serpico75 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2009 Καλημέρα.Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, έχω απηβδίσει με τα fans των CPU. Απ' τη μία κάνουν θόρυβο και απ' την άλλη, μετά από ένα-ενάμιση χρόνο, πάμε γι' άλλα...Τώρα θα μου πείτε είναι και αναλογα πόσα λεφτά διαθέτεις και πόσο χρησιμοποιείς τον υπολογιστή. Κάτι ανάλογο με το παράδειγμα που ευθύς αμέσως ακολουθεί.Σε έναν υπολογιστή DELL για παράδειγμα, όσο και να τον χρησιμοποιείς, το ανεμιστηράκι, καταρχήν, ούτε που ακούγεται (λες και ο υπολογιστής είναι κλειστός), αλλά και δεν πρόκειται να χαλάσει ή τουλάχιστον δε θα θες καιούριο fan μετά από ένα χρόνο. Τώρα θα μου πείτε, DELL είναι αυτή... Πόσο έχει όμως ένα DELL PC??? Σωστό.Σύμφωνα με αυτά, μπορείτε να μου προτείνετε 2-3 εναλλακτικές σχετικά με fan για socket 478 (αν είναι δυνατό να βάλετε και τα link); Να είναι όμως πραγματικά αθόρυβα και ανθεκτικά...Όσο για το οικονομικό, ας πούμε για αρχή ότι είναι χωρίς περιορισμό και βλέπουμε.Ευχαριστώ!!
mech5107 Οκτώβριος 7, 2009 #2 Οκτώβριος 7, 2009 Πάρε μια καλή ψήκτρα, που να κρατά χαμηλά έναν Q η κάτι αντίστοιχο και βάλ' την fanless μόνο με τους ανεμιστήρες του κουτιού.
serpico75 Οκτώβριος 7, 2009 Author #3 Οκτώβριος 7, 2009 Επειδή δεν κατάλαβα και τόσο την απάντηση, λόγω του ότι δεν έχω ασχοληθεί με cooling, αν δε βαριέσαι, μπορείς να το αναλύσεις λίγο περισσότερο?Ίσως και με κάποιο link..
nickstamat Οκτώβριος 7, 2009 #4 Οκτώβριος 7, 2009 O mech λέει να πάρεις μία πολύ δυνατή ψύκτρα και να την αφήσεις να λειτουργεί χωρίς ανεμιστήρα (αξιοποιώντας ουσιαστικά μόνο τη ροή που δημιουργούν οι ανεμιστήρες του κουτιού σου)
Ερνεστος Οκτώβριος 8, 2009 #6 Οκτώβριος 8, 2009 α) η συντριπτική πλειοψηφία των ανεμιστήρων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι της "τρέλας". Μας τρελαίνουν με φώτα, εφφέ, χρώματα, LED, CF/min, κάθετες, πλάγιες και στατικές πιέσεις κτλ κτλ κτλ αλλά έχουν ξεχάσει την... ουσιαστική ποιότητα. β) Υπάρχουν φυσικά και ανεμιστήρες δυνατοί, "αθόρυβοι" και αθάνατοι (με εκατοντάδες χιλιάδες ώρες λειτουργίας), αλλά το αντίτιμο μπορεί να θεωρηθεί εξωφρενικό (ειδικά αν χρειάζεται να τον φέρει κανείς από το εξωτερικό)... γ) DELL, Apple & Co παραδίδουν πολύ καλά κομμάτια στην αγορά λόγω του integrated concept. Βέβαια, όλη αυτή η μελέτη και η άρτια απόδοση είναι ακριβή, ενώ στους open-architecture ο τελικός χρήστος τρώει το αγγούρι να φέρει το μηχανάκι του σε δρόμο και να το κάνει "συμβιώσιμο", σπαταλώντας χρόνο, χρήμα και νεύρα (πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.