Jump to content

Εξωτερικο RAID,προβλημα με συνολικό όγκο

wamphiry

Recommended Posts

Πρόσφατα αγόρασα αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/Data-Storage/HDD-Optical-Frames/Fantec-4X3-5Sata-Raid-Usb-Esata-Fw400-800-QB-35RFE.htm . Όλα καλά όλα όμορφα,του έβαλα και 4x1ΤΒ σκληρούς (συγκεκριμένα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303736 ) και είπα απο μέσα μου "ΟΛΕ,ολα τα media θα πανε εδω,τερμα το ψαξιμο στα δισκάκια...Το προβλημα όμως ειναι οτι...ΔΕΝ..

Δηλαδή:με RAID 5 και ενώ θα έπρεπε να βλέπω 3 ΤΒ χώρο βλέπω 2.Το κάνω activate σε GPT και παλι επιμένει στα 2 ΤΒ.Το λειτουργικό μου είναι Vista 64 Ultimate SP 2 επομένως θεωρητικά δεν θα επρεπε να έχω πρόβλημα. Τσέκαρα τον κάθε σκληρο ξεχωριστά και λειτουργούν μια χαρά,επομένως ούτε οι σκληροί είναι το πρόβλημα.Εστιάζω τώρα σε σκάλωμα του λειτουργικού αλλά έχω κολλήσει. Πετάξτε καμια ιδέα

Συγγνώμη για το link,αλλα μόλις είχα γυρίσει απο τη δουλειά και δεν έβλεπα μπροστά μου

εμενα μου φαινεται οτι μαλλον κατι τρεχει με το παπαρακι της Antec και εχει γινει raid1 αντι για 5, γι'αυτο και βλεπεις 2tb...

Στους 4 σκληρούς δεν επιτρέπει raid 1 αλλά 0+1 (αν και αυτό δείχνει raid 5).Συγκεκρίμενα στο μπροστά μέρος έχει σειρά με λαμπάκια που δείχνει το raid που έχω επιλέξει)

H έχεις κάνει raid1 κατα λάθος, ή δεν έχει αναγνωρίσει τον ένα από τους τέσσερις δίσκους.

Ανάλογα με το πόσους σκληρούς έχει μέσα πρέπει να αλλάξω διακοπτάκια στο πίσω μέρος,αν αυτά είναι λάθος βγάζει σφάλμα στον παραπανίσιο σκληρό. Ομοίως αν δεν βλέπει εναν σκληρό θα μου έβγαζε (λογικά) σφάλμα.Πάντως ενδιαφέρον έχει οτι οταν δοκιμάζω με 3 μου δίνει 1800κατι MB ενώ με 4 σκληρούς δίνει 2080

Με τι τροπο το συνδεεις; sata η usb; δοκιμασεις να κανεις δυο partitions <2GB το καθενα; να δεις αν σιγουρα φταιει το GPT η οχι..

Δοκίμασα και USB και ESATA σύνδεση.Καμία απολύτως διαφορά.Τώρα για μικρότερα partitions...είμαι λίγο noobas στο θέμα raid (και όχι μονο) αλλά βλέπει μόνο ένα εξωτερικό raid device των 2 ΤΒ και έχω δοκιμάσει να κάνω 2 partitions του 1 ΤΒ,αλλά δεν αλλάζει κατι. Εχμ..να ρωτήσω όμως. Η διαδικασία στην οποία αναφέρεσαι είναι να κάνω ας πούμε 2 του 1ΤΒ..και μετά?αυτόματα θα έπρεπε να μου δείξει χώρο ή πρέπει να κάνω κάτι αλλο?

Επίσης όταν αλλάζω raid η συσκευή επιστρέφει σε uninialized κατάσταση (και πιστέψτε με έχω δοκιμάσει διαφορετικά raid για να δω τι φταίει,όπως raid 0 που πάλι έλεγε 2080ΜΒ γιατι για 4 ΤΒ)

Έστειλα χθες email στην κατασκευάστρια εταιρεια,περιμένω απάντηση μπας και είναι συχνό πρόβλημα.

Επίσης (αν και δεν ξέρω αν έχει σημασία) στο Hard Disk Sentinel όταν είναι usb σύνδεση το βλέπει σαν σκληρό των 2 ΤΒ αλλά σε esata σύνδεση βλέπει κατι απο το οποιό όμως δεν μπορεί να αντλήσει στοιχεία (ογκος,θερμοκρασία κλπ)

Από εδώ

operating system:

MS Windows 2000/XP/Vista

with MBR: Supports up to 2 TB total capacity

MS Vista

with GPT: Supports over 2 TB total capacity

Mac OS X, Linux

Με το raid 5 δεν θα έπρεπε να έχεις 3TB, πρέπει να έχεις περίπου τα 2/3 των 4ΤΒ δηλαδή περίπου 2.64ΤΒ. Μήπως σου βγάζει τόσο?

Όχι είναι (Size of Smallest Drive) * (Number of Drives - 1), άρα θα είχε την χορητικότητα των 3ων 1ΤΒ δίσκων, όχι 3TB, άλλα εκεί κοντά...

2080GB MBR ή 2048GB GPT..δλδ έχω την εντύπωση ότι με δουλεύει το μηχανήμα:p Και να κάνω την χαζή ερώτηση,υπάρχει περίπτωση να μην είναι ενεργοποιημένο or something το GPT?Ξέρω ότι είναι κουλό αυτό που λέω αλλά...Windows είναι αυτά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.