Jump to content

Προβλημα NAS και FTP.(δεν με βλεπουν)Raidsonic και DGN2000

GoMaR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια.

αυτες τις μερες οπως ειπα και στο αλλο θεμα , ασχολουμε με ενα μαραφετι που απεκτησα απο εναν φιλο που τελικα θα το παρω, για το δικτυο του σπιτιου μου.

Η συσκευη ειναι αυτη : Nas-IB-NAS4210-B

Λοιπον ολα καλα....στην αρχη δεν ειχα καμμια ιδεα για το πως δουλευει αλλα με πολυ ψαξιμο καταφερα και ειδα πως δουλευουν τα user/groups/share folders κτλ..Αν εξαιρεσουμε καποια "μικροπβληματακια" στα win7 , κατα τα αλλα ολα καλα με το κοινοχρηστο δικτυο.

Το προβλημα ξεκιναει απο εκει προς τα εξω.Θελησα να κανω FTP server (απο το webinterface του NAS) η οποια ΜΟΝΗ επιλογη ειναι να το κανεις enable/disable και ρυθμιση ports 21.Οποτε το κανουμε enable και συνεχιζουμε.

To nas ειναι συνδεδεμενο στο router DGN2000 με καλωδιο , οπως επισης και το λαπτοπ μου.Οι αλλες 2 συσκευες ειναι μεσω WAN.Βεβαια αυτο δε παιζει καμμια σημασια.

Για να ξεκαθαρισω :

Router :192.168.0.1

mylap : 192.168.0.2 (lan)

lap2 : 192.168.0.3 (wan)

htpc : 192.168.0.4(wan)

nas : 192.168.0.5(lan)

ολα καρφωτα , ολα κομπλε στο δικτυο.

Πρωτο προβλημα.Πως συνδεεται ενας εξωτερικος χρηστης ιντερνετ στο ftp του nas?

πρωτη δουλεια ειναι να τεσταρω στον browser το απλο : Ftp://myipadress η την επιλογη ftp://myipadress:ports

και στις 2 περιπτωσεις 0 αποτελεσμα.

Λεω να φτιαξω εναν dyndns , οκ δουλευει κανονικα αλλα αυτο δεν μου ελυσε τα χερια (οχι πως περιμενα δλδ).Λεω θα με κοβει ο ρουτερ και το firewall του

το NAT αν το κανω disable δε θα εχω internet access.Κανω portforwarding για FTP ports (20-21) και παλι τπτ.

Επισης για να τεσαρω κανω ALLOW ολες τις πορτες και παλι τπτ.

Στηνω εναν webserver apache μεσω του xammp για να δω αν στελνει εξω , τπτ και εκει.

Firewall στα windows δεν εχω (αλλα και να ειχα δε θα πρεπε να παιζει ρολο για το FTP - γιατι θα πρεπε να δουλευει ανεξαρτητα)

Οτι και να κανω , θεωρητικα δεν με βλεπει ο αλλος απεξω.

Επισης μπορω να πω με σιγουρια οτι ο ftp του NAS δουλευει αψογα , γιατι συνδεθηκα locally

cmd

ftp

open

-> 192.168.0.5

και μου ζητησε κανονικα login

Οποτε θεωρητικα δουλευει.

Εχω δοκιμασει και αλλες ports τπτ..

Εχω δοκιμασει επισης και ftp client (οχι μονο εγω , αλλα και γνωστοι μου τπτ)

επειδη παιδια δεν μου ερχονται τωρα στο μυαλο μου ολα οσα εχω δοκιμασει , πιστευω με την αναλογη συζητηση θα μου ερθουν κιαλλα

Γιαυτο οσοι μπορειτε να με βοηθησετε καλως..

Σας ευχαριστω

Βασικά είναι θέμα του router σου. O router πρέπει να έχει dyndns (η κάτι παρόμοιο) και να ανοίξεις το port που θές για την local ip που θες...δηλαδή,

Θες να πατάς στον browser ftp://myftpserver@dyndns.org (Π.Χ.)

Το dyndns σε κάνει forward στην ip σου εκείνη την στιγμή και σε κάποιο port. Αυτό πρέπει να το κάνεις forward στο port 21 του 192,168,0,5.

Οπότε σε στέλνει το dyndns στο 69.152.68.53 και port 55. To router πρέπει να στείλει την σύνδεση στο 192.168.0.5 και port 21.

Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ...

κατι σαν virtual server σε αλλα ρουτερς

ναι αυτο υποψιαζομαι και εγω.Αλλα ΔΕΝ βλεπω κατι τετοιο στο ρουτερ μου.Αυτο προσπαθω να βρω απο χθες.

Μου εχει να φτιαξω services..

τα γνωστα.Ονομα service , tcp/udp και μετα ports start/end

Μετα μπαινω στο firewall και ρυθμιζω στο inbound connection , το σερβις και το lan server.

εκει βαζω 192.168.0.1.

Αν υποθεσουμε οτι το 0.1 ειναι λαθος , εχω δοκιμασει και 0.5 να βαλώ και τπτ.

η αληθεια ειναι οτι δε καταλαβα την Ip στο τελος και το port 55.Αυτα ειναι τυχαια ;

Ναι τυχαία...εννοώντας την ip που έχεις πάρει εκείνη την ώρα από τον ISP σου και το port που παίζει το dyndns.

Ποιο router είναι αδερφέ?

.............................!!!!!!!

και μου το ειπε ενας φιλος μου που δουλευε στην οτενετ.ΚΛΕΙΣΕ το firewall της οτενετ απο το Μy.otenet.gr

το ειχα προσπαθησει χθες αλλα δεν το βρηκα και το βρηκε ενας φιλος μου σημερα.

Και τσουπ..Ολα οκ.κομπλε ολα παιδια.

ενα portforw στην 21 και ολα κομπλε.παιδες:)

Ευχαριστω οπως και να εχει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.