ( 300*13 ).Για πιο πάνω θα πρέπει να παίξεις με ρεύματα διαιρέτες κτλ ( εδώ έρχονται οι άλλοι που λέγαμε )Υγ. 346.89 *7.5 = 2600 μήπως το everest που έχεις δεν διαβάζει σωστά ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saaakiss Οκτώβριος 8, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2009 Για συμβουλές σχετικά με το oc ας σου απαντήσουν άλλα μέλη πιο γνώστες από εμένα.Γενικότερα εγώ θα σου έλεγα μέσω BIOS να ορίσεις CPU FSB στα 200 MHz και το CPU Multiplier 13x για να δουλεύει στη κανονική του ταχύτητα στα 2600. Και έπειτα να ανεβάζεις λίγο-λίγο το FSB για να δεις μέχρι που «πάει». Εγώ με παρόμοιο σύστημα τον έχω στα 3900. ( 300*13 ). Για πιο πάνω θα πρέπει να παίξεις με ρεύματα διαιρέτες κτλ ( εδώ έρχονται οι άλλοι που λέγαμε ) Υγ. 346.89 *7.5 = 2600 μήπως το everest που έχεις δεν διαβάζει σωστά ?[/QUOT E] Για το everest έχεις δίκιο!!! Δεν πρέπει να διαβάζει σωστά!! Έβαλα το CPU-Z και μου έβγαλε τα παρακάτω Με λίγα λόγια σε καάσταση Idle έχω multiplier 6 , ενώ σε κατάστηση load έχω 13? Γιατί δεν είναι συνέχεια σταθερα στα 13?? Εσύ αυξησες το FSB χωρίς να πειράξεις το Vcore ρευματα διαιρέτες κτλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TZANNSPY Οκτώβριος 8, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2009 Για το everest έχεις δίκιο!!! Δεν πρέπει να διαβάζει σωστά!! Έβαλα το CPU-Z και μου έβγαλε τα παρακάτω Με λίγα λόγια σε καάσταση Idle έχω multiplier 6 , ενώ σε κατάστηση load έχω 13? Γιατί δεν είναι συνέχεια σταθερα στα 13?? Εσύ αυξησες το FSB χωρίς να πειράξεις το Vcore ρευματα διαιρέτες κτλ? Ναι, περίπου έτσι, για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας ρίχνει τις επιδόσεις του επεξεργαστή όταν αυτές δεν χρειάζονται... Αν θέλεις να βλέπεις σταθερά 13χ άλλαξε την επιλογή C1E στο BIOS. Αλλά δεν κερδίζεις τίποτα γιατί όταν χρειάζεται παραπάνω δύναμη τότε αλλάζει αυτόματα από 6χ σε 13χ. Οπότε μόνο στο everest, στο CPU-Z και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα δεις διαφορά. Άσε και το γεγονός ότι δεν είναι και πολύ <πράσινη> αυτή η ενέργεια... Όπως σου είπα να ανεβάζεις λίγο-λίγο το FSB και όταν θα δεις <ταβάνι> τότε θα ανεβάσεις και το ρευματάκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saaakiss Οκτώβριος 9, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Το PCIE frequency το άφησες στα 100mhz ή το ανέβασες?Βασικά έχω ακούσει οτι δεν πρέπει να το πειράζεις και πολύ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TZANNSPY Οκτώβριος 9, 2009 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Όχι, δεν το έχω πειράξει καθόλου. Οι μοναδικές αλλαγές που έχω κάνει είναι αυτές που σου έχω ήδη γράψει παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saaakiss Οκτώβριος 9, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Βασικά το ρεύμα χρειάζεται να το πειράξω?? Αφού είναι στην επιλογή 'Auto', λογικά θα αλλάζει μόνο του. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saaakiss Οκτώβριος 9, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 Αύξησα απλά το FSB στα 231mhz (με multiplier στα 13x) και η ταχύτητα είναι 3.0Ghz.Δεν χρειάστηκε να πειράξω το ρεύμα. Όλα δουλεύουν καλά (έτσι νομάζω).Το Super Pi είναι καλό για τον έλεγχο της σταθερότητας του συστήματος μετα το O/C?Έκανα έλεγχο βάζοντας ααρχικά 4MB και μετά 8ΜΒ. Και στις δυο περιπτώσεις δεν μου έβγαλε κάποιο error!!Υπάρχει κάποιο άλλο καλό και αξιόπιστο πρόγραμμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Οκτώβριος 9, 2009 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2009 intel burn testocctprime 95memtestgoogle them! ο καθενας διαλεγει τον συνδυασμο που νομιζει καλυτερο! προσωπικα, κανω ενα γρηγορο ελεγχο με το intel burn test (10Χ) να δω αν ειμαι σταθερος, μετα μια ωρα occt και ενα μεμτεστ να τρεχει ολο το βραδυ!!! αν ολα ειναι οκ, τοτε prime ~8hrs και για μενα ειμαι απολυτα σταθερος...πολλοι απλα τρεχουν μονο το prime ~8hrs (blend mode)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGANIS13 Οκτώβριος 13, 2009 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2009 Αύξησα απλά το FSB στα 231mhz (με multiplier στα 13x) και η ταχύτητα είναι 3.0Ghz.Δεν χρειάστηκε να πειράξω το ρεύμα. Όλα δουλεύουν καλά (έτσι νομάζω).Το Super Pi είναι καλό για τον έλεγχο της σταθερότητας του συστήματος μετα το O/C?Έκανα έλεγχο βάζοντας ααρχικά 4MB και μετά 8ΜΒ. Και στις δυο περιπτώσεις δεν μου έβγαλε κάποιο error!!Υπάρχει κάποιο άλλο καλό και αξιόπιστο πρόγραμμα?Το Super Pi νομιζω οτι ειναι αξιοπιστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.