Jump to content

Η μπαταρία του UPS τα φτυσε. Τώρα?

geogeoland

Recommended Posts

Για δώσε moar infoz... Πώς έγινε και ήρθε κούριερ να σου φέρει την καινούργια και να πάρει και την παλιά? Απο e-shop? Απο APC? Απο που ήταν ο άμοιρος που κουβάλησε την μπαταρία? :p

Επίσης, έστω οτι θέλω να προμηθευτώ... μη αυθεντική, απο που μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, γνωρίζει κανείς? :)

(Νομίζω οτι κάνει να ρωτήσω, δεν είναι warez... :p Αν δεν, ας επιληφθεί όποιος αρμόδιος :)

APC my friend

με το e-shop γιατί να μπλέξω?

πήγα στο service στη μεταμόρφωση της APC

την μέτρησαν και μου είπαν οτι έχω on site απευθείας από APC για ένα χρόνο από την αγορά

το πακέτο νομίζω ήρθε απο Αμερική ουτε καν Ευρώπη

και έχω RMA code που με αυτό έχει ήδη οδηγίες η FEDEX για την επιστροφή της

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

To πρόβλημα που μπορεί να έχεις αν βάλεις πολύ μεγαλύτερη μπαταρία είναι να μην φορτίζεται επαρκώς από το κύκλωμα αν υπάρχει ηλεκτρονικός χρονοδιακόπτης στην φόρτιση για την αποφυγή υπερθέρμανσης.

Τελικά μάλλον θα παραγγείλω απο την msystems ώστε να μη μπλέκω με αμερικές κλπ, και να μπορώ να έχω και πιο εύκολη επικοινωνία. Αυθεντική μπαταρία APC (έχει και σηματάκι apc partner) και είναι και 50€ τουλάχιστον φθηνότερη απ' ότι να μου τη στείλουν απο Αμερική

Την εταιρία την ξέρει κανείς? Σε μια αναζήτηση στο google σε διάφορα forums έχει καλές κριτικές. Επίσης, αν την ξέρει κανείς, την παλιά μπαταρία την παίρνουν για ανακύκλωση?

Θα πάρω τηλέφωνο και αύριο να ρωτήσω, αλλά...

στο δικό μου έβλα μπαταρία που βρήκα στο εμπόριο και είναι οκ...έχω το APC BR500i

πιστεύς πως παίζει ρόλο ο τύπο και όχι τα watt....νομίζω πως μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερη

Την παλιά την παίρνει κανείς για ανακύκλωση?

Φυσικα. Ο Γερμανος σιγουρα. Υπαρχουν καποια πλαστικα δοχεια-σωληνες "ΑΦΗΣ" για ανακυκλωση μπαταριων παντως τυπου (κινητα, ακινητα, laptop, UPS κλτ)

• 3 weeks later...
Οι μπαταρίες έχουν ειδικούς υδατοστεγείς κάδους που αποθηκεύονται μόνες τους. Οπουδήποτε αλλού, είναι επικίνδυνο λάθος. Έχει οξύ μέσα η μπαταρία

δατ ιζ κορρεκτ.Οι μπαταριες αυτες εχουν μολυβδο,δεν ειναι τυχαιο που εγινε τοση φασαρια να περιοριστει η χρηση του μολυβδου -και αλλων υλικων- παντου (RoHS),ουτε το οτι θεωρειται τοσο μεγαλο κατορθωμα η καταργηση της βενζινης με μολυβδο (παρα τις εξαιρετες αντικροτικες και λιπαντικες ιδιοτητες του εν λογω συστατικου)

(ΟΤ,αλλα ειμαστε πολυ green φορουμ και το δειχνουμε)

Όταν αλλάζουμε μπαταρία έχουμε μαζί και την παλιά για να ελέγξουμε το βάρος εκτός από τις διαστάσεις.

Μετά από σφάξιμο βρέθηκε μπαταρία χωρισμένη στα δυο με το ένα τμήμα κενό, και το άλλο να περιέχει την μισή σε χωρητικότητα μπαταρία.

Χαλασμένη από πελάτη ήταν, σε μαγαζί συνάδελφου. Από εκκινητή μπαταρίας αυτοκινήτου βγήκε, αγορασμένο από πράκτικερ η μάκρο δεν θυμάμαι ακριβώς.

• 11 months later...

Αντιλαμβάνομαι πως το thread αυτό έχει καιρό να ανανεωθεί, βρίσκομαι όμως σε ανάγκη...

Λοιπόν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της μπαταρίας του UPS μου και σκέφτομαι να πάρω μία με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Το αυθεντικό ανταλλακτικό αφενός στοιχίζει πολύ ακριβά (οι τιμές κυμαίνονται από €60 έως €65), αφενός είναι ΚΑΙ αυτό made in China με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

(το μόνο πλεονέκτημα που θα μπορούσε να γείρει την ζυγαριά υπέρ του official product, είναι το quality check)

Κωδικός της μπαταρίας είναι ο RBC32 και UPS το APC BACK-UPS RS 1000VA 230V

Το θέμα είναι ΠΟΙΑ ακριβώς αντιστοιχεί σε αυτό το μοντέλο από την λίστα που έχει π.χ. ο Δήσιος

Στο επίσημο site της APC αναφέρει αρκετά χαρακτηριστικά εγώ όμως έχω μαύρα μεσάνυχτα :tw:

Συγκράτησα μόνο το lead acid (όλες άλλωστε είναι lead acid) - από εκεί και πέρα το χάος...

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;

Σε ποια κατηγορία V/Ah θα πρέπει να ψάξω;

Ευχαριστώ.

Αν μπορείς άνοιξε το UPS, βγάλε την παλιά μπαταρία, πάρτη μαζί, πήγαινε στο ΔΗΣΙΟ και θα σου δώσουν την κατάλληλη. Εμπιστέψου τους. Το ίδιο έκανα και εγώ.

Αντιλαμβάνομαι πως το thread αυτό έχει καιρό να ανανεωθεί, βρίσκομαι όμως σε ανάγκη...

Λοιπόν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της μπαταρίας του UPS μου και σκέφτομαι να πάρω μία με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Το αυθεντικό ανταλλακτικό αφενός στοιχίζει πολύ ακριβά (οι τιμές κυμαίνονται από €60 έως €65), αφενός είναι ΚΑΙ αυτό made in China με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

(το μόνο πλεονέκτημα που θα μπορούσε να γείρει την ζυγαριά υπέρ του official product, είναι το quality check)

Κωδικός της μπαταρίας είναι ο RBC32 και UPS το APC BACK-UPS RS 1000VA 230V

Το θέμα είναι ΠΟΙΑ ακριβώς αντιστοιχεί σε αυτό το μοντέλο από την λίστα που έχει π.χ. ο Δήσιος

Στο επίσημο site της APC αναφέρει αρκετά χαρακτηριστικά εγώ όμως έχω μαύρα μεσάνυχτα :tw:

Συγκράτησα μόνο το lead acid (όλες άλλωστε είναι lead acid) - από εκεί και πέρα το χάος...

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;

Σε ποια κατηγορία V/Ah θα πρέπει να ψάξω;

Ευχαριστώ.

τσέκαρε με κάποιο τρόπο οτι το ups παίζει σωστά

και οτι φταίει η μπαταρία....

Αν μπορείς άνοιξε το UPS, βγάλε την παλιά μπαταρία, πάρτη μαζί, πήγαινε στο ΔΗΣΙΟ και θα σου δώσουν την κατάλληλη. Εμπιστέψου τους. Το ίδιο έκανα και εγώ.
Σ' ευχαριστώ Πέτρο, αυτό είχα σκοπό να κάνω. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θέλω να γνωρίζω εκ των προτέρων αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη η νέα μπαταρία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να κάνω κι άλλο δρομολόγιο (μικρό το κακό) ή να περιμένω έως ότου παραλάβουν (κάτι το οποίο μπορεί να τραβήξει πολύ!)

Παρεμπιπτόντως, εσένα πόσο σου στοίχισε;

Επίσης: Να υποθέσω ότι την παλιά (που πλέον έχει χάσει σημαντικό μέρος των ιδιοτήτων της και είναι -φαντάζομαι- άχρηστη σε ένα home user) την κρατούν εκεί, σωστά;

τσέκαρε με κάποιο τρόπο οτι το ups παίζει σωστά

και οτι φταίει η μπαταρία....

Μα εδώ και μερικές βδομάδες εμφανίζεται ένα παράθυρο που ενημερώνει σχετικά.

post-6872-1416074611,0069_thumb.png

Γιατί, πιστεύεις ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο; Αν ναι, θα ήθελα πολύ να μάθω.

btw, το συνοδευτικό software που παρέχει η APC (PowerChute Personal Edition) για τα Low-end μοντέλα (low-end που κοστίζουν τα 2πλάσια/3πλάσια σε σχέση με τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών!) είναι επιεικώς Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ :TD:

Σ' ευχαριστώ Πέτρο, αυτό είχα σκοπό να κάνω. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θέλω να γνωρίζω εκ των προτέρων αν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη η νέα μπαταρία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί να κάνω κι άλλο δρομολόγιο (μικρό το κακό) ή να περιμένω έως ότου παραλάβουν (κάτι το οποίο μπορεί να τραβήξει πολύ!)

Παρεμπιπτόντως, εσένα πόσο σου στοίχισε;

Επίσης: Να υποθέσω ότι την παλιά (που πλέον έχει χάσει σημαντικό μέρος των ιδιοτήτων της και είναι -φαντάζομαι- άχρηστη σε ένα home user) την κρατούν εκεί, σωστά;

Αν το ανοίξεις και τη βγάλεις έξω, πάρτους τηλέφωνο στο 210 3232662 και θα σου πουν αν την έχουν.

Για να δω πόσο την πήρα θα πρέπει να πάω σπίτι να δω την απόδειξη. (το βράδυ)

Ναι, την παλιά αν θέλεις την αφήνεις εκεί για ανακύκλωση.

EDIT:Θυμήθηκα, 19,50 ευρώ την είχα πάρει πέρσι.

κι εμένα με βάση το πρόγραμμα αλλά και της ενδείξεις(σαν χριστουγενιάννιτκο δέντρο έκανε)

απαιτούσε αλλαγή μπαταρίας

έτσι λοιπόν αγόρασα μια από το eshop

έπαιξε μισή μέρα? και μετά πάλι δέντρο....

πήγα στο service όπου εξυπηρετικότατοι με ενημέρωσαν οτι η μπαταρία έχει τάση 5V

και ή ήταν παλιά (βάση σειριακού αριθμού αδύνατο)

έκανα RMA έβαλα την καινούρια

χωρίς φορτίο

έπαιξε μισή μέρα επίσης

και μετά λαμπάδιασε με φορτίο ένα 7w φωτιστικό

τελικά πρόβλημα υποθέτω πως είχε το UPS πέταξα και το UPS και την μπαταρία

(θα μπορούσα να την κάνω RMA)

65 για πέταμα από κακό support/διάγνωση

το UPS άναβε με την καινούρια μπαταρ

και μετά απο λίγο την "έκαιγε".

ειδικός δεν είμαι,παθών είμαι

be carefull

P.S. το μοντέλο μου ήταν Discontinued

ο πωλητής με ενημέρωσε πως ήταν faulty σειρά

απο APC δεν μπόρεσα να αποσπάσω κάτι ανάλογο ώστε να το χρεησιμοποιήσω

περαστικά τους.

πούλησαν μια μπαταρία έχασαν έναν πελάτη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.