Jump to content

Risen

Tsunami

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τον τελευταίο καιρό είχα όρεξη να παίξω ένα καλό RPG. Επειδή δεν είχα δεί κανένα της προκοπής (τα reviews του Sacred 2 είναι τουλάχιστον απογοητευτικά) προς στιγμήν έριξα μια ματιά στο παρελθόν (ατυχώς βέβαια γιατί το Witcher όπως μπήκε βγήκε). Μέχρι που το μάτι μου έπεσε σε τούτο.

Risen - Gameplay Trailer

To παιχνίδι είναι φοβερά εθιστικό. Έχει αρκετά καλά γραφικά (με την 3850 όμως τα έχω medium γιατί αλλιώς ψιλοκόλλαγε), έχει καλό σύστημα μάχης και αρκετές επιλογές στο χτίσιμο του χαρακτήρα. Ένα μικρό στοιχείο που με χάλασε λίγο είναι ότι δεν μπορώ να κάνω remap τα keys της quickbar αλλά θα ζήσω και χωρίς αυτό.

Έχει πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις (alchemy,prospecting,smithing,cooking και λοιπά wowικά :p ) και αρκετές καριέρες να ακολουθήσει κανείς (mage,warrior, κάτι σαν battlemage,hunter και rogueοειδές)

Όσο προχωράει τόσο πιο πολύ μου αρέσει.

Τον τελευταίο καιρό είχα όρεξη να παίξω ένα καλό RPG. Επειδή δεν είχα δεί κανένα της προκοπής (τα reviews του Sacred 2 είναι τουλάχιστον απογοητευτικά) και προς στιγμήν έριξα μια ματιά στο παρελθόν (ατυχώς βέβαια γιατί το Witcher όπως μπήκε βγήκε).

Δώσε του μια δεύτερη ευκαιρία. Έχει πολλές καινοτομίες και δίνει νέο αέρα στα RPG.

Το Risen θα το δολιμάσω σίγουρα..ελείψει χρόνου μόνο FPS παίζουμε πια!

Το Gothic 1 kai 2 της piranha ήταν κορυφαία...στο 3 τα εκαναν σαλάτα και τα μαζεύουν με το community patch 1.73 (βελτιώνεται αισθητά)

Το Risen ακολουθεί τα χνάρια του Gothic....

Τέτοια φάση είναι, έχω παίξει από το ΣΚ λίγο, lvl 6 είμαι, και τώρα ετοιμάζομαι να φύγω από τον βάλτο. Πάω για fighter.

Γενικά καλό, αλλά αν δεν έχεις παίξει gothic θα σε ξενίσει λίγο.

Το κλασσικό 1ο σκάλωμα είναι το «γιατί με δέρνουν όλοι» ?? το ότι είσαι σε μια από τις πρώτες περιοχές δεν σημαίνει πως τα τέρατα είναι όλα “lvl 1-2” δεν πας να πλακωθείς με όλα γιατί θα σε σπάσουνε.

Θα ήθελα λίγο παραπάνω βοήθεια με τα quests αλλά μάλλον έχουμε καλομάθει με τα τελευταία....

Γενικά έχει 2-3 bugs αλλά όχι κάτι να σου σπάει τα νεύρα.

Θα ασχοληθώ για κανα 2 βδόμαδο γιατί μετά έρχονται πολλά άλλα καλούδια σιγά σιγά.

Δώσε του μια δεύτερη ευκαιρία. Έχει πολλές καινοτομίες και δίνει νέο αέρα στα RPG.

Στο Witcher ξενέρωσα πολύ με το combat system. Τελείως άβολο να πρέπει να αλλάζεις stance κάθε τρείς και λίγο και ακόμα χειρότερα να περπατάει σαν τον συγκαμένο.

Τέτοια φάση είναι, έχω παίξει από το ΣΚ λίγο, lvl 6 είμαι, και τώρα ετοιμάζομαι να φύγω από τον βάλτο. Πάω για fighter.

Γενικά καλό, αλλά αν δεν έχεις παίξει gothic θα σε ξενίσει λίγο.

Το κλασσικό 1ο σκάλωμα είναι το «γιατί με δέρνουν όλοι» ?? το ότι είσαι σε μια από τις πρώτες περιοχές δεν σημαίνει πως τα τέρατα είναι όλα “lvl 1-2” δεν πας να πλακωθείς με όλα γιατί θα σε σπάσουνε.

Στην αρχή το πήγαινα Fighter αλλά μετά το γύρισα σε Mage.Αυτό για τους εχθρούς ισχύει. Ειδικά στον βάλτο, με τα bogbodies και το Rotworms μόνο με παρέα :T:

YΓ. Το pickpocket πάρτε το με το που το βρείτε! Από τα πιο χρήσιμα skill. Ειδικά για μερικά quest που πρέπει να πάρεις ενα κλειδί από κάποιον npc, το pickpocket works wonders!:dance3:

Στο σύστημα υπογραφής μου, σε low/med detail 1650x ανάλυση κολλούσε. Και τα γραφικά δε το δικαιολογούσαν.

Επίσης εμένα μου αρέσουν τα παιχνίδια να έχουν ένα Α επίπεδο δυσκολίας. Αυτό όμως που συνεβαινε στο risen ήταν τραγικό.

Έφτασα lvl3 στους βάλτους, και δεν υπήρχε ΕΝΑ τέρας που μπορούσα να το βγαλω μόνος μου. Και ερχόντουσαν πάντα σε 3αδες. Έπαιρνα quest και έκανα "pull" τα τέρατα στο camp μέσα για να με βοηθήσουν οι τυπάδες εκεί.

Και το αποκορύφωμα; Είχε ενα orc/ogre δε θυμαμαι τι, απο πίσω απο το camp, και το εκανα pull μέσα στο camp, και τους σκότωσε ΟΛΟΥΣ. Ε, είπαμε να είναι δύσκολο, αλλά όχι κ έτσι...

και ένα review από το Gameoverhttp://www.gameover.gr/articles/Risen.9967.html

εντάξει γράφει για "παροχυμένα" γραφικά αλλά από πότε στα RPG μετράει το eye candy;; ανέβασε τον πήχυ το Oblivion....πάντως ta Βαldure'Gate και Diablo τα παίζεις άνετα και σήμερα....

Τα γραφικα ειναι οντως παρωχημενα αλλα οχι ασχημα.

Το interface του ειναι πολυ φτωχο κ το οτι δεν μπορεις να βαλεις skills/talents σε καθε lvl up με ξενισε αρκετα.

Επισης το combat system ειναι καπως φτωχο ως τωρα (μολις φευγω απο βαλτους), γιατι τα mob δε γραφουν τι lvl ειναι για να μην παιδευομαστε αδικα? Εχω πεθανει απειρες φορες για να σολαρω τερατα, αλλα τα σολαρα τα περισσοτερα μπασταρδακια!

Καθάρισα τους βάλτους κάνοντας τα πάντα και είμαι lvl 7 νομίζω και πάω για την πόλη.

Το παιχνίδι ΕΙΝΑΙ βάρυ, με Q9650 @ 3,9, 4 ram, και 280 o/ced σε 1920 με τα πάντα High και 8χ ΑΑ μου σπάει που και που. Είναι αστείο.

Αλλά είναι ωραίο.

Με το θέμα του σολάρω τα πάντα το έγραψα και πριν, ΔΕΝ είναι για τέτοια, ειδικά το ogre γελάω...

Αρχίστε να ανεβάζετε 1 weapon spec γιατί κάνει διαφορά, και στο lvl 4 Νομίζω φοράς μαζί και ασπίδα (με τσεκούρι που πάω εγώ).

Σήμερα το απόγευμα θα πάω για την πόλη οπότε θα ενημερώσω.

Α, και για το comment για το Diablo 3.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Εκτός αν με το «λίγο» εννοείς το 2011.

Γιατί λογικά ΟΥΤΕ το 2010 θα το παίξουμε.

Υπάρχει μια καταφανής αδικία. Δεν υπάρχουν το ίδιο ισχυρά weapons για όλα τα specs. Το πιο δυνατο που έχω βρεί είναι ένα quest 2hander, το Souldrinker και κόβει 75 dmg νομίζω. Το καλύτερο staff είναι το executioners με 46.Αν το ήξερα εξαρχής δεν θα είχα επενδύσει σε staff...

Κοίτα εγώ ξεκίνησα στο swamp και μόλις με στείλανε στο Harbour Town έκανα τα quest υπέρ των Order επειδή ήθελα να δοκιμάσω Mage. Ο Mage έχει μερικά πολύ cool tricks οπότε αξίζει τον κόπο εφόσον δεν χάνεις τίποτα. Αλλά αντί να ανεβάσεις το staff fighting ανέβασε sword. Το Souldrinker και το Stormwind είναι ίσως τα καλύτερα weaps του game. Mε τόξο δεν έπαιξα πολύ γιατί μοιάζει με τα spells. Είναι run'n'gun κατάσταση. Βαράς 1-2 που προλαβαίνεις πριν σε φτάσει και μετά είτε τρέχεις και του βαράς (που θα φας ξύλο άμα ο άλλος τρέχει γρηγορότερα) ή βγάζεις το weapon και πας melee. Πάντως είναι χρήσιμο γιατί σε κάποιες φάσεις άμα σκάς fireball από μακριά ή από περίεργες γωνίες, το mob δεν σε κυνηγάει και τον σκοτώνεις αβασάνιστα,αβίαστα,Ααβόρα.

Σημαντική σημείωση: Pick Pocket all the way.Το είπα και πριν.Βγάζεις λεφτά.Πολλά λεφτά...

Εχω πεθανει απειρες φορες για να σολαρω τερατα, αλλα τα σολαρα τα περισσοτερα μπασταρδακια!

Τα GOTHIC ηταν παντα παλουκια στις μαχες,ποιος ξεχναει τα γουρουνακια που δεν σε αφηναν να σηκωθεις:laughing:

Τωρα ειναι καλυτερα τα πραγματα.

Στο camp οταν δωσετε τα κομματια του σπαθιου στον oscar ,καντε pickpocket το σπαθι και μετα αγοραστε το ,

θα εχετε δυο,το ενα το δινεται στον DON και σας μενει το αλλο:cool:

Μαλλον bug ειναι.

Επίσεις για άπειρα λεφτά, στην φάρμα πάνω από τον βάλτο, είναι το τύπος που ζητάει 10 bushels για gold.

Δεν θυμάμαι πόσο, σου δίνει, πάντως το δίνεις, παίρνεις τα λεφτά, και το κάνεις pick pocket, και πάμε πάλι...

Γενικά κάντε το 20 φορές, και ψωνίστε στην Gucci.:clap::clap:

Υπάρχει μια καταφανής αδικία. Δεν υπάρχουν το ίδιο ισχυρά weapons για όλα τα specs. Το πιο δυνατο που έχω βρεί είναι ένα quest 2hander, το Souldrinker και κόβει 75 dmg νομίζω. Το καλύτερο staff είναι το executioners με 46.Αν το ήξερα εξαρχής δεν θα είχα επενδύσει σε staff...

Παλι καλα που απ τη αρχη πηγαινα για arms δλδ, το προβλημα για την ωρα ειναι οτι σε μερικα γρηγορα mobs, μεχρι να του σηκωθει (το τσεκουρι για :p ) τρως πολυ ξυλο :(

Παλι καλα που απ τη αρχη πηγαινα για arms δλδ, το προβλημα για την ωρα ειναι οτι σε μερικα γρηγορα mobs, μεχρι να του σηκωθει (το τσεκουρι για :p ) τρως πολυ ξυλο :(

Όσο το κάνεις train μαθαίνεις περισσότερες κινήσεις και γίνεται λιγουλάκι πιο εύκολο.

ΥΓ.Μακάρι να υπήρχε και fury spec :p

Ναι, ενώ πάς με 2h axe και ασπίδα, δεν μπορεί να βάλει 2χ τσεκούρια...

πάντος εχτές σαν lvl 10 συνάντησα ένα ash beast... έδωσε άλλη ένοια στην έκφραση "1 shot". :D :baby:

Επιτελους αρχισα να πετσοκοβω! lvl10 πλεον, με Hunter armor, 46"dps" axe κ +15str απο ενα amulet που εφτιαξα :D

Παρτε οπως κ δηποτε: pickpocket,lock picking,prospecting!

To blacksmith δεν φτιαχνει τσεκουρια ή ασπιδες? Το τερματισα κ μονο 1h κ 2h swords μπορω να φτιαξω...

Το παιχνιδι ειναι βαρυ ή εσεις βαζετε ρυθμισεις που ΔΕΝ χρειαζεστε ? στην 40αρα που εχω μεσα οποτε την συνδεω με το pc να παιξω κανενα παιχνιδι πολλες φορες δεν χρειαζομαι καν ΑΑ. αντε ενα 2x, οχι 8πλο ελεος, βαλτε και transparency supersampling να βγει η καρτα αχρηστη ή/και το παιχνιδι θεοβαρο :p

Εγω οτι εχω δει παντως απο screenshots μου αρεσε, ok δεν πλησιαζει το επιπεδο μερικων mods στο oblvion αλλα who carez :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.