geogeoland Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2009 Έχω ενα UPS APC smart 750va και μόλις μου έβγαλε μήνυμα οτι η μπαταρία χρειάζεται αντικατάσταση, όπερ σημαίνει οτι έχω περίπου 1,5 μήνα μέχρι να μείνω χωρίς μπαταρία. Ποια είναι η ενδεδειγμένη πορεία απο δω και πέρα?
CmoS Οκτώβριος 3, 2009 #2 Οκτώβριος 3, 2009 http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?offset=0&category=BATTERIES&developer=APC?
geogeoland Οκτώβριος 3, 2009 Author #5 Οκτώβριος 3, 2009 Την παλιά την παίρνει κανείς για ανακύκλωση? Επίσης, σε παλιότερες συζητήσεις με παιδιά απο εδώ, λέγαμε για τις διαφορές μεταξύ της "αυθεντικής" APC μπαταρίας και μιας "κινέζικης". Η διαφορά στη τιμή ήταν της τάξης του 200-300%, ενώ πρακτικά είχε απο ελάχιστη ως καμία διαφορά (μάλιστα μια μπαταρία της APC, κάτω απο το αυτοκόλλητο της είχε το αυτοκόλλητο της κινέζικης, ήταν ουσιαστικά δηλαδή... επαναβαφτισμένη ) Τί παίζει μ' αυτή την ιστορία?
snooze Οκτώβριος 3, 2009 #6 Οκτώβριος 3, 2009 Δε νομίζω ότι υπάρχει hardware που δεν κατασκευάζεται στην Κίνα πλέον. Προχώρα άφοβα.
DarkSaga Οκτώβριος 3, 2009 #7 Οκτώβριος 3, 2009 http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?offset=0&category=BATTERIES&developer=APC?αγόρασα πριν ~2μήνες μια μπαταρία(RBC32) απο eshop για το δικό μου APC RS BR100iγνήσια και φρέσκια σύμφωνα με το σειριακό της νεκρή 5V δεν την ένιωθε καν το ups για να ξεκινήσει να την φορτίζει ήρθε κουριερ προχθες(απο δική μου αμέλεια)έφερε αντικαταστάτη και παρέλαβε και την χαλασμένη
geogeoland Οκτώβριος 4, 2009 Author #8 Οκτώβριος 4, 2009 Για δώσε moar infoz... Πώς έγινε και ήρθε κούριερ να σου φέρει την καινούργια και να πάρει και την παλιά? Απο e-shop? Απο APC? Απο που ήταν ο άμοιρος που κουβάλησε την μπαταρία? Επίσης, έστω οτι θέλω να προμηθευτώ... μη αυθεντική, απο που μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, γνωρίζει κανείς? (Νομίζω οτι κάνει να ρωτήσω, δεν είναι warez... Αν δεν, ας επιληφθεί όποιος αρμόδιος
bond79 Οκτώβριος 4, 2009 #9 Οκτώβριος 4, 2009 Αυθεντική δεν έχω δοκιμάσει μετά την πρώτη που είχε το APC μου, γιατί όταν χρειάστηκε να αλλάξω και δεν έβρισκά πουθενά αυθεντική και τότε είχε τα τριπλά λεφτά (100 € η APC, 35 € από Γερμανό). Δεν μπορώ να πω τα καλύτερα για την διάρκεια των μπαταριών του Γερμανου. Αυτές νομίζω δεν είναι κινέζικες αλλά κατάσκευάζονται από τον ίδιο το Γερμανό στην Ελλάδα (Sunlight). Κατά μεσο όρο ήθελε άλλαγμα στους 14-15 μήνες αλλά τις προτιμούσα επειδή ήταν πιο εύκολό να τις βρω. Ισως τόσο είναι και το φυσιολογικό. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω από κατάστημα ηλεκτρονικών που άκουσα καλύτερα λόγια (κωνστατακάτος) ή κάποιο άλλο με μπαταρίες. Όλοι αυτοί παίρνουν πίσω την παλία, μην την πετάξετε σε τίποτα σκουπίδια, είναι κρίμα.
AgentCain Οκτώβριος 4, 2009 #10 Οκτώβριος 4, 2009 Έχω και γω ένα της Trust UPS και πριν απο κανα μηνα σταμάτησε να λειτουργεί όταν έπεφτε το ρεύμαΆνοιξα το UPS άλλαξα τη μπαταρία με μια τυχαία και δουλεψε σαν καινουργιο.Δε πιστεύω ότι έχει σημασία αν είναι αυθεντική ή όχι. Αυτή που έβαλα για άλλη χρήση προορίζεται.Την παλιά επειδή είναι μολύβδου την πέταξα σε ανακύκλωση ηλεκτρονικών στο πανεπιστημιο
PetrosD Οκτώβριος 4, 2009 #11 Οκτώβριος 4, 2009 Και εγω πρεπει να αλλαξω τη δικια μου (Mustek 600VA). Δεν το εχω ανοιξει ακομα. Ξερετε αν πρεπει να βρω μια με την ιδια χωρητικοτητα σε mAh η μπορω να βαλω μεγαλυτερη;
AgentCain Οκτώβριος 4, 2009 #12 Οκτώβριος 4, 2009 Μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερη αν τη χωράειΔεν υπάρχει πρόβλημα με τις χωρητικότητες
MUL Οκτώβριος 4, 2009 #13 Οκτώβριος 4, 2009 Και εγω πρεπει να αλλαξω τη δικια μου (Mustek 600VA). Δεν το εχω ανοιξει ακομα. Ξερετε αν πρεπει να βρω μια με την ιδια χωρητικοτητα σε mAh η μπορω να βαλω μεγαλυτερη;Αυτο παει να πει οτι μπορει να βγάλει και περισσότερα WATT? Ρωτάω γιατι εχω ενα 650VA και δεν αντέχει τον υπολογιστή μου σε FULL load...αν βάλω μεγαλύτερη θα τον αντεχει ?
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 4, 2009 #14 Οκτώβριος 4, 2009 Την παλιά επειδή είναι μολύβδου την πέταξα σε ανακύκλωση ηλεκτρονικών στο πανεπιστημιοΚακώς
AgentCain Οκτώβριος 4, 2009 #15 Οκτώβριος 4, 2009 Τι κακώς?Σε ανακύκλωση ηλεκτρονικών τη πεταξα είπα! όχι στα σκουπιδιαΕκει μέσα έχει από παλιές CRT και μητρικές μέχρι μπαταρίες αυτοκινήτου
Candyman Οκτώβριος 4, 2009 #16 Οκτώβριος 4, 2009 Αυτο παει να πει οτι μπορει να βγάλει και περισσότερα WATT? Ρωτάω γιατι εχω ενα 650VA και δεν αντέχει τον υπολογιστή μου σε FULL load...αν βάλω μεγαλύτερη θα τον αντεχει ?Αν το πρόβλημα σου είναι ότι δεν σηκώνει το pc σου το UPS, τοτε αυτή είναι μια λύση που 99% δουλεύει άψογα.
PetrosD Οκτώβριος 4, 2009 #17 Οκτώβριος 4, 2009 Αυτο παει να πει οτι μπορει να βγάλει και περισσότερα WATT? Ρωτάω γιατι εχω ενα 650VA και δεν αντέχει τον υπολογιστή μου σε FULL load...αν βάλω μεγαλύτερη θα τον αντεχει ?Δε νομιζω να αντεξει τον υπολογιστη σου, μια και το FULL load που μπορει να δωσει το UPS εξαρταται απο την κατασκευη και τα ηλεκτρονικα του, οχι απο την μπαταρια. Η μεγαλυτερη σε χωρητικοτητα μπαταρια θα μπορει να δωσει ρευμα για περισσοτερη ωρα, σε περιπτωση διακοπης ρευματος.
JohnnyX Οκτώβριος 4, 2009 #18 Οκτώβριος 4, 2009 Οι 600αρες και οι 800αρες μπαταριες αν θυμαμε καλα εχουν το ιδιο μεγεθος, αρα θα μπαινει στο ups..αυτο ειναι το 1ο που πρεπει να δεις.Απο την αλλη θα εχεις μεγαλυτερη αυτονομια. Αν ομως σηκωνει περισσοτερο φορτιο κανεις δε μπορει να στο εγγυηθει.
oxide Οκτώβριος 4, 2009 #19 Οκτώβριος 4, 2009 οσοι εχετε χαλασμενη μπαταρια,αν εχετε την δυνατοτητα ξηλωνετε το αυτοκολλητο της apc πχ και απο κατω συνηθως ειναι το ονομα της εταιριας που τις φτιαχνει...
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 4, 2009 #20 Οκτώβριος 4, 2009 Τι κακώς?Σε ανακύκλωση ηλεκτρονικών τη πεταξα είπα! όχι στα σκουπιδιαΕκει μέσα έχει από παλιές CRT και μητρικές μέχρι μπαταρίες αυτοκινήτουΟι μπαταρίες έχουν ειδικούς υδατο34στεγείς κάδους που αποθηκεύονται μόνες τους. Οπουδήποτε αλλού, είναι επικίνδυνο λάθος. Έχει οξύ μέσα η μπαταρία
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.