Jump to content

Απορίες για εγκατάσταση δικτυακου δίσκου ethernet

Dj_ALeX

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα!

Θα ηθελα να παρουσιασω μια ιδεα οσον αφορα την εγκατασταση δικτυακου δισκου σαν main disk σε ενα δικτυο WiFi και να μαθω κατα ποσο αυτη η ιδεα ειναι υλοποιησιμη αλλα και αξιζει κιολας!

Λοιπον εχουμε και λεμε:

Σκεφτομαι να παρω εναν δικτυακο δισκο τυπου ethernet τον οποιο και θα συνδεσω σε router.

Θελω να χρησιμοποιησω αυτο το δισκο υστερα σαν κεντρικο δισκο ενος υπολογιστικου συστηματος δηλαδη να του εγκαταστησω κανονικα λειτουργικο συστημα προγγραματα, εφαρμογες κτλ, οτι κανουμε ολοι μας με τους εσωτερικους δισκους Sata!

Το θεμα ειναι αν αυτη η ιδεα ειναι υλοποιησιμη και κατα ποσο αξιζει απο πλευρας καθαρα της ταχυτητας??

Γνωριζω πολυ καλα και την υπαρξη των SSD δισκων και θα ηθελα ακομα και σε συγκριση με αυτους, αν η ιδεα μου αν και εφοσον ειναι υλοποιησιμη αξιζει περισσοτερο ή οχι??

Τελος κατι τελειος προσωπικο μπορω να κανω κανονικα partitioning σε εναν δικτυακο δισκο σιγουρα αλλα το πως??

Λογικα σκεφτομενος να συνδεσω πριν τον εγκαταστησω απευθειας σε ενα PC και να του κανω ή με καποιο αλλο τροπο??

Ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας και τις απαντησεις σας!

Το θεμα ειναι αν αυτη η ιδεα ειναι υλοποιησιμη

oxi δεν ειναι

κατα ποσο αξιζει απο πλευρας καθαρα της ταχυτητας??

θα σερνεται

Τελος κατι τελειος προσωπικο μπορω να κανω κανονικα partitioning σε εναν δικτυακο δισκο σιγουρα αλλα το πως??

αμα το υποστηρίζει το nas σου

μεσα απο το menu

αν οχι το βάζεις σε ενα pc

το πως θα διαχειριστεί τα partitions το nas ειναι αλλο θεμα

Δεν αξίζει σίγουρα τον κόπο να έχεις boot από lan...

Αξίζει να τον βάλεις για file server αλλά όχι σαν βασικό...η ταχύτητα σε 100άρι lan θα είναι 4-7mb/s max και σε 1000άρη 20-45.

Το αν θα μπορείς να κάνεις partition εξαρτάται από πολλά και κυρίως από το λειτουργικό του "δίσκου".

Τελικα γινεται ή οχι για να ξερω?

Αναλυστε το λιγακι το θεμα να καταλαβω τι γινεται ακριβως!

Τι από όλα? Να έχεις ένα δίσκο δικτύου για βασικό? Γίνεται...αλλά δεν αξίζει ούτε καν την σκέψη.

Η ταχύτητα και η απόκριση είναι τραγικά χαμηλή και επίσης θα σε παιδέψει και κάμποσο στην εγκατάσταση.

αυτο προσπαθω να φτιαξω τωρα εγω στο σπιτι.

Δε καταλαβαινω γιατι δεν αξιζει...(για την δικια μου περιπτωση)

Τι εννοω ;Εγω 3 μηχανηματα.Θελω εναν κεντρικο δισκο για ολο μου το σταφ.Απο ταινιες , tv series , games , φωτος το οτιδηποτε...Γιατι να μπλεκω με εξωτερικους και με share κλπ κλπ..?γιατι αν κανω πχ share τον εξωτερικο μου δισκο που ειναι συνδεδεμενος στο laptop , αν το κλεισω , ετσι δε θα εχει ο αλλος προσβαση.Επισης το οτιδηποτε κατεβαζουμε θα πηγαινουν ολα στο ιδιο δισκο(αυτοματα λογω αλλαγης επιλογων στα προγραμματα).Ενταξει θα εχουμε το ρισκο για το αν θα "σκασει" ο δισκος..αυτο ισχυει σε ολους.

Επισης , επειδη κοιταω την πρακτικοτητα , θα σταματησω να εχω ολο αυτο το περα δωθε με τους εξωτερικους - usb sticks -καλωδια για να μεταφερω το ενα αρχειο απο το ενα πισι στο αλλο...

Επισης η ταχυτητα μεταφορας εγω ειμαι με 100mbit (αυτοματα σημαινει 6+MB/sec)

το αλλο πισι κοντα στα 6 παλι γιατι ειναι 130mbit wan

και το αλλο στα 54 αλλα ενταξει...

Για μενα αυτο προσπαθω να στησω τωρα.να δω την λειτουργια του.Επισης προσπαθω να δω και το FTP του αλλα εχω φαει πορτα:p

edit : γραψτε λαθος.Τωρα ειδα οτι θελει να κανει boot απο δικτυακο δισκο.οχι μαν , δεν αξιζει :p

Συγνωμη παιδια αλλα θολωμενος απο την προσπαθεια , διαβασα αλλα :p

Γίνεται...αλλά δεν αξίζει ούτε καν την σκέψη.

πως?

αφου (σε windows) πρωτα πρεπει να δει το σκληρο και μετα σηκωνει τα διτυακα

edit

αστο κατάλαβα

Το να έχεις ένα NAS είναι μεγάλη ευκολία και από την στιγμή που δουλέψεις με το NAS, δεν μπορείς να καταφύγεις πάλι στα flashάκια...

Και η πλάκα είναι ότι μπορείς να βάλεις ένα πανάρχαιο PCάκι που θα βρεις, της τάξης του Pentium2 με 128mb ram, που δεν καίει τίποτα και δεν κοστίζει, να σου κάνει το NAS/torrent box/webserver/iscsi/FTP και πολλά άλλα...

πως?

αφου (σε windows) πρωτα πρεπει να δει το σκληρο και μετα σηκωνει τα διτυακα

Οι πιο πολλέ μητρικές έχουν επιλογή να κάνουν boot από το lan...

Και η πλάκα είναι ότι μπορείς να βάλεις ένα πανάρχαιο PCάκι που θα βρεις, της τάξης του Pentium2 με 128mb ram, που δεν καίει τίποτα και δεν κοστίζει, να σου κάνει το NAS/torrent box/webserver/iscsi/FTP και πολλά άλλα...

εμενα μου λες ; Το σκεφτηκα αλλα δεν ηθελα να μπω σε τετοια διαδικασια.Ξανα στησιμο ενος πισι απο την αρχη.Οσο ευκολο και αν ακουγεται αλλο τοσο ευκολα προτιμας ενα ετοιμο "nas" και τελειωνει η υποθεση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.