nik_xaris Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2009 Θελω να αγορασω εναν HD στον οποίο θα έχω μόνο το λειτουργικό,ειμαι αναμεσα σε αυτους τους δυο :OCZ Vertex Series 30GB SSD (Sata II) και WESTERN DIGITAL WD1500HLFS VELOCIRAPTOR 150GB 10000RPM SATA2ποιος απο τους δυο θα ειναι πιο γρηγορος και καλητερος για αυτην την δουλεια? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
trancelin Οκτώβριος 5, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2009 θα σου έλεγα τον ssd...τον έχω και γώέχει διαφορά στον ήχο στην θερμοκρασία στην απόκριση..........αν θές περισσότερα gb τον westerαν θες επιδόσεις και πολιτισμένη λειτουργία ocz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond79 Οκτώβριος 5, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2009 Θεωρώ τα 30 πολύ λίγα για δίσκο λειτουργικού, πλέον. Μια εγκατάσταση Win Vista ή 7 x64 ξεκινά από τα 10-15 Gb και μετά από χρήση, ειδικά αν δοκιμάζεις αρκετά προγράμματα, μπορεί να φτάσει τα 30-35 και το χειρότερο χωρίς δυνατότητα να μικρύνει (τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει για το subfolder winsxs που είναι και το μεγάλύτερο). Μιλάω μονο για το folder των windows, όχι για προγράμματα. Στη χειρότερη περίπτωση μπορείς να ξεμείνεις από χώρο στο system partition. Στην καλύτερη θα αναγκαστείς να έχεις τα μεγάλα προγράμματα σε άλλο partition και άρα θα πάει χαμένη η όποια ταχύτητα του SSD. Για έμενα είτε Velociraptor είτε τουλάχιστον 60/80 Gb σε SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morgan Οκτώβριος 5, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2009 Και αν πας σε σκληρο εγω θα σου προτεινα Αυτον που ειναι ποιο γρηγορος απο τους VELOCIRAPTOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Οκτώβριος 5, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2009 Τον SAS που θα τον συνδέσει? Βασικά περίμενε να έρθει ο Intel στα 80gb, μάζεψε μερικά λεφτά ακόμα και χτύπα τον.Στα ~200 θα παίζει, αλλά δεν θα μετανιώσεις στο παραμικρό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morgan Οκτώβριος 5, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2009 Τον SAS που θα τον συνδέσει? Βασικά περίμενε να έρθει ο Intel στα 80gb, μάζεψε μερικά λεφτά ακόμα και χτύπα τον.Στα ~200 θα παίζει, αλλά δεν θα μετανιώσεις στο παραμικρό...Οπ τωρα το ειδα οτι ειναι sas :giveup: Δηλαδη αυτοι εχουν βγει μονο για server? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nik_xaris Οκτώβριος 5, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2009 Θεωρώ τα 30 πολύ λίγα για δίσκο λειτουργικού, πλέον. Μια εγκατάσταση Win Vista ή 7 x64 ξεκινά από τα 10-15 Gb και μετά από χρήση, ειδικά αν δοκιμάζεις αρκετά προγράμματα, μπορεί να φτάσει τα 30-35 και το χειρότερο χωρίς δυνατότητα να μικρύνει (τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει για το subfolder winsxs που είναι και το μεγάλύτερο). Μιλάω μονο για το folder των windows, όχι για προγράμματα. Στη χειρότερη περίπτωση μπορείς να ξεμείνεις από χώρο στο system partition. Στην καλύτερη θα αναγκαστείς να έχεις τα μεγάλα προγράμματα σε άλλο partition και άρα θα πάει χαμένη η όποια ταχύτητα του SSD. Για έμενα είτε Velociraptor είτε τουλάχιστον 60/80 Gb σε SSD.εαν εξαιρεσουμε το θεμα χορητικοτητας σαν καλητερο τι θα επελεγες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond79 Οκτώβριος 5, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2009 εαν εξαιρεσουμε το θεμα χορητικοτητας σαν καλητερο τι θα επελεγες?Η δικιά μου εμπειρία από SSD πριν ένα χρόνο με έναν OCΖ δεύτερης γενίας δεν ήταν ότι καλύτερο λόγω διαφόρων προβλήματων, που τελικά με οδήγησαν να τον αλλάξω. Από τότε από οτι εχω καταλάβει έχουν αλλάξει πολλά. Στο μεταξύ είμαι με Velociraptor εν αναμονή της ωρίμανσης των SSD, που μάλλον έχει συμβεί με τον Intel Postville, αλλά δεν υπάρχει πουθενά για αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.